ΤΑΞΙΔΙΑ: Ελλάδα • Κουφονήσια • Παραλίες

Travel destinations as seen in

Παραλίες στα Κουφονήσια:


✍️ Τα Κουφονήσια είναι πλέον ευρέως γνωστά για τις πανέμορφες - τροπικές παραλίες τους με τα καταγάλανα και σμαραγδί νερά. Αν κανονίσεις τις διακοπές σου και προγραμματίσεις τη διαμονή σου στο Άνω Κουφονήσι, οι παραλίες του - όλες προσβάσιμες με τα πόδια (ελάχιστοι κολπίσκοι προσβάσιμοι με μικρό σκάφος ή βάρκα) σίγουρα όχι μόνο δεν θα σε απογοητεύσουν αλλά θα σε ενθουσιάσουν, ιδανικά αν τις πετύχεις χωρίς αέρα.

Κουφονήσι: πληροφορίες | δωμάτια - ξενοδοχεία | παραλίες
Κουφονήσια Παραλίες Κουφουνήσια παραλίες


✒ Ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες στο Κουφονήσι:

✍️ Οι καλύτερες παραλίες - κατά τον κόσμο - είναι και οι πιο γνωστές. Έτσι στα Κουφονήσια οι πιο γνωστές παραλίες για μπάνιο (γιατί το Άνω Κουφονήσι θαρρείς ώρες - ώρες πως είναι ολόκληρο μια παραλία) είναι:

Η παραλία Άμμος,
Η παραλία Ιταλίδα,
Η παραλία Πορί και
Η παραλία Φοίνικας
(κι όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά προτεραιότητας).
Επίσης - αν και δεν θεωρούνται ακριβώς παραλίες - στο Κουφονήσι θα μπορούσες να επισκεφτείς για μπάνιο ή βουτιές την Πισίνα (ένας μικρός φυσικός σχηματισμός από βράχια που μοιάζουν με θαλάσσια πισίνα ανάμεσα στην παραλία Ιταλίδα και στην παραλία Πορί) και το Γάλα (μια ιδιαίτερη αν και δύσβατη παραλία, κρυμμένη σε απότομα βράχια, η οποία πήρε το όνομά της από το χρώμα που δίνει το άφρισμα των κυμάτων).


Κουφονήσι: πληροφορίες | δωμάτια - ξενοδοχεία | παραλίες
Κουφονήσια Παραλίες Κουφουνήσια παραλίες


Είναι οργανωμένες οι παραλίες του Κουφονησίου;

✍️ Καμία παραλία στα Κουφονήσια (Άνω ή Κάτω κουφονήσι) δεν είναι πλήρως οργανωμένη - και όταν λέω πλήρως εννοώ με ομπρέλες, ξαπλώστρες, εύκολη πρόσβαση και μαγαζί για φαγητό, νερό, καφέ και τουαλέτα.
Αναλυτικότερα:
Σε καμία παραλία στο Άνω Κουφονήσι (που είναι και το Κουφονήσι από τα δύο Κουφονήσια όπου θα βρεις διαμονή) δεν θα βρεις ξαπλώστρα και ομπρέλα. Πρέπει να οργανωθείς μόνος-η σου με πετσέτα και τεχνητή σκίαση για τον ήλιο. Ξέρεις, πάρε καπέλα, κουβάλα ομπρέλα, ψάθα, πετσέτα και οπωσδήποτε αντηλιακό.
Στην παραλία Πορί θα βρεις λίγα δένδρα (αλμυρίκια) για φυσική σκιά - όπου για να προλάβεις μια θέση στον ίσκιο πρέπει να πας από νωρίς - και λίγο πιο πάνω από την αμμουδιά έχει μαγαζιά για καφέ, νερό, αναψυκτικά και ελαφριά φαγητά.
Στην παραλία Ιταλίδα (παραλία πολύ μικρότερη από την παραλία Πορί) θα βρεις ελάχιστα δενδράκια και καθόλου μαγαζιά για νερό, φαγητό, καφέ, αναψυκτικά.
Η παραλία Άμμος είναι παραλία κοντά στο λιμάνι της Χώρας, όπου κοντά της - από οργάνωση - θα βρεις σχεδόν όσα διαθέτει το νησί (όχι όμως ομπρέλες ή ξαπλώστρες).
Τέλος πάνω από την παραλία Φοίνικας θα βρεις μια μικρή ταβέρνα και πολύ κοντά ένα ξενοδοχείο με πισίνα, απ΄ όπου μπορείς να προμηθευτείς τα απαραίτητα.Κουφονήσι: πληροφορίες | δωμάτια - ξενοδοχεία | παραλίες
Κουφονήσια Παραλίες Κουφουνήσια παραλίες


ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ:

Το Κουφονήσι δεν θα το χαρακτήριζε κάποιος άδικα ως μια τεράστια παραλία.
ΜΠΑΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ακόμα και δίπλα στο λιμάνι (δεν έχω δει ομορφότερο λιμάνι σε χρωματισμούς νερού όπως προανέφερα πιο πάνω ή μπορείς να επισκεφθείς τις διάσημες πλέον παραλίες "Πορί" και "Ιταλίδα" λίγα χιλιόμετρα μακριά, προσβάσιμες και με περπάτημα (μην πας με ντάλα ήλιο, δεν θα φταίω εγώ).Κουφονήσι: πληροφορίες | δωμάτια - ξενοδοχεία | παραλίες
Κουφονήσια Παραλίες Κουφουνήσια παραλίες


● Ας δούμε όμως αναλυτικότερα μία - μία τις καλύτερες παραλίες του Κουφονησίου:

✔ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΜΜΟΣ: βρίσκεται στο Άνω ή σκέτο Κουφονήσι και είναι η πρώτη παραλία που αντικρίζεις φθάνοντας στο νησί, ακριβώς δίπλα στο λιμάνι. Η παραλία Άμμος είναι η εύκολη λύση για οικογένειες με μικρά παιδιά, τα νερά (αν και δίπλα σε λιμάνι) είναι κρυστάλλινα και καθαρά, η παραλία δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, μπορείτε να φέρετε τις δικές σας ενώ υπάρχουν λίγα μόνο δέντρα στα αριστερά της που προσφέρουν σκιά. Υπάρχουν ωστόσο μικρά καφέ και εστιατόρια από την πάνω μεριά του δρόμου για να πιείτε καφέ, να φάτε αλλά και mini market για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Κουφονήσια Παραλίες Κουφονήσι Παραλία Άμμος (λιμάνι)
Κουφονήσια ΠαραλίεςΚουφονήσι Παραλία Άμμος (λιμάνι)
Κουφονήσια Παραλίες Κουφονήσι Παραλία Άμμος (λιμάνι)


✔ ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΟΙΝΙΚΑΣ: (βρίσκεται στο Άνω Κουφονήσι) είναι μια υπέροχη παραλία και απέχει περίπου 20 λεπτά περπάτημα από τη Χώρα του Κουφονησίου και την παραλία Άμμος.
Η παραλία Φοίνικας δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες ή ομπρέλες αλλά θα βρείτε ένα μικρό εστιατόριο ακριβώς πάνω από αυτή για να προμηθευτείτε νερό, καφέ, φαγητό και όλα αυτά τα απαραίτητα.
Η ακτή δεν είναι πολύ μεγάλη, η θάλασσα δεν βαθαίνει απότομα, το νερό είναι χρώμα τιρκουάζ-μπλε και αν πιστεύεις ότι είναι από τις πιο όμορφες παραλίες που έχεις δει, περίμενε να δεις και τις παραλίες που ακολουθούν στη διαδρομή (παραλία Ιταλίδα και παραλία Πορί).


Κουφονήσια Παραλίες Κουφουνήσια παραλίες
Κουφονήσια Παραλίες Κουφουνήσια παραλίες


✔ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΙΤΑΛΙΔΑ: είναι σαφέστατα μικρότερη παραλία από το Πορί και αναλόγως τον μήνα που θα την επισκεφτείς μπορείς να βρεις και γυμνιστές (Τον Ιούνιο π.χ. η αναλογία γυμνιστών με μη γυμνιστών στην παραλία μπορεί να φτάνει μέχρι και 75 - 25).
Τα νερά βαθαίνουν επίσης φυσιολογικά, είναι καθαρά και διάφανα, εξίσου τροπικά.
Η παραλία δεν διαθέτει ομπρέλες ή ξαπλώστρες προς εκμετάλλευση ενώ ο φυσικός ίσκιος είναι περιορισμένος σε δύο - τρία δεντράκια (τα λες και μισά).


Κουφονήσια Παραλίες Κουφουνήσια παραλίες


✔ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΡΙ: για εμένα είναι η αγαπημένη μου.
Μεγαλύτερη από την παραλία Ιταλίδα, στην παραλία Πορί βρίσκεις ευκολότερα χώρο στην αμμουδιά και περισσότερη ησυχία ενώ διαθέτει και μικρά καφέ - μπαρ - εστιατόρια για τον καφέ, το κοκτέιλ ή το σνακ σου.
Δεν είναι οργανωμένη παραλία, δε θα βρεις ξαπλώστρες ή ομπρέλες ούτε συζήτηση για θαλάσσια σπορ.
Κάποια δέντρα κάνουν φυσική σκιά αλλά και αυτά είναι λιγοστά. Φέρε τα δικά σου αξεσουάρ και σίγουρα πετσέτα.
Τα νερά βαθαίνουν κανονικά και η αίσθηση που έχεις όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτά είναι κάτι από διάφανα έως τροπικά (Ακόμα εδώ είσαι;)


Κουφονήσια Παραλίες Κουφουνήσια παραλίες
Κουφονήσια Παραλίες Κουφουνήσια παραλίες
Κουφονήσια Παραλίες Κουφουνήσια παραλίες
Κουφονήσια Παραλίες

Βίντεο
Παραλία Πορί ⎜ Κουφονήσια

My view:
Η πανέμορφη παραλία Πορί στα Κουφονήσια
( Χρόνος παρακολούθησης: Μόνο 0.44')Συνοψίζοντας για τις παραλίες:

Σε όποια παραλία κι αν πας, πάρε φουλ αντηλιακά, ο ήλιος με αυτά τα χρώματα της θάλασσας και της (λευκής - ανοιχτόχρωμης) άμμου καίει πολύ. Αν πετύχεις άπνοια (που κατά τ' άλλα είναι ιδανικά γιατί η άμμος στις περισσότερες παραλίες είναι πολύ ψιλή, συνεπώς ενοχλητική με αέρα) ξεροψήνεσαι εύκολα και πολύ γρήγορα.

Κουφονήσι: πληροφορίες | δωμάτια - ξενοδοχεία | παραλίες
Κουφονήσια Παραλίες Κουφουνήσια παραλίες
Κουφονήσια Παραλίες Κουφουνήσια παραλίες

● Διαμονή δίπλα στη θάλασσα;

Σου έχω μια μικρή λίστα με μικρά ξενοδοχεία και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια στα οποία μπορείς να μείνεις για τις διακοπές σου στα Κουφονήσια → ΕΔΩ ←


Κουφονήσι: πληροφορίες | δωμάτια - ξενοδοχεία | παραλίες
Κουφονήσια Παραλίες Κουφονήσι: πληροφορίες | δωμάτια - ξενοδοχεία | παραλίες

Τα Κουφονήσια στο χάρτη:Dimitra Polyh.
Posted on March 8, 2017


Καλησπέρα!
Έχω βρεθεί στα Κουφονησια για διακοπες πολλές χρονιές και μου άρεσε πολύ κάθε φορά ακόμη και αν δεν έχω συνηθίσει ακόμα το πλήθος τουριστων που επισκεπτονται αυτά τα νησιά τον Αύγουστο. To Κουφονήσι είναι ένα ήσυχο νησί με υπέροχες παραλίες, λίγο ακριβά αλλά αξίζει μια επίσκεψη! Πολύ ωραία περιγραφή, με κανει και γελάω μερικές φορες η παρουσίαση σας αλλά αυτό είναι καλό και έχετε πολύ ωραίες φωτογραφίες. Συνεχιστε ετσι!


Reply:
Σε ευχαριστώ Δήμητρα για τα καλά σου λόγια!
Τα Κουφονήσια είναι και δικός μου αγαπημένος προορισμός διακοπών κι ελπίζω φέτος που θα τα επισκεφτώ ξανά να επανέλθω με ακόμα περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες.
Νομίζω μου έχουν μείνει ακόμα κάποιες παραλίες να εξερευνήσω:)

♡ LILYwashere
Κατερίνα Π.
Posted on May 14, 2017


Γεια σας.
Μια φιλική διόρθωση. Το Κουφονήσι που κατοικείται είναι το Άνω και όλες αυτές οι παραλίες είναι στο Άνω Κουφονήσι. Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες, υπέροχο και το Κουφονήσι.


Reply:
Κατερίνα ευχαριστούμε για το σχόλιό σου.
Όλες οι παρατηρήσεις σας λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν και για τον λόγο αυτό ό,τι διορθώσεις χρειάζονται πραγματοποιούνται το συντομότερο δυνατό:)

♡ LILYwashere
Θάνος Κ.
Posted on September 19, 2016


Επιτέλους αφιέρωμα σου στα Κουφονήσια. Περιμένω να γράψεις και για ξενοδοχεία γιατί βρίσκω με δυσκολία κάθε φορά ένα αξιοπρεπές δωμάτιο να μεινω σε καλή τιμη.

Reply:
Θάνο καλά κάνεις και περιμένεις. Αυτή είναι η αρχική προσέγγιση. Όλα θα ανανεώνονται συχνά.
Καλά να είμαστε να ταξιδεύουμε!:)

♡ LILYwashere


Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mail

Δικές σας φωτογραφίες
από τα Κουφονήσια


Κουφονησιώτικα θέματα:
για γρήγορη ανάγνωση •

Στη γραφική Χώρα του Κουφονησίου
Διαμονή στα Κουφονήσια
Διακοπές στα Κουφονήσια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
για τα Κουφονήσια:Beaches

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παραλίες ΚουφονήσιαΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν τις διακοπές σου στα Κουφονήσια για τις καλύτερες παραλίες του νησιού moreHOTELS

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

Ξενοδοχεία ΚουφονήσιαΕπιλογές διαμονής στα Κουφονήσια more
Η Χώρα

ΧΩΡΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΟΥ

Διακοπές Χώρα ΚουφονησίουΞενάγηση στην πολύχρωμη και γραφική Χώρα Κουφονησίου more
ΓΙΑΤΙ;

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΔΩ

Διακοπές ΚουφονήσιαΓια ποιους λόγους να προτιμήσεις τα Κουφονήσια για διακοπές από άλλα νησιά των Κυκλάδων more

Tags: Κουφονήσια Παραλίες

Eνδιαφέροντα θέματα:

Lily Was Here Travels ↬ Truth or Dare?
Ταξίδια Ελλάδα Ταξίδια Ελλάδα!
Ταξίδια εξωτερικού (ταξίδια εκτός Ελλάδας) ↬ ✈ Ταξίδια εξωτερικού


Tag: Παραλίες Κουφονήσια

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr