Διατροφή: • Αβοκάντο

Travel destinations as seen in

GR | EN
Avocado στη διατροφή;
Τι χρειάζεται να ξέρεις πριν
συμπεριλάβεις το αβοκάντο
στη διατροφή σου

Ιδέες • Λύσεις:


✍️ Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει τόσα πολλά για το αβοκάντο, αυτό το εξωτικό φρούτο που από πολλούς θεωρείται υπερτροφή (superfood) και πρωτοανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού, όπου το καλλιεργούσαν ιθαγενείς και το θεωρούσαν βασικό συστατικό της καθημερινής τους διατροφής που τους χάριζε μακροζωία και αυξημένη γονιμότητα.

Avocado για υγεία,  γονιμότητα, εγκυμοσύνη,  πρόσωπο και μαλλιά Avocado για υγεία, γονιμότητα, εγκυμοσύνη, πρόσωπο και μαλλιάΠοια είναι τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης αβοκάντο;

Αν εντάξεις στη διατροφή σου και καταναλώνεις κάθε ημέρα αβοκάντο, επιστημονικές έρευνες υπόσχονται ότι η ζωή σου και η ποιότητά της θα διαφοροποιηθούν σημαντικά.
Συγκεκριμένα:

• Θα βελτιωθεί η αναπνοή σου:
Τρώγοντας κάθε μέρα αβοκάντο, ξέχασε την άσχημη μυρωδιά του στόματος ή της αναπνοής. Με αντιβακτηριδιακή και αντιοξειδωτική δράση, το αβοκάντο θα κάνει αυτή την άσχημη αίσθηση, για εσένα και τους οικείους σου - παρελθόν.

• Θα έχεις καλύτερη προφύλαξη για τον καρκίνο:
Έρευνες απέδειξαν ότι η κατανάλωση ωμού αβοκάντου μπορεί όχι μόνο να σκοτώσει καρκινικά κύταρα αλλά και να αποτρέψει προκαρκηνικά κύταρρα να αναπτυχθούν σε καρκινικά.

• Θα βελτιωθούν οι λειτουργίες του οργανισμού σου:
Αν δεν υποφέρεις από υπερποτασεμία (στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μείνεις μακριά από το αβοκάντο όσο μπορείς περισσότερο) ή αν δεν διαθέτεις υπερβολική συγκέντρωση ποτάσιου στον οργανισμό σου από άλλες πηγές, το αβοκάντο - προμηθεύοντας σε με ποτάσιο - βελτιώνει τις λειτουργίες του συστήματός σου. Για σιγουριά πάντως και επιβεβαίωση της καλής σου υγείας - πριν από οποιαδήποτε κίνηση, συμβουλέψου πρώτα τον ειδικό γιατρό σου.

• Θα μειωθούν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο σώμα σου:
Τα καλά λιπαρά και η πρωτεΐνη που περιέχει το αβοκάντο, το κάνουν επιβεβαιωμένα εφικτό. Μεξικανοί ερευνητές απέδειξαν ότι η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη σου εώς και 22% και να αυξήσει την καλή σου χοληστερόλη έως και 11%.

• Το συκώτι σου θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά:
Το αβοκάντο βοηθά στην παραγωγή του αντιοξειδωτικών «γλουτάθειο ή γλουταθεώνη» που μπορεί να θεραπεύσει το συκώτι, όταν αυτό ήδη υποστεί βλάβη αλλά και να το προστατεύσει από πιθανή επερχόμενη.

• Θα μειωθεί η αρτηριακή σου πίεση:
Το ποτάσιο που περιέχει το αβοκάντο, κάνει και σε αυτό το θαύμα του, ρίχνοντάς σου την υψηλή πίεση.

• Θα βελτιωθεί η όρασή σου:
Συστατικά του αβοκάντο, προστατεύουν τα μάτια σου από την μπλε ακτινοβολία αλλά και από συχνές παθήσεις της όρασης και του ματιού όπως ο καταρράκτης.

• Θα αδυνατίσεις:
Αν αποφύγεις την υπερκατανάλωση του αβοκάντο στην καθημερινή σου διατροφή και δεν καταναλώνεις πάνω από μια ορισμένη ποσότητα (1,26z για τους άντρες και 0,8z για τις γυναίκες) το πλούσιο σε φυτικές ίνες αβοκάντο και αμερικανικές μελέτες υπόσχονται ότι μπορείς να χάσεις βάρος (σε πάροδο χρόνου), χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις τίποτα παραπάνω στο φαγητό σου. Η καθημερινή κατανάλωση φυτικών ινών θα κάνει το θαύμα για εσένα.

• Αποτρέπεις την πιθανότητα αναιμίας:
Τα αβοκάντο περιέχουν άφθονες ποσότητες σιδήρου που είναι απαραίτητες στην υγιεινή καθημερινή διατροφή αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

• Θα λάμψεις:
Εσωτερικά και εξωτερικά (με μάσκες) καθώς το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ευεργετικές βιταμίνες (βιταμίνη B1, B2, B5, B6, C, E και K).Πόσο αβοκάντο πρέπει να καταναλώνεις;

Ένα αβοκάντο την ημέρα κάνει τον γιατρό πέρα, συνήθιζαν να λένε για το αβοκάντο, όπως γνωρίζαμε και για το μήλο. Ωστόσο η ιδανικότερη ποσότητα αβοκάντο που μπορεί να καταναλώσει ένας ενήλικας δεν είναι πάνω από μισό αβοκάντο ημερησίως, καθώς η υπερκατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε λίγες, αν και σπάνιες, ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ποιες είναι οι περιπτώσεις όπου μπορεί να χρειαστεί να περιορίσετε ή να σταματήσετε να τρώτε αβοκάντο;

Εάν έχεις πλεονάζον - για τον οργανισμό και την καλή υγεία του - λίπος και προσπαθείς να διαχειριστείς το βάρος σου, απέφυγε την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών φρούτων, όπως το αβοκάντο καθώς ένας υψηλός αριθμός θερμίδων - ακόμα και αν προέρχεται από καλές λιπαρές ουσίες - στο τέλος της ημέρας, προστίθεται πάντα στην αρίθμηση.
Επίσης εάν είσαι αλλεργικός στο λατέξ τότε πρέπει να περιορίσεις την κατανάλωση του αβοκάντο, καθώς αυτό και οι μπανάνες συνδέονται με τις αλλεργίες από λατέξ (πηγή ενημέρωσης)Avocado και εγκυμοσύνη:

Έχει αποδειχθεί πως το αβοκάντο πολλαπλασιάζει την γονιμότητα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες καθώς είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε και φυλλικού οξέoς και καλών λιπαρών, τα οποία μπορεί να είναι ευεργετικά τόσο για την ποιότητα του αντρικού σπερματοζωαρίου όσο και την προστασία της γυναικείας μήτρας.
Είναι όμως καλό να καταναλώνεις αβοκάντο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Γιατί;
Πλούσια σε καλά λιπαρά, βιταμίνες και αμινοξέα, τα αβοκάντο και η ένταξή τους στη διατροφή σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου, μπορούν να σου προσφέρουν πολλαπλά οφέλη.
Συγκεκριμένα σου παρέχουν:

• Φυλλικό οξύ (περίπου 5mcg ανά μισή κούπα αβοκάντο) - η έλλειψη του οποίου μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα και δυσκολίες στην εξέλιξη της εγκυμσύνης και στη σωστή ανάπτυξη ζωτικών οργάνων του εμβρύου.

Με βιταμίνες B1, B2, B5, B6, C, E, K και κάλιο, σε ποσότητα σχεδόν διπλάσια από αυτή της μπανάνας, το αβοκάντο όχι μόνο κάνει τη δική σου ζωή ευκολότερη και ομορφότερη αλλά και του μωρού σου.

• Καταπολεμά την πρωινή ναυτία και όλα τα δυσάρεστα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης, τα οποία σε αφήνουν κουρασμένη και χωρίς ενέργεια από τα μισά κιόλας της ημέρας.

• Ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης και ζαχάρου στο αίμα, κατά τη διάρκεια της κύησης.

• Ανακουφίζει από τις κράμπες των ποδιών το σύμπτωμα που ταλαιπωρεί πολλές εγκυμονούσες γυναίκες, καθώς περιέχει ποτάσιο (επίσης σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις μπανάνες) το οποίο σε συνδυασμό με ασβέστιο, βελτιώνει κατά πολύ τις ανεπιθύμητες κράμπες.

• Ενισχύει τις νοητικές και νευρικές λειτουργίες τόσο της εγκύου όσο και του εμβρύου, καθώς περιέχει 22mg Chloride η οποία ταυτόχρονο βοηθάει το αίμα αλλά και τον οργανισμό να καθαρίσει από τις τοξίνες.

Τα αβοκάντο όχι μόνο παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, αλλά βοηθούν επίσης τον οργανισμό της εγκύου να απορροφά θρεπτικά συστατικά από άλλα τρόφιμα. Για παράδειγμα, τα αβοκάντο απορροφούν αντιοξειδωτικά καροτενοειδή από γλυκοπατάτες, φυλλώδη χόρτα και καρότα.

Τα μεταλλικά στοιχεία με τα οποία προμηθεύει τον οργανισμό το αβοκάντο, όπως ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, νιασίνη, φώσφορος, χαλκός, ψευδάργυρος και μαγγάνιο, είναι όλα απαραίτητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο για την εγκυμονούσα όσο και για το έμβρυό της.

Δεδομένου ότι τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες μειώνουν τις πιθανότητες τεράστιας αύξησης του σωματικού βάρους. Σχεδόν το 25% των ινών είναι διαλυτό και βοηθά τα φιλικά - στο πεπτικό σύστημα - βακτήρια να βελτιώσουν την υγεία του μεταβολισμού.

• Αποτρέπει την πιθανότητα αναιμίας: καθώς τα αβοκάντο περιέχουν άφθονες ποσότητες σιδήρου που είναι απαραίτητες στην υγιεινή καθημερινή διατροφή αλλά και κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης.

Το αβοκάντο μειώνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας και τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης με τα πλούσια επίπεδα καλίου που περιέχει. Επομένως, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων στο μέλλον προφυλάσσοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο τον οργανισμό της εγκύου όσο και τον ευαίσθητο οργανισμό του μωρού.


Avocado για υγεία,  γονιμότητα, εγκυμοσύνη,  πρόσωπο και μαλλιά Avocado για υγεία, γονιμότητα, εγκυμοσύνη, πρόσωπο και μαλλιά


Lily's tips:

Πώς μπορείς να καταναλώσεις το αβοκάντο;

Μπορείς να απολαύσεις το ώριμο αβοκάντο εκτός από ωμό, σε διάφορα γευστικά σνακ.

• Αβοκάντο αντί για βούτυρο: Αντικατέστησε το βούτυρο με αβοκάντο και φτιάξε νόστιμες σαλάτες, σάντουιτς ή τοστ και συνοδευτικά ντιπ (π.χ. γουακαμόλε).

• Smoothies με αβοκάντο: Χτύπησε στο μίξερ μισό καθαρισμένο μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή μισό καθαρισμένο και ώριμο αβοκάντο, μισό καθαρισμένο πράσινο μήλο και μια μπανάνα, 5 - 6 σταγόνες χυμό από λεμόνι, μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, λίγη κανέλα, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 φλιτζάνι νερό και τριμμένο πάγο και σε ελάχιστο χρόνο έχεις έτοιμο ένα πολύ υγιεινό και δροσιστικό smoothie με αβοκάντο.

• Αβοκάντο τουρσί: Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια και το βυθίζουμε σε φρέσκο ​​αλατόνερο (διάλυμα αλατιού). Τα σούπερ τρυφερά κομμάτια δίνουν μια εξαιρετική γεύση.

• Τριμμένο αβοκάντο για γαρνίρισμα: Τρίψτε το αβοκάντο ή ψιλοκόψτε το σε πολύ μικρά κομμάτια και γαρνίρετέ το σε σαλάτες, ομελέτες ή tacos.

• Αυγό με αβοκάντο: Τα αυγά και τα αβοκάντο κάνουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό. Πιάστε ένα αυγό σε αυτό και ψήστε για πέντε λεπτά για μια νόστιμη εδώδιμη θεραπεία.Πώς να φτιάξεις με αβοκάντο μάσκα ομορφιάς προσώπου;

Υπάρχουν διάφορες μάσκες ομορφιάς με βάση το αβοκάντο αλλά σαν τις φυσικές - για εμένα - δεν έχει. Σου έχω λοιπόν παρακάτω κάποιες από τις μάσκες που φτιάχνω η ίδια εύκολα και χρησιμοποιώ σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται.


Μάσκα ομορφιάς με αβοκάντο για το πρόσωπο:


Έχοντας καθαρίσει ένα ώριμο αβοκάντο για να φάω, κρατάω στην άκρη ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από το φρούτο, το τοποθετώ σε ένα σφηνοπότηρο και αφού προσθέσω 3 σταγόνες από χυμό λεμόνι και περίπου ένα κουταλάκι φυσικό χυμό αλόης (που τον έχω φτιάξει εγώ από πριν χτυπώντας την καθαρή αλόη στο μίξερ και διατηρώντας τον στο ψυγείο). όλα μαζί τα υλικά τα χτυπάω με μιξεράκι του φραπέ, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή και στη συνέχεια - απλώνω την (πλέον) κρεμώδη παρασκευή μου, σε καθαρό πρόσωπο.
Μπορείς να το αφήσεις για 20 λεπτά και στη συνέχεια να το αφαιρέσεις με δροσερό νερό ή και παραπάνω από 20 λεπτά - αναλόγως τις ανάγκες της επιδερμίδας σου για ενυδάτωση - καθώς αν απλωθεί καλά, λειτουργεί σαν κρέμα ημέρας αλλά και σαν φυσικό primer για ένα επαγγελματικό μακιγιάζ.
Το μείγμα από την κρέμα που δεν χρησιμοποιώ, το σκεπάζω καλά και το διατηρώ στο ψυγείο για επόμενη χρήση.
Εννοείται ότι ρυθμίζοντας την ποσότητα των υλικών, φτιάχνεις την ίδια κρέμα προσώπου από αβοκάντο, σε μεγαλύτερη επιθυμητή ποσότητα.

• Για ξηρές επιδερμίδες ή επιδερμίδες με προβλήματα ακμής: Ακολούθησε την παραπάνω διαδικασία παρασκευής και συντήρησης, μόνο που στα υλικά μαζί με το αβοκάντο και την αλόη - πρόσθεσε επιπλέον ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι και ένα κουταλάκι μέλι. Χτύπησε το μείγμα καλά - μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η υφή του - και άπλωσε αυτή μάσκα από αβοκάντο σε καθαρό πρόσωπο για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια ξέβγαλέ την με χλιαρό νερό και βάλε την ενυδατική ή κρέμα ημέρας που χρησιμοποιείς καθημερινά.

• Για λιπαρές επιδερμίδες με προβλήματα ακμής:Ανακάτεψε στο μπλέντερ μισό καθαρισμένο και ώριμο αβοκάντο, μισή μπανάνα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη μαζί με 3-5 σταγόνες χυμό λεμονιού και ένα ασπράδι αυγού. Μόλις πετύχεις ένα ομοιογενές μείγμα, απλώνεις με απαλές κινήσεις σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό για 15 έως και 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένει με χλιαρό νερό. Πρόσεχε μόνο, επειδή ο κουρκουμάς βάφει τα ρούχα, να μην έρθει σε επαφή με αυτά. Επίσης αν ξεπλύνεις ο πρόσωπό σου και δεις μια ελαφριά κιτρινίλα (από το χρώμα του κουρκουμά) η οποία σου είναι αισθητικά ενοχλητική - μην ανησυχείς - βγαίνει με καλύτερο τρίψιμο με βρεγμένο βαμβάκι είτε με τονωτική λοσιόν είτε με κάποιο ενυδατικό λάδι προσώπου.


Face scrub με αβοκάντο:


Υπάρχει η κλασική χρήση του αβοκάντο για απολέπιση η οποία σου προτείνει να ανακατέψεις μικρή ποσότητα από ένα ώριμο και καθαρισμένο αβοκάντο που το έχεις πρώτα πολτοποιήσει, με το face scrub που ούτως ή άλλως χρησιμοποιείς. Γιατί όμως να μη φτιάξεις κι ένα δικό σου - εξ' ολοκλ'ηρου - απολεπιστικό προϊόν;

Θα χρειαστείς μισό αβοκάντο που θα το έχεις πολτοποιήσεις - όπως παραπάνω - το οποίο το ανακατεύεις με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, 3 σταγόνες χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι μέλι και μία κουταλιά της σούπας μαύρης ζάχαρης. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο και τον λαιμό σου - αφού προηγουμένως τα έχεις καθαρίσεις σωστά - και τρίψε απαλά με τα ακροδάχτυλα σου για 5 λεπτά κάνοντας ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Ξέβγαλε το πρόσωπό με χλιαρό νερό και άπλωσε την ενυδατική σου. Η επιδερμίδα σου θα δείχνει πιο λαμπερή ενώ θα την αισθάνεσαι πιο ζωντανή και ενυδατωμένη.
Το μείγμα της κρέμας που θα περισσέψει, αφού το κλείνεις σε κάποιο (κατά προτίμηση όχι πλαστικό αλλά γυάλινο) αεροστεγές δοχείο, διατηρείται στο ψυγείο.Πώς να φτιάξεις σπιτικό λάδι(έλαιο) από αβοκάντο:

Πλύνε και καθάρισε 10 ώριμα αβοκάντο. Κόψε τα στη μέση, αφαίρεσε το κουκούτσι και χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να βγάλεις το εσωτερικό (της φλούδας) αβοκάντο.Ρίξε την ψίχα του αβοκάντο σε ένα ηλεκτρικό μίξερ και πολτοποίησε την, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η υφή της, σαν πουρές. Στη συνέχεια στράγγιξε το αβοκάντο σε ένα σουρωτήρι (μην πετάξεις τα υγρά) και αφού τελειώσεις τοποθέτησέ το σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά.

Όταν το μείγμα αρχίζει να βράζει θα παρατηρήσεις ότι το λάδι από το αβοκάντο, μένει στην επιφάνεια. Μην το απομακρύνεις από τη φωτιά και ανακάτευέ το τακτικά έως ότου αλλάξει το χρώμα του μείγματος από απαλό πράσινο σε σκούρο πράσινο ή καφέ. Μόλις το χρώμα είναι το επιθυμητό, βγάλε το μείγμα από τη φωτιά, τοποθέτησέ το σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και σκεπάζοντάς το με ένα πανί (όπως αυτό που φτιάχνουμε τα τυριά) αναποδογύρισε το μπολ και στράγγισε το λάδι από το υπόλοιπο μείγμα - πιέζοντάς το - σε ένα άλλο γυάλινο δοχείο, το οποίο κλείνει αεροστεγώς.

Το σπιτικό σου έλαιο (λαδάκι) από αβοκάντο είναι έτοιμο.

Μπορείς να το απλώσεις σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ ΚΑΙ στην περιοχή των ματιών αλλά και στα μαλλιά - από  άκρη  σε άκρη - για άρτια ενυδατικά και αντιγηραντικά αποτελέσματα.

Avocado Honey and Olive Oil συνταγή μάσκας Φωτογραφία: wholefully.com


Πώς να φτιάξεις ενυδατική μάσκα μαλλιών με αβοκάντο;

Τι σου προτείνω να δοκιμάσεις - αν κρίνεις ότι σου ταιριάζει - από ό,τι χρησιμοποιώ κι εγώ για όμορφα, γερά μαλλιά με περιποιημένο σώμα και άκρες:

• Χρησιμοποίησε το λάδι από αβοκάντο: που σου περιγράφω τη συνταγή για το πώς να φτιάξεις σπίτι σου με φυσικό τρόπο παραπάνω ή κάποιο του εμπορίου και άπλωσε το σε λουσμένα μαλλιά από άκρη σε άκρη. Άφησε το προϊόν να δράσει για 30 λεπτά και ξέβγαλέ το καλά.

• Για κατεστραμμένα και αφυδατωμένα μαλλιά: Ανακάτεψε λάδι από αβοκάντο με λάδι καρύδας (που θα βρεις σε οικονομική τιμή στο εμπόριο) και άπλωσέ το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής σου και σε όλο το μήκος των μαλλιών σου - όταν αυτά είναι ήδη φρεσκολουσμένα και καθαρά. Κάνε απαλό μασάζ με τα δάκτυλά σου για 5 λεπτά - ώστε να πάει παντού - και στη συνέχεια σκέπασε τα μαλλιά σου με ένα σκουφάκι μπάνιου (για το ντουζ).
Μετά από 30 λεπτά, ξέβγαλε τα μαλλιά σου με νερό και λούσε τα ξανά με σαμπουάν, παίρνοντας τους στο τέλος το μαλακτικό που χρησιμοποιείς ή τη μάσκα μαλλιών. Σκούπισε με πετσέτα απαλά και άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά.


Στείλε μου τη γνώμη σου ή δικές σου προτάσεις και σπιτικές συνταγές με αβοκάντο εδώ.


L♡VE
Lily WasHere

Βίντεο
If You Eat an Avocado a Day For a Month, Here's What Will Happen to You
Δες
τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως αβοκάντο κάθε μέρα.
( Χρόνος βίντεο: 9.17')
Έχεις άποψη;
Θες να συμμετέχεις;
Στείλε τη δική σου κριτική:Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mailmore style and beauty

• reLATEd stories •Delia makeup Primer Green - Correcting Delia Primer Green
Delia makeup Primer Pink - Brightening Delia Primer Pink
Impala foundation 24/7 Οικονομικό foundation
•moreMOREmore•Ταξίδια στην Ελλάδα 「• Ταξίδια Ελλάδας •」

Ταξίδια εξωτερικού - Ταξίδι εκτός Ελλάδας 「• Γύρισε τον κόσμο •」
Beauty, Life and Style ❘「• Life✢Style •」❘
e-Shop Ψώνισε έξυπνα ❘「• SHOP •」❘

Follow Lily on social media:


Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr