Ταξίδι: Μήλος • Καλύτερες Παραλίες

Travel destinations as seen in
Μήλος Παραλίες
Ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες στη Μήλο
Πότε να πας και τι θα δεις • Οδηγός Επιβίωσης
Milos Beaches✍️ Η Μήλος, το νησί με τις αμέτρητες παραλίες, σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει με την ποικιλομορφία των ακτών, το χρώμα της θάλασσα και τις παραλίες με τα ηφαιστειογενή πετρώματα και χρώματα.

Είναι ευρέως γνωστό ότι διαθέτει περισσότερες από 78 καταγεγραμμένες παραλίες.

Επίσης λόγω του κρατήρα του ηφαιστείου - η Μήλος - διακοσμημένη με πολύχρωμα ηφαιστειακά πετρώματα και υλικά, διαθέτει και μια ιδιαίτερα άγρια και σπάνια ομορφιά.

Μικρές παραλίες που προσεγγίζεις δύσκολα από τη στεριά (κάποιες μόνο από θάλασσα), βραχώδεις σχηματισμοί σε καταγάλανα νερά, σπηλιές, γκρεμοί και σεληνιακά σκηνικά συνθέτουν τον Κυκλαδίτικο χαρακτήρα και την ιδιαιτερότητα της Μήλου.

Η Μήλος λοιπόν περισσότερο και πριν από όλα, φημίζεται για τις παραλίες της και δικαίως.

Τα ηφαιστειογενή πετρώματα της Μήλου έχουν χαρίσει στο νησί κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες παραλίες (αν όχι πιο όμορφες - γιατί μπορώ να σου αναλύσω με ατράνταχτα επιχειρήματα το πώς το "όμορφο" τουλάχιστον για τις παραλίες είναι εξαιρετικά υποκειμενικό) όχι μόνο σε όλες τις Κυκλάδες αλλά και σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Η ΜΗΛΟΣ
| σε τίτλους |

για γρήγορη ανάγνωση •

Μήλος: Πληροφορίες για διακοπές στη Μήλο
Μήλος Διαμονή: Βρες δωμάτια και ξενοδοχεία
Μήλος Φαγητό: Ξεχωριστές προτάσεις για φαγητό
Μήλος Παραλίες: Οι καλύτερες παραλίες στη Μήλο
Μήλος Παραλίες: Η παραλία Αγία Κυριακή
Μήλος Παραλίες: Η παραλία Φυριπλάκα
Μήλος Παραλίες: Η παραλία Παλαιοχωρίου
Μήλος Παραλίες: Για βουτιές στον Παπάφραγκα
Μήλος To Do: Στο σεληνιακό Σαρακήνικο
Μήλος To Do: Βόλτα στο χωριό Κλήμα
Μήλος To Do: Ηλιοβασίλεμα στο Κλήμα
Μήλος To Do: Το χωριό Πλάκα
Μήλος To Do: Ηλιοβασίλεμα στην Πλάκα
Μήλος To Do: Επίσκεψη στα γραφικά ΜανδράκιαLily's Tips | φωτογραφίες | your reviews
Οι καλύτερες παραλίες στη Μήλο Παραλίες Μήλος✒ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟY:

Τι προτείνω και γιατί;

Αρχικές φήμες λοιπόν που μάλλον ευσταθούν ως γεγονότα είναι ότι η Μήλος διαθέτει πάνω από 78 παραλίες συνολικά με σχετικά καλό οδικό δίκτυο πρόσβασης στις περισσότερες από αυτές (εκτός από το Κλέφτικο, τον Γέρακα και τη παραλία Συκιά τις οποίες μπορείς να επισκεφτείς μόνο από τη θάλασσα με ιδιωτικό σκάφος ή συμμετέχοντας σε μία από τις θαλάσσιες ημερήσιες εκδρομές που ξεκινάνε από το λιμάνι του Αδάμαντα.

Παρακάτω σου έχω σημειώσει τις παραλίες που ξεχωρίζουν σε ολόκληρη τη Μήλο ✔ ταξινομημένες σύμφωνα με την τοποθεσία τους στο νησί, ώστε να μπορείς να δεις περισσότερες μαζί αν βρεθείς προς τα εκεί καθώς και να υπολογίσεις πού θα κάνεις μπάνιο (αν π.χ. φυσάει βοριάς καλό είναι να πας σε νότια παραλία του νησιού ώστε να έχεις περισσότερες πιυανότητες να προστατεύεται από τον συγκεκριμένο άνεμο - δες οδηγό επιβίωσης για τα μελτέμια → ΕΔΩ ←).

Και μιας και είπαμε Βοριάς, ας ξεκινήσουμε από τις βόρειες παραλίες της Μήλου:
✒ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΗΛΟ:


✔ ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
(Παραλίες στη βόρεια Μήλο: Παραλία Άγιος Κωνσταντίνος)
Μικρή παραλία που διαθέτει τιρκουάζ νερά, μικρό λιμάνι, το ομώνυμο εκκλησάκι και δύο σπηλιές προς εξερεύνηση.


✔ ΑΛΟΓΟΜΑΝΤΡΑ
(Παραλίες στη βόρεια Μήλο: Παραλία Αλογόμαντρα)
Ψηλά βράχια, τιρκουάζ νερά, λευκή άμμος και ρηχά νερά συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την συνήθως ήσυχη παραλία (η οποία είναι καλά κρυμμένη από το δρόμο). Στα δεξιά της κεντρικής παραλίας - όπως κοιτάς μπροστά τη θάλασσα - θα βρεις μια μικρότερη παραλία δίπλα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα φυσική σπηλιά.


✔ ΚΑΠΡΟΣ
(Παραλίες στη βόρεια Μήλο: Παραλία Κάπρος)
Μικρή παραλία ανάμεσα σε λευκά βράχια και λευκή άμμο στον δρόμο για Πολλώνια.


✔ ΜΑΝΤΡΑΚΙΑ
(Παραλίες στη βόρεια Μήλο: Παραλία Μαντράκια)
Μικρή αμμουδιά μπροστά από παραδοσιακό πολύχρωμο και γραφικότατο ψαροχώρι με τα φημισμένα Σύρματα η οποία προσφέρει στους λουόμενους μικρό βότσαλο αντί για αμμουδιά και κάποια αλμυρίκια για φυσική σκιά (δες περισσότερα για τα Μανδράκια → ΕΔΩ ←).


✔ ΜΥΤΑΚΑΣ
(Παραλίες στη βόρεια Μήλο: Παραλία Μύτακας)
Άλλη μια μικρή παραλία μπροστά από παραδοσιακό ψαροχώρι (όχι τόσο πολύχρωμο όσο αυτό στα Μανδράκια) με λευκή άμμο και γαλάζια νερά.


✔ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΑΣ
(Παραλίες στη βόρεια Μήλο: Παραλία Παπάφραγκας)
Πολύ μικρή παραλία (δες → ΕΔΩ ← περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες) κυρίως ως μέρος φυσικού σχηματισμού σπηλιάς, με γαλαζοπράσινα νερά (έμφαση στο πράσινα) κοντά στην αρχαία πόλη της Φυλακωπής.
Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται κατεβαίνοντας ένα απόκρημνο σκάλισμα τον βράχο ενώ όταν δεν φυσάει, θεωρείται καλή επιλογή για βουτιές.


Παπάφραγκας Μήλος
Παπαφραγκας, παπαφραγγας Μήλου, Παπάφραγκας Μήλος, Παπάφραγκας Μηλου, papafragkas, papafragas, papafragkas milos, Papafragas milos,
δες περισσότερα


✔ ΠΑΧΑΙΝΑ
(Παραλίες στη βόρεια Μήλο: Παραλία Πάχαινα)
Παραλία με μεγάλη σχετικά αμμουδιά, γκριζόλευκη άμμο, γαλάζια νερά, λίγα αλμυρίκια και βράχια που αναδύονται φυσικά μέσα από τη θάλασσα.

Πάχαινα Μήλος
Παραλία Πάχαινα Μήλος Πάχαινα Μήλος
Παραλία Πάχαινα Μήλος


✔ ΠΛΑΘΙΕΝΑ
(Παραλίες στη βόρεια Μήλο: Παραλία Πλάθιενα)
Παραλία με εύκολη οδική πρόσβαση, μεγάλη αμμουδιά και λευκή άμμο, ρηχά νερά και μικρές φυσικές σπηλιές. Ιδανική για μικρά παιδιά, προσφέρει όμορφο ηλιοβασίλεμα ενώ διαθέτει και beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες.


✔ ΠΟΛΛΩΝΙΑ
(Παραλίες στη βόρεια Μήλο: Παραλία Πολλώνια)
Λευκό - κίτρινη παραλία, νερά που δεν βαθαίνουν απότομα, με αλμυρίκια στην αμμουδιά, κούνιες και πολλά καφέ, ταβέρνες κι εστιατόρια από πάνω. Φυσικά κι ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Επίσης από το λιμανάκι που βρίσκεται λίγο πιο κάτω, μπορείς να πάρεις το καραβάκι που επιστρέφει και αυθημερόν (φρόντισε από πριν το εισιτήριο επιστροφής), για να επισκεφτείς τις επίσης πανέμορφες παραλίες της Κιμώλου.
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ
(Παραλίες στη βόρεια Μήλο: Παραλία Σαρακήνικο)
Ίσως η πιο γνωστή παραλία του νησιού η οποία στην πραγματικότητα αποτελείται από (το πολύ) 4 μέτρα παραλία με άμμο συνολικά κι όλη η υπόλοιπη είναι λευκά, κατάλευκα όμως βράχια μπροστά από γαλαζοπράσινα νερά.
Θυμίζει σεληνιακό τοπίο με πολλά απολιθώματα. Θέλει καλό αντηλιακό και καπέλο.


Σαρακήνικο Μήλος
Σαρακήνικο Μήλος
δες περισσότερα✔ ΤΟΥΡΚΟΘΑΛΑΣΣΑ
(Παραλίες στη βόρεια Μήλο: Παραλία Τουρκοθάλασσα)
Ήσυχη παραλία με απάνεμη αμμουδιά, μικρά βότσαλα, λευκόγκριζα βράχια και καταγάλανα νερά.


✔ ΦΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
(Παραλίες στη βόρεια Μήλο: Παραλία Φυροπόταμος)
Μικρή παραλία - κολπίσκος με παραθαλάσσιο οικισμό, μικρό λιμάνι, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, beach bar και τα περίφημα "σύρματα": τα μικρά σπιτάκια μέσα στα οποία φυλάγονται οι βάρκες κατά τη χειμερινή περίοδο και τα οποία, τα καλοκαίρια, οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν για θερινές κατοικίες.
Βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στα Μανδράκια.
✒ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΗΛΟ:

✔ ΒΟΥΔΙΑ
(Παραλίες στην ανατολική Μήλο: Παραλία Βούδια)
Παραλία με μικρό λευκό βότσαλο αλλά δυστυχώς και με πολλές βιομηχανικές εγκαταστάσεις μεταλλευτικής εταιρίας ακριβώς δίπλα σε αυτή.


✔ ΘΕΙΩΡΥΧΕΙΑ
(Παραλίες στην ανατολική Μήλο: Παραλία Θειωρυχεία)
Παραλία με λευκοκίτρινη αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά, μπροστά από τα ερείπια των παλιών ορυχείων εξαγωγής θείου που λειτουργούσαν στη Μήλο μέχρι το 1956.


✔ Παραλίες Ρέμα, Αγκάλη, Κολυμπισιώνας, Καστανάς, 3 Πηγάδια
(Παραλίες στην ανατολική Μήλο)
Μικρές παραλίες που σχηματίζουν φυσικοί κολπίσκοι με πολύχρωμα πετρώματα και πεντακάθαρα νερά.✒ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΜΗΛΟ:

✔ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
(Παραλίες στη νότια Μήλο: Παραλία Αγία Κυριακή)
Δημοφιλής παραλία με ένα ιδιαίτερο λευκό βότσαλο κοντά στο κύμα, μεγάλη αμμουδιά, ευκαιριακά οργανωμένη με ξαπλώστρες κι ομπρέλες (δες → ΕΔΩ ← τι ακριβώς εννοώ), ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνα και beach bar.

Αγία Κυριακή Μήλος
Παραλία Αγίας Κυριακής στη Μήλο
δες περισσότερα✔ ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ
(Παραλίες στη νότια Μήλο: Παραλία Άγιος Σώστης)
Παραλία με λευκή άμμο, γαλάζια νερά, εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αυτή η παραλία θεωρείται και ως προέκταση της παραλίας Προβατάς (βλέπε αναλυτικότερες πληροφορίες παρακάτω - ανά σημείο του ορίζοντα και αλφαβητικά).


✔ ΓΕΡΑΚΑΣ
(Παραλίες στη νότια Μήλο: Παραλία Γέρακας)
Παραλία με ολόλευκη άμμο και καταγάλανα νερά, προσβάσιμη μόνο με σκάφος, πολύ κοντά στην παραλία της Αγίας Κυριακής και στην παραλία του Γέροντα.


✔ ΓΕΡΟΝΤΑΣ
(Παραλίες στη νότια Μήλο: Παραλία Γέροντας)
Παραλία - όρμος με καφετί άμμο, γαλαζοπράσινα νερά, σπηλιές, περιτριγυρισμένη με βράχια σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς αλλά και με δύσκολη πρόσβαση (χωματόδρομο και τουλάχιστον 10λεπτο περπάτημα).


✔ ΚΗΠΟΣ
(Παραλίες στη νότια Μήλο: Παραλία Κήπος)
Παραλία με άμμο και μικρό λιμανάκι από όπου φεύγουν καραβάκια για το Κλέφτικο.


✔ ΚΛΕΦΤΙΚΟ
(Παραλίες στη νότια Μήλο: Παραλία Κλέφτικο ή θαλασσινά Μετέωρα)
Το Κλέφτικο (επειδή παλιότερα ήταν ορμητήριο πειρατών) ή θαλασσινά Μετέωρα, όπως το αποκαλούν πολλοί (εξαιτίας των εντυπωσιακών σχηματισμών των βράχων μέσα στη θάλασσα) είναι σίγουρα από τα πιο πολύ-φωτογραφημένα μέρη της Μήλου. Άπειρες αποχρώσεις του μπλε και κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, σχεδόν διάφανα, συνθέτουν ένα μοναδικά όμορφο θαλάσσιο σκηνικό που θα σας μείνει αξέχαστο.
Υπάρχουν επίσης σπηλιές που μπορείς να εξερευνήσεις κολυμπώντας.
Με πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα, μπορείς να επισκεφτείς το Κλέφτικο με καράβι από τον Αδάμαντα (που κάνει ημερήσιες εκδρομές και τον γύρο της Μήλου) ή με μικρό καϊκάκι από την παραλία Κήπος (βλέπε πιο πάνω).
Τα καραβάκια που σε πάνε στο εκεί έχουν κόστος περίπου από 27€ μόνο για το Κλέφτικο και την παραλία του Γέροντα και 70€ για τον γύρο όλου του νησιού.
Αν διαθέτετε μάσκα και βατραχοπέδιλα, πάρτε τα μαζί.
Εάν δε θέλετε να πληρώσετε πολλά για να πάτε με καΐκι και σας αρέσει το περπάτημα (περίπου μιάμιση ώρα) υπάρχει και μονοπάτι περπατήματος αλλά αυτή η επιλογή δεν συστήνεται καθώς το μονοπάτι περνάει μέσα από τον βιότοπο της κόκκινης οχιάς της Μήλου, γεγονός που δεν το καθιστά απόλυτα ασφαλή.
Αν πάλι επιλέξετε να νοικιάσετε καραβάκι φροντίστε να έχει και μικρό βαρκάκι, για να εξερευνήσετε τις σπηλιές.✔ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ
(Παραλίες στη νότια Μήλο: Παραλία Παλαιοχωρίου)
Παραλία εξαιρετικά δημοφιλής, με αμμουδιά χιλιομέτρων, κάτω από τον ομώνυμο οικισμό και πολύ κοντά στο λιμάνι του Αδάμαντα (περίπου 8 χιλιόμετρα απόσταση).
Αν δεν διαθέτεις αμάξι μπορείς να πας και με το λεωφορείο της γραμμής (περίπου 10 λεπτά απόσταση).
Η παραλία του Παλαιοχωρίου διαθέτει πολύχρωμα βότσαλα (κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ, λευκό, κίτρινο, μελί και γκρι) αποτελείται από τρεις παραλίες:
Την μεγάλη και οργανωμένη με θαλάσσια σπορ, ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar (με χρέωση από 3 έως 5 €/άτομο), την μεσαία και μια πιο μικρή και στενή περικυκλωμένη από βράχια.
Τα νερά είναι πεντακάθαρα και σε κάποια σημεία ζεστά (φυσαλίδες ζεστού νερού αναβλύζουν από το βυθό εξαιτίας του θειαφιού) ενώ η θάλασσα βαθαίνει σχετικά γρήγορα. Όποια παραλία κι αν επιλέξεις από τις τρεις του Παλαιοχωρίου, είμαι σίγουρη πως θα εντυπωσιαστείς και θα σου μείνει αξέχαστη.
Μετά το μπάνιο σου μπορείς να φας σε κάποια από τα ταβερνάκια της περιοχής.
Πάρε μαζί σου μάσκα για να χαζέψεις τον βυθό, σίγουρα καπέλο και πολύ καλό αντηλιακό κι αν δεν νοικιάσεις ξαπλώστρα και ομπρέλα αλλά τα χρειάζεσαι, φρόντισε και πάρε τα από πριν μαζί.
Τέλος η συγκεκριμένη παραλία θεωρείται απάνεμη και μπορείτε άφοβα να την προτιμήσετε όταν φυσάει βόρειος άνεμος στο νησί. να την προτιμήσετε όταν φυσάει βόρειος άνεμος.


Παλαιοχώρι Μήλος
Παραλία Παλαιοχώρι στη Μήλο
δες περισσότερα


✔ ΠΡΟΒΑΤΑΣ
(Παραλίες στη νότια Μήλο: Παραλία Προβατάς)
Ιδανική παραλία για οικογένειες με παιδιά καθώς διαθέτει τεράστια αμμουδιά με εύκολη οδική πρόσβαση (με ιδιωτικό Ι.Χ. ή τοπικό λεωφορείο σε περίπου 8 λεπτά από τον Αδάμαντα) η οποία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες ενώ διαθέτει ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.


✔ ΚΑΛΑΜΟΣ
(Παραλίες στη νότια Μήλο: Παραλία Κάλαμος)
Ήσυχη παραλία στην οποία δεν μπορείς να φτάσεις οδικώς παρά μόνο από τη θάλασσα με σκάφος. Προσφέρει καταγάλανα νερά κι ένα εντυπωσιακό τοπίο με λευκά ηφαιστειακά βράχια από πάνω ενώ στην ακτή έχει πολύ μικρό βότσαλο.
Σε κάθε ευκαιρία (με σκάφος) που θα βρεις, αξίζει τουλάχιστον μια επίσκεψη.


Παραλία Κάλαμος Μήλος Παραλία Κάλαμος Μήλος


✔ ΤΣΙΓΚΡΑΔΟ
(Παραλίες στη νότια Μήλο: Παραλία Τσιγκράδο)
Αρκετά μικρή παραλία της Μήλου που αν διαθέτεις σχετικά καλή κατάσταση (γιατί κατεβαίνεις ένα απότομο χωμάτινο μονοπάτι πάνω σε βράχια και με τη βοήθεια σχοινιού). Δοκίμασε να πας.
Βρίσκεται δίπλα στη παραλία Φυριπλάκα και ενώ δεν είναι οργανωμένη, τα γαλαζοπράσινα νερά και η ολόλευκη άμμος σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν.
Αν δεν σου αρέσει ο κόσμος σου προτείνω να πας αρκετά νωρίς και με ιδιαίτερη επιφύλαξη τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο.✔ ΦΥΡΙΠΛΑΚΑ
(Παραλίες στη νότια Μήλο: Παραλία Φυριπλάκα)
Η ηφαιστειακή Φυριπλάκα είναι από τις αγαπημένες μου παραλίες στη Μήλο.
Κι επειδή ίσως να μη θεωρηθώ αρκετά αντικειμενική, δες περισσότερο υλικό με φωτογραφίες → ΕΔΩ ← και κρίνε αναλόγως.

Φυριπλάκα Μήλος
Παραλία Φυριπλάκα στη Μήλο
δες περισσότερα


✒ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΗΛΟ:

Οι περισσότερες παραλίες της δυτικής Μήλου έχουν δύσκολη πρόσβαση με χωματόδρομο ή από θάλασσα. ✔ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
(Παραλίες στη δυτική Μήλο: Παραλία Άγιος Ιωάννης)
Παραλία με λευκόχρυση αμμουδιά, βράχια και πρόσβαση με χωματόδρομο και μονοπάτι.


✔ ΑΓΚΑΘΙΑ
(Παραλίες στη δυτική Μήλο: Παραλία Αγκάθια)
Απάνεμη αλλά και με δύσκολη πρόσβαση (χωματόδρομος) παραλία με αβαθή νερά και μεγάλη αμμουδιά. .


✔ ΑΜΜΟΥΔΑΡΑΚΙ
(Παραλίες στη δυτική Μήλο: Παραλία Αμμουδαράκι)
Παραλία με δύσκολη πρόσβαση (από χωματόδρομο) και γαλάζια νερά.


✔ ΣΥΚΙΑ
(Παραλίες στη δυτική Μήλο: Παραλία Συκιά)
Πρόσβαση μόνο από θάλασσα (με σκάφος ή καΐκι) για να δεις μια σπηλιά με ανοικτή οροφή και τυρκουάζ νερά.


✔ ΤΡΙΑΔΕΣ
(Παραλίες στη δυτική Μήλο: Παραλία Τριάδες)
Μικρές, απόμακρες και ήσυχες παραλίες με δύσκολη (κουραστική πρόσβαση) και γαλανά νερά.


✒ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΑ:

✔ ΑΧΙΒΑΔΟΛΙΜΝΗ
(Παραλίες κοντά στον Αδάμαντα της Μήλου: Παραλία Αχιβαδολίμνη)
Μεγάλη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά, λίγα αλμυρίκια, οργανωμένο κάμπινγκ, θαλάσσια σπορ (επίσης surf και kite-surf), beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες στο ένα της μέρος, ενώ στην μικρότερη ομώνυμη παραλία τα πράγματα είναι πιο απομονωμένα και ήρεμα.

Αχιβαδολίμνη Μήλος
Παραλία Αχιβαδολίμνη Μήλος Αχιβαδολίμνη Μήλος
Παραλία Αχιβαδολίμνη Μήλος

✔ ΛΑΓΚΑΔΑ
(Παραλίες κοντά στον Αδάμαντα της Μήλου: Παραλία Λαγκάδα)
Παραλία με μεγάλη, χρυσόλευκη αμμουδιά και μικρό λιμανάκι, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και με αλμυρίκια για φυσική σκιά. Πολύ κοντά στο λιμάνι του Αδάμαντα.


✔ ΠΑΠΙΚΙΝΟΥ
(Παραλίες κοντά στον Αδάμαντα της Μήλου: Παραλία Παραλία Παπικινού)
Παραλία πολύ κοντά στον Αδάμαντα με μεγάλη (σε μήκος) αμμουδιά, πολλά αλμυρίκια για φυσική σκιά, οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, εστιατόριο και γήπεδο βόλεϊ, με αβαθή νερά, ιδανική για παιδιά.


Παραλία Πάχαινα Μήλος
◉ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΜΗΛΟ:

✒ Γενικά οι περισσότερες παραλίες της Μήλου είναι για πιο «κοντά στη φύση» καταστάσεις, δεν διαθέτουν δηλαδή beach bar για καφέ, σνακ, αναψυκτικά ή ποτά κι ούτε ομπρέλες ή ξαπλώστρες προς ενοικίαση.
Ωστόσο σε κάποιες από τις παραλίες του νησιού θα βρεις αν όχι σε όλη την αμμουδιά, σε κάποιο μικρό της μέρος έστω, ομπρέλες και ξαπλώστρες ή αν είσαι τυχερός και ένα beach bar.

Αυτές οι παραλίες είναι:

H παραλία Φυριπλάκα (δες εδώ πληροφορίες και φωτογραφίες) η οποία σε ένα μέρος της - είναι και τεράστια η ακτή της - διαθέτει μερικές ξαπλώστρες , ομπρέλες και ένα beach bar τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης αν δεν κάνω λάθος ξαπλώστρες θα βρεις και στον Φυροπόταμο, στην Πλάθιενα και στον Προβατά, στην παραλία του Παλαιοχωρίου, στην παραλία Λαγκάδα, στην παραλία Αχιβαδολίμνη, νομίζω και στην Αγία Κυριακή και στο Σαρακήνικο (χαχαχα όχι, στο τελευταίο - το Σαρακήνικο, φυσικά και δεν παίζει κάτι τέτοιο).

Υπενθυμίζω - αν είσαι ξεχασιάρης όπως εγώ - ότι ειδικά στη Μήλο (όπως και στα περισσότερα τουριστικά νησιά η αλήθεια είναι, τουλάχιστον για την τελευταία φορά που ξανατσέκαρα) τα beach bar (με τις ομπρέλες, ξαπλώστρες και τα συναφή) ανοίγουν όχι όταν έχει καλό καιρό για μπάνιο αλλά όταν η παραλία στην οποία βρίσκονται, έχει σταθερά αρκετό κόσμο (κυρίως Ιούνιο, Ιούλιο κι Αύγουστο).


Η Μήλος στο χάρτη:Advertising


Βίντεο

(Introduction)
Το ταξίδι μου στη Μήλο:


Πάμε;

Δες το εισαγωγικό βίντεο μου για το ταξίδι μου στη Μήλο και το περιεχόμενό του στο LilyWasHere.
( Χρόνος παρακολούθησης: Μόνο 1.15')Έχεις άποψη;
Θες να συμμετέχεις
με τη δική σου κριτική;Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mailΔΙΚΕΣ ΣΑΣ
φωτογραφίες
από τις παραλίες
στη ΜήλοLost on another planet in Milos. Striking white cliffs and crystal blue seas - this place has become easily one of my favorite islands in Greece 🇬🇷

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandra Taylor (@alliemtaylor) στις


Οικονομικές διακοπές Ελλάδα


ΜΗΛΟΣ
| σε τίτλους |

για γρήγορη ανάγνωση •

Μήλος: Πληροφορίες για διακοπές στη Μήλο
Μήλος - Διαμονή: Βρες δωμάτια και ξενοδοχεία
Μήλος - Φαγητό: Ξεχωριστές προτάσεις για φαγητό
Μήλος - Παραλίες: Οι καλύτερες παραλίες στη Μήλο
Μήλος - Παραλίες: Η παραλία Αγία Κυριακή
Μήλος - Παραλίες: Η παραλία Φυριπλάκα
Μήλος - Παραλίες: Η παραλία Παλαιοχωρίου
Μήλος - Παραλίες: Στον Παπάφραγκα για βουτιές
Μήλος - To Do: Στο σεληνιακό Σαρακήνικο
Μήλος - To Do: Βόλτα στο χωριό Κλήμα
Μήλος - To Do: Ηλιοβασίλεμα στο Κλήμα
Μήλος - To Do: Το χωριό Πλάκα
Μήλος - To Do: Ηλιοβασίλεμα στην Πλάκα
Μήλος - To Do: Επίσκεψη στα γραφικά Μανδράκια

more

για τη Μήλο:Hotels

ΜΗΛΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ

Διαμονή στη Μήλο - Ξενοδοχεία, Δωμάτια, ΤιμέςΠληροφορίες διαμονής στη Μήλο στις οικονομικότερες τιμές more

To Eat

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ;

Μήλος ΦαγητόΞεχωριστές προτάσεις για φαγητό στο νησί της Μήλου more

Beach
please

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Οι καλύτερες παραλίες για μπάνιο στη ΜήλοΟι καλύτερες παραλίες για μπάνιο στη Μήλο more

ΠΑΡΑΛΙΑ
ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Αγία Κυριακή παραλία, Αγία Κυριακή, Αγία Κυριακή Μήλος, Αγία Κυριακή Παραλία Μήλος, Agia Kyriaki, Agia Kyriakh Mhlos, Agia Kiriaki beach Milos, Agia Kiriaki Milos,Τι θα δεις στην παραλία Αγία Κυριακή στη Μήλο more

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΥΡΙΠΛΑΚΑ

Η παραλία Φυριπλάκα στη ΜήλοΣτην παραλία Φυριπλάκα στη Μήλο με τα ηφαιστειακά πετρώματα more

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

Η παραλία στο Παλαιοχώρι της ΜήλουΗ ηφαιστειακή παραλία στο Παλαιοχώρι της Μήλου more

ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΑΣ

Παπάφραγκας ΜήλοςΤο φαινόμενο του Παπάφραγκα στη Μήλο more

To Do

ΣΤΟ ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ

Μήλος ΣαρακήνικοΤο σεληνιακό τοπίου στο Σαρακήνικο της Μήλου more

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΛΗΜΑ

Κλήμα ΜήλοςΒόλτα στο παραθαλάσσιο και γραφικό χωριό Κλήμα στη Μήλο με τα χρωματιστά σύρματα των ψαράδων more

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

Ηλιοβασίλεμα από το Κλήμα της ΜήλουΔες το διασημότερο και πολυφωτογραφημένο ηλιοβασίλεμα της Μήλου από το χωριό Κλήμα more

ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΗΛΟΥ

Πλάκα ΜήλοςΓνώρισε τη Χώρα της Μήλου, το γραφικό χωριό Πλάκα more

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

Ηλιοβασίλεμα στην Πλάκα της ΜήλουΗλιοβασίλεμα στην μαγευτική Πλάκα της Μήλου more

ΣΤΑ ΜΑΝΔΡΑΚΙΑ

Μανδράκια ΜήλουΦωτογραφική βόλτα στα γραφικά Μανδράκια της Μήλου more

ΓΙΑΤΙ;

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΜΗΛΟ

Διακοπές στη ΜήλοΓια ποιους λόγους να προτιμήσεις τη Μήλο για διακοπές από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων moreTags: Μήλος Κλήμα

•moreMOREmore•Ταξίδια στην Ελλάδα 「• Ταξίδια Ελλάδας •」

Ταξίδια εξωτερικού - Ταξίδι εκτός Ελλάδας 「• Γύρισε τον κόσμο •」
Beauty, Life and Style ❘「• Life✢Style •」❘
e-Shop Ψώνισε έξυπνα ❘「• SHOP •」❘

Follow Lily on social media:


Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr