Internet: Δημοφιλέστερες πλατφόρμες για εμπόρους χωρίς e-shop

Travel destinations as seen in

English
Σκέψεις για τη σχέση πολέμου, θρησκείας, ιστορίας με αφορμή τον πόλεμο Ισραήλ - Παλαιστίνης
Πόλεμος • Πολιτική • Θρησκεία • Ιστορία
15 Μαΐου 2021


✍ Διαβάζοντας όλα όσα βλέπω τελευταία να γράφονται στα social media και ακούγοντας τα όσα λέγονται στα Μ.Μ.Ε. συγκέντρωσα τις σκέψεις μου στα εξής:

◉ Όταν πρόκειται για πολέμους πώς βγάζετε άμεσα αυτά τα αυθαίρετα συμπεράσματα για το ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός, στηριζόμενοι αποκλειστικά σε άσχετες, βολικές μόνο για εσάς συγκρίσεις με επίκληση στο συναίσθημα και τεράστια απόκλιση απ' την πραγματικότητα - αλήθεια απορώ.

◉ Η θρησκεία είναι πρωτίστως υπόθεση γεωγραφίας (όπως είπε και ο Άγγλος ιστορικός Edward Gibbon: “Religion is a mere question of geography”) και μετέπειτα ιστορίας.
Αν είχαμε γεννηθεί στην αρχαία Ελλάδα, θα πιστεύαμε στο δωδεκάθεο και τη φιλοσοφία.
Αν είχαμε γεννηθεί στην Αγγλία θα ήμασταν - στην πλειοψηφία μας - προτεστάντες.
Αν είχαμε γεννηθεί σε χώρες του Ισλάμ, από γονείς, παππούδες και γιαγιάδες μουσουλμάνες, πιθανότατα θα ήμασταν κι εμείς μουσουλμάνοι.

Ίσως μάλιστα και να σκοτώναμε στ' όνομα του Ισλάμ όπως θα κάναμε όντας σταυροφόροι στ' όνομα της χριστιανικής πίστης, αν είχαμε γεννηθεί κάπου ανάμεσα στο 1095 έως τουλάχιστον το 1492 Britannica σημειώνει το επίσημο τέλος των σταυροφοριών το 1571) και είχαμε ζήσει σε κάποια χώρα - από αυτές που σήμερα θεωρούνται σύγχρονες, ευρωπαϊκές, ανατολικό-μεσογειακές και προπάντων "πολιτισμένες".

Ο πόλεμος που μαίνεται όμως αυτή τη στιγμή ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, δεν είναι θρησκευτικός, όπως ίσως οι περισσότεροι νομίζουν ή πολύ ευνοϊκά – για να στηρίξουν τις δικές τους πεποιθήσεις και προσδοκίες – υποστηρίζουν.

Δεν είναι ο πόλεμος ενάντια των Μουσουλμάνων, της μουσουλμανικής πίστης και ιδεολογίας από μια χώρα που κατά κύριο λόγο αποτελείται από ανθρώπους που ζουν και φέρονται σύμφωνα με την Εβραϊκή θρησκεία.
Άλλωστε αυτή η χώρα έχει σε αναλογία (σύμφωνα με την τελευταία πληθυσμιακή καταγραφή του 2019) 74,2% Εβραίους, 17,8 Μουσουλμάνους, 2% Χριστιανούς ενώ το υπόλοιπο 6% αποτελείται από ανθρώπους που ασπάζονται διαφορετικές θρησκείες.

Μάλιστα σε περίπτωση που επικρατήσει αυτή η πεποίθηση (προς τέρψιν χωρών - όπως η Τουρκία - που εποφθαλμιούν να εκμεταλλευτούν τον μαινόμενο πόλεμο ως επεκτατική ευκαιρία) και πεισθεί ο αδαής και πνευματικά απαίδευτος λαός ότι στην πραγματικότητα είναι πόλεμος εναντίων των Μουσουλμάνων και του Ισλάμ, το ίδιο το Ισραήλ κινδυνεύει από εμφύλιο, καθώς (όπως προαναφέρθηκε) τουλάχιστον το 17,8% του πληθυσμού του αποτελείται από Μουσουλμάνους, οι οποίοι δεν κατάφεραν (ίσως και δεν θέλησαν) ουδέποτε να ενταχθούν στους κοινωνικούς κανόνες ζωής του Ισραήλ και οι οποίοι τελικά δεν έγιναν αποδεκτοί από την διευρυμένη κοινότητα των Εβραίων της.

Η κατανόηση του συγκεκριμένου πολέμου – όπως και κάθε άλλου πολέμου - απαιτεί ανώτερη κριτική σκέψη από όλους τους επίδοξους αναλυτές του, προκειμένου η αλήθεια των πραγματικών αιτιών του να υψωθεί πάνω από τα συμφεροντολογικά τερτίπια των πολιτικών και θρησκευτικών εξουσιών του.

Ωστόσο, εκεί που νομίζω κανείς μας δεν μπορεί ή δεν θα έπρεπε να διαφωνεί είναι στο ότι δεν θα έπρεπε για κανένα λόγο, πολιτικό, θρησκευτικό ή όποιο άλλο, να σκοτώνονται αθώες ψυχές και μάλιστα γυναικόπαιδα, τα οποία συνιστούν το μέλλον κάθε χώρας, φυλής, ελπίδας.

Κι εκεί το Ισραήλ έχει ήδη αποτύχει.
Αδικαιολογήτως, παταγωδώς κι ασυγχωρήτως.


Σημαντικό:


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο και θες να βλέπεις συχνότερα νέα κι ενημερώσεις μας γύρω από το lifestyle, τη μόδα και το στυλ, το φαγητό, τη διατροφή, την ομορφιά και φυσικά τα ταξίδια (σε Ελλάδα και εξωτερικό) - μη ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στις ενημερώσεις μας και να ακολουθήσεις τη Λίλη (Lily) στα social media.


Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας!

💋 Φιλιά!Love Always
Lily (WasHere)more style and beauty

• INteresting STORIES •more popular

• δημοφιλή άρθρα •
Tags: Τεχνολογία | Αυτοκίνητο

•moreMOREmore•Follow Lily on social media:


Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr