Ταξίδι: Κουφονήσια • Διακοπές

Travel destinations as seen in
Διακοπές στα Κουφονήσια
Koufonissi Island


✍️ "Χίλιες φορές να επισκεφτείς ο ίδιος έστω μία φορά κάποιο μέρος παρά να ακούσεις για αυτό χίλιες φορές". Δεν θυμάμαι ποιος το είχε πρωτοπεί αλλά είχε απόλυτο δίκιο.

Στην Ελλάδα - ως γνωστόν - υπάρχουν περισσότερα από 6.000 νησιά και βραχονησίδες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι διαθέτει συνολικά χιλιάδες παραλίες, όχι όλες ιδανικές για μπάνιο αλλά κάποιες από αυτές ιδιαίτερα ξεχωριστές, που δεν έχουν σε τίποτα να φοβηθούν το χρώμα της θάλασσας και την ποιότητα της άμμου πολλών διάσημων τροπικών παραδείσων.

Τέτοιες ακριβώς παραλίες θα βρείτε αν επιλέξεις για τις διακοπές σου τα μαγευτικά Κουφονήσια, δυο νησάκια νοτιανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού (το κάτω Κουφονήσι - γνωστό κι ως σκέτο Κουφονήσι και το Άνω Κουφονήσι).

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ | σε τίτλους |
για γρήγορη ανάγνωση •
Διακοπές στα Κουφονήσια
Παραλίες στα Κουφονήσια
Διαμονή στα Κουφονήσια
Στη Χώρα ΚουφονησίουΚουφονήσι: βόλτα στη Χώρα | δωμάτια - ξενοδοχεία | παραλίες
Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Διακοπές Κουφονήσια


✒ Τι θα δεις στα Κουφονήσια:

Τα Κουφονήσια είναι - όπως προανέφερα - δύο μικρά νησιά, εκ των οποίων το ένα μπορείς να το γυρίσεις όλο με τα πόδια (αναφέρομαι στο Άνω Κουφονήσι που κατοικείται - όχι ότι το άλλο Κουφονήσι είναι μεγάλο αλλά είναι σχεδόν ακατοίκητο και σίγουρα δεν θα βρεις εκεί άλλες επιλογές διαμονής - σε ξενοδοχεία ή δωμάτια - παρά μόνο σε σκηνή κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ).
Ελάχιστους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, με ελάχιστα αυτοκίνητα και πολύ - μα πολύ παραλία.
Τιρκουάζ, σμαραγδένια νερά.
Από τις πιο όμορφες παραλίες (ως προς το χρώμα και την πυκνότητα του νερού) σε όλες τις Κυκλάδες.Να πας στα Κουφονήσια;

ΝAI. Οπωσδήποτε να πας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου στα Κουφονήσια. Κι αν φύγεις θα σκέφτεσαι πότε θα ξαναπάς.


Κουφονήσι: βόλτα στη Χώρα | δωμάτια - ξενοδοχεία | παραλίες
Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Χώρα Κουφονησίου

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ:

✍️ Βασική προϋπόθεση βέβαια για το ειδυλλιακό αυτό συναίσθημα που σου περιγράφω, αν δεν σου αρέσει ο πολύς κόσμος κι η βαβούρα, καθώς το Άνω Κουφονήσι δεν έχει ούτε το μέγεθος ούτε τις υποδομές για την σωστή εξυπηρέτηση και τη διαμονή πολλών τουριστών (το "σκέτο" Κουφονήσι ξέχνα το για διαμονή, πας με καραβάκι ή σκάφος κι έχει μόνο παραλίες), να πας στα Κουφονήσια από μέσα Ιουνίου (να γλυτώσεις και τους αέρηδες) έως το πολύ τα μέσα Ιουλίου ή ξανά πάλι τον Σεπτέμβρη.
Γιατί όσο τροπικός παράδεισος κι αν είναι το μέρος με τις απίστευτες παραλίες και το χρώμα των νερών, δυστυχώς χαλάει την εικόνα του ο τουρισμός που δέχεται από τέλη Ιουλίου κι όλο τον Αύγουστο.


Κουφονήσι: βόλτα στη Χώρα | δωμάτια - ξενοδοχεία | παραλίες
Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Χώρα Κουφονησίου

⚠ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ:

Δεν θα σε συμβούλευα να φέρεις τακούνια στο νησί. Αν είσαι σε νέα σχέση κι επισκεφτείς τα τροπικά Κουφονήσια με το άμορε σου, τι να σου πω, πάρε τακούνια μόνο αν είναι να τα χρησιμοποιήσεις κυρίως για να τον κρατάς σφικτότερα από το μπράτσο.
Γενικά οι δρόμοι του νησιού καλύπτονται κυρίως με άμμο.
Ντύσιμο παραλίας κι άνετα, ευπρεπή (σχετικό, μην καταπιέζεσαι καλοκαιριάτικα) απογευματινά ρούχα θα ήταν ό,τι καλύτερο θα συνιστούσα για το συγκεκριμένο νησί στις καλοκαιρινές σου διακοπές.


Κουφονήσι: βόλτα στη Χώρα | δωμάτια - ξενοδοχεία | παραλίες
Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Διακοπές Κουφονήσια


⚠ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΔΙΑΜΟΝΗ & ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ:

Τα Κουφονήσια και συγκεκριμένα στο Άνω ή σκέτο Κουφονήσι στο οποίο εσύ θα κλείσεις διαμονή, καθώς υπάρχει και το κάτω Κουφονήσι το οποίο όμως δεν κατοικείται αλλά διαθέτει όμορφες παραλίες να επισκεφτείς, προσβάσιμες μόνο με τουριστικό καραβάκι (τσέκαρέ το, τουριστικά καραβάκια προς τις παραλίες του Κουφονησίου αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι) ή ιδιωτικό σκάφος, προσφέρουν επίσης πολύ καλό φαγητό (όχι όμως με τεράστια ποικιλία επιλογών, καταλαβαίνεις, μικρό το νησί, δεν είναι για πολύ τουρισμό ή ιδιαίτερα γούστα) σε σχετικά προσιτές τιμές (περίπου από 15 - 25 ευρώ το άτομο σε ταβέρνα ή εστιατόριο). Ούτε πολύ ακριβά αλλά ούτε και τσάμπα (μην μπερδευτείς, οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να επηρεάζονται από τον τουρισμό τα τελευταία χρόνια και οι τιμές έχουν πλέον ανέβει.

Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ μπορεί να γίνει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια μπροστά στη θάλασσα (δεν τα λες πλέον και φθηνά - ένα δίκλινο τον Ιούνιο ξεκινάει με τιμή περίπου 50 ευρώ την ημέρα, τον Αύγουστο "ο Θεός μαζί σου" - για την αρκετά δύσκολη πρόσβαση που είχε το νησί τόσα χρόνια) ή στην μικρή γραφική χώρα που διαθέτει. Ωστόσο και σε ολόκληρο το νησί χτίζονται συνεχώς μικρές τουριστικές μονάδες και - αν δεν κάνω λάθος - διαθέτει ήδη ένα ή δύο μεγαλύτερα ξενοδοχεία.


Σου έχω μια μικρή λίστα με μικρά ξενοδοχεία και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια στα οποία μπορείς να μείνεις για τις διακοπές σου στα Κουφονήσια → ΕΔΩ ←


✔ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ και ψάρι εγώ έφαγα πολύ ωραία στο Άνω Κουφονήσι στον "Κάπεταν Νικόλα" (θα βρεις πινακίδες πώς να πας στο εστιατόριο - ψαροταβέρνα μέσα από τη χώρα του νησιού) και πολύ καλές μερίδες αλλά και με έξτρα κεράσματα σε φαγητό και ποτό (ρακί κυρίως και ρακόμελο) θα βρεις στο εστιατόριο - μεζεδοπωλείο "Οι Αταίριαστοι", επίσης στη χώρα του Κουφονησίου. Γενικώς τα πάντα γίνονται και θα τα βρεις εκεί - στη Χώρα.

Κουφονήσι: βόλτα στη Χώρα | δωμάτια - ξενοδοχεία | παραλίες
Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Διακοπές Κουφονήσια

Συνοψίζοντας για Κουφονήσι(α):

Γενικά όπως προανέφερα μην πας Κουφονήσια (Άνω Κουφονήσι είπαμε θα είναι η διαμονή) Αύγουστο ή μετά τα μέσα Ιουλίου κι όλα θα είναι μαγευτικά ή τουλάχιστον αν πας τότε μην βρίζεις εμένα μετά γιατί ενώ με διάβασες, έκανες τα δικά σου επειδή είσαι αγύριστο κεφάλι. Επίσης δεν ξέρω τι τύπος είσαι αλλά τέλη Ιουλίου και σχεδόν όλο τον Αύγουστο, το νησί πήζει από όχι και τόσο καλό τουρισμό (σόρρυ γκάιΖΖΖ) και βλέπεις παντού αντίσκηνα από free camping και τα λοιπά.

Έχω ακόμα πολλά να πω για Κουφονήσια αλλά θα σε αφήσω κάποια να τα διαβάσεις στα παρακάτω σχετικά άρθρα και άλλα να ανακαλύψεις μόνος σου γιατί αξίζει πραγματικά έστω μία φορά στη ζωή σου να πας.

Αυτά!

Πάω για βουτιά!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ
Βόλτα στη Χώρα:Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Χώρα Κουφονησίου
Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Χώρα Κουφονησίου
Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Χώρα Κουφονησίου
Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Χώρα Κουφονησίου
Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Χώρα Κουφονησίου
Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Χώρα Κουφονησίου
Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Χώρα Κουφονησίου
Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Χώρα Κουφονησίου
Κουφονήσια Χώρα Διακοπές Κουφονήσι: βόλτα στη Χώρα | δωμάτια - ξενοδοχεία | παραλίες

Τα Κουφονήσια στο χάρτη:Dimitra Polyh.
Posted on March 8, 2017


Καλησπέρα!
Έχω βρεθεί στα Κουφονησια για διακοπες πολλές χρονιές και μου άρεσε πολύ κάθε φορά ακόμη και αν δεν έχω συνηθίσει ακόμα το πλήθος τουριστων που επισκεπτονται αυτά τα νησιά τον Αύγουστο. To Κουφονήσι είναι ένα ήσυχο νησί με υπέροχες παραλίες, λίγο ακριβά αλλά αξίζει μια επίσκεψη! Πολύ ωραία περιγραφή, με κανει και γελάω μερικές φορες η παρουσίαση σας αλλά αυτό είναι καλό και έχετε πολύ ωραίες φωτογραφίες. Συνεχιστε ετσι!


Reply:
Σε ευχαριστώ Δήμητρα για τα καλά σου λόγια!
Τα Κουφονήσια είναι και δικός μου αγαπημένος προορισμός διακοπών κι ελπίζω φέτος που θα τα επισκεφτώ ξανά να επανέλθω με ακόμα περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες.
Νομίζω μου έχουν μείνει ακόμα κάποιες παραλίες να εξερευνήσω:)

♡ LILYwashere
Κατερίνα Π.
Posted on May 14, 2017


Γεια σας.
Μια φιλική διόρθωση. Το Κουφονήσι που κατοικείται είναι το Άνω και όλες αυτές οι παραλίες είναι στο Άνω Κουφονήσι. Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες, υπέροχο και το Κουφονήσι.


Reply:
Κατερίνα ευχαριστούμε για το σχόλιό σου.
Όλες οι παρατηρήσεις σας λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν και για τον λόγο αυτό ό,τι διορθώσεις χρειάζονται πραγματοποιούνται το συντομότερο δυνατό:)

♡ LILYwashere
Θάνος Κ.
Posted on September 19, 2016


Επιτέλους αφιέρωμα σου στα Κουφονήσια. Περιμένω να γράψεις και για ξενοδοχεία γιατί βρίσκω με δυσκολία κάθε φορά ένα αξιοπρεπές δωμάτιο να μεινω σε καλή τιμη.

Reply:
Θάνο καλά κάνεις και περιμένεις. Αυτή είναι η αρχική προσέγγιση. Όλα θα ανανεώνονται συχνά.
Καλά να είμαστε να ταξιδεύουμε!:)

♡ LILYwashere


Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mail
Δικές σας φωτογραφίες
από τα Κουφονήσια

Οικονομικές διακοπές Ελλάδα

Κουφονησιώτικα θέματα:
για γρήγορη ανάγνωση •

Διακοπές στα Κουφονήσια
Παραλίες στα Κουφονήσια
Διαμονή στα Κουφονήσια
Στη γραφική Χώρα του Κουφονησίου
more

για Κουφονήσια:Beaches

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παραλίες ΚουφονήσιαΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν τις διακοπές σου στα Κουφονήσια για τις καλύτερες παραλίες του νησιού moreHOTELS

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

Ξενοδοχεία ΚουφονήσιαΕπιλογές διαμονής στα Κουφονήσια more
Η Χώρα

ΧΩΡΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΟΥ

Διακοπές Χώρα ΚουφονησίουΞενάγηση στην πολύχρωμη και γραφική Χώρα Κουφονησίου more
ΓΙΑΤΙ;

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΔΩ

Διακοπές ΚουφονήσιαΓια ποιους λόγους να προτιμήσεις τα Κουφονήσια για διακοπές από άλλα νησιά των Κυκλάδων more
Tags: Κουφονήσια Διακοπές

Eνδιαφέροντα θέματα:

Lily Was Here Travels ↬ Truth or Dare?
Ταξίδια Ελλάδα Ταξίδια Ελλάδα!
Ταξίδια εξωτερικού (ταξίδια εκτός Ελλάδας) ↬ ✈ Ταξίδια εξωτερικού


Tag: Διακοπές Κουφονήσια

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr