Internet: Δημοφιλέστερες πλατφόρμες για εμπόρους χωρίς e-shop

Travel destinations as seen in

English
Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες πλατφόρμες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για να πουλάς δωρεάν φυσικά προϊόντα ή/και ψηφιακά προϊόντα στο Ίντερνετ χωρίς να έχεις δικό σου e-shop;
Skroutz • Google • Etsy • Jamjar
09 Απριλίου 2021


✍ Αυτές τις εποχές το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πιο απαραίτητο από ποτέ, στην αύξηση των εσόδων μιας επιχείρησης.
Τι συμβαίνει όμως αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα ή τον συνεργάτη που εμπιστεύεσαι προκειμένου να σου φτιάξει ένα καλό και λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα;

◉ Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το εμπόριο, πόσο μάλλον το διαδικτυακό, έχουμε λίγο πολύ ακούσει για τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες πλατφόρμες ιντερνετικών πωλήσεων προϊόντων και αγαθών όπως το Amazon, το EBay, το AliExpress, ίσως το Bonanza και άλλα σαν κι αυτό.
Ωστόσο όσο καλά κι αν πάνε στο εξωτερικό, στην Ελλάδα δεν φαίνονται να λαμβάνουν αμοιβαίας αγάπης και αναγνώρισης.

Χωρίς να κάνω πως δεν το καταλαβαίνω αυτό, ίσα - ίσα που βρίσκω κι αρκετούς λόγους για τους οποίους, τουλάχιστον έως αυτή τη στιγμή οι συγκεκριμένες πλατφόρμες δεν είναι τόσο εύχρηστες για τον Έλληνα έμπορο, πωλητή και αγοραστή, δεν θα ήθελα σήμερα να εστιάσω στα γιατί.

Τουναντίον θα δούμε τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες αυτόν τον καιρό στην Ελλάδα για να ξεκινήσεις να πουλάς χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως να διαθέτεις δικό σoυ e-shop και φυσικά - εν συντομία - θα σου πω τι πιστεύω εγώ.

Επίσης σου έχω δώρο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ κωδικό για να ξεκινήσεις το δικό σου Etsy shop.
Σε ενδιαφέρει άμεσα;
Δες το σχετικό link - χωρίς να χρονοτριβείς - κάνοντας κλικ εδώΠούλησε online χωρίς να έχεις e-shop Πούλησε στο διαδίκτυο χωρίς δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημαLily's Tips:


Skroutz
(γνωστό μας και ως Σκρουτζ):

Δεν είναι πολλοί μήνες που το Skroutz έχει στήσει το έξυπνο καλάθι αγορών, επιτρέποντας στους πελάτες τους να αγοράζουν διάφορα προϊόντα από διαφορετικούς εμπόρους - συνεργάτες του και βάζοντάς τα όλα μαζί σε ένα δικτυακό καλάθι, να κερδίζουν από το συνολικό κόστος των μεταφορικών που θα είχαν αν παράγγελναν από τον κάθε έμπορο - το προϊόν που επιθυμούσαν να αγοράσουν - χωριστά.

Επίσης με αυτόν τον τρόπο ηλεκτρονικών αγορών, οι πελάτες του Σκρουτζ έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από Δωρεάν μεταφορικά για συνολικές αγορές που θα πραγματοποιήσουν άνω των 50 € (έως 3 αποστολές ή 6 κιλά).

Περαιτέρω διευκρινίσεις:

• Σε περίπτωση που οι παραγγελίες/αποστολές των προϊόντων που θα αγοράσεις είναι μεγαλύτερες των 6 κιλών, γίνεται έκπτωση μεταφορικών για τα πρώτα 6 κιλά.

• Το ελάχιστο βάρος κάθε αποστολής θεωρείται ότι είναι 2 kg.

• Για μεταφορές σε δυσπρόσιτες περιοχές η έκπτωση στα μεταφορικά δε θα ξεπερνά τα 2,30 €.

• Στην πολιτική δωρεάν μεταφορικών συμμετέχουν όλες οι κατηγορίες του Skroutz, εκτός από: Κινητή Τηλεφωνία, Laptops και Tablets.


Είναι το Skroutz για ηλεκτρονικά digital προϊόντα;

Δυστυχώς όχι ακόμα, ίσως και να μη γίνει ποτέ.Μπορείς να έχεις δική σου σελίδα καταστήματος στο Σκρουτζ σαν έμπορος στην εφαρμογή του έξυπνου καλαθιού;

Και πάλι δυστυχώς όχι.
Μακάρι να κάνουν κάποια στιγμή σύντομα για να αυξηθούν οι πωλήσεις και των δύο εμπορικών μερών.

Συγκεκριμένα, αν π.χ. θες να δεις τι προϊόντα εμπορεύεται συνολικά η επιχείρησή μου GreekArtGifts στο Skroutz, δεν μπορείς πληκτρολογώντας στην αναζήτηση της διαδικτυακής πλατφόρμας GreekArtGifts να οδηγηθείς στο ηλεκτρονικό της κατάστημα (εντός πάντα της εφαρμογής).

Αντιθέτως θα σε οδηγήσει σε αυτή τη σελίδα όπου μπορείς να δεις μόνο ελάχιστες πληροφορίες της επιχείρησης όπως τις Γενικές Κατηγορίες Προϊόντων προς πώληση, Τρόπο Πληρωμής και Αριθμό Γ.Ε.ΜΗ., να την αξιολογήσεις αν έχεις αγοράσει από αυτή αλλά σε καμία περίπτωση να δεις τα προϊόντα που συνολικά εμπορεύεται και θα μπορούσες εσύ να προμηθευτείς.


Βασικό είναι να ορίσεις - αφού εγκριθείς σαν συνεργάτης - το σημείο παραλαβής των προϊόντων σου για τους πελάτες του Σκρουτζ (ναι, εσύ δεν ασχολείσαι καθόλου με την αποστολή των προϊόντων, φροντίζεις μόνο να τα συσκευάσεις σωστά για την μεταφορική που θα στείλει ο Σκρουτζ στο χώρο σου και να εσωκλείσεις την απόδειξη αγοράς του προϊόντος).

Αφού παραληφθεί από τον αγοραστή η παραγγελία του ο Σκρουτζ αναλαμβάνει να σε πληρώσει ηλεκτρονικά, με τραπεζική μεταφορά, σε τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης και οσονούπω σου στέλνει και τιμολόγιο για το ποσοστό των υπηρεσιών του που τιμολογεί στο συνολικό κόστος του προϊόντος που αγοράζει ο πελάτης μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής.Ποιο είναι αυτό το ποσοστό που παρακρατεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Σκρουτζ από τις πωλήσεις των προϊόντων σου μέσω της εφαρμογής του;

Ποικίλει.
Κάθε κατηγορία ενδέχεται να έχει διαφορετικό ποσοστό προμήθειας / χρέωσης και αν θες να δει τι ισχύει αυτή τη στιγμή γενικά και ειδικά, επισκέψουν την αντίστοιχη πληροφοριακή σελίδα με την τιμολογιακή πολιτική του κάνοντας κλικ εδώ Συμφέρει γενικά αυτή τη στιγμή να ασχοληθείς;

Αν η επιχείρησή σου δεν διαθέτει δικό της e-shop (με καλές θέσεις στην αναζήτηση Google) είναι μια καλή αρχή για να έχεις κάποια επιπλέον έσοδα από ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Το ποσοστό που χρεώνει ο Σκρουτζ στον έμπορο - συνεργάτη του για την αγορά κάθε προϊόντος του από το Έξυπνο Καλάθι Skroutz μπορείς να το σκεφτείς σαν ποσοστό μεταπώλησης, αποδίδεται στην επιχείρηση με τιμολόγιο και έχεις το πολύ θετικό ότι δεν ασχολείσαι με την παραλαβή των προϊόντος που έχεις πουλήσει από τη μεταφορική (πέραν του θέματος της συσκευασίας τους και του να κόψεις απόδειξη).

Μπορεί να μην έχεις το συνολικό κέρδος της πώλησης αλλά αν ήταν να μην είχες καθόλου πωλήσεις με αυτό τον τρόπο, τουλάχιστον θα έχεις πλέον ένα μερικό κέρδος.


Θες να ξεκινήσεις να πουλάς στο Skroutz χωρίς να φτιάξεις e-shop;
Κάνε κλικ εδώ
jamjar:


Το jamjar (που έχει εμπνευστεί από το βαζάκι με τα γλυκά, το οποίο υποδεικνύει και η ονομασία του) έχει χαρακτηριστεί από τη Skroutz ΑΕ ως το πρώτο ελληνικό online department store χειροποίητων δημιουργιών.
Μάλιστα η εταιρεία Skroutz προέβηκε σε σημαντική επένδυση στο jamjar στα τέλη του 2015 (δες εδώ την ανακοίνωση της επένδυσης), προκειμένου αυτό ν μεγαλώσει και να ενισχυθεί σωστά η ανάπτυξή του μέσω της παροχής τεχνογνωσίας και πόρων για την αναβάθμιση της πλατφόρμας του.


Περαιτέρω διευκρινίσεις:

• Το jamjar παρουσιάστηκε στο ελληνικό Web το 2013 ως ένα online πολυκατάστημα (shop-in-shop), με σκοπό να δώσει ώθηση στους πιο ταλαντούχους ανεξάρτητους δημιουργούς και να αναδείξει τη δουλειά τους, προσφέροντας παράλληλα στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράσουν online τις πιο πρωτότυπες και «ψαγμένες» χειροποίητες δημιουργίες.

• Σε απλά online sales ελληνικά, το jamjar επιδιώκει να γίνει ό,τι και το etsy.com για δημιουργούς χειροποίητων προϊόντων.


Είναι το jamjar για ηλεκτρονικά digital προϊόντα;

Ναι. Έχουν γίνει τα πρώτα βήματα σίγουρα δειλά - δειλά.
Προσωπικά ευελπιστώ σε άμεση ενίσχυσή τους. Η ουσία όμως είναι ότι μπορείς να καταχωρήσεις τα ηλεκτρονικά - γραφιστικά - digital - online προϊόντα σου στην πλατφόρμα.Μπορείς να έχεις δικό σου σελίδα καταστήματος στο jamjar σαν έμπορος στην εφαρμογή του έξυπνου καλαθιού;

Ναι!
Κάτι που δυστυχώς ακόμα δεν μπορείς να βρεις στην online πλατφόρμα του Skroutz.

Στο jamjar μπορείς να έχεις τη δική σου σελίδα καταστήματος, όπου με σύνδεσμο μπορείς να κοινοποιείς στους social λογαριασμούς σου και όλοι όσοι σε αγαπάνε και θέλουν να σε υποστηρίξουν, να βρίσκουν κάπου συγκεντρωμένα όλα τα προϊόντα σου, προκειμένου να τα αγοράσουν.
Μέχρι ενός ποσού κερδών μάλιστα, μπορείς να πουλάς τα προϊόντα σου διαδικτυακά, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις έναρξη στην εφορία, δίνοντας σου έτσι την άνεση να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου σε μια νέα αγορά χωρίς επιπλέον πάγια κόστη.Ποιο είναι αυτό το ποσοστό που παρακρατεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του jamjar από τις πωλήσεις των προϊόντων σου μέσω της εφαρμογής του;

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα online αγορών του jamjar δεν δουλεύεςι όπως το Σκρουτζ ή οι άλλες πλατφόρμες που παρπυσιάζονται παρακάτω.
Τι σημαίνει αυτό;
Δεν παρακρατάει ποσοστό από την τιμή που έχεις ορίσει για το προϊόν σου αλλά το κέρδος της είναι καπέλο επί της τιμής αυτής.  Τι μπορώ να πουλήσω στο jamjar και πώς;

Στο jamjar μπορείς να πουλήσεις:
χειροποίητα προϊόντα, μεταποιημένα προϊόντα, vintage δημιουργίες και αντικείμενα, μοναδικά είδη εισαγωγής, είδη δικής σου παραγωγής, digital δημιουργίες.
Πώς δουλεύει;
1. Ανεβάζεις τα προϊόντα σου,
2. Στέλνεις τις παραγγελίες στους πελάτες,
3. Πληρώνεσαι από το jamjar για τις πωλήσεις σου.Ποια τα αρνητικά και τα θετικά στοιχεία του jamjar εν συντομία;

Στα θετικά ανήκει το ότι 1) μπορείς να πουλάς digital προϊόντα, 2) έχεις δικό σου e-shop ΔΩΡΕΑΝ σε ένα marketplace με εκατομμύρια επισκέπτες & χιλιάδες πελάτες, 3) το jamjar εκδίδει τα τιμολόγια πώλησης για λογαριασμό σου (χρήσιμο αν δεν έχεις κάνει έναρξη στην εφορία ακόμα), 4) δεν παίρνει ποσοστό από την τιμή που θες να πουλήσεις το προϊόν σου αλλά το κέρδος της εφαρμογής είναι «καπέλο» πάνω σε αυτή.

5) Επίσης πλέον μπορείς να πουλάς και digital προϊόντα.

Τέλος 6) παρέχεται σε όλα τα μέλη του jamjar συνεχή πρόσβαση σε ΔΩΡΕΑΝ γνώση & εκπαίδευση για το πώς να ξεκινήσεις, αλλά και να αναπτύξεις αποτελεσματικά την επιχείρησή σου.

Στα αρνητικά είναι ότι 1) αν δεν προσέξεις και δεν ορίσεις σωστά την τιμή πώλησης και τα χρήματά που θέλεις να εισπράξεις από το προϊόν σου, μπορεί η επιχείρησή σου να φανεί ακριβή, 2) δεν κόβεις απευθείας εσύ απόδειξη ή τιμολόγιο στον πελάτη σου αλλά λειτουργείς μέσω τριγωνικής πώλησης, 3) καλείς σαν επιχείρηση την συμβαλλόμενη μεταφορική (με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε χρονοκαθυστερήσεις και πιθανόν εκνευρισμό, ειδικά σε περίοδο που δεν είναι εύκολα διαθέσιμοι) και 4) έχει πολλή χαρτούρα (να το πω απλά) για τα voucher πώλησης.

Τέλος δυστυχώς 5) δεν είναι ακόμα τόσο γνωστή online πλατφόρμα και δεν έχει την μεγαλύτερη δυνατή επισκεψιμότητα (άρα λιγότερος κόσμος βλέπει τα προϊόντα σου και μειώνεται η πιθανότητα πώλησής τους).Θες να ξεκινήσεις να πουλάς στο jamjar χωρίς να φτιάξεις δικό σου e-shop;

Συμπλήρωσε την Αίτηση Νέου Δημιουργού εδώ με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και περίμενε την έγκρισή σου.
Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την εφαρμογή σε καθοδηγούν σε όλη την υπόλοιπη πορεία σου ηλεκτρονικά στα περαιτέρω βήματα που θα χρειαστεί να γίνουν μετά την έγκριση της αίτησής σου, προκειμένου να αρχίσεις να πουλάς και να έχεις το συντομότερο κέρδη.
Google Shopping


Τι είναι το Google Shopping και με συμφέρει - σαν έμπορος στην Ελλάδα - να ασχοληθώ;

Το Google Shopping είναι ένα κομμάτι της μηχανής αναζήτησης της Google που ασχολείται με την προβολή, την προώθηση και την αγορά προϊόντων από τον online αγοραστή και χρήστη της πλατφόρμας.

Αν πληκτρολογήσεις στον υπολογιστή σου Google Shopping θα οδηγηθείς σε ένα περιβάλλον (εδώ) που θα μοιάζει πολύ με το κλασικό της γνωστής σου μηχανής αναζήτησης αλλά κάτω από το λογότυπο της Google θα γράφει Αγορές.


Η εισαγωγή των προϊόντων σου στο Google Shopping για να ταξινομηθούν προς πώληση είναι δωρεάν και δεν δέχονται (ακόμα) digital προϊόντα.  

Πάραυτα, όπως αναφέρουν και μέσα από τη δημοφιλή ηλεκτρονική πλατφόρμα τον σύνδεσμο, κάποιοι διαφημιζόμενοι στη Google μπορούν να πληρώσουν για να προβληθούν σε τμήματα της σελίδας που επισημαίνονται με σαφήνεια αλλά κανείς δεν μπορεί να αγοράσει καλύτερη τοποθέτηση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αν θες να πάρεις μέρος στο σχετικό πείραμα της Google για εμπόρους, προωθώντας ηλεκτρονικά τα δικά σου προϊόντα προς πώληση, συνδέσου και διάβασε περισσότερα εδώ  Δυστυχώς, για όσους δεν γνωρίζουν τη γλώσσα, είναι στα Αγγλικά.
Etsy.com


Μια αρκετά δημοφιλής ηλεκτρονική πλατφόρμα παγκοσμίως, η οποία ξεκίνησε κυρίως για μικρές επιχειρήσεις και ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν διαδικτυακά προϊόντα που οι ιδιοι κατασκευάζουν (handmade / χειροποίητα), είτε διαθέτουν δικό τους e-shop, είτε όχι.

Το Etsy τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται περισσότερο γνωστό και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερες μικρές ελληνικές επιχειρήσεις  να εντάσσονται σε αυτό.

Για να ανοίξεις το δικό σου ιντερνετικό κατάστημα στο Etsy πρέπει να δώσεις τα στοιχεία της πιστωτικής σου και υπάρχει χρέωση ταξινόμησης των προϊόντων, εντός του καταστήματος η οποία αντιστοιχεί περίπου (και αναλόγως την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου) από 0,17 έως 0,22 λεπτά του ευρώ το κάθε προϊόν για 4 μήνες προβολής τους στο κατάστημά σου, αναξαρτήτως πώλησης τους ή όχι.


Θες να δοκιμάσεις να ξεκινήσεις - ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ - το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα στο Etsy.com;

Κάνε κλικ εδώ για να καταχωρήσεις τα 40 πρώτα σου προϊόντα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ για τους 4 πρώτους μήνες.


Βασική προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιήσεις ένα e-mail και ένα όνομα καταστήματος και χρήστη τα οποίο δεν εχεις ξαναβάλει στην πλατφόρμα ποτέ προηγουμένως, ούτε σε λογαριασμό που μπορεί να είχες ανοίξει ως πελάτης, για να πραγματοποιήσεις τις δικές σου ηλεκτρονικές αγορές.


Σημαντικό:


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο και θες να βλέπεις συχνότερα συχνότερα νέα άρθρα γύρω από το lifestyle, τη μόδα και το στυλ, το φαγητό, τη διατροφή, την ομορφιά και φυσικά τα ταξίδια (σε Ελλάδα και εξωτερικό) - μη ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στις ενημερώσεις μας και να ακολουθήσεις τους λογαριασμούς μου (Lily) στα social media.


Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας!

💋 Φιλιά!Love Always
Lily (WasHere)


Έχεις άποψη;
Θες να συμμετέχεις;
Στείλε τη γνώμη σου, κριτικές και προτάσεις:Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mail
Θέλεις οικονομικές προσφορές;
more style and beauty

• INteresting STORIES •more popular

• δημοφιλή άρθρα •
Tags: Ηλεκτρονικό κατάστημα | Πλατφόρμες πώλησης | E-shop

•moreMOREmore•Follow Lily on social media:


Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr