Ταξίδι: Κίνα • Σαγκάη • Φαγητό Σανγκάη

Travel destinations as seen in

Φαγητό Σαγκάη:

✍️ Η Σαγκάη η κοσμοπολίτικη πόλη της Κίνας, η Νέα Υόρκη της ανατολής - όπως τη χαρακτηρίζουν - θα σου προσφέρει μια πληθώρα γευστικών επιλογών με φαγητά και γευστικά πιάτα από τις κουζίνες όλου του κόσμου. Στη Σανγκάη θα βρεις εύκολα Ταϋλανδέζικη κουζίνα, Ιαπωνική, Ευρωπαϊκή, humburgers και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.
Εδώ όμως δεν θα σου πω γι' αυτά που είναι εύκολο να τα βρεις.
Θα σου πω για τη street food σκηνή, για παραδοσιακές γεύσεις και φαγητό αυστηρά Σαγκανέζικο - το παραδοσιακό, από αυτό που τρώνε οι ντόπιοι, σε οικονομικές τιμές, που κάπου αλλού δύσκολα θα βρεις.


Φαγητό Σαγκάη - Sanghai food Φαγητό Σαγκάη

Ποια είναι τα παραδοσιακά φαγητά της Σαγκάης;

✍️● ​Dumplings: Τα περίφημα Dumplings είναι ένα παραδοσιακό, κινέζικο πιάτο που αποτελείται από μικρά στρογγυλλά κομμάτια ζύμης τυλιγμένα γύρω από μια γέμιση.
Η βάση της ζύμης των Dumplings μπορεί να είναι από αλεύρι ή πατάτες ενώ η γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει κρέας (συνήθως χοιρινό), θαλασσινά (συνήθως καβούρι), τυρί, λαχανικά, φρούτα ή ακόμα και γλυκό (π.χ. σοκολάτα).

Τα Dumplings μπορούν να παρασκευαστούν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων ψησίματος, συμπεριλαμβανομένου του βρασμού, του τηγανίσματος, της ζύμωσης ή του ατμού. Επίσης συχνά μπορεί να τα βρεις να συνοδεύουν κάποια παραδοσιακή κινέζικη σούπα ή ακόμα και να επιπλέουν μέσα σε αυτή (Xiao Long Bao or Soup Dumplings).


Dumplings παραδοσιακό κινέζικο φαγητό Σαγκάη
Street Food Σαγκάη

✍️ ● ​Όταν τρως Xiao Long Bao ή σούπα με Dumplings, το εξωτερικό τους μέρος θα πρέπει να είναι λεπτό, κριτσανιστό και διαφανές αλλά αρκετά δεμένο ώστε να κρατάει τη γέμιση εσωτερικά όταν το σηκώνεις από το πιάτο. Το κρέας ή το ψάρι που μπορεί να περιέχει, θα πρέπει να είναι φρέσκο και ελαφρώς αλμυρό.
Τέλος, η σούπα πρέπει να είναι ζεστή, διαυγής και αρωματική ενώ θα πρέπει να καίει ελαφρώς στο λαιμό σας καθώς καταπίνετε.
Το μόνο απαραίτητο συνοδευτικό για τα Dumplings είναι το κινέζικο παραδοσιακό σκούρο ξύδι Zhejiang πάνω από το λεπτοκομμένο τζίντζερ, ενώ σύνηθες θα ήταν κι ένα επιπλέον πιάτο με σκέτη σούπα ως συνοδευτικό.


Dumblings ● Σαγκάη

ΦΑΕ ΣΑΝ ΝΤΟΠΙΟΣ

富春小笼
FuChun XiaoLong:


Dumplings σε εστιατόριο στη Σαγκάη
Παραδοσιακό μαγαζί, από τα παλαιότερα της Σαγκάης για Xiao Long Bao ή σούπα με Dumplings, πάνω από υπόγειες γραμμές του Μετρό (μερικές φορές ίσως να νιώθεις ότι τραντάζεσαι ελαφρώς καθώς τρως).
Παραγγέλνεις μέσα από έναν πίνακα στο τοίχο, με το μενού στα κινέζικα που διαθέτει και μικρές φωτογραφίες των πιάτων.

🍴 Όχι ιδιαιτέρως τουριστικό (δεν διαθέτει αγγλόφωνο μενού ούτε κάποιον από το προσωπικό να μιλάει αγγλικά).
Μαζεύει αρκετό κόσμο και συχνά μπορεί να χρειαστεί να μοιραστείς τραπέζι με άλλους κινέζους πελάτες του μαγαζιού (κάτι το οποίο συνηθίζεται ιδιαιτέρως στην κουλτούρα των Κινέζων).

💙 Με αρκετούς ντόπιους.

💙 Η ποιότητα του φαγητού είναι πάρα πολύ καλή και τα Dumblings μεγάλα και της ώρας.

💙 Θα φας αρκετά οικονομικά.

🔰 Αν δεν θες να φας μόνο Xiao Long Bao, προσπέρασε την ουρά στο ταμείο και κάτσε στον δεύτερο όροφο του εστιατορίου, ο οποίος διατίθεται αποκλειστικά για όσους θέλουν να φάνε (και) άλλα πιάτα.


🚇

ΜΕΤΡΟ:
(κοντινός σταθμός:)
Jiangsu Road 江苏路 Shanghai
Subway Line 2 + Subway Line 11

✍️
Διεύθυνση:
YuYuan Road 650, Σανγκάη, Κίνα 富春小笼
Χάρτης εστιατορίου


尊客来
Zun Ke Lai:


Zun Ke Lai εστιατόριο Σαγκάη
Το Zun Ke Lai - εστιατόριο κοντά στο κέντρο (υπάρχουν πλέον 3 ομώνυμα καταστήματα στην Σαγκάη - το πρώτο εστιατόριο της αλυσίδας ξεκίνησε στο Qibao όπου μπορείς να πας παίρνοντας τη γραμμή 9 προς Qibao Station στο Μετρό Σαγκάης) πουλάει πλέον πάνω από 30.000 σούπες με dumpling κάθε μέρα. Με αγαπημένα πολλά παραδοσιακά πιάτα μία ιδέα μόνο θα ήταν να δοκιμάσεις σίγουρα πικάντικα dumplings και τα dumplings με καβούρι.

Η διαδικασία για να φας είναι παραγγέλνεις πρώτα στο ταμείο, πληρώνοντας το γεύμα σου, κάθεσαι στο εστιατόριο και σε περίπου 15 λεπτά σου φέρνουν το φαγητό σου.

🍴 Δεν διαθέτει κατάλογο ή μενού στα αγγλικά.

💙 Μην ανυσυχείς αν δεν μιλάς κινέζικα, πες τους xiao long bao και θα καταλάβουν τι εννοείς.

💙 Το ολόφρεσκο xiao long bao καταφθάνει πάντα στο τραπέζι σου φρεσκομαγειρεμένο και αχνιστό (προσοχή μην βάλεις ολόκληρο dumpling κατευθείαν στο στόμα σου).

💙 Oικονομικό φαγητό.
(Τιμές: περίπου 20-40 RMB το άτομο)


🚇

ΜΕΤΡΟ:
(κοντινός σταθμός:)
Shanghai Swimming Center
上海游泳馆 Shanghai
Subway Line 11

✍️
Διεύθυνση:
666 Tianyaoqiao Lu
in the Shanghai Indoor Stadium
(near gate 5)
天钥桥路666号, 近中山南二路

Χάρτης εστιατορίου

麟笼坊
Ling Long Fang:


linglongfang εστιατόριο στη Σαγκάη
Παραδοσιακό και πολύ οικονομικό μαγαζί της Σαγκάης για Xiao Long Bao, σούπα με dumplings και noodles. Είναι πολύ λιτό σε διακόσμηση, δεν χρειάζεται να φορέσεις τα καλά σου για να πας αλλά το φαγητό και η τιμές του θα σε αποζημιώσουν. Δίνεις την παραγγελία σου στο ταμείο όπου και πληρώνεις, κάθεσαι και σου σερβίρουν το φαγητό μόλις ετοιμαστεί.

🍴 Δεν βρίσκεται σε κεντρική περιοχή με τριγύρω αξιοθέατα, πρέπει να πας ειδικά γι' αυτό το εστιατόριο. Η γύρω περιοχή είναι για πιο φτωχούς κατοίκους της Σαγκάης ενώ θα δεις πλανόδιους πωλητές και street food για ντόπιους.

💙 Πλέον διαθέτει μενού / κατάλογο στα αγγλικά).

💙 Με αρκετούς ντόπιους.

💙 Η ποιότητα του φαγητού είναι πάρα πολύ καλή και τα Dumblings μεγάλα και της ώρας.

💙 Αυθεντικό, παραδοσιακό Σαγκανέζικο φαγητό σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

🔰 Ιδανική γευστική πρόταση στο συγκεκριμένο εστιατορίο είναι το Quan Jia Fu (全家福)(3 τύποι xiao long bao περιλαμβάνοντας Egg Yolk, Χοιρινό και Vege) ΚΑΙ το Xie Rou (蟹肉)Xiao Long Bao με καβούρι και 'yolk' την χρυσή σάλτσα μέσα στο καβούρι).
Μην παραλείψεις και τα εξαιρετικά scallion oil noodles.


🚇

ΜΕΤΡΟ:
(κοντινός σταθμός:)
Madang Road 江苏路 Shanghai
Subway Line 9 + Subway Line 13

✍️
Διεύθυνση:
10 Jianguo Dong Lu, Huangpu Qu, Shanghai Shi,
near Zhaozhou Lu,
Σανγκάη, Κίνα
建国东路10号, 近肇周路
Χάρτης εστιατορίου
麟笼坊 Xiao Jing Ling


Xiao Jing Ling Shanghai
Δεν το πιάνει το μάτι σου αυτό το μικρό αυθεντικό εστιατόριο αλλά είναι από τα κρυμμένα μαργαριτάρια της Σαγκάης για γευστικότατο xiao long bao σε πολύ οικονομική τιμή.

🔰 Το πιάτο - υπογραφή όμως αυτού του εστιατορίου θεωρείται η παχιά πάπια Nanjing (RMB 30-40 = περίπου 4-5 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος της πάπιας), μια συνταγή μισού αιώνα που μαγειρεύεται με πάπια καρυκευμένη σε μπαχαρικά - συνήθως άλμη, πιπεριές Sichuan, γλυκάνισο, αλάτι και osmanthus (αν είναι φθινόπωρο) - και μαγειρεμένη σε ένα μείγμα από τζίντζερ, κρεμμύδια και ίσως το παραδοσιακό κρασί από ρύζι. Κυριολεκτικά η γεύση της πάπιας είναι αυναγώνιστη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που συνήθως αυτό το πιάτο ξεπουλάει σαν να είναι προσφορά σε Black Friday.
Αν θέλεις μια πραγματικά εντόσθια κινέζικη γευστική εμπειρία, παρήγγειλε το αίμα πάπιας και τη σούπα noodles (RMB 20 = περίπου 2,5 ευρώ). Τελείωσε το γεύμα σου με μια σούπα Tang bao (RMB 8) η οποία τρώγεται όπως η σούπα Xiaolongbao με Dumplings.
🚇

ΜΕΤΡΟ:
(κοντινός σταθμός:)
Dashijie 大世界 Shanghai
Subway Line 8

✍️
Διεύθυνση:
On South Yunnan Road at the corner of Ning Hai Dong Road
Σανγκάη, Κίνα

Χάρτης εστιατορίου

小杨生煎
Yang's Fried-Dumpling:


Dumplings σε εστιατόριο στη Σαγκάη
Μαγαζί με διεθνή πλέον φήμη για dumplings στη Σαγκάη και για τον λόγο αυτό συνήθως εμφανίζει μεγάλες ουρές αναμονής.

🍴 Λόγω της τεράστιας φήμης του έχει γίνει γνωστή κινέζικη αλυσίδα (εξ' ου και το αγγλικό όνομα) και τα dumplings προσφέρονται σε πορτοκαλί πλαστικό πιάτο. Αυτό όμως έχει το καλό ότι θα βρεις μενού στον τοίχο με φωτογραφίες.

💙 Η ποιότητα του φαγητού είναι πάρα πολύ καλή - δοκίμασε οπωσδήποτε με γαρίδα - ενώ τα α dumbling είναι μεγάλα και της ώρας και αρκετά οικονομικά καθώς 4 μεγάλα dumplings (2 με βοδινό και 2 με γαρίδα) κοστίζουν 13 RMB δηλαδή περίπου 1,70 ευρώ και τα 6 μεγάλα dumplings κοστίζουν 25¥. Επίσης άλλες τιμές είναι για 4 dumplings - μόνο με γαρίδες: 16¥, μόνο με κρέας 8¥ ενώ τα χορτοφαγικά (4 τεμάχια) dumplings κοστίζουν 10¥.

💙 Προτίμησε τα μαγαζιά της αλυσίδας κοντά στους δύο σταθμούς μετρό που σου αναφέρω παρακάτω. Αν διαλέξεις αυτό κοντά στην Πλατεία του Λαού (People's square) κράτα χώρο στο στομάχι σου και για να δοκιμάσεις τα φημισμένα dumplings του Jia Jia Tang Bao που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο - πιο κάτω - στον αριθμό 90 (γιατί ταμπέλα στα αγγλικά δεν θα βρεις). Δες την σχετική κριτική που έχω κάνει για το Jia Jia Tang Bao αμέσως μετά.

🔰 Μια πολύ καλή λύση αν έχει πολύ κόσμο είναι το take - away.
Γενικά προσπάθησε να αποφύγεις τις ώρες αιχμής.🚇

ΜΕΤΡΟ:

(κοντινός σταθμός:)
Nanjing East Road 南京东路 Shanghai
Subway Line 2 + Subway Line 10

και
People's Square Shanghai
Subway Line 1 + Line 2 + Line 8
Έξοδος 4

✍️
Διεύθυνση:
China, Shanghai, Huangpu,
178 Ningbo Road 587 Long 4
邮政编码
Χάρτης εστιατορίουJia Jia Tang Bao:


Dumplings σε εστιατόριο στη Σαγκάη
Μικρό μαγαζί κεντρικά της πόλης, κοντά στην People’s Square, με πολύ καλά dumplings ατμού σε σούπα (xiaolongbao). Είναι φημισμένοι ειδικά για τα dumplings με χοιρινό.
💙 Είναι λίγο δύσκολο να βρεις το μικρό αυτό μαγαζάκι αν δεν το πετύχεις με ουρά ώστε να το προσέξεις καθώς δεν έχει ταμπέλα με λατινικούς χαρακτήρες. Ψάξε για το νούμερο 90. Επίσης δεν διαθέτει μενού με φωτογραφίες αλλά πλέον διαθέτει μενού στα αγγλικά (αν είσαι τυχερός και το δεις ή βρεις τρόπο να το ζητήσεις).
💙 Τα περίφημα dumblings ατμού σερβίρονται σε ζεστά καλάθια με 12 κομμάτια το πιάτο (στην οικονομική τιμή των 15CNY για 12 dumplings μόνο με χοιρινό και στην χαμηλή τιμή των CNY30 για 6 dumplings με χοιρινό + 6 dumplings με καβούρι σε ένα καλάθι) - και σου προτείνω να πληρώσεις το επιπλέον 2CNY για το τζίντζερ και το ξύδι που θα απογειώσουν τι πιάτο σου) τα οποία φτιάχνονται τη στιγμή της παραγγελίας (της ώρας). Μπορεί να περιμένεις λίγο μέχρι να έρθουν αλλά αξίζει τον κόπο. Επίσης το μαγαζί διαθέτει και καλή - φθηνή μπύρα με τιμή περίπου 1 ευρώ (RNB 8).
🔰 Φρόντισε να είσαι εκεί νωρίς καθώς τα dumplings με χοιρινό συχνά τελειώνουν από τις 11.00 έως και τις 13.00 το μεσημέρι. Οι ώρες που κλείνει το μαγαζί αλλάζουν καθώς κλείνει μόλις ξεπουλήσει τα φαγητά του (συνήθως νωρίς το απόγευμα). Περίμενε ότι λογικά θα χρειαστεί να μοιραστείς το τραπέζι σου με άλλους πελάτες.
Έχε στο νου σου ότι πολύ λίγο πιο κάτω, στον ίδιο δρόμο βρίσκονται και τα Yang's Fried Dumplings (HuangHe Road) που σου περιέγραψα ακριβώς πριν και τα οποία πρέπει επίσης να δοκιμάσεις, γι' αυτο κράτα χώρο στο στομάχι σου.


🚇 ΜΕΤΡΟ:
(κοντινός σταθμός:)
People's Square Shanghai
Subway Line 1 + Line 2 + Line 8
Έξοδος 4

✍️
Διεύθυνση:
90 Huanghe Rd, Huangpu Qu, Shanghai Shi, China, 200000
黄河路90号
近北京路

Χάρτης εστιατορίου


大壶春
Da Hu Chun:


sheng jian bao σε εστιατόριο στη Σαγκάη
Παραδοσιακό μαγαζί για αυθεντικά sheng jian bao στη Σαγκάη με σχεδόν έναν αιώνα λειτουργίας.
🍴 Όχι τουριστικό (εκτός αν οι κριτικές μου φέρουν κόσμο:D).
💙 Με αρκετούς ντόπιους.
💙 Θα φας πολύ οικονομικά.
🔰 Ίσως από τα καλύτερα εσστιατόρια για να φας sheng jian bao στη Σαγκάη. Αν δεν μιλάς Κινέζικα, μην ανησυχείς. Απλά απομνημόνευσε το sheng jian bao και δείξε με τα δάκτυλά σου στον/στη σερβιτόρο/α πόσα πιάτα θες.
Το menu έχει 4 πιάτα.
Παρακάτω είναι μια μετάφραση του menu:
  • 鲜肉生煎包 Χοιρινό Sheng Jian Bao:
    6 RMB¥ (περίπου 0,82 λεπτά) τα 4 κομμάτια.
  • 大草虾鲜肉生煎包 Χοιρινό Sheng Jian Bao με γαρίδες: 10 RMB¥ (περίπου 1,37 ευρώ) τα 4 κομμάτια.
  • 咖喱牛肉汤 Σούπα βοδινού με κάρυ:
    7 RMB¥ (περίπου 0,96 λεπτά) το μπωλ.
  • 千张粉丝汤 Tofu γεμιστό με κρέας in Vermicelli Noodle Soup: 7 RMB¥(περίπου 0,96 λεπτά) το μπωλ.
 

🚇 ΜΕΤΡΟ:
(κοντινός σταθμός:)
Dashijie 大世界 Shanghai
Subway Line 8

✍️
Διεύθυνση:
71 Yunnan South Rd near Jinling Dong Lu East Rd
(Huangpu District), Σανγκάη, Κίνα
云南南路89号 (近金陵东路)
Χάρτης εστιατορίουΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ταξίδια στην Κίνα


Shanghai

ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΑνακάλυψε τη Νέα Υόρκη της Ασίας & την πόλη του μέλλοντος more

ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Παραδοσιακό φαγητό στη ΣαγκάηΠαραδοσιακές γεύσεις και εστιατόρια στη Σαγκάη: Πού θα φας σαν ντόπιος more

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Αξιοθέατα ΣαγκάηΤα αξιοθέατα και τα ορόσημα της πόλης. Τι πρέπει να δεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη more

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Μπαρ και ποτό στη ΣαγκάηΤα καλύτερα μπαρ για ποτό στη Σαγκάη με θέα ή χωρίς more

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Ξενοδοχεία ΣαγκάηΠού θα μείνεις στη Σαγκάη; moreBeijing

ΠΕΚΙΝΟ ΚΙΝΑ

Ταξίδι στο Πεκίνο - ΚίναΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις από πριν για το ταξίδι σου στο Πεκίνο και να δεις όσο θα βρίσκεσαι εκεί more

ΠΛΑΤΕΙΑ TIANANMEN

Πλατεία Tiananmen Πεκίνο - ΚίναΞενάγηση στην ιστορική Πλατεία Tiananmen στο Πεκίνο more

ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΙΝΑ

Το Σινικό Τείχος στην ΚίναΜνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ένα από τα 8 θαύματα του κόσμου το Σινικό Τείχος στο Πεκίνο της Κίνας... more

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Απαγορευμένη πόλη ΚίναΗ ξακουστή πόλη Ανάκτορο 24 αυτοκρατόρων στο Πεκίνο της Κίνας στην οποία κανείς δεν μπορούσε να μπει χωρίς... more

SUMMER PALACE Beijing

Summer Palace Πεκίνο Κίνα αξιοθέαταΤο Θερινό Παλάτι στο Πεκίνο είναι άλλο ένα κινέζικο πάρκο - αξιοθέατο που έχει χαρακτηριστεί από την Unesco... moreXi'an

ΣΙΑΝ, ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΣιάν: Γνώρισε την κινέζικη πόλη που αποτελεί το ανατολικότερο άκρο του δρόμου του μεταξιού more

Ο ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Πήλινος ΣτρατόςΟ πήλινος στρατός, το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO more

Tags: Ταξίδι στην Κίνα

Eνδιαφέροντα θέματα:


Ταξίδια στην Ελλάδα 「• Ταξίδια Ελλάδας •」

Ταξίδια εξωτερικού - Ταξίδι εκτός Ελλάδας 「• Γύρισε τον κόσμο •」
Beauty, Life and Style ❘「• Life✢Style •」❘
e-Shop Ψώνισε έξυπνα ❘「• SHOP •」❘

Tag: Ταξίδι στην Κίνα

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr