ΤΑΞΙΔΙΑ: Ελλάδα • Κίμωλος • Παραλίες

Travel destinations as seen in


Παραλίες Κιμώλου✍️ Για εμένα η Κίμωλος έχει μαγικές παραλίες, κάποιες καλά κρυμμένες σαν μυστικό και σχεδόν όλες να διαθέτουν κάτι μαγικό.
Από τις καλύτερες παραλίες της Κιμώλου ξεχώρισα την παραλία Πράσα ή Πράσσα με την ολόλευκη άμμο και τα τιρκουάζ νερά και την περιοχή του Καρά, κοντά στη Χώρα (ή Χωριό) της Κιμώλου, η οποία δεν είναι ακριβώς παραλία καθώς αντί για λευκή άμμο σου προσφέρει ολόλευκα βράχια και τιρκουάζ νερά για κολύμπι και βουτιά.

Επίσης παρακάτω σου παρουσιάζω και την παραλία της γραφικής Γούπας - Ρέμα αλλά και της Ψάθης, μπροστά στο λιμάνι της Κιμώλου αν και δεν κάνω εκτενές αφιέρωμα στις παραλίες Κλήμα, Μπονάτσα, Αλυκή και η παραλία της Μαυροσπηλιάς όπου βρίσκεται βυθισμένη στα ρηχά η αρχαία πόλη του νησιού και από όπου θα απολαύσεις το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα.

Όπως καταλαβαίνεις μου λείπουν ακόμα κάποια άλλα μέρη για μπάνιο στην Κίμωλο, πιθανολογώ (από τις παραλίες που έχω δεις έως τώρα) με πανέμορφα νερά - καθώς και παραλίες κοντά σε αυτή - όπως ο Πολύαιγος - γι' αυτό περίμενε ότι αυτή η σελίδα για τις Παραλίες της Κιμώλου θα ανανεωθεί με την πρώτη ευκαιρία.

Επίσης αν γνωρίζεις τρόπο και μέσο να πάω από την Κίμωλο στον Πολύαιγο σύντομα, παρακαλώ στείλε μου το ( → ΕΔΩ ← ) κι εκ των προτέρων, πολύ σε ευχαριστώ! 💙
ΚΙΜΩΛΟΣ | σε τίτλους |
για γρήγορη ανάγνωση •
Διακοπές στην Κίμωλο
Στα Χωριά της Κιμώλου
Παραλία Πράσα ή Πράσσα
Μπάνιο στον Καρά Κιμώλου
Οι καλύτερες παραλίες στην Κίμωλο
✒ Κίμωλος:
Στον Καρά για βουτιές


Καράς Παραλία Κίμωλος Κίμωλος Παραλίες
Κίμωλος Παραλίες: Στης Κιμώλου τον Καρά δεν πας ακριβώς για τη λευκή αμουδιά, τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες που μπορεί να βρεις στα Πράσα αλλά πας για τα τιρκουάζ νερά, τις βουτιές και τα λευκά βράχια.✒ Κίμωλος Παραλίες:
Παραλία Γούπα(ς)


Κίμωλος Γούπα Κίμωλος Παραλίες
Γούπα Κίμωλος παραλία
Κίμωλος Παραλίες
Γούπα Κίμωλος για μπάνιο
Κίμωλος Παραλίες: Η παραλία στον παραθαλάσιο οικισμό της Γούπας δεν είναι η κλασική παραλία με αμμουδιά, είναι περισσότερο ένα πολύ όμορφο και ήσυχο μέρος για μπάνιο, με αρκετά βράχια και πολλά παραδοσιακά Σύρματα (τα σπιτάκια των βαρκάρηδων) στο τοπίο. Απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι της Ψάθης, όσο και από τη Χώρα ή Χωριό της Κιμώλου.✒ Κίμωλος:
Παραλία Πράσα ή Πράσσα


Πράσα Παραλία Κίμωλος Κίμωλος Παραλίες
Κίμωλος Παραλίες: Η παραλία στα Πράσσα ή Πρασσά είναι ο ορισμός της παραλίας με ολόλευκη άμμο, ελάχιστα βράχια (όπως βλέπεις την παραλία προς τα δεξιά), λίγα αλμυρίκια για φυσική σκιά από τη μία πλευρά, μικρή καντίνα με μουσική, ομπρέλες και ξαπλώστρες από την άλλη και κοιτώντας μπροστά - από τα ρηχά έως και τα βαθιά - θα χαρείς εκπληκτικά σε καθαρότητα, χρώμα και σύσταση (άνωση) νερά.


✒ Κίμωλος Παραλίες:
Παραλία στο λιμάνι της Ψάθης


Κίμωλος παραλία Πράσα Κίμωλος Παραλίες
Κίμωλος Παραλίες: Η παραλία στο μικρό γραφικό λιμάνι της Κιμώλου της Ψάθης δεν θα σε εντυπωσιάσει όσο άλλες παραλίες του νησιού αλλά αν και δίπλα στο λιμάνι έχει καθαρά νερά που βαθαίνουν ομαλά, είναι ιδανική για μπάνιο ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας ή για παιδιά αρκεί να ξεπεράσεις το ότι θα βρεις άμμο έξω και πέτρες στα ρηχά.
Δεν στην έχω εδώ - όπως βλέπεις - σαν πρώτη επιλογή από τις παραλίες στο νησί.
Αν έχεις δυνατότητα (χρόνο και μέσο μεταφορικό) προτίμησε κάποια από τις άλλες - πολύ όμορφες - παραλίες της Κιμώλου και θα με θυμηθείς.

Η Κίμωλος στο χάρτη:
Πες μας τη γνώμη σου

wE-mail
Δικές σας φωτογραφίες
από την Κίμωλο:


Οικονομικές διακοπές ΕλλάδαΚιμωλιάτικα άρθρα:
για γρήγορη ανάγνωση •

Διακοπές στην Κίμωλο
Στα Χωριά της Κιμώλου
Παραλία Πράσα ή Πράσσα
Μπάνιο στον Καρά Κιμώλου
Οι καλύτερες παραλίες στην Κίμωλο
more

για Κίμωλο:Walks

ΤΑ ΧΩΡΙΑ

Στη Χώρα-Χωριό και στα άλλα χωριά της ΚιμώλουΚάναμε βόλτα στο Χωριό - όπως αποκαλούν τη Χώρα - της Κιμώλου και σε άλλα πανέμορφα χωριά. Δες τι είδαμε moreBEACHes

ΠΑΡΑΛΙΕΣ Κιμώλου

Οι καλύτερες παραλίες στην Κίμωλοστην Κίμωλο. Πήγαμε και φωτογραφήσαμε τις καλύτερες παραλίες της Κιμώλου για μπάνιο και βουτιές για να τις δεις και να έρθεις κι εσύ more


ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΑΣΑ

Η παραλία Πράσσα ή Πράσα στην Κίμωλοστην Κίμωλο. Δες τη διασημότερη παραλία του νησιού more


ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑ

Μπάνιο στον Καρά στην Κίμωλοστην Κίμωλο. Βουτιές από τα ολόλευκα βράχια στα τιρκουάζ νερά more

ΓΙΑΤΙ;

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΔΩ

Διακοπές ΚίμωλοςΓια ποιους λόγους να προτιμήσεις την Κίμωλο για διακοπές από άλλα νησιά των Κυκλάδων more

Tags: Κίμωλος Παραλίες

Eνδιαφέροντα θέματα:

Lily Was Here Travels ↬ Truth or Dare?
Ταξίδια Ελλάδα Ταξίδια Ελλάδα!
Ταξίδια εξωτερικού (ταξίδια εκτός Ελλάδας) ↬ ✈ Ταξίδια εξωτερικού


Tag: Κίμωλος Kimolos

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr