Ταξίδια: Ελληνικά ηλιοβασιλέματα

Travel destinations as seen in
• Best GReek Sunsets
Τα καλύτερα Ελληνικά ηλιοβασιλέματα
Sunset • Ηλιοβασίλεμα:
Πού θα τα δεις Γιατί είναι τα καλύτερα

«Τη μαγεία δεν την πιάνεις με την ερμηνεία της μαγείας, πόσο μάλλον με την περιγραφή της ερμηνείας της μαγείας. Ή κελαηδάς ή σωπαίνεις. Δε λες: Αυτό που κάνω είναι κελαηδητό!»
Απόφθεγμα του Οδυσσέα Ελύτη
✍️ Κάπως έτσι είναι και το ηλιοβασίλεμα.
Όταν το βλέπεις και το νιώθεις, το βιώνεις, οι λέξεις είναι φτωχές, πώς να το περιγράψεις;
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, πέρα από τα παρακάτω αγαπημένα αποφθέγματα, δε θα προσπαθήσω ιδιαίτερα να το περιγράψω. Με τις φωτογραφίες μου όμως θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω να το βιώσεις, ελπίζω κάποια στιγμή από κοντά.

««Είναι η ώρα που δεν σκέφτομαι.
Το βλέμμα μου συναντά τον ουρανό και γίνεται ένα.
Η ώρα που αφήνω την ομορφιά να με παρασύρει στο μεγαλείο της απλότητας της.»
Απόφθεγμα αγνώστου
Αφιερωμένο σε εκείνους που κουβαλούν ένα ηλιοβασίλεμα μέσα τους, όπου κι αν βρίσκονται.tips | quotes | your reviews Ηλιοβασίλεμα στην Πάρο -  Paros Sunset Ηλιοβασίλεμα στην Πάρο

Lily's tips:

◉ Πώς θα φωτογραφήσεις το ηλιοβασίλεμα;
(αν δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος)

“Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο φωτογραφικό άλμπουμ ταξιδιού, εάν δεν περιέχει φωτογραφίες τουλάχιστον από μία ανατολή ηλίου ή από ένα ηλιοβασίλεμα.”

Πολλοί ταξιδιώτες φαίνεται να ζουν σύμφωνα με το παραπάνω απόφθεγμα - ωστόσο οι περισσότερες φωτογραφίες του ηλιοβασιλέματος ή της ανατολής που βλέπουμε είναι συνήθως απογοητευτικές.

Προγραμμάτισε την παρακολούθηση του ηλιοβασιλέματος.
Παρά το γεγονός ότι μπορεί να θεωρείς και να θεωρώ (γενικά - ίσως και σε άλλα πράγματα περισσότερο) ότι “Τα καλύτερα είναι τα αυθόρμητα”, κάτι τέτοιο δεν ισχύει όταν θέλεις να φωτογραφίσεις ένα άψογο ηλιοβασίλεμα.
Οι καλύτερες φωτογραφίες ηλιοβασιλέματος βγαίνουν αφού έχεις πρώτα σχεδιάσει τις λήψεις.
Ρίξε μια ματιά για τα καλύτερα σημεία στα οποία θα μπορούσες να σταθείς ή για ενδιαφέρουσες γωνίες λήψης του ηλιοβασιλέματος στην περιοχή, όσο είναι ακόμα ημέρα ή έστω νωρίτερα από την ώρα της δύσης. Αναζήτησε ενδιαφέρουσες θέσεις και σημεία απ' όπου μπορεί να μην βλέπεις μόνο τον ήλιο αλλά να σου προσφέρουν ευκαιρίες για λήψεις που περιλαμβάνουν όμορφα στοιχεία από το τοπίο ή και σιλουέτες προσκηνίου.
Ένα ηλιοβασίλεμα διαρκεί μόνο μισή ώρα κι αν δεν θέλεις να σκεφτείς τα παραπάνω στοιχεία από πριν ίσως να χάσεις τα καλύτερα που θα ακολουθήσουν. Μάθε τι ώρα δύει ο ήλιος και φρόντισε να είσαι στο καλύτερο σημείο για την τέλεια λήψη - με τον σχετικό φωτογραφικό εξοπλισμό που θεωρείς παραίτητο, τουλάχιστον 20 λεπτά πριν (πολλά περισσότερα σε τουριστικά μέρη - π.χ. στην Οία της Σαντορίνης).

Δοκίμασε σιλουέτες ως σημεία εστίασης του φακού κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος και όχι κατευθείαν τον ήλιο που δύει.
Όπως με όλες τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, τα ηλιοβασιλέματα χρειάζονται ένα σημείο ενδιαφέροντος - διαφορετικό ίσως από το αναμενόμενο - και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσθέσεις κάτι τέτοιο σε μια φωτογραφία είναι να προσπαθήσεις να ενσωματώσεις κάποιο είδος ανθρώπινης σιλουέτας στη λήψη σου.
Αυτό θα μπορούσε να είναι απλά μια ανθρώπινη σιλουέτα, κάτι μεγάλο όπως μια οροσειρά, κάτι που αποτελεί μέρος του περιβάλλοντος όπως ένας φοίνικας ή μπορεί ακόμη και να είναι μια προβλήτα. Το σπουδαίο με τις σιλουέτες είναι ότι προσθέτουν vibes στη διάθεση και στο περιβάλλον της φωτογραφίας ενός ηλιοβασιλέματος.


Ηλιοβασίλεμα στη Μήλο - Milos Sunset Ηλιοβασίλεμα στη Μήλο
Ηλιοβασίλεμα στη Μήλο - Milos Sunset Ηλιοβασίλεμα στη Μήλο
Ηλιοβασίλεμα στη Μήλο - Milos Sunset Ηλιοβασίλεμα στη Μήλο


Κοίταξε γύρω σου
Το υπέροχο πράγμα με τα ηλιοβασιλέματα είναι ότι δεν δημιουργούν μόνο θαυμάσια χρώματα στον ουρανό μπροστά σου αλλά μπορούν επίσης να ρίξουν ένα όμορφο χρυσό φως σε όλο το τοπίο, κάτι που είναι υπέροχο και για άλλους τύπους φωτογραφίας.
Καθώς το ηλιοβασίλεμα εξελίσσεται παρακολούθησε και για άλλες ευκαιρίες εξεζητημένων κλικ γύρω σου(όχι μόνο μπροστά σου).
Μπορεί να βρεις μια πολύ καλή ευκαιρία για ένα πορτρέτο, μια φωτογραφία τοπίου, μια macro shot κ.λ.π.

Συνέχισε να τραβάς φωτογραφίες ακόμα κι αν νομίζεις ότι έχεις ήδη τραβήξει το καλύτερο κλικ.
Ένα ηλιοβασίλεμα αλλάζει συνεχώς με το πέρασμα της ώρας και μπορεί να σου δώσει εξαιρετικά καλά χρώματα μετά τη δύση γι' αυτό συνέχισε να τραβάς φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες λήψης και σε διαφορετικά εστιακά μήκη, μέχρι να βεβαιωθείς ότι όλα έχουν τελειώσει.


Ηλιοβασίλεμα στην Πάρο - Paros Sunset Ηλιοβασίλεμα στην Πάρο

◉ Αγαπημένα αποφθέγματα για το ηλιοβασίλεμα

• “There's a sunrise and a sunset every single day, and they're absolutely free.
Don't miss so many of them.”
Jo Walton quote
Μετάφραση:
“Υπάρχει μια ανατολή ηλίου και μια δύση κάθε μέρα και είναι εντελώς δωρεάν.
Μη χάσεις πολλά και από τα δύο.”
Απόφθεγμα του Jo Walton• “Never waste any amount of time doing anything important when there is a sunset outside that you should be sitting under!”
C. JoyBell C. quote
Σε ελεύθερη μετάφραση:
“Ποτέ μη σπαταλάς χρόνο από τη ζωή σου κάνοντας οτιδήποτε άλλο σημαντικό, όταν υπάρχει ένα ηλιοβασίλεμα έξω, το οποίο θα έπρεπε να κάθεσαι και να παρακολουθείς.”
Απόφθεγμα της C. JoyBell C.• “Life does not come with instructions on how to live, but it does come with trees, sunsets, smiles and laughter, so enjoy your day.”
Debbie Shapiro quote
Σε ελεύθερη μετάφραση:
“Η ζωή δεν έρχεται με οδηγίες για το πώς να ζήσεις αλλά έρχεται με δέντρα, ηλιοβασιλέματα, χαμόγελα και γέλιο, οπότε απόλαυσε την ημέρα σου.”
Απόφθεγμα από τη Debbie Shapiro• “May every sunrise hold more promise and every sunset hold more peace.”
Umair Siddiqui quote
Μετάφραση:
“Κάθε ανατολή ηλίου ας φέρνει περισσότερες υποσχέσεις και κάθε δύση (ηλιοβασίλεμα) ας φέρνει περισσότερη γαλήνη.”
Απόφθεγμα του Umair Siddiqui• “Get outside. Watch the sunrise. Watch the sunset. How does that make you feel? Does it makes you feel big or tiny? Because there's something good about feeling both.”
Amy Grant quote
Μετάφραση:
“Βγες έξω.
Δες την ανατολή.
Δες τη δύση.
Πώς σε κάνει να αισθάνεσαι;
Σε κάνει να αισθάνεσαι μεγάλος ή μικροσκοπικός;
Γιατί υπάρχει κάτι σπουδαίο στο να αισθάνεσαι και τα δύο.”
Απόφθεγμα της Amy Grant• “Don’t forget beautiful sunsets need cloudy skies.”
Paulo Coelho's quote
Σε ελεύθερη μετάφραση:
“Μην ξεχνάτε ότι τα όμορφα ηλιοβασιλέματα χρειάζονται νεφελώδη ουρανούς.”
Απόφθεγμα του Paulo Coelho• “Don’t waste sunset with people who will be gone by sunrise.”
Via Lucyquin quote
Ελεύθερη μετάφραση:
“Μην χαραμίζεις κανένα ηλιοβασίλεμα με ανθρώπους που θα έχουν φύγει μέχρι την ανατολή.”
Απόφθεγμα από Via Lucyquin• “When the sun is setting, leave whatever you are doing and watch it.”
Murat Ildan quote
Σε ελεύθερη μετάφραση:
“Μόλις ο ήλιος αρχίζει να δύει, άσε ό,τι κάνεις και παρακολούθησέ τον.”
Απόφθεγμα από τον Murat Ildan• “A sunset is the sun’s fiery kiss to the night.”
Crystal Woods quote
Μετάφραση:
“Το ηλιοβασίλεμα είναι το φλογερό φιλί του ήλιου στη νύχτα.”
Απόφθεγμα τηςCrystal Woods• “There’s never one sunrise the same or one sunset the same.”
Carlos Santana quote
Σε ελεύθερη μετάφραση:
“Δεν υπάρχει ποτέ μια ίδια ανατολή ηλίου ή ένα ίδιο ηλιοβασίλεμα.”
Απόφθεγμα από τον Carlos Santana• “If I can put one touch of rosy sunset into the life of any man or woman, I shall feel that I have worked with God.”
G.K. Chesterton quote
Σε ελεύθερη μετάφραση:
“Αν μπορώ να βάλω ένα χάδι από το τριανταφυλλένιο ροζ του ηλιοβασιλέματος στη ζωή κάποιου άνδρα ή γυναίκας, θα νιώθω ότι έχω συνεργαστεί με το Θεό.”
Απόφθεγμα του G.K. Chesterton• “I like people who get excited about the change of seasons, the sound of the ocean, watching the sunset, the smell of rain and starry nights.”
Brooke Hampton quote
Μετάφραση:
“Μου αρέσουν οι άνθρωποι που ενθουσιάζονται με την αλλαγή των εποχών, τον ήχο του ωκεανού, βλέποντας το ηλιοβασίλεμα, με τη μυρωδιά της βροχής και τις έναστρες νύχτες.”
Απόφθεγμα της Brooke Hampton• “If you are in a beautiful place where you can enjoy sunrise and sunset, then you are living like a lord.”
Nathan Phillips quote
Σε ελεύθερη μετάφραση:
“Αν βρίσκεσαι σε ένα όμορφο μέρος απ' όπου μπορείς να απολαύσεις την ανατολή του ηλίου και το ηλιοβασίλεμα, τότε ζεις σαν άρχοντας.”
Απόφθεγμα από Nathan Phillips• “Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.”
Rabindranath Tagore quote
Σε ελεύθερη μετάφραση:
“Τα σύννεφα έρχονται πλέον στη ζωή μου, όχι για να φέρουν βροχή ή καταιγίδα αλλά για να προσθέσουν χρώμα στον ουρανό μου κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματός του.”
Απόφθεγμα από Rabindranath Tagore• “It’s almost impossible to watch a sunset and not dream.”
Bern Williams quote
Μετάφραση:
“Είναι σχεδόν αδύνατο να παρακολουθήσεις ένα ηλιοβασίλεμα και να μην ονειρευτείς.”
Απόφθεγμα του Bern Williams• “No sun outlasts its sunset, but will rise again and bring the dawn.”
Maya Angelou's quote
Μετάφραση:
“Κανένας ήλιος δεν επιζεί στο ηλιοβασίλεμά του αλλά θα ανατείλει ξανά και θα φέρει την αυγή.”
Απόφθεγμα της Maya Angelour• “Every moment in life is unique. A kiss, a sunset, a dance, a joke. None will ever occur in quite the same way. Each happens only once in the history of the universe.”
Stephan Nachmanovich quote
Σε ελεύθερη μετάφραση:
“Κάθε στιγμή στη ζωή είναι μοναδική. Ένα φιλί, ένα ηλιοβασίλεμα, ένας χορός, ένα αστείο. Τίποτα δεν θα ξαναπροκύψει με τον ίδιο τρόπο. Το καθένα τους συμβαίνει μονάχα για μία φορά στην ιστορία του σύμπαντος.”
Απόφθεγμα από Stephan Nachmanovich• “With every sunset a new hope is born, and an old expectation dies.”
Noor Unnahar quote
Μετάφραση:
“Με κάθε ηλιοβασίλεμα μια νέα ελπίδα γεννιέται και μια παλιά προσδοκία πεθαίνει.”
Απόφθεγμα της Noor Unnahar• “Know what you want to do, hold the thought firmly, and do every day what should be done, and every sunset will see you that much nearer the goal.”
Elbert Hubbard quote
Σε ελεύθερη μετάφραση:
“Μάθε τι θέλεις να κάνεις, κράτα τη σκέψη σταθερά στο μυαλό σου, κάνε καθημερινά ό,τι πρέπει να γίνει και κάθε ηλιοβασίλεμα θα σε βρίσκει πολύ πιο κοντά στον στόχο σου.”
Απόφθεγμα του Elbert Hubbard• “Allow failure to teach you a valuable lesson: Each sunset is the beginning of a very, very beautiful sunrise.”
Sri Chinmoy quote
Σε ελεύθερη μετάφραση:
“Επέτρεψε στην αποτυχία να σου διδάξει ένα πολύτιμο μάθημα: Κάθε ηλιοβασίλεμα είναι η αρχή μιας πολύ - πολύ όμορφης ανατολής.”
Απόφθεγμα από Sri Chinmoy• “Age is irrelevant. Ask me how many sunsets I’ve seen, hearts I’ve loved, trips I’ve taken, or concerts I’ve been too. That’s how old I am.”
Joëlle quote
Σε ελεύθερη μετάφραση:
“Η ηλικία δεν έχει σημασία. Ρώτησέ μου πόσα ηλιοβασιλέματα έχω δει, πόσες καρδιές που έχω αγαπήσει, πόσα ταξίδια έχω κάνει ή πόσες συναυλίες έχω παρακολουθήσει. Τόσων χρόνων είμαι.”
Απόφθεγμα από Joëlle• “I just need you and some sunsets.”
Atticus quote
Μετάφραση:
“Χρειάζομαι μόνο εσένα και μερικά ηλιοβασιλέματα.”
Απόφθεγμα του AtticusΣτείλε μου τις δικές σου σκέψεις για το ηλιοβασίλεμα ή τα μέρη που έχεις δει τα καλύτερα εδώ

L♡VE
Lily WasHere
Feedback


Φωτογραφίες
από τα καλύτερα
ελληνικά ηλιοβασιλέματα
εώς τώρα


Φιγούρες στο ηλιοβασίλεμα
Ηλιοβασίλεμα στην Πάρο -  Paros Sunset Ηλιοβασίλεμα • Δύση | LilyWasHere.gr
Πλοίο στο ηλιοβασίλεμα
Ηλιοβασίλεμα στην Πάρο -  Paros Sunset Ηλιοβασίλεμα • Δύση | LilyWasHere.gr
Δύση στη Φολέγανδρο
Ηλιοβασίλεμα στη Φολέγανδρο -  Folegandros Sunset Ηλιοβασίλεμα • Δύση | LilyWasHere.gr
|「• read MORE •」|

Οικονομικές διακοπές Ελλάδα

Παλιότερα ηλιοβασιλέματα

Δύση ηλίου στο Μικρό Πάπιγκο
Ηλιοβασίλεμα Μικρό Πάπιγκο - Δύση Sunset Papigko Ηλιοβασίλεμα • Δύση | LilyWasHere.gr
|「• read MORE •」|

Ηλιοβασίλεμα με λιμάνι
Ηλιοβασίλεμα Σέριφος - Δύση Sunset Serifos Ηλιοβασίλεμα • Δύση | LilyWasHere.gr
Ηλιοβασίλεμα στο Μέτσοβο
Ηλιοβασίλεμα Μέτσοβο - Δύση Sunset Metsovo Ηλιοβασίλεμα • Δύση | LilyWasHere.gr
Ηλιοβασίλεμα στην Ίο
Ηλιοβασίλεμα Μυλοπότας Ίος - Δύση Sunset Milopotas Ios Ηλιοβασίλεμα | LilyWasHere.gr

Ηλιοβασίλεμα με Ακρόπολη
Ακρόπολη Ηλιοβασίλεμα - Sunset Acropolis Ηλιοβασίλεμα • Δύση | LilyWasHere.gr

Falafellas Falafel AthensKlima Milos Sunset
Ηλιοβασίλεμα No Focus
Ηλιοβασίλεμα Μήλος - Δύση Sunset Milos Ηλιοβασίλεμα • Δύση | LilyWasHere.gr


◉ Έχεις άποψη;
Θες να συμμετέχεις;
Στείλε εδώ την κριτική σου:Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mailmore style and beauty

• Δημοφιλή Θέματα •
•moreMOREmore•Ταξίδια στην Ελλάδα 「• Ταξίδια Ελλάδας •」

Ταξίδια εξωτερικού - Ταξίδι εκτός Ελλάδας 「• Γύρισε τον κόσμο •」
Beauty, Life and Style ❘「• Life✢Style •」❘
e-Shop Ψώνισε έξυπνα ❘「• SHOP •」❘

Follow Lily on social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr