New Pins I Travel in Style I Shop
Lily Was Here ↔ Where is Lily now? Lily Travels → Lily's travel notes → Shanghai China   


Προετοιμασία ταξιδιού στη Σαγκάη

~• Δεκέμβριος 2017 •~

Οι παρακάτω πληροφορίες αποτελούν τις ταξιδιωτικές μου σημειώσεις για ενδεχόμενο ταξίδι στη Σαγκάη ως προς το θέμα της ασφάλειας του ταξιδιού, την οδική συμπεριφορά, τα ταξί και του οδηγούς (ταξί ή άλλων μέσων), τα φάρμακα και τα νοσοκομεία, το πόσιμο νερό, την πιθανότητα κλοπής ή τα βίαια εγκλήματα προς τους τουρίστες καθώς και τις συνήθεις απάτες των κατοίκων της Σαγκάης προκειμένου να σου αποσπάσουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα.
Διαμονή δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές
Η ασφάλεια στη Σαγκάη I Τηλέφωνα Ανάγκης I 📧 το ταξίδι σου
Sanghai ταξίδι και ασφάλεια
Shanghai's photo from spsevents.org

 
Στο Lily Was Here θα βρεις εκτός από φωτογραφίες, πληροφορίες για διακοπ
και διαμονή σε ξενοδοχεία ή δωμάτια, προσφορές και χαμηλές οικονομικές τιμές
 

Ασφάλεια στη Σαγκάη. Τι να προσέξω:
Γενικά η Σαγκάη δεν θεωρείται επικίνδυνος τουριστικός προορισμός. Από πολλούς, ολόκληρη η Κίνα ως τουριστικός προορισμός χαρακτηρίζεται σαν ‘Low risk but not risk free’.


ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ:
⇢ Οι βίαιες επιθέσεις - ειδικά με όπλο - δεν είναι καθόλου συνηθισμένες. Ωστόσο, καθώς αποτελεί τουριστική μεγαλούπολη με τους ντόπιους να αμείβονται πολύ λιγότερα από ότι ένας αμερικανός ή ευρωπαίος τουρίστας, καλό θα ήταν να έχεις τα μάτια σου ανοικτά γιατί λογικά δεν θα ήθελες να σου χαλάσει η διάθεση με πιθανή κλοπή πορτοφολιού ούτε να μπεις σε τρεξίματα αν χάσεις το διαβατήριο ή άλλα σημαντικά ταξιδιωτικά έγγραφα.
⇢ Αν είσαι προσεκτικός κι όχι ευκολόπιστος, αν αποφεύγεις τις κακοτοπιές, την επίδειξη πλούτου, τον υπόγειο σιδηρόδρομο καθώς και τους τουριστικούς δρόμους της Γαλλικής συνοικίας, σε Nanjing, σε Βund και Yugarden, λογικά δεν θα συναντήσεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
⇢ Αν ταξιδεύεις μόνος και έχεις σακίδιο πλάτης, στα μέρη με πολύ κόσμο, φέρε το σακίδιό σου μπροστά.
⇢ Άφηνε πάντα μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σου κι άλλων πολύτιμων ταξιδιωτικών εγγράφων στο ξενοδοχείο σου.ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ:
Όταν περνάς τον δρόμο, έχε το νου σου οι οδηγοί στην Σαγκάη δεν έχουν συχνά την ιδανική οδική συμπεριφορά ούτε τον απαραίτητο σεβασμό στους πεζούς (ό,τι περίπου ισχύει και στην Ελλάδα δηλαδή).
Είναι σχετικά σύνηθες ο οδηγός αυτοκινήτου, μηχανής ή ποδηλάτου να μην δίνει σημασία στο κόκκινο φανάρι και με τα χαμηλά πρόστιμα για τέτοιου είδους παραβάσεις από την τοπική αστυνομία, αυτό είναι κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα. Σοβαρά όμως τώρα, να κοιτάς προσεχτικά και από τις δύο πλευρές όταν πας να περάσεις τον δρόμο γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστείς.


ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ:
Με κάθε τρόπο απέφυγε τα μη εξουσιοδοτημένα ταξί και τους οδηγούς τους, γνωστά και σαν Unofficial Taxis ή ‘Black’ Taxis.
Τα ταξί είναι σχετικά φθηνά στη Σαγκάη, ωστόσο μια κούρσα με μη εξουσιοδοτημένο ταξιτζή μπορεί να την πληρώσεις πολύ ακριβά και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κόστος.
Γενικά ως προς τα ταξί της Σαγκάης θα πρέπει να γνωρίζεις:
Τα πιο αξιόπιστα ταξί στη Σαγκάη είναι πράσινα, κίτρινα ή μπλε και είναι εμφανώς σημειωμένα, διαθέτουν ηλεκτρονική κάρτα αναγνώρισης, η οποία είναι προσαρτημένη στην πάνω αριστερή πλευρά του μπροστινού τζαμιού και διαθέτουν ηλεκτρονικές ταυτότητες των οδηγών τους οι οποίες παρέχουν πληροφορίες όπως ο αριθμός πινακίδων κυκλοφορίας και το δίπλωμα του οδηγού.
Οι οδηγοί των ταξί είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το μετρητή και οι περισσότεροι κάνουν. Οι τιμές αναγράφονται στα πίσω παράθυρα των ταξί.
Μια προσαύξηση 30% προστίθεται αυτόματα στο μετρητή για βόλτες μετά τις 23:00.
Οι οδηγοί ταξί τείνουν να χρησιμοποιούν υπερυψωμένους δρόμους ή αυτοκινητόδρομους όπως ο Yan'an Lu, λόγω της σχετικά ελεύθερης κυκλοφορίας τους σε σύγκριση με την κίνηση στις περιοχές του κέντρου της πόλης. Αν και αυτή είναι μια λιγότερο δαπανηρή προσέγγιση, ως εκ τούτου μερικές φορές συγχέεται ως απάτη, παρά του ότι συνήθως επιτρέπει ταχύτερη και με μικρότερη ταλαιπωρία μετακίνηση μέσα στην πόλη.
Λίγοι οδηγοί ταξί μιλούν αγγλικά και οι επισκέπτες πρέπει να έχουν από πριν τη διεύθυνση προορισμού τους γραμμένη στα κινέζικα (ιδανικά από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου τους) για να την παραδώσουν στον οδηγό. Ορισμένες δωρεάν αγγελίες άμεσης μετάφρασης στα αγγλικά είναι διαθέσιμες στους αριθμούς που δημοσιεύονται στα ταξί της Σαγκάης.
Υπάρχουν πιθανά οφέλη από τις υπηρεσίες που κατέχουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς ΤΑΞΙ στη Σαγκάη, όπως η Didi και η Uber (η Uber Κίνας αγοράστηκε πρόσφατα από τη Didi, έτσι ώστε η εφαρμογή Uber China να συντηρείται τώρα από τη Didi), όπως η επαλήθευση του αυτοκινήτου και του οδηγού, η παρακολούθηση του GPS και οι συναλλαγές χωρίς μετρητά. Ωστόσο, η International SOS δεν έχει αξιολογήσει με ακρίβεια πώς λειτουργεί η Didi, ώστε να μην μπορεί να μοιραστεί μια σύσταση.


ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ:
Μην δεχθείς δελεαστικές οικονομικές προσφορές για μασάζ στον δρόμο ούτε προτάσεις ντόπιων για τσάι μαζί τους ή για οποιαδήποτε καλλιτεχνική εκδήλωση-παράσταση.
Τέλος μπορεί να εμφανιστούν στον δρόμο σου άνθρωποι που θα παρουσιάζονται πληγωμένοι με οποιοδήποτε τρόπο. Μην γίνεις ο "καλός Σαμαρείτης" αυτή την φορά, ειδικά αν είσαι μόνος η σε απόμερο μέρος.


ΦΑΡΜΑΚΑ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ:
Αν ακολουθείς συγκεκριμένη ιατροφαρμακευτική αγωγή πριν επισκεφτείς την Σαγκάη, καλό θα είναι να φέρεις τα φάρμακα που πιθανόν να χρειαστείς μαζί σου και να μην μπλέξεις με τα τοπικά φαρμακεία ή νοσοκομεία. Καθώς οι περισσότεροι ντόπιοι δεν μιλάνε σχεδόν καθόλου αγγλικά σε φαρμακεία ή νοσοκομεία, προσπάθησε να προβλέψεις και περιορίσεις τις περιπτώσεις που θα σε κάνουν να υποπέσεις στην ανάγκη τους.
Για καλό και για κακό πάντως έλεγξε πριν φύγεις για το ταξίδι σου στην Σαγκάη αν σε καλύπτει με κάποιο τρόπο κάποια ιατροφαρμακευτική σου ασφάλεια (λίγο δύσκολο αν δεν είσαι αμερικάνος αλλά και πάλι καλύτερα να ξέρεις από πριν). Αν χρειαστείς να νοσηλευτείς σε νοσοκομείο της Σαγκάης έχε το νου σου ότι τα κόστη είναι παρόμοια με των δυτικών νοσοκομείων και προπληρώνονται γι' αυτό απέφυγέ τα με κάθε τρόπο.
Για το ταξίδι σου στην Σαγκάη πάντως δεν θα χρειαστείς ειδικό εμβολιασμό από πριν.
Αν αισθανθείς αδιαθεσία κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου στην Σαγκάη, επικοινώνησε πρώτα με την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σου. Συνήθως (και ειδικά τα μεγάλα ξενοδοχεία) διαθέτουν δικούς τους γιατρούς για τους πελάτες τους ενώ μπορούν να σας βοηθήσουν και στο θέμα της επικοινωνίας στην κινέζικη (cantonese ή mandarin) γλώσσα.


ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ;
ΜΟΝΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ακόμα και για να βουρτσίσεις τα δόντια σου. Μην πίνεις νερό βρύσης σε καμία περίπτωση και σίγουρα μην το χρησιμοποιείς για να πλύνεις φρούτα ή λαχανικά (που μεταξύ μας) ακόμα και το δεύτερο θα πρέπει να το αποφύγεις εντελώς.

Sanghai ταξίδι και ασφάλεια

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ:

Αστυνομία - Police (Calling): 110
Το τηλέφωνο 110 χρησιμοποιείται σε όλη την Κίνα για καταστάσεις επείγουσας ανάγκης & είναι χωρίς χρέωση. Αν δεν γνωρίζεις (κι εσύ) κινέζικα, μόλις ακούσεις ότι απαντάνε στην επείγουσα κλήση πες "English please" και περίμενε να σε συνδέσουν με κάποιον που μιλάει αγγλικά για να συνεννοηθείς.

Πυροσβεστική - Fire: 119
Το τηλέφωνο 119 χρησιμοποιείται σε όλη την Κίνα & είναι χωρίς χρέωση.

Πρώτες βοήθειες - Ασθενοφόρο First-aid Ambulance: 120
Το τηλέφωνο 120 χρησιμοποιείται σε όλη την Κίνα & είναι χωρίς χρέωση. Επειδή όμως μόλις έρθει το ασθενοφόρο απαιτεί αρκετά χρήματα μπροστά για την μεταφορά, αν ο τραυματισμός στο επιτρέπει προτίμησε να πας στο κοντινότερο νοσοκομείο ή κλινική με πιστοποιημένο ταξί.
⇢ Νοσοκομεία Σαγκάης:
Hospitals World Link Medical Centers: 021-62797688
Huashan Hospital: 021-62483986
Διεύθυνση: 12 Wulumuqi Middle Rd, Jingan Qu | Shanghai Shi, China
Ιστοσελίδα: http://www.sh-hwmc.com.cn
New Pioneer International Medical Center: 021-64382464
Διεύθυνση: 910 Hengshan Lu | Shanghai 200030, China
Zhongshan Hospital: 021-64041990
Διεύθυνση: 180 Fenglin Road | Shanghai China
Ιστοσελίδα: http://www.zs-hospital.sh.cn/e/intro/
Shanghai No.1 People's Hospital: 021-63240090
Διεύθυνση: 650 Xinsongjiang Road | Shanghai China

Τροχαία ατυχήματα - Traffic Accidents: 122

SOS in Water: 12395


Η ασφάλεια στη Σαγκάη I Τηλέφωνα Ανάγκης I 📧 το ταξίδι σου
Διαμονή δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, ΤιμέςΗ ασφάλεια στη Σαγκάη I Τηλέφωνα Ανάγκης I 📧 το ταξίδι σου
Διαμονή δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές


 

Στο Lily Was Here θα βρεις εκτός από φωτογραφίες, πληροφορίες για διαμονή, ξενοδοχεία, προσφορές και τιμές  
Δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές
Η ασφάλεια στη Σαγκάη I Τηλέφωνα Ανάγκης I 📧 το ταξίδι σου
Διαμονή δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές 

Δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές
Η ασφάλεια στη Σαγκάη I Τηλέφωνα Ανάγκης I 📧 το ταξίδι σου
Διαμονή δωμάτια φτηνά, χαμηλή τιμή, πληροφορίες, οικονομικές προσφορές l Διακοπές, Φωτογραφίες, Παραλίες, Ξενοδοχεία, Τιμές
 
Lily Was Here: Strongly supported by GReek Tourist Guides - Designed by AdBEST.gr
LilyWasHere.gr I INew Pins I ILily''s Lifestyle I ILily Travels I Lily in GReece IMood QuotesI ILily's Shop I IContact Lily