Τεχνολογία: Αυτοκίνητο • Αυτόματη οδήγηση

Travel destinations as seen in

English
Γνώρισε το ρομποτικό Waymo
Οδήγηση με Waymo:
14 Οκτωβρίου 2020


✍ Γνωρίζεις για το αυτοκίνητο της Google που θα μπορεί να σε πάει όπου εσύ επιθυμείς, χωρίς να χρειάζεται εσύ να το οδηγείς;

To Waymo.


Waymo Το αυτοκίνητο της Google που δεν χρειάζεται οδηγό






Το Waymo ξεκίνησε ως Project για το Google Self-Driving Car μόλις το 2009.
Η οδήγηση με Waymo έχει σκοπό να βελτιώσει τον τρόπο που κινείται ο κόσμος, ενώ θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που χάνονται κάθε χρόνο από τροχαία ατυχήματα.

Στην πραγματικότητα υλοποιεί ένα σενάριο που - πριν λίγα χρόνια - υπήρχε μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, το να μπορείς να οδηγείς ένα όχημα χωρίς να ακουμπάς το τιμόνι και μάλιστα ενώ θα κάθεσαι στο πίσω κάθισμα - αν το επιθυμείς.

Πόσο όμως έχει προοδεύσει η τεχνολογία του Waymo μέσα στο 2020;

Οι πολίτες στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ) επισήμως από τις 8 Οκτωβρίου (2020) έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν ταξί (χωρίς οδηγό) για να τους πάει στον προορισμό τους, μέσω του πιλοτικού application Waymo One.

Ωστόσο αν και η εξαφάνιση του οδηγού ασφαλείας αποτελεί σημαντικό βήμα για να γίνει επικερδής η υπηρεσία, η Waymo ξεκαθαρίζει πως θα υπάρχουν επιβλέποντες οδηγοί εξ' αποστάσεως που θα ελέγχουν και θα συμβουλεύουν για κλειστούς δρόμους και εναλλακτικές διαδρομές.

Εκπρόσωπος της Waymo είπε πως πριν την έλευση της πανδημίας Covid-19 (τον Μάρτιο του 2020) λάμβαναν χώρα 1.000 - 2.000 διαδρομές εβδομαδιαίως, 5 - 10% εκ των οποίων ήταν άνευ οδηγού και αναμένεται να φτάσει ξανά στις 100 περίπου αυτόνομες διαδρομές εβδομαδιαίως πριν το τέλος του έτους προκειμένου μετά να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Μέσα από το επίσημο blog της Waymo μπορείς να ενημερώνεσαι για νέα και ανακοινώσεις αλλά και για όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν αυτό το σπουδαίο προϊόν.



Χρήσιμοι σύνδεσμοι για περισσότερες πληροφορίες:
• Google Waymo



Σημαντικό:

Αν σου άρεσε αυτό το τεχνολογικό άρθρο και θες να βλέπεις συχνότερα νέα κι ενημερώσεις μας γύρω από τη μόδα και το στυλ, το φαγητό, τη διατροφή, την ομορφιά και φυσικά τα ταξίδια (σε Ελλάδα και εξωτερικό) - μη ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στις ενημερώσεις μας και να ακολουθήσεις τη Λίλη (Lily) στα social media.


Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας!

💋 Φιλιά!



Love Always
Lily (WasHere)










Έχεις άποψη;
Θες να συμμετέχεις;
Στείλε τη γνώμη σου, κριτικές και προτάσεις:



Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mail















more style and beauty

• INteresting STORIES •



more popular

• δημοφιλή άρθρα •




Tags: Τεχνολογία | Αυτοκίνητο

•moreMOREmore•



Follow Lily on social media:


Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr