Ταξίδι: Φολέγανδρος • Παραλίες • Οι καλύτερες

Travel destinations as seen in
Φολέγανδρος Παραλίες
(Οι καλύτερες παραλίες στη Φολέγανδρο)
Folegandros beaches✍️
Από παραλίες η Φολέγανδρος καθώς είναι αρκετά βραχώδης, δε διαθέτει υπερβολικά μεγάλο αριθμό. Όμως διαθέτει λίγες και καλές. Εντάξει, κάποιες καλύτερες από (τις) άλλες αλλά και πάλι είναι ουσιαστικά πολύ μικρός ο αριθμός των παραλιών του συγκεκριμένου κυκλαδίτικου νησιού.
Σε όλες τις παραλίες της Φολεγάνδρου μπορείς να φτάσεις με τα πόδια - από καλό δρόμο, χωματόδρομο ή μονοπάτι - οδικώς ή με τουριστικό καραβάκι. Γενικά στη Φολέγανδρο δύσκολα θα δεις κάποια μικρή φυσική παραλία γύρω από το νησί στην οποία φτάνεις μόνο με ιδιωτικό σκάφος.
Οι μεγαλύτερες και πιο γνωστές παραλίες στη Φολέγανδρο είναι:
• Η παραλία Καραβοστάσης (δίπλα από το ομώνυμο λιμάνι), παραλία γνωστή και ως Χοχλύδια,
• Η παραλία Λιβάδι κοντά στο λιμάνι του Καραβοστάση
• Η παραλία Βάρδια πίσω ακριβώς από το λιμάνι του Καραβοστάση
(δες εδώ περισσότερες πληροφορίες για την παραλία Βάρδια)
•Η παραλία Αγκάλη
(δες εδώ περισσότερες πληροφορίες για την παραλία Αγκάλη)
• και η (αγαπημένη μου) παραλία: Η παραλία Κάτεργο
(δες εδώ περισσότερες πληροφορίες για την παραλία Κάτεργο).

Άλλες μικρές παραλίες στη Φολέγανδρο (για κάποιες από τις οποίες θα διαβάσεις αναλυτικότερα πιο κάτω) είναι:
• η παραλία του Αγίου Νικολάου,
• η παραλία Αμπέλι,
• η παραλία Άγιος Γεώργιος,
• το Σερφιώτικο,
• η παραλία Βορεινά,
• η παραλία Λιβάδι και
• η παραλία Γαλύφος.

Επίσης ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο από το λιμάνι προς το Λιβάδι θα συναντήσεις τις μικρές παραλίες
• του Βιτσέντζου,
• το Λατινάκι και την
• παραλία Πουντάκι.

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ | σε τίτλους |
για γρήγορη ανάγνωση •

Φολέγανδρος: Πληροφορίες για διακοπές στη Φολέγανδρο
Φολέγανδρος: Πληροφορίες για δωμάτια και ξενοδοχεία
Φολέγανδρος - Χώρα: Ηλιοβασίλεμα από την πλατεία Πούντας
Φολέγανδρος - Παραλίες: Φωτογραφίες από την παραλία Αγκάλη
Φολέγανδρος - Παραλίες: Φωτογραφίες από την παραλία Βάρδια
Φολέγανδρος - Παραλίες: Φωτογραφίες από την παραλία Κάτεργο
Φολέγανδρος: Όλες οι μικρές και οι μεγάλες παραλίες στη Φολέγανδρο


Φολέγανδρος παραλίες Παραλίες στη ΦολέγανδροΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ
στις παραλίες στη Φολέγανδρο:


● ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΚΑΛΗ:
Αγκάλη Φολέγανδρος Παραλία Αγκάλη Φολέγανδρος
✔ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΚΑΛΗ (είτε με μονοπάτι από τη Χώρα και μέσο χρόνο πεζοπορίας τα 45 λεπτά ή με τα τοπικά λεωφορεία ή με το δικό σου Ι.Χ.)
Δεν είναι μεγάλη παραλία γι' αυτό και αναλόγως την εποχή και την ώρα μπορεί να τη βρεις γεμάτη, δεν προσφέρει ομπρέλες ή ξαπλώστρες όμως διαθέτει κρυστάλλινα καθαρά νερά με κάποιες μεγάλες πέτρες, κυρίως στο βυθό της.
Περιμετρικά της παραλίας θα βρεις καφέ, εστιατόρια - ταβέρνες και δωμάτια για να εξυπηρετηθείς όσο θα βρίσκεσαι στην παραλία και γενικότερα στο νησί αλλά και άλλες, μικρότερες και λιγότερο γνωστές παραλίες, που σου παραθέτω παρακάτω για να δεις.
Η παραλία Αγκάλη δεν είναι οργανωμένη, η άμμος είναι χοντρή και λευκή - όταν δεν έχει πέτρες - φέρε ομπρέλα αν καίγεσαι, καπέλο και οπωσδήποτε πολύ καλό αντηλιακό.


περισσότερα για την παραλία Αγκάλη


Άλλες παραλίες κοντά στην παραλία Αγκάλη;

Πολύ κοντά στην παραλία Αγκάλη θα συναντήσεις τις λιγότερο γνωστές παραλίες:
✔ ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΗΡΑ (μικρή παραλία, πρόσβαση με μονοπάτι - απόσταση περίπου 10 λεπτά) η οποία διαθέτει άμμο, είναι σχετικά ρηχή και προσφέρει ελάχιστη σκιά αλλά και την ερημική
✔ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΑΛΙΦΟΣ
Παραλία Γαλίφος Φολέγανδρος
Παραλία Γαλίφος Φολέγανδρος

Enjoy the #sup experience in Greece 🇬🇷 @Lattu #galifos #crystal #sea #beach #folegandros

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicol Romina Amato MUAH! (@amatonicolromina) στις


✔ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έχει πρόσβαση με καραβάκι (τιμή 5 ευρώ το άτομο για πήγαινε - έλα) είτε από την παραλία Αγκάλη είτε από τον Καραβοστάση.
Προσφέρει αμμουδιά με καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά και σκιά από λίγια αλμυρίκια.
Πάνω από την παραλία βρίσκεται ένα όμορφο, καθαρό ταβερνάκι όπου μπορείς να παραγγείλεις καφέ, ποτό ή φαγητό. Επίσης υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με εύκολο και ωραιότατο μονοπάτι από την παραλία Αγκάλη (απόσταση περίπου 20 λεπτά) καθώς και άλλο ένα από την Άνω Μεριά (θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο, περίπου 50 λεπτά με τα πόδια από εκεί ενώ το μονοπάτι είναι ελαφρώς δύσβατο).
Στην παραλία του Αγίου Νικολάου, όπως και στον Γαλίφο, μπορεί να συναντήσεις επίσης ΚΑΙ γυμνιστές.

Παραλία Άγιος Νικόλαος Φολέγανδρος Παραλία Άγ. Νικόλαος Φολέγανδρος

✔ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΜΠΕΛΙ έχει πρόσβαση οδικώς με χωματόδρομο ή με καραβάκι από την Άνω Μεριά, είναι εξαιρετικά μικρός κόλπος (με παραπάνω από 25 άτομα στην παραλία αρχίζει η δυσφορία), διαθέτει με άμμο και λίγα βράχια μέσα στη θάλασσα (στα οποία μπορείς να κάτσεις ή από τα οποία μπορείς να κάνεις βουτιά), στην άκρη της έχει μία μικρή σπηλιά (που θέλει προσοχή με τα βραχάκια της) ενώ στην ίδια παραλία μπορείς να απολαύσεις ένα πραγματικά πολύ όμορφο ηλιοβασίλεμα.

✔ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ έχει χωματόδρομο και πρόσβαση από την Άνω Μεριά. Διαθέτει άμμο με βότσαλα, φυσική σκιά από λίγα αλμυρίκια, ο κόλπος της είναι πολύ γραφικός αλλά δεν προσφέρει δυνατότητα για καφέ, νερό ή φαγητό. Να την αποφύγεις αν φυσάει βοριάς, σηκώνει πολύ κύμα ενώ βγάζει και φύκια.

✔ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕΡΦΙΩΤΙΚΟ στο βόρειο μέρος της Φολεγάνδρου (εκτεθειμένη στους αντίστοιχους ανέμους) με βότσαλο και άμμο ενώ έχει πρόσβαση μόνο με μονοπάτι (περίπου 50 λεπτά αν δεν είσαι πολύ γυμνασμένος) από την Άνω Μεριά.

✔ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΡΕΙΝΑ βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού (πήγαινε εκεί μόνο με νηνεμία κι αν είσαι σε καλή φυσική κατάσταση) έχει λευκή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά, καθόλου φυσικό ίσκιο από αλμυρίκια αλλά και δύσκολη πρόσβαση (με καραβάκι από μονοπάτι κοντά στην Άνω Μεριά το οποίο ξεκινάει και από στάση λεωφορείου στους Μύλους).
Πάρε μαζί σου τα απαραίτητα (νερό, καφέδες, φαγητά, ομπρέλες, αντηλιακά) εκεί δεν θα βρεις τίποτα. Ωστόσο αν σου αρέσει η φύση, η πεζοπορία και οι ήρεμες παραλίες, χωρίς να φυσάει βοριάς, η ομορφιά της παραλίας Βορεινά θα σε αποζημιώσει για την επίσκεψη σου καλά.
Παραλία Βορεινά Φολέγανδρος Παραλία Βορεινά Φολέγανδρος● ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΗΣ:
✔ (η παραλία δίπλα στο λιμάνι της Φολεγάνδρου γνωστή και ως παραλία Χοχλύδια) αν και διαθέτει κάποιους ίσκιους από δένδρα (αν τους προλάβεις εγκαίρως) δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, έχει μόνο ένα προστατευτικό πλέγμα - εντός της θάλασσας - για να κάνουν μπάνιο τα μικρά παιδιά και δεν βαθαίνει απότομα. Συγκεντρώνει μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους καθώς και οικογένειες με παιδιά. Αν δεν ανήκεις σε αυτές τις κατηγορίες, δεν νομίζω ότι σαν παραλία θα σε ενθουσιάσει ιδιαίτερα. Αρκετά καφέ, μπαρ και μικρά εστιατόρια ή ταβέρνες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την παραλία και το λιμάνι.


✔ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΒΑΔΙ με οδική πρόσβαση (περίπου 6 λεπτά απόσταση )από το λιμάνι του Καραβοστάση. Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο από το λιμάνι προς την παραλία Λιβάδι θα συναντήσεις τις μικρές παραλίες του Βιτσέντζου, το Λατινάκι και το Πουντάκι. Η παραλία Λιβάδι είναι σχετικά (με τις περισσότερες παραλίες του νησιού) μεγάλη, είναι αμμώδης, έχει φυσική σκιά από αλμυρίκια σε συγκεκριμένα σημεία, δεν βαθαίνει απότομα, δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες ή ομπρέλες και δεν διαθέτει μέρος για να πάρεις νερό, καφέ, αναψυκτικό, ποτό ή φαγητό.
Θεωρείται οικογενειακή παραλία (ναι, θα βρεις πιθανότατα οικογένειες με μικρά παιδιά), είναι αρκετά προστατευμένη από τους ανέμους ενώ προσφέρει θέα προς το νησάκι του Αγίου Ιωάννη.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pietro Piemontese (@pietro7590) στιςΑν βρεθείς όμως στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, προτίμησε την παραλία που βρίσκεται ακριβώς στην αντίθετη πλευρά από αυτό και είναι:

● ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΔΙΑ:
Βάρδια Φολέγανδρος Παραλία Βάρδια Φολέγανδρος
✔ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΔΙΑ η οποία διαθέτει καθαρά, κρυστάλλινα νερά, δεν βαθαίνει ιδιαίτερα απότομα και χρειάζεται να κατέβεις μερικά πετρόκτιστα σκαλιά για να την προσεγγίσεις. Επίσης ούτε αυτή η παραλία της Φολεγάνδρου είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες ή ομπρέλες και δεν διαθέτει κάποιο μπαρ πάνω στη θάλασσα, γι' αυτό έχε μαζί σου αν ξέρεις ότι θα χρειαστείς ομπρέλα, καπέλο, νερό και φυσικά ένα καλό αντιηλιακό.
Σου έχω και βίντεο από την παραλία Βάρδια - μια καλοκαιρινή ημέρα όπου φυσούσε παντού στο νησί - όπου βολτάρω για να δεις και το μήκος της (δες το βίντεο παραλίας → ΕΔΩ ←).
Αν φυσάει λίγο, αγριεύει, αλλά και πάλι εξακολουθεί να αποτελεί την καλύτερη επιλογή για μπάνιο κοντά στο στην περιοχή που βρίσκεται το λιμάνι (από την αντίθετη μερία) στον Καραβοστάση.


περισσότερα για την παραλία Βάρδια


Τέλος από παραλίες της Φολεγάνδρου, προτείνω ανεπιφύλακτα να επισκεφτείς την παραλία:

● ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΓΟ:
Φολέγανδρος Κάτεργο παραλία - Folegandros Katergo beach Παραλία Κάτεργο Φολέγανδρος
✔ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΓΟ; Nα πας μόνο αν δεν φυσάει τη μέρα της επίσκεψής σου από εκείνη την μεριά του νησιού.
Η παραλία Κάτεργο είναι προσβάσιμη με καραβάκια από το λιμάνι της Φολεγάνδρου (τον Καραβοστάση) ή με τα πόδια από ένα μικρό μονοπάτι που ξεκινάει από το Λιβάδι (γύρω στα 30΄περπάτημα αλλά το μονοπάτι αυτό θέλει προσοχή).
Τα καραβάκια για το Κάτεργο κοστίζουν για να σε πάνε και να σε φέρουν στην παραλία (προσοχή κρατείστε την απόδειξη μεταφοράς σας μέχρι να επιστρέψετε στο λιμάνι) 9 ευρώ το άτομο (ναι, είναι κι αυτά σχετικά ακριβά όπως δυστυχώς πολλά άλλα πράγματα ή τουριστικές υπηρεσίες της Φολεγάνδρου).
Η παραλία Κάτεργο - τονίζω και πάλι: Αν δεν φυσάει από εκείνη την μεριά είναι πραγματική απόλαυση, με πεντακάθαρα νερά, λευκή άμμο, βαθαίνει κανονικά αλλά δεν διαθέτει πουθενά σκιά και φρόντισε να έχεις προμηθευτεί από πριν νερό, καφέ, φαγητό ή ομπρέλα για τον ήλιο γιατί εκεί φυσικά δεν θα βρεις.
Για εμένα πάντως αυτή είναι αναμφισβήτητα η ομορφότερη παραλία της Φολεγάνδρου που αξίζει να δεις.

περισσότερα για την παραλία Κάτεργο
Έχεις άποψη;

Θες να συμμετέχεις
με τη δική σου κριτική;Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mail
ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ
φωτογραφίες
από τις παραλίες
στη Φολέγανδρο
I never thought I would see water as clear and beautiful as I saw in Corsica, but the water in Folegandros surprised me 🌊 • • • • • • • • • #greece #folegandros #cyclades #instastyle #travelblogger #happygirl #blondesandcookies #girlswhotravel #floatie #currentlywearing #bikink #prettylittleiiinspo #sheisnotlost #travelguide #styleblogger #beach #swimwear #greecestagram #tan

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophie (@s0phieramaekers) στιςΟικονομικές διακοπές Ελλάδα


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rui Fang (@fangr1982) στις


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Riccardo Molteni (@molteni.ricky) στιςΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ | σε τίτλους |
για γρήγορη ανάγνωση •

Φολέγανδρος: Πληροφορίες για διακοπές στη Φολέγανδρο
Φολέγανδρος: Πληροφορίες για δωμάτια και ξενοδοχεία
Φολέγανδρος - Χώρα: Ηλιοβασίλεμα από την πλατεία Πούντας
Φολέγανδρος - Παραλίες: Φωτογραφίες από την παραλία Αγκάλη
Φολέγανδρος - Παραλίες: Φωτογραφίες από την παραλία Βάρδια
Φολέγανδρος - Παραλίες: Φωτογραφίες από την παραλία Κάτεργο
Φολέγανδρος: Όλες οι μικρές και οι μεγάλες παραλίες στη Φολέγανδρο


Travel videos
more

για τη Φολέγανδρο:Hotels

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ

Διαμονή στη Φολέγανδρο - Ξενοδοχεία, Δωμάτια, ΤιμέςΠληροφορίες διαμονής στη Φολέγανδρο και τιμές more

Beach
please

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παραλίες για μπάνιο στη ΦολέγανδροΟι καλύτερες παραλίες για μπάνιο στη Φολέγανδρο more

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΔΙΑ

Βάρδια παραλία ΦολέγανδροςΗ παραλία Βάρδια κοντά στο λιμάνι του Καραβοστάση, για όσους ξέρουν more

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΓΟ

Κάτεργο παραλία ΦολέγανδροςΗ παραλία Κάτεργο, η ωραιότερη παραλία στη Φολέγανδρο more

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΚΑΛΗ

Παραλία Αγκάλη ΦολέγανδροςΗ πιο γνωστή παραλία στη Φολέγανδρο more

To Do

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

Ηλιοβασίλεμα στην πλατεία Πούντας στη ΦολέγανδροΗλιοβασίλεμα στην πλατεία Πούντας: Νιώσε τα αυθεντικά vibes στο νησί more

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Η Χώρα στη ΦολέγανδροΝυχτερινή φωτογραφική βόλτα στη Χώρα της Φολεγάνδρου more

ΓΙΑΤΙ;

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

Διακοπές στη ΦολέγανδροΓια ποιους λόγους να προτιμήσεις τη Φολέγανδρο για διακοπές από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων more
Tags: Παραλίες Φολέγανδρος

Eνδιαφέροντα θέματα:
Tag: Φολέγανδρος παραλίες

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr