Ταξίδι: Σαντορίνη • Φηρά

Travel destinations as seen in

Στα Φηρά Σαντορίνης


✍️ Βόλτα στα Φηρά Σαντορίνης;
Σου έχω πληροφορίες ΚΑΙ φωτογραφικό αφιέρωμα.

Ας ξεκινήσουμε με τις πληροφορίες:

Ta Φηρά (o οικισμός της Θήρας) είναι η πρωτεύουσα του δήμου Θήρας της Σαντορίνης.
Χτισμένα σε υψόμετρο περίπου 250 μέτρων είναι ο μεγαλύτερος οικισμός της Σαντορίνης ενώ αποτελεί και την πρωτεύουσά της.
Σε ένα ταξιδιωτικό αφιέρωμα του 2017 από το πασίγνωστο περιοδικό «Time» με τίτλο «Τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε στη ζωή σας», στην κορυφαία θέση βρίσκεται η Σαντορίνη: «Εάν υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο που θα τα έβγαζε πέρα μόνο και μόνο από την ομορφιά του, θα ήταν αυτό το νησί της Ελλάδας» λέει χαρακτηριστικά το περιοδικό στο αφιέρωμα του και σημειώνει: «Λευκές σπηλιές που έχουν γίνει πολυτελή δωμάτια, περιτριγυρισμένα από μπλε και άσπρες εκκλησίες που φτάνουν μέχρι τα χαλάσματα του κρατήρα του αρχαίου ηφαιστείου.
Το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη η θάλασσα βάφεται με μια ροζ λάμψη. Απίστευτο κρασί, παραλίες με μαύρη άμμο και αρχαιολογικοί χώροι, όπως το Ακρωτήρι που ονομάζεται και «Μινωική Πομπηία». Μπορείτε να μείνετε στην Οία, σε ξενοδοχεία με σπηλιές 300 ετών ή στα Φηρά βλέποντας τα ηφαιστειακά νησιά Νέα Καμένη και Παλαιά Καμένη. Να δοκιμάσετε σαγανάκι με μαρμελάδα και οπωσδήποτε το τοπικό κρασί».

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | σε τίτλους |
για γρήγορη ανάγνωση •
Διακοπές στη Σαντορίνη
Αξιοθέατα στα Φηρά
5ο ετήσιο Parkour ΣαντορίνηςΣαντορίνη: Διακοπές | βόλτα στα Φηρά | Parkour
Φηρά Σαντορίνη - Αξιοθέατα Διακοπές Σαντορίνη


✒ ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΑ ΦΗΡΑ;

Εκτός από την υπέροχη θέα στην καλντέρα (αν και προσωπικά θεωρώ ότι την καλύτερη θέα την έχει πρώτα το Ημεροβίγλι, μετά η Οία και τέλος τα Φηρά) μπορείς να δεις:


✔ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
Στο αρχαιολογικό μουσείο Θήρας στα Φηρά θα θαυμάσεις συλλογές με εκθέματα από την αρχαϊκή ιστορία του νησιού έως και τη ρωμαϊκή περίοδο καθώς επίσης επιγραφές της ίδιας περιόδου αλλά και κεραμικά και πήλινα ειδώλια από τη γεωμετρική μέχρι και την ελληνιστική εποχή. Το κτίριο που στεγάζει το μουσείο κτίσθηκε το 1960 για να αντικαταστήσει το παλαιό μουσείο, που είχε κατασκευασθεί το 1902 και το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές στο σεισμό του 1956.
Διεύθυνση Αρχαιολογικού Μουσείο Φηρών: Φηρά, Σαντορίνη
Τηλέφωνο μουσείου: 22860 22217.


✔ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΘΗΡΑΣ
Το μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά θα δεις ευρήματα και τοιχογραφίες που προέρχονται από τις ανασκαφές στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, από τις παλιές ανασκαφές του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου καθώς και από τις ανασκαφές της ΚΑ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων σε διάφορα σημεία του νησιού όπως το ορυχείο των Φηρών, την Θηρασία και τα Χριστιανά.
Το μουσείο προϊστορικής Θήρας θεωρείται πολύ σημαντικό μουσείο καθώς εκτός από κυκλαδικά εδώλια και περίφημες τοιχογραφίες, φιλοξενεί το μοναδικό μέχρι σήμερα χρυσό εδώλιο αίγαγρου που βρέθηκε πρόσφατα στο ακρωτήρι της Θήρας.
Μάλιστα πολλοί πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο μουσείο αποτελεί για το Αιγαίο ό,τι αποτελεί το Μουσείο της Ακρόπολης για την κλασική Ελλάδα ή η Βεργίνα για τη Βόρεια Ελλάδα.
Τηλ. Μουσείου Προϊστορικής Θήρας: 2286 022217


✔ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ
Ο Ορθόδοξος καθεδρικός ναός είναι ναός της Υπαπαντής. Ο προσεισμικός ναός, η Παναγιά του Μπελώνια, κατέρρευσε με τον καταστροφικό σεισμό του 1956 και στην θέση του οικοδομήθηκε ο σημερινός ναός, του οποίου την εικονογράφηση επιμελήθηκε ο θηραίος ζωγράφος Χριστόφορος Ασίμης.


✔ ΟΙ ΣΚΑΛΕΣ "ΚΑΡΑΒΟΛΑΔΕΣ"
Όλος ο δρόμος με τα σκαλοπάτια από το παλιό λιμάνι για την πόλη των Φηρών είναι γραφικός και πολυσυζητημένος. Αν θέλεις να τον ανεβείς προτίμησε να τον κάνεις με τα πόδια αλλά να ξέρεις πως θα πρέπει να έχεις καλή φυσική κατάσταση ενώ καλύτερα είναι να ξεκινήσεις νωρίς το πρωί χωρίς πολύ ζέστη.
Η ίδια διαδρομή εθυμοτυπικά γίνεται και με γαϊδουράκια: ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙ. Τα ζώα είναι εξαθλιωμένα, βασανίζονται να κουβαλάνε και την αφεντιά σου και επιπλέον πάνε στην άκρη του γκρεμού. Τέλος μπορείς να κάνεις αυτή τη διαδρομή με το τελεφερίκ για περίπου 6 ευρώ το άτομο και μάλλον είναι η καλύτερη λύση γιατί και με τα πόδια αν την ανέβεις (ή κατέβεις αντίστροιχα) θα βρεις στο δρόμο σου πολλές ακαθαρσίες από τα γαϊδουράκια, γεγονός που μάλλον "θα στο χαλάσει" αρκετά.
Σαν τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω και σίγουρα θα με ευγνωμονείς, τόσο γι΄αυτή τη διαδρομή όσο και για οτιδήποτε αφορά την κίνηση στη Σαντορίνη: ΜΗΝ ΠΑΣ (και πουθενά αν μπορείς) ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ στο λιμάνι.


✔ ΤΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Το τελεφερίκ της Σαντορίνης αποτελεί μία από τις δωρεές του εφοπλιστή Ευάγγελου Νομικού, με καταγωγή από τη Μεσαριά και τα Φηρά, ο οποίος χρηματοδότησε την κατασκευή του. Το τελεφερίκ των Φηρών άρχισε να λειτουργεί το 1982, είναι μία πολύ καλή λύση της διαδρομής "Καραβολάδες", η διαδρομή διαρκεί μόλις 3 λεπτά, χωράει 6 άτομα ανά θάλαμοτο κόστος είναι περίπου στα 6 ευρώ το άτομο ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και 1.200 επιβάτες την ώρα σε ύψος 220 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας.
Αξίζει ιδιαίτερα η κατάβαση.
Τηλέφωνο Τελεφερίκ Φηρών: 22860 22977 & 22860 22978.


✔ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
Εξαιρετικό οικογενειακό υπόσκαφο μουσείο οίνου με πολύ ωραίο tour και ακόμα καλύτερη γευσιγνωσία. Το εισιτήριο κοστίζει περίπου 9,5 ευρώ το άτομο αλλά αν είσαι θαυμαστής του καλού κρασιού, αξίζει κάθε λεπτό των χρημάτων σου. Εξαιρετική δουλειά στο μουσείο έχει γίνει και με τα κέρινα ομοιώματα. Σημαντική η πληροφόρηση που παρέχεται μέσω του audioguide. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις από κρασιά τον Καμαρίτη και το Vinsanto.


✔ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΠΛΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ
Το μουσείο - πνευματικό κέντρο Γκύζη φιλοξενεί διάφορες ενδιαφέρουσες (στην πλειοψηφια τους) εκθέσεις και αποτελείται απο έναν άριστα οργανωμένο και σχεδιασμένο χώρο.
Ωραίες μουσικές ποιητικές βραδιές , συναυλίες και αξέχαστα εικαστικά γεγονότα τα οποία συχνά συνοδεύονται με προσφορά κρασιού από τα τοπικά οινοποιεία αναβιώνουν τακτικά σε αυτό το μέρος.
Το Μέγαρο Γκύζη ένα από τα λίγα παλαιά αρχοντικά της Σαντορίνης του 17ου αιώνα που διασώθηκαν από το σεισμό του 1956.
Δες την επίσημη ιστοσελίδα του για ακόμα περισσότερες πληροφορίες ως προς τον ίδιο τον χώρο και τις εκδηλώσεις του πατώντας ΕΔΩ
.


✔ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ
Μία από τις κλασικότερες φωτογραφίες της Σαντορίνης και ένα από τα καλύτερα μέρη να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα.


Τέλος μην ξεχνάς ότι στα Φηρά μπορείς να συμμετάσχεις σε κάποια ιδιωτική περιήγηση σύμφωνα και με τα ενδιαφέροντά σου τα οποία μπορείς εύκολα να τα οργανώσεις είτε από το Ίντερνετ είτε από κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο της περιοχής. Από τις πιο δημοφιλείς πριβέ ξεναγήσεις είναι τα "Wine tour" ή το Santorini Wine Adventure καθώς και τα Santorini Exclusive Sailing tours.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ
Βόλτα στα Φηρά:Σαντορίνη: Διακοπές | βόλτα στα Φηρά | Parkour
Φηρά Σαντορίνης Αξιοθέατα στα Φηρά
Φηρά Σαντορίνης Βόλτα στα Φηρά
Φηρά Σαντορίνης Αξιοθέατα Αξιοθέατα στα Φηρά
Σου έχω μια μικρή λίστα με μικρά ξενοδοχεία και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια στα οποία μπορείς να μείνεις για τις διακοπές σου στη Σαντορίνη → ΕΔΩ ←

Σαντορίνη Φηρά Βόλτα στα Φηρά
Φηρά Σαντορίνης Αξιοθέατα Στα Φηρά Σαντορίνης
Φηρά Σαντορίνης Αξιοθέατα Φηρά Σαντορίνης Σαντορίνη Φηρά Φηρά Σαντορίνης
Φηρά Σαντορίνης Αξιοθέατα Στα Φηρά Σαντορίνης
Φηρά Σαντορίνης Αξιοθέατα

✔ Πού να φωτογραφηθείς στα Φηρά:

Παντού.
Όπου έχει θέα κι αν καταφέρεις να βρεις μέρος που να μην έχει πολύ κόσμο ώστε να μην είναι και οι κομπάρσοι μαζί στη μεγάλη σου πρωταγωνιστική σκηνή. Δύσκολο βέβαια αυτό για όλες τις ώρες στη Σαντορίνη, αξίζει ωστόσο να το προσπαθήσεις.
Το πιο πιθανόν πάντως, άμα δεν έχεις κλείσει ιδιωτική φωτογράφηση, είναι πως τους μήνες και τις ώρες που έχει πολύ κόσμο, ενώ εσύ θα νομίζεις πως βγήκες μια φωτογραφία, στην πραγματικότητα θα έχεις βγει πολλές παραπάνω, στις φωτογραφικές μηχανές των δίπλα φυσικά.

Φηρά Σαντορίνης Αξιοθέατα Φηρά Σαντορίνης Σαντορίνη Φηρά Στα Φηρά Σαντορίνης
Σαντορίνη Φηρά
Φηρά Σαντορίνης Σαντορίνη Φηρά Στα Φηρά Σαντορίνης


Τα Φηρά (Θήρα) στο χάρτη:
Πες μας τη γνώμη σου

wE-mail
Δικές σας φωτογραφίες
από τη Σαντορίνη
Οικονομικές διακοπές ΕλλάδαΣαντορινιά άρθρα:
για γρήγορη ανάγνωση •

Διακοπές στη Σαντορίνη
Βόλτα στα Φηρά
5ο ετήσιο Parkour Σαντορίνης
more

για Σαντορίνη:Walks

ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΘΗΡΑ

Βόλτα στα Φηρά ΣαντορίνηςΚάναμε βόλτα στο κεντρικότεο σημείο της Σαντορίνης - στα Φηρά. Δες τι είδαμε moreEVENTS

PARKOUR ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Parkour ΣαντορίνηςΣτο 5ο ετήσιο Free Running - Parkour στη Σαντορίνη more

ΓΙΑΤΙ;

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΔΩ

Διακοπές ΣαντορίνηΓια ποιους λόγους να προτιμήσεις τη Σαντορίνη για διακοπές από άλλα νησιά των Κυκλάδων more
Tags: Σαντορίνη Santorini

Eνδιαφέροντα θέματα:

Lily Was Here Travels ↬ Truth or Dare?
Ταξίδια Ελλάδα Ταξίδια Ελλάδα!
Ταξίδια εξωτερικού (ταξίδια εκτός Ελλάδας) ↬ ✈ Ταξίδια εξωτερικού


Tag: Διακοπές Σαντορίνη

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr