Ταξίδι: Κίνα • Ταξίδι Σαγκάη • Ασφάλεια στη Σαγκάη

Travel destinations as seen in

Ασφάλεια στη Σαγκάη:

✍️ Οι παρακάτω πληροφορίες αποτελούν τις ταξιδιωτικές μου σημειώσεις για το ταξίδι μου στη Σαγκάη (Απρίλιος 2018) ως προς το θέμα της ασφάλειας του ταξιδιού, την οδική συμπεριφορά, τα ταξί και του οδηγούς (ταξί ή άλλων μέσων), τα φάρμακα και τα νοσοκομεία, το πόσιμο νερό, την πιθανότητα κλοπής ή τα βίαια εγκλήματα προς τους τουρίστες καθώς και τις συνήθεις απάτες των κατοίκων της Σαγκάης προκειμένου να σου αποσπάσουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στη Σαγκάη και έχοντας υπ' όψιν μου τις παρακάτω πληροφορίες δεν αντιμετώπισα κανέναν ιδιαίτερο κίνδυνο ούτε αισθάνθηκα κάπου σοβαρή απειλή.

Για τον λόγο αυτό δεν έκανα ιδιαίτερες αλλαγές και κράτησα τις σημειώσεις για να τις διαβάσεις κι εσύ, σε περίπτωση που τις χρειαστείς.Ταξίδια στην Κίνα:
για γρήγορη ανάγνωση •

Χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σου στην Κίνα
Οι μετακινήσεις με τα Μ.Μ.Μ. της Κίνας

Πεκίνο:
Ταξίδι στο Πεκίνο της Κίνας
Στην ιστορική πλατεία Tiananmen
Στο Σινικό Τείχος της Κίνας
Στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο
Μια ημέρα στα Θερινά Ανάκτορα στο Πεκίνο

Σαγκάη:
Ταξίδι στη Σαγκάη της Κίνας
Τι να φας στο ταξίδι σου στη Σαγκάη
Αξιοθέατα για το ταξίδι στη Σαγκάη
Τα καλύτερα μπαρ της Σαγκάης
Πόσο ασφαλής είσαι στους δρόμους της Σαγκάης;
Πού είναι καλύτερα να μείνεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη;

Σιάν:
Ταξίδι στη ιστορική Σιάν της Κίνας
Επίσκεψη στον Πήλινο ΣτρατόΑσφάλεια στη Σαγκάη.
Τι να προσέξω:✍️ ● ​Γενικά η Σαγκάη δεν θεωρείται επικίνδυνος τουριστικός προορισμός.
Μην ξεχνάς ότι σε αυτά έχουν αυστηρούς νόμους κάμερες παρακολούθησης των πολιτών σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Γενικότερα πάντως από πολλούς μάλιστα ολόκληρη η Κίνα ως τουριστικός προορισμός χαρακτηρίζεται σαν «Low risk but not risk free».

Συγκεκριμένα:ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ:

⇢ Οι βίαιες επιθέσεις - ειδικά με όπλο - δεν είναι καθόλου συνηθισμένες. Ωστόσο, καθώς αποτελεί τουριστική μεγαλούπολη με τους ντόπιους να αμείβονται πολύ λιγότερα από ότι ένας αμερικανός ή ευρωπαίος τουρίστας, καλό θα ήταν να έχεις τα μάτια σου ανοικτά γιατί λογικά δεν θα ήθελες να σου χαλάσει η διάθεση με πιθανή κλοπή πορτοφολιού ούτε να μπεις σε τρεξίματα αν χάσεις το διαβατήριο ή άλλα σημαντικά ταξιδιωτικά έγγραφα.

⇢ Αν είσαι προσεκτικός κι όχι ευκολόπιστος, αν αποφεύγεις τις κακοτοπιές, την επίδειξη πλούτου, τον υπόγειο σιδηρόδρομο καθώς και τους τουριστικούς δρόμους της Γαλλικής συνοικίας, σε Nanjing, σε Βund και Yugarden, λογικά δεν θα συναντήσεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

⇢ Αν ταξιδεύεις μόνος και έχεις σακίδιο πλάτης, στα μέρη με πολύ κόσμο, φέρε το σακίδιό σου μπροστά.

⇢ Άφηνε πάντα μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σου κι άλλων πολύτιμων ταξιδιωτικών εγγράφων στο ξενοδοχείο σου.Sanghai ταξίδι και ασφάλεια Sanghai ταξίδι + ασφάλεια


⚠ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ:

Όταν περνάς τον δρόμο, έχε το νου σου ⇢ οι οδηγοί στην Σαγκάη δεν έχουν συχνά την ιδανική οδική συμπεριφορά ούτε τον απαραίτητο σεβασμό στους πεζούς (ό,τι περίπου ισχύει και στην Ελλάδα δηλαδή).

Είναι σχετικά σύνηθες ο οδηγός αυτοκινήτου, μηχανής ή ποδηλάτου να μην δίνει σημασία στο κόκκινο φανάρι και με τα χαμηλά πρόστιμα για τέτοιου είδους παραβάσεις από την τοπική αστυνομία, αυτό είναι κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα. Σοβαρά όμως τώρα, να κοιτάς προσεχτικά και από τις δύο πλευρές όταν πας να περάσεις τον δρόμο γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστείς.

Ειδικά οι τύποι (άντρες - γυναίκες) που οδηγούν αυτά τα ηλεκτρικά μηχανάκια στη Σαγκάη - χωρίς φώτα ή θόρυβο μηχανής - είναι κυριολεκτικά τρελοί.

Βγαίνουν μπροστά σου, πίσω, δεξιά και αριστερά σου τελευταία στιγμή, όπου κι αν βρίσκεται κόσμος - ακόμα και σε τουριστικούς πεζόδρομους.
Πρόσεχέ τους!
Θα είσαι τυχερός-η αν έστω κορνάρουν να τους δεις.
⚠ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ:

Με κάθε τρόπο ⇢ απέφυγε τα μη εξουσιοδοτημένα ταξί και τους οδηγούς τους, γνωστά και σαν Unofficial Taxis ή ‘Black’ Taxis. Τα ταξί είναι σχετικά φθηνά στη Σαγκάη, ωστόσο μια κούρσα με μη εξουσιοδοτημένο ταξιτζή μπορεί να την πληρώσεις πολύ ακριβά και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κόστος.

Γενικά ως προς τα ταξί της Σαγκάης θα πρέπει να γνωρίζεις:

• Τα πιο αξιόπιστα ταξί στη Σαγκάη είναι πράσινα, κίτρινα ή μπλε και είναι εμφανώς σημειωμένα, διαθέτουν ηλεκτρονική κάρτα αναγνώρισης, η οποία είναι προσαρτημένη στην πάνω αριστερή πλευρά του μπροστινού τζαμιού και διαθέτουν ηλεκτρονικές ταυτότητες των οδηγών τους οι οποίες παρέχουν πληροφορίες όπως ο αριθμός πινακίδων κυκλοφορίας και το δίπλωμα του οδηγού.

• Οι οδηγοί των ταξί είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το μετρητή και οι περισσότεροι κάνουν.
Οι τιμές αναγράφονται στα πίσω παράθυρα των ταξί.

• Μια προσαύξηση 30% προστίθεται αυτόματα στο μετρητή για βόλτες μετά τις 23:00.

• Οι οδηγοί ταξί τείνουν να χρησιμοποιούν υπερυψωμένους δρόμους ή αυτοκινητόδρομους όπως ο Yan'an Lu, λόγω της σχετικά ελεύθερης κυκλοφορίας τους σε σύγκριση με την κίνηση στις περιοχές του κέντρου της πόλης.
Αν και αυτή είναι μια λιγότερο δαπανηρή προσέγγιση, ως εκ τούτου μερικές φορές συγχέεται ως απάτη, παρά του ότι συνήθως επιτρέπει ταχύτερη και με μικρότερη ταλαιπωρία μετακίνηση μέσα στην πόλη.

• Λίγοι οδηγοί ταξί μιλούν αγγλικά και οι επισκέπτες πρέπει να έχουν από πριν τη διεύθυνση προορισμού τους γραμμένη στα κινέζικα (ιδανικά από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου τους) για να την παραδώσουν στον οδηγό.
Ορισμένες δωρεάν αγγελίες άμεσης μετάφρασης στα αγγλικά είναι διαθέσιμες στους αριθμούς που δημοσιεύονται στα ταξί της Σαγκάης.

• Υπάρχουν πιθανά οφέλη από τις υπηρεσίες που κατέχουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς ΤΑΞΙ στη Σαγκάη, όπως η Didi και η Uber (η Uber Κίνας αγοράστηκε πρόσφατα από τη Didi, έτσι ώστε η εφαρμογή Uber China να συντηρείται τώρα από τη Didi), όπως η επαλήθευση του αυτοκινήτου και του οδηγού, η παρακολούθηση του GPS και οι συναλλαγές χωρίς μετρητά. Ωστόσο, η International SOS δεν έχει αξιολογήσει με ακρίβεια πώς λειτουργεί η Didi, ώστε να μην μπορεί να μοιραστεί μια σύσταση.Ασφάλεια στους δρόμους της Σαγκάης


⚠ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ:

⇢ Μην δεχθείς δελεαστικές οικονομικές προσφορές για μασάζ στον δρόμο ⇢ ούτε προτάσεις ντόπιων για τσάι μαζί τους ή για οποιαδήποτε καλλιτεχνική εκδήλωση-παράσταση.

⇢ Τέλος μπορεί να εμφανιστούν στον δρόμο σου άνθρωποι που θα παρουσιάζονται πληγωμένοι με οποιοδήποτε τρόπο.

Μην γίνεις ο "καλός Σαμαρείτης" αυτή την φορά, ειδικά αν είσαι μόνος η σε απόμερο μέρος.
⚠ ΦΑΡΜΑΚΑ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ:

⇢ Αν ακολουθείς συγκεκριμένη ιατροφαρμακευτική αγωγή πριν επισκεφτείς την Σαγκάη, καλό θα είναι να φέρεις τα φάρμακα που πιθανόν να χρειαστείς μαζί σου και να μην μπλέξεις με τα τοπικά φαρμακεία ή νοσοκομεία.

Καθώς οι περισσότεροι ντόπιοι δεν μιλάνε σχεδόν καθόλου αγγλικά σε φαρμακεία ή νοσοκομεία, προσπάθησε να προβλέψεις και περιορίσεις τις περιπτώσεις που θα σε κάνουν να υποπέσεις στην ανάγκη τους.

⇢ Για καλό και για κακό πάντως έλεγξε πριν φύγεις για το ταξίδι σου στην Σαγκάη αν σε καλύπτει με κάποιο τρόπο κάποια ιατροφαρμακευτική σου ασφάλεια (λίγο δύσκολο αν δεν είσαι αμερικάνος αλλά και πάλι καλύτερα να ξέρεις από πριν).

Αν χρειαστείς να νοσηλευτείς σε νοσοκομείο της Σαγκάης έχε το νου σου ότι τα κόστη είναι παρόμοια με των δυτικών νοσοκομείων και προπληρώνονται γι' αυτό απέφυγέ τα με κάθε τρόπο.

Για το ταξίδι σου στην Σαγκάη πάντως δεν θα χρειαστείς ειδικό εμβολιασμό από πριν.

⇢ Αν αισθανθείς αδιαθεσία κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου στην Σαγκάη, επικοινώνησε πρώτα με την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σου.

Συνήθως (και ειδικά τα μεγάλα ξενοδοχεία) διαθέτουν δικούς τους γιατρούς για τους πελάτες τους ενώ μπορούν να σας βοηθήσουν και στο θέμα της επικοινωνίας στην κινέζικη (cantonese ή mandarin) γλώσσα.
❌ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ;

⇢ ΜΟΝΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ακόμα και για να βουρτσίσεις τα δόντια σου.
Μην πίνεις νερό βρύσης σε καμία περίπτωση και σίγουρα μην το χρησιμοποιείς για να πλύνεις φρούτα ή λαχανικά (που μεταξύ μας) ακόμα και το δεύτερο θα πρέπει να το αποφύγεις εντελώς.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου όμως - μη σου πω ψέματα - ξεχάστηκα και βούρτσισα τα δόντια μου στο ξενοδοχείο με νερό βρύσης, δεν κατάπια νερό αλλά έστω κι έτσι δεν έπαθα κάτι ΚΑΙ έφαγα φρούτα από τις φρουταγορές τους (έχουν τα φρούτα πολύ καθαρά και περιποιημένα) τα οποία στα κόβουν κομματάκια - αν π.χ. είναι κάποιο εξωτικό μεγάλο φρούτο - δεν ρώτησα αν είναι πλυμένα, τα έφαγα έτσι όπως μου τα έδωσαν αλλά ούτε με αυτό έπαθα κάτι.
Εγώ.
Εσύ πρόσεχε για καλό και για κακό.


Ασφάλεια στους δρόμους της Σαγκάης Πάμε πλατεία (Τιανανμέν);Ταξίδια στην Κίνα:
για γρήγορη ανάγνωση •

Χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σου στην Κίνα
Οι μετακινήσεις με τα Μ.Μ.Μ. της Κίνας

Πεκίνο:
Ταξίδι στο Πεκίνο της Κίνας
Στην ιστορική πλατεία Tiananmen
Στο Σινικό Τείχος της Κίνας
Στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο
Μια ημέρα στα Θερινά Ανάκτορα στο Πεκίνο

Σαγκάη:
Ταξίδι στη Σαγκάη της Κίνας
Τι να φας στο ταξίδι σου στη Σαγκάη
Αξιοθέατα για το ταξίδι στη Σαγκάη
Τα καλύτερα μπαρ της Σαγκάης
Πόσο ασφαλής είσαι στους δρόμους της Σαγκάης;
Πού είναι καλύτερα να μείνεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη;

Σιάν:
Ταξίδι στη ιστορική Σιάν της Κίνας
Επίσκεψη στον Πήλινο Στρατό


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ταξίδια στην Κίνα


Beijing

ΠΕΚΙΝΟ ΚΙΝΑ

Ταξίδι στο Πεκίνο - ΚίναΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις από πριν για το ταξίδι σου στο Πεκίνο και να δεις όσο θα βρίσκεσαι εκεί more

ΠΛΑΤΕΙΑ TIANANMEN

Πλατεία Tiananmen Πεκίνο - ΚίναΞενάγηση στην ιστορική Πλατεία Tiananmen στο Πεκίνο more

ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΙΝΑ

Το Σινικό Τείχος στην ΚίναΜνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ένα από τα 8 θαύματα του κόσμου το Σινικό Τείχος στο Πεκίνο της Κίνας... more

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Απαγορευμένη πόλη ΚίναΗ ξακουστή πόλη Ανάκτορο 24 αυτοκρατόρων στο Πεκίνο της Κίνας στην οποία κανείς δεν μπορούσε να μπει χωρίς... more

SUMMER PALACE Beijing

Summer Palace Πεκίνο Κίνα αξιοθέαταΤο Θερινό Παλάτι στο Πεκίνο είναι άλλο ένα κινέζικο πάρκο - αξιοθέατο που έχει χαρακτηριστεί από την Unesco... moreShanghai

ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΑνακάλυψε τη Νέα Υόρκη της Ασίας & την πόλη του μέλλοντος more

ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Παραδοσιακό φαγητό στη ΣαγκάηΠαραδοσιακές γεύσεις και εστιατόρια στη Σαγκάη: Πού θα φας σαν ντόπιος more

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Αξιοθέατα ΣαγκάηΤα αξιοθέατα και τα ορόσημα της πόλης. Τι πρέπει να δεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη more

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Μπαρ και ποτό στη ΣαγκάηΤα καλύτερα μπαρ για ποτό στη Σαγκάη με θέα ή χωρίς more

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Ξενοδοχεία ΣαγκάηΠού θα μείνεις στη Σαγκάη; moreXi'an

ΣΙΑΝ, ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΣιάν: Γνώρισε την κινέζικη πόλη που αποτελεί το ανατολικότερο άκρο του δρόμου του μεταξιού more

Ο ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Πήλινος ΣτρατόςΟ πήλινος στρατός, το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO more

Tags: Ταξίδι στην ΚίναTag: Ταξίδι στην Κίνα

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr