New Pins I Travel in Style I Shop
Lily Was Here ↔ Where is Lily now? Lily Travels → Lily in GReece → Φηρά Σαντορίνης   


Στα Φηρά της Σαντορίνης

Ο οικισμός της Θήρας (Φηρά) είναι η πρωτεύουσα του δήμου Θήρας της Σαντορίνης. Χτισμένα σε υψόμετρο περίπου 250 μέτρων είναι ο μεγαλύτερος οικισμός της Σαντορίνης ενώ αποτελεί και την πρωτεύουσά της.
Σε ένα ταξιδιωτικό αφιέρωμα του 2017 από το πασίγνωστο περιοδικό «Time» με τίτλο «Τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε στη ζωή σας», στην κορυφαία θέση βρίσκεται η Σαντορίνη:
«Εάν υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο που θα τα έβγαζε πέρα μόνο και μόνο από την ομορφιά του, θα ήταν αυτό το νησί της Ελλάδας» λέει χαρακτηριστικά το περιοδικό στο αφιέρωμα του και σημειώνει: «Λευκές σπηλιές που έχουν γίνει πολυτελή δωμάτια, περιτριγυρισμένα από μπλε και άσπρες εκκλησίες που φτάνουν μέχρι τα χαλάσματα του κρατήρα του αρχαίου ηφαιστείου. Το ηλιοβασίλεμα η θάλασσα βάφεται με μια ροζ λάμψη. Απίστευτο κρασί, παραλίες με μαύρη άμμο και αρχαιολογικοί χώροι, όπως το Ακρωτήρι που ονομάζεται και «Μινωική Πομπηία». Μπορείτε να μείνετε στην Οία, σε ξενοδοχεία με σπηλιές 300 ετών ή στα Φηρά βλέποντας τα ηφαιστειακά νησιά Νέα Καμένη και Παλαιά Καμένη. Να δοκιμάσετε σαγανάκι με μαρμελάδα και οπωσδήποτε το τοπικό κρασί».
  Lily's Tips I Φωτογραφίες I Διαμονή I Πες την άποψή σου
Διαμονή δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές
Σαντορίνη

 
Στο Lily Was Here θα βρεις εκτός από φωτογραφίες, πληροφορίες για διακοπ
και διαμονή σε ξενοδοχεία ή δωμάτια, προσφορές και χαμηλές οικονομικές τιμές
 


ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΑ ΦΗΡΑ;
Εκτός από την υπέροχη θέα στην καλντέρα (αν και προσωπικά θεωρώ ότι την καλύτερη θέα την έχει πρώτα το Ημεροβίγλι, μετά η Οία και τέλος τα Φηρά) μπορείς να δεις:

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
Στο αρχαιολογικό μουσείο Θήρας στα Φηρά θα θαυμάσεις συλλογές με εκθέματα από την αρχαϊκή ιστορία του νησιού έως και τη ρωμαϊκή περίοδο καθώς επίσης επιγραφές της ίδιας περιόδου αλλά και κεραμικά και πήλινα ειδώλια από τη γεωμετρική μέχρι και την ελληνιστική εποχή.
Το κτίριο που στεγάζει το μουσείο κτίσθηκε το 1960 για να αντικαταστήσει το παλαιό μουσείο, που είχε κατασκευασθεί το 1902 και το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές στο σεισμό του 1956.
Διεύθυνση Αρχαιολογικού Μουσείο Φηρών: Φηρά, Σαντορίνη
Τηλέφωνο μουσείου: 22860 22217.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΘΗΡΑΣ
Το μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά θα δεις ευρήματα και τοιχογραφίες που προέρχονται από τις ανασκαφές στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, από τις παλιές ανασκαφές του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου καθώς και από τις ανασκαφές της ΚΑ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων σε διάφορα σημεία του νησιού όπως το ορυχείο των Φηρών, την Θηρασία και τα Χριστιανά.
Το μουσείο προϊστορικής Θήρας θεωρείται πολύ σημαντικό μουσείο καθώς εκτός από κυκλαδικά εδώλια και περίφημες τοιχογραφίες, φιλοξενεί το μοναδικό μέχρι σήμερα χρυσό εδώλιο αίγαγρου που βρέθηκε πρόσφατα στο ακρωτήρι της Θήρας.
Μάλιστα πολλοί πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο μουσείο αποτελεί για το Αιγαίο ό,τι αποτελεί το Μουσείο της Ακρόπολης για την κλασική Ελλάδα ή η Βεργίνα για τη Βόρεια Ελλάδα.
Τηλ. Μουσείου Προϊστορικής Θήρας: 2286 022217

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ
Ο Ορθόδοξος καθεδρικός ναός είναι ναός της Υπαπαντής. Ο προσεισμικός ναός, η Παναγιά του Μπελώνια, κατέρρευσε με τον καταστροφικό σεισμό του 1956 και στην θέση του οικοδομήθηκε ο σημερινός ναός, του οποίου την εικονογράφηση επιμελήθηκε ο θηραίος ζωγράφος Χριστόφορος Ασίμης.

ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗ
Ο Καθολικός καθεδρικός ναός στα Φηρά βρίσκεται στην καθολική συνοικία της πόλης της Θήρας και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Ο προσεισμικός ναός υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές με τον σεισμό του 1956, αλλά αναστηλώθηκε. Η καθολική αυτή εκκλησία χαρακτηρίζεται από έναν πρωτότυπο αρχιτεκτονικό ρυθμό που παντρεύει τη δύση με το Βυζάντιο, έχει όμορφες τοιχογραφίες (και τοιχογραφίες οροφής), προσφέρει ηρεμία από την πολύβουη περιοχή και υπέροχη θέα προς το ηφαίστειο ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο τελεφερίκ των Φηρών.

ΟΙ ΣΚΑΛΕΣ "ΚΑΡΑΒΟΛΑΔΕΣ"
Όλος ο δρόμος με τα σκαλοπάτια από το παλιό λιμάνι για την πόλη των Φηρών είναι γραφικός και πολυσυζητημένος. Αν θέλεις να τον ανεβείς προτίμησε να τον κάνεις με τα πόδια αλλά να ξέρεις πως θα πρέπει να έχεις καλή φυσική κατάσταση ενώ καλύτερα είναι να ξεκινήσεις νωρίς το πρωί χωρίς πολύ ζέστη. Η ίδια διαδρομή εθυμοτυπικά γίνεται και με γαϊδουράκια: ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙ. Τα ζώα είναι εξαθλιωμένα, βασανίζονται να κουβαλάνε και την αφεντιά σου και επιπλέον πάνε στην άκρη του γκρεμού. Τέλος μπορείς να κάνεις αυτή τη διαδρομή με το τελεφερίκ για περίπου 6 ευρώ το άτομο και μάλλον είναι η καλύτερη λύση γιατί και με τα πόδια αν την ανέβεις (ή κατέβεις αντίστροιχα) θα βρεις στο δρόμο σου πολλές ακαθαρσίες από τα γαϊδουράκια, γεγονός που μάλλον "θα στο χαλάσει" αρκετά.
Τέλος μια τελευτάια συμβουλή έχω να σου δώσω που θα με ευγνωμονείς, τόσο γι΄αυτή τη διαδρομή όσο και για οτιδήποτε αφορά την κίνηση στη Σαντορίνη: ΜΗΝ ΠΑΣ (και πουθενά αν μπορείς) ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ.

ΤΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Το τελεφερίκ της Σαντορίνης αποτελεί μία από τις δωρεές του εφοπλιστή Ευάγγελου Νομικού, με καταγωγή από τη Μεσαριά και τα Φηρά, ο οποίος χρηματοδότησε την κατασκευή του. Το τελεφερίκ των Φηρών άρχισε να λειτουργεί το 1982, είναι μία πολύ καλή λύση της διαδρομής "Καραβολάδες", η διαδρομή διαρκεί μόλις 3 λεπτά, χωράει 6 άτομα ανά θάλαμοτο κόστος είναι περίπου στα 6 ευρώ το άτομο ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και 1.200 επιβάτες την ώρα σε ύψος 220 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. Αξίζει ιδιαίτερα η κατάβαση.
Τηλέφωνο Τελεφερίκ Φηρών: 22860 22977 & 22860 22978.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Εξαιρετικό οικογενειακό υπόσκαφο μουσείο οίνου με πολύ ωραίο tour και ακόμα καλύτερη γευσιγνωσία. Το εισιτήριο κοστίζει περίπου 9,5 ευρώ το άτομο αλλά αν είσαι θαυμαστής του καλού κρασιού, αξίζει κάθε λεπτό των χρημάτων σου. Εξαιρετική δουλειά στο μουσείο έχει γίνει και με τα κέρινα ομοιώματα. Σημαντική η πληροφόρηση που παρέχεται μέσω του audioguide. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις από κρασιά τον Καμαρίτη και το Vinsanto.

ΜΟΥΣΕΙΟ - ΠΛΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ"
Το μουσείο - πνευματικό κέντρο Γκύζη φιλοξενεί διάφορες ενδιαφέρουσες (στην πλειοψηφια τους) εκθέσεις και αποτελείται απο έναν άριστα οργανωμένο και σχεδιασμένο χώρο.
Ωραίες μουσικές ποιητικές βραδιές , συναυλίες και αξέχαστα εικαστικά γεγονότα τα οποία συχνά συνοδεύονται με προσφορά κρασιού από τα τοπικά οινοποιεία αναβιώνουν τακτικά σε αυτό το μέρος.
Το Μέγαρο Γκύζη ένα από τα λίγα παλαιά αρχοντικά της Σαντορίνης του 17ου αιώνα που διασώθηκαν από το σεισμό του 1956.
Δες την επίσημη ιστοσελίδα του για ακόμα περισσότερες πληροφορίες ως προς τον ίδιο τον χώρο και τις εκδηλώσεις του πατώντας ΕΔΩ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ
Μία από τις κλασικότερες φωτογραφίες της Σαντορίνης και ένα από τα καλύτερα μέρη να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα.


Τέλος μην ξεχνάς ότι στα Φηρά μπορείς να συμμετάσχεις σε κάποια ιδιωτική περιήγηση σύμφωνα και με τα ενδιαφέροντά σου τα οποία μπορείς εύκολα να τα οργανώσεις είτε από το Ίντερνετ είτε από κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο της περιοχής. Από τις πιο δημοφιλείς πριβέ ξεναγήσεις είναι τα "Wine tour" ή το Santorini Wine Adventure καθώς και τα Santorini Exclusive Sailing tours.

Σαντορίνη Φηρά Φηρά Σαντορίνης santorini caldera

ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;
Δύσκολη υπόθεση. Τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο έχει πολύ κόσμο. ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ.
Έχε υπόψη σου ότι Ιούλιο κι Αύγουστο η κεντρική πλατεία Θεοτοκόπουλου στα Φηρά είναι κλειστή για τα οχήματα και θα πρέπει να κάνεις παράκαμψη. Αλλά και τον Σεπτέμβριο που είναι ανοικτή για τα αυτοκίνητα, ο κεντρικός δρόμος έχει γίνει μονόδρομος κι αν μπλέξεις εκεί μέσα σε κίνηση, θα ταλαιπωρηθείς πολύ.
Επίσης για να παραλάβεις αγαπημένο σου άνθρωπο από το λιμάνι της Σαντορίνης, αν ξεκινήσεις από τα Φηρά φρόντισε να μην πέσεις μαζί με την άφιξη κάποιου κρουαζιερόπλοιου γιατί μέχρι το λιμάνι (και στο λιμάνι) θα δεινοπαθήσεις. Το ίδιο θα πάθεις αν θελήσεις να παρκάρεις εκεί για να πάρεις το πλοίο να φύγεις. Αν δεν είσαι φύση τυχερός, καλύτερα να ξεκινήσεις πολύ πιο πριν. Από τέλη Μαϊου μέχρι και Σεπτέμβρη, θα με θυμηθείς (δυστυχώς).

  Lily's Tips I Φωτογραφίες I Διαμονή I Πες την άποψή σου 
 

Στο Lily Was Here θα βρεις εκτός από φωτογραφίες, πληροφορίες για διακοπ
και διαμονή σε ξενοδοχεία ή δωμάτια, προσφορές και χαμηλές οικονομικές τιμές
 
 
   
  Στα Φηρά της Σαντορίνης
Διακοπες Σαντορινη, Φηρα, Σαντορίνη Φηρά, Lily in santorini fira,
  Στα Φηρά απόγευμα με συννεφιά
Διακοπες Σαντορινη, Φηρα, Σαντορίνη Φηρά, Lily in santorini fira,
  Στα Φηρά μια ηλιόλουστη μέρα του Σεπτέμβρη
Διακοπες Σαντορινη, Φηρα, Σαντορίνη Φηρά, Lily in santorini fira,

Διακοπες Σαντορινη, Φηρα, Σαντορίνη Φηρά, Lily in santorini fira,
  Στα Φηρά της Σαντορίνης
Διακοπες Σαντορινη, Φηρα, Σαντορίνη Φηρά, Lily in santorini fira,
  Η θέα στο αιγαίο από τα Φηρά
Διακοπες Σαντορινη, Φηρα, Σαντορίνη Φηρά, Lily in santorini fira,

Διακοπες Σαντορινη, Φηρα, Σαντορίνη Φηρά, Lily in santorini fira,

Διακοπες Σαντορινη, Φηρα, Σαντορίνη Φηρά, Lily in santorini fira,
  Φυσάει λίγο σήμερα
Διακοπες Σαντορινη, Φηρα, Σαντορίνη Φηρά, Lily in santorini fira,

✔ Πού να φωτογραφηθείς στα Φηρά:
Παντού, όπου έχει θέα κι αν καταφέρεις να βρεις μέρος που να μην έχει πολύ κόσμο ώστε να μην είναι και οι κομπάρσοι μαζί στη μεγάλη σου πρωταγωνιστική σκηνή.
Δύσκολο βέβαια αυτό για όλες τις ώρες, αξίζει ωστόσο να το προσπαθήσεις.
Το πιο πιθανόν πάντως, άμα δεν έχεις κλείσει ιδιωτική φωτογράφηση, είναι πως τους μήνες και τις ώρες που έχει πολύ κόσμο, ενώ εσύ θα νομίζεις πως βγήκες μια φωτογραφία, στην πραγματικότητα θα έχεις βγει πολλές παραπάνω, στις φωτογραφικές μηχανές των δίπλα φυσικά.
Διακοπες Σαντορινη, Φηρα, Σαντορίνη Φηρά, Lily in santorini fira,
  Lily's Tips I Φωτογραφίες I Διαμονή I Πες την άποψή σου
  Rooms & Hotels at Fira, Santorini

Ξενοδοχεία και δωμάτια με προσφορές διαμονής κοντά:
 

Στο Lily Was Here θα βρεις εκτός από φωτογραφίες, πληροφορίες για διακοπ
και διαμονή σε ξενοδοχεία ή δωμάτια, προσφορές και χαμηλές οικονομικές τιμές
 

 
Διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια
Lilium Santorini
Rooms and Hotels in Fira, Santorini, GReece
Δωμάτια στα Φηρά ΣαντορίνηςI Santorini
Ξενοδοχεία στα Φηρά I Hotels Fira Santorini
Βρίσκεται κεντρικά στα Φηρά της Σαντορίνης
  Διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια
Hotel Ανατολή
Rooms and Hotels in Fira, Santorini, GReece
Δωμάτια στα Φηρά ΣαντορίνηςI Santorini
Ξενοδοχεία στα Φηρά I Hotels Fira Santorini
Βρίσκεται
5 λεπτά από τα Φηρά της Σαντορίνης
Διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια
Galatia Villas
Rooms and Hotels in Fira, Santorini, GReece
Δωμάτια στα Φηρά Σαντορίνης I Santorini
Ξενοδοχεία στα Φηρά I Hotels Fira Santorini
Βρίσκεται κεντρικά στα Φηρά της Σαντορίνης
  Διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια
Hotel Τατάκη
Rooms and Hotels in Fira, Santorini, GReece
Δωμάτια στα Φηρά Σαντορίνης I Santorini
Ξενοδοχεία στα Φηρά I Hotels Fira Santorini
Βρίσκεται
κεντρικά στα Φηρά της Σαντορίνης
Διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια
Sweet Pop
Rooms and Hotels in Fira, Santorini, GReece
Δωμάτια στα Φηρά Σαντορίνης I Santorini
Ξενοδοχεία στα Φηρά I Hotels Fira Santorini
Βρίσκεται κεντρικά στα Φηρά της Σαντορίνης
  Διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια
San Giorgio
Rooms and Hotels in Fira, Santorini, GReece
Δωμάτια στα Φηρά Σαντορίνης I Santorini
Ξενοδοχεία στα Φηρά I Hotels Fira Santorini
Βρίσκεται 100 μέτρα από Φηρά, Σαντορίνη
Διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια
Golden Star
Rooms and Hotels in Fira, Santorini, GReece
Δωμάτια στα Φηρά Σαντορίνης I Santorini
Ξενοδοχεία στα Φηρά I Hotels Fira Santorini
Βρίσκεται 150 μέτρα από Φηρά, Σαντορίνη
  Διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια
Porto Castello
Rooms and Hotels in Fira, Santorini, GReece
Δωμάτια στα Φηρά Σαντορίνης I Santorini
Ξενοδοχεία στα Φηρά I Hotels Fira Santorini
Βρίσκεται στον Έξω Γυαλό, Φηρά, Σαντορίνη
Διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια
Loizos Stylish
Rooms and Hotels in Fira, Santorini, GReece
Δωμάτια στα Φηρά Σαντορίνης I Santorini
Ξενοδοχεία στα Φηρά I Hotels Fira Santorini
Βρίσκεται 20 μέτρα από Φηρά, Σαντορίνη
  Διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια
Summer Time
Rooms and Hotels in Fira, Santorini, GReece
Δωμάτια στα Φηρά Σαντορίνης I Santorini
Ξενοδοχεία στα Φηρά I Hotels Fira Santorini
Βρίσκεται 10 μέτρα από Φηρά, Σαντορίνη
Δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές

Δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές
 
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Κλείσε Διαμονή

σε συνεργασία με τους
GReekTouristGuides.gr
και την Booking.com

 
  Lily's Tips I Φωτογραφίες I Διαμονή I Πες την άποψή σου
 
Πού βρίσκονται τα Φηρά στη Σαντορίνη; (Χάρτης Σαντορίνης)
Δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές, Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές
στη Σαντορίνη;
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑ
Παραλίες Ίου
Περισσότερα για την παραλία του Μυλοπότα στην Ίο


 

Στο Lily Was Here θα βρεις εκτός από φωτογραφίες, πληροφορίες για διαμονή, ξενοδοχεία, προσφορές και τιμές  
Δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές

Δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές
  Lily's Tips I Φωτογραφίες I Διαμονή I Πες την άποψή σου


 

Δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές
Travel blog, travel tips, Hotels, info, Budget, Need to know - Ταξίδια, Ταξιδιωτικός οδηγός, Πληροφορίες, Τιμές, Ξενοδοχεία, Διαμονή
  Lily's Tips I Φωτογραφίες I Διαμονή I Πες την άποψή σου

  Lily's Tips I Φωτογραφίες I Διαμονή I Πες την άποψή σου


 
Lily Was Here: Strongly supported by GReek Tourist Guides - Designed by AdBEST.gr
Δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές
LilyWasHere.gr I INew Pins I ILily''s Lifestyle I ILily Travels I Lily in GReece IMood QuotesI ILily's Shop I IContact Lily