Ταξίδι: Λευκάδα • Περιγιάλι

Travel destinations as seen in

English
Προορισμοί της Πελοποννήσου
Άστρος Β. Κυνουρίας:
Ταξίδι στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας


✍ Όπως μπορεί να έχεις ξαναπαρατηρήσει από τους λογαριασμούς μου στα social media, το Άστρος Κυνουρίας είναι από τους αγαπημένους μου κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα, για Σαββατοκύριακο, τριήμερο και γιατί όχι για mini διακοπές, σε συνδυασμό με πολλές κοντινές εκδρομές.

Το Παράλιο «Άστρος» Κυνουρίας πήρε το όνομα του από το σχήμα (άστρο) του λόφου Νησί (στην αρχαιότητα βρεχόταν γύρω – γύρω από θάλασσα) που δεσπόζει στο λιμάνι, η δε Κυνουρία αντλεί το όνομα της από τον αρχαίο οικιστή της περιοχής το γιο του Περσέα τον Κύνουρο.

Παρακάτω σου παραθέτω πληροφορίες για το τι μπορείς να δεις σήμερα στο Παράλιο (και μερικώς στο Μεσόγειο Άστρος, όπως τη γραφική κεντρική πλατεία του) σύμφωνα με τη δική μου προσωπική εμπειρία από την περιοχή.


Άστρος Κυνουρίας | Astros


Lily's tips:

How will I go to Astros from Athens?Πού βρίσκεται το Άστρος και πώς θα πάω σε αυτό:


Το Παράλιο Άστρος Κυνουρίας απέχει περίπου 43 χιλιόμετρα από την Τρίπολη αλλά και το Τολό, 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα ενώ από το Ναύπλιο απέχει μόλις 32 χιλιόμετρα.

Για να φτάσετε από την Αθήνα στο Παράλιο Άστρος, ακολουθείτε την εθνική οδό για Τρίπολη και στα 110 περίπου χιλιόμετρα στρίβετε προς Άργος.
Στη συνέχεια βγαίνετε από τη πόλη και συνεχίζετε στην παλαιά εθνική οδό Άργους - Τριπόλεως ακολουθώντας τις πινακίδες. Η διαδρομή από την Αθήνα - χωρίς κίνηση - διαρκεί περίπου 2 ώρες, καθιστώντας το Παράλιο Άστρος ιδανικό προορισμό ακόμα και για μια απόδραση Σαββατοκύριακου ή τριημέρου.

Αξιοθέατα Άστρους Βόρειας Κυνουρίας:


Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Παράλιου Άστρους είναι το μεσαιωνικό κάστρο Ενετών (γνωστό και ως Κάστρο Ζαφειρόπουλων), χτισμένο κατά το 1256, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του, προσφέρει όμορφη θέα στην παραλία Καλλιστώ (4 χιλιομέτρων μήκους) που βρίσκεται από κάτω, στον κόλπο της Αργολίδας και φυσικά στο Ναύπλιο ενώ το βράδυ φωτίζεται πολύ - πολύ όμορφα.

Άλλο αξιοθέατο είναι ο φάρος του Άστρους (από το 1893) στο βόρειο τμήμα του Κάστρου Ζαφειρόπουλου.

Στο Άστρος επίσης μπορείτε να θαυμάσετε το ανοικτό του θέατρο, στο οποίο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να πετύχετε και κάποια παράσταση για να παρακολουθήσετε, με φόντο τη θάλασσα.

Ένα ακόμα όμορφο σημείο (και μάλλον αναπόφευκτο) να επισκεφθείς, όσο θα βρίσκεσαι στο Παράλιο Άστρος, είναι το γραφικό του λιμάνι με τα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα ουζερί, δίπλα στην 4 χιλιομέτρων παραλία του, την Καλλιστώ.


Θέατρο Άστρους Κυνουρίας | Astros Theater


Παραλίες στο Άστρος:


Όπως μαρτυράει και η ετυμολογία του συγκεκριμένου τουριστικού προορισμού, το Παράλιο Άστρος είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό στην Κυνουρία Πελοποννήσου, δίπλα στη θάλασσα.

Στο παράλιο Άστρος Κυνουρίας, και κοντά σε αυτό (οδικώς) θα συναντήσεις παραλίες (συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων) για όλα τα γούστα.

Κοσμικές παραλίες κάτω από καφέ με μουσική και ταβέρνες, οργανωμένες με ενοικιαζόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες, παραλίες ήσυχες - οικογενειακές – αλλά και μικρούς κολπίσκους για βουτιές, που γνωρίζουν λίγοι κυρίως ντόπιοι και ελάχιστοι επισκέπτες.

Μεταξύ των παραλιών του Άστρους επιλέγουμε:


✔ Παραλία Καλλιστώ:
(δες την παραλία στο χάρτη εδώ)

Παραλία 4 χιλιομέτρων, με λεπτό λευκό χαλικάκια και διάφανα νερά που βαθαίνουν σχετικά γρήγορα αλλά όχι απότομα.
Πάνω σε αυτή θα συναντήσεις από οργανωμένα καφέ – μπαρ με ενοικιαζόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες, ταβερνάκια και μικρά εστιατόρια, μέχρι και ιδιωτικές πέτρινες οικίες.
Έχει μεγάλη αντηλιά, διαθέτει ναυαγοσώστες μέχρι τις 18.00 και την προτιμούν τόσο οικογένειες με παιδιά όσο και νεανικές παρέες για διασκέδαση και παραθαλάσσιο ξεφάντωμα.
Στην παραλία αυτή θα δεις ανατολή ηλίου, όχι δύση.


✔ Παραλία Πόρτες:
(δες την παραλία στο χάρτη εδώ)

Μετά την παραλία Καλλιστώ, βρίσκεται η παραλία Πόρτες, που πήρε το όνομά της από την περιοχή "Πόρτες" Μελιγούς (και συγκεκριμένα από δύο μεγάλες πόρτες που είχαν τοποθετηθεί σε δύο ποτάμια ώστε όταν έκλειναν να συγκρατούν τα νερά και όταν άνοιγαν αυτά να πηγαίνουν στη θάλασσα).
Αποτελεί την παλιά εκβολή της λίμνης Μουστού που σήμερα είναι ανενεργή.
Εκτείνεται αρκετά χιλιόμετρα, διαθέτει επίσης εξοπλισμένες καντίνες, πύργο ναυαγοσώστη και βαθιά νερά ενώ λόγω των ανέμων που πνέουν συχνά στην περιοχή θεωρείται κατάλληλη για θαλάσσια σπορ και είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε kite-surfers και windsurfers.
Θα βρείτε εκτάσεις με άμμο και μετά το camping στις Πόρτες θα δείτε ένα παλιό πετρόχτιστο λιμανάκι όπου σύμφωνα με το μύθο ο Πάρης συνάντησε την ωραία Ελένη. Από εκεί μπορείτε να φτάσετε ως τις εκβολές της λίμνης Μουστός.
Τα νερά είναι πιο βαθιά και μπορεί να συναντήσετε γυμνιστές να κάνουν μπάνιο και βουτιές.


✔ Παραλία Ατσίγγανου:
(δες την παραλία στο χάρτη εδώ)

Αυτή η αμμώδης παραλία βρίσκεται προς την έξοδο του Παράλιου Άστρους, στο δρόμο για την παραλία Γλυφάδα και τις παραλίες κοντά στο Ξηροπήγαδο και προσφέρει φυσική σκιά σε διάφορα σημεία της, με αλμυρίκια.
Έχει κυρίως άμμο αλλά και φύκια (αναλόγως σε ποια μεριά της θα διαλέξεις να βουτήξεις) και είναι μερικώς οργανωμένη σε δύο σημεία της με καφέ – μπαρ που προσφέρουν ενοικιαζόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στην υπόλοιπη παραλία μπορείς να κάτσεις ελεύθερα.
Προσφέρει ανατολή και αν και φυσάει νοτιάς θα σε συμβούλευα να την αποφύγεις καθώς βγάζει την άμμο προς τα έξω με αποτέλεσμα να γίνεται θολή στα ρηχά.
Σε ένα μέρος της (ανάμεσα στα δύο beach bar) επίσης θα συναντήσεις την παιδική κατασκήνωση του Δήμου Τρίπολης.


✔ Παραλία Γλυφάδας:
(δες την παραλία στο χάρτη εδώ)

Μερικώς οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και με λίγα μαγαζιά για καφέ, μπύρα και φαγητό δίπλα στη θάλασσα.
Τα νερά είνα ρηχά, βαθαίνουν μετά από αρκετά μέτρα, πράγμα που κάνουν τη συγκεκριμένη παραλία ιδιαίτερα κατάλληλη για ηλικιωμένους αλλά και οικογένειες με παιδιά.
Προσφέρει επίσης μερικά αλμυρίκια στη σειρά για φυσική σκιά.
Στην παραλία της Γλυφάδας, υπάρχει και το Camping Thirea.


✔ Παραλία Θεάτρου:
(δες την παραλία στο χάρτη εδώ)

Η πολύ μικρή παραλία που βρίσκεται σχεδόν κάτω από το ανοικτό θέατρο του Άστρους, πίσω από τη Γοργόνα στο λιμάνι με γαλαζοπράσινα νερά αλλά και λίγα βραχάκια (από μικρά έως και πολύ μεγαλύτερα).

Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι φεύγοντας από το Παράλιο Άστρος με κατεύθυνση το Ξηροπήγαδο ή την Αθήνα, θα συναντήσετε άλλες δύο ενδιαφέρουσες παραλίες, την παραλία Γκαραντί (γνωστή έτσι από το ομώνυμο μαγαζί που βρίσκεται πάνω από αυτή) και την λιγότερο γνωστή (στους πολλούς) παραλία Βίλες ή Πεταλούδα.


Παραλία Θεάτρου Άστρους Κυνουρίας | Astros Theater Beach


Πού να μείνετε στο Παράλιο Άστρος;


Υπάρχουν πολλά καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία για να μείνεις στο Άστρος - περισσότερα στο Παράλιο Άστρος από ότι στο Μεσόγειο Άστρος - και μερικά από αυτά, στα παραθέτω ενδεικτικά παρακάτω:

To Astros Beach Boutique Hotel βρίσκεται πάνω στο λιμάνι του Παράλιου Άστρους και δίπλα στην παραλία Καλλιστώ.
Προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια με δωρεάν Wi-Fi και μίνι μπαρ.
Τα περισσότερα δωμάτια αυτού του ξενοδοχείου έχουν άμεση θέα στη θάλασσα.
Έχει δίπλα περίπτερο και ό,τι χρειαστείτε από το Άστρος θα το βρείτε σε πολύ κοντινή απόσταση από το κατάλυμα.
Αν θέλεις να κάνεις κράτηση δωματίου, δες οικονομικές τιμές και προφορές εδώ


To Galaxy Rooms βρίσκεται στο Παράλιο Άστρος. Προσφέρει εστιατόριο στο οποίο σερβίρει και ευρωπαϊκό ή à la carte πρωινό. Κάποια δωμάτια προσφέρουν θέα στη θάλασσα ενώ όλα διαθέτουν κλιματισμό, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ιδιωτικό μπάνιο με ντους.
Αν θέλεις να κάνεις κράτηση δωματίου, δες οικονομικές τιμές και προφορές εδώ


To Castle View Studios βρίσκεται στο Παράλιο Άστρος σε απόσταση 250μ. από την αμμώδη παραλία του.
Διαθέτει σνακ μπαρ, κέντρο σπα και ευεξίας ενώ παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επισκέπτες του.
Προσφέρει στούντιο με μπαλκόνι μικρή κουζίνα με τραπεζαρία, ψυγείο και ηλεκτρικό φούρνο.
Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια θα βρείτε εστιατόρια και μπαρ, ενώ το ενετικό κάστρο «Castello della estella» είναι προσβάσιμο σε 500 μέτρα. Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί δωρεάν χώρος στάθμευσης.
Αν θέλεις να κάνεις κράτηση δωματίου, δες οικονομικές τιμές και προφορές εδώ


Περισσότερα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μεσόγειο και το Παράλιο Άστρος μπορείς να βρεις εδώ.Ταβέρνα Μουράγιο | Παράλιο Άστρος
Ταβέρνα Μουράγιο | Παράλιο ΆστροςΠού να φάτε στο Άστρος;


Στο Μεσόγειο Άστρος (ορεινό) αγαπώ τον Τσουλόγιαννη, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην κεντρική πλατεία του χωριού και προσφέρει από σουβλάκια, μαγειρευτά μέχρι πολύ νόστιμα ψητά (ιδιαίτερη αδυναμία μου το χοιρινό κοντοσούβλι).
Οι τιμές είναι κέντρου Αθήνας αλλά η γεύση, σε σύγκριση με την τιμή, πραγματικά πολύ καλύτερη.

Στο Παράλιο Άστρος προτιμώ την παραθαλάσσια ταβέρνα Μουράγιο, η οποία είναι και από τις λίγες που μένουν ανοικτές και off season (Σαββατοκύριακα).
Το φαγητό είναι νόστιμο, κυρίως κρεατικά - αγαπώ τα μπιφτέκια - και κάποια τουριστικά Σάββατα, αν ζητήσεις να σου κρατήσουν νωρίτερα, μπορεί να πετύχεις γουρουνοπούλα και κοντοσούβλι στη σούβλα.

Θαλασσινά έτρωγα στην Αύρα.
Είχε επίσης ωραίο λευκό κρασί.
Αν θέλεις μεγάλα ψάρια, μπορείς να τα ζητήσεις την προηγούμενη μέρα και να τα απολαύσεις με θέα θάλασσα.
Φρόντισε να έχεις κάνει εγκαίρως κράτηση τραπεζιού για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρα.
Οι τιμές είναι σχετικά φυσιολογικές για ψαρικά, σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα ωστόσο δεν θα ήμουν δίκαιη αν δεν σου πω πως - κατά την προσωπική μου άποψη και εμπειρία - θεωρώ ότι παλιότερα το φαγητό ήταν πιο προσεγμένο.

Πού θα πιεις καφέ ή ποτό στο Άστρος;


Προσωπικά αγαπώ το Cafe - Bar Del Mar για την εξαιρετική τοποθεσία του και τη διακόσμηση του, καθώς επίσης και για τις συνήθεις μουσικές του επιλογές και φυσικά για το καφέ του.

Ωστόσο θα βρείτε επιπλέον επιλογές για καφέ και ποτό, πάνω στο γραφικό λιμάνι του Παράλιου Άστρους και στην παραλία Καλλιστώ, ανάμεσα στις ταβέρνες και τα τοπικά ουζερί.

Τέλος - αν αναζητάς κάτι πιο ψαγμένο και διαφορετικό - δίπλα στο ανοικτό αμφιθέατρο του Άστρους, υπάρχει ένα πολύ όμορφο μέρος για κοκτέιλ και ποτό, το Astros theater cocktail bar με εξαιρετική θέα στο λιμάνι και το υπόλοιπο χωριό.Παράλιο Άστρος, Πελοπόννησος Astros theater cocktail bar
Παράλιο Άστρος, Πελοπόννησος Astros theater cocktail barΚοντινές εκδρομές και αποδράσεις από το Άστρος:


Από το Άστρος Β. Κυνουρίας μπορείς να πας πολύ όμορφες ημερήσιες εκδρομές ή διήμερα σε κοντινούς προορισμούς όπως το γραφικό Ναύπλιο (απόσταση 32 χιλιόμετρα), στο ορεινό χωριό του Αγίου Πέτρου (σε απόσταση 37 χιλιόμετρα), στο Λεωνίδιο Αρκαδίας (48 χιλιόμετρα), στα γνωστά μοναστήρια της Μαλεβής και της Έλωνας (περίπου 70 χιλιόμετρα) κ.ά.

Αν όμως δεν θες να οδηγήσεις ή επιθυμείς μια διαφορετική ημερήσια εκδρομή, αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί επισκέπτες της περιοχής είναι ότι μπορούν (από το λιμάνι του Άστρους – και αναλόγως την εποχή) να βρουν ειδικά τουριστικά καραβάκια που πραγματοποιούν καθημερινώς αυτήν την απόσταση.
Ενδεικτικά (χωρίς να είναι διαφήμιση, να έχω προσωπική εμπειρία – άρα και δική μου σύσταση – αλλά καθαρά και μόνο για να ενημερωθείς παραπάνω εσύ) αναφέρω τη το πλοίο της εταιρείας Pegasus Cruises αλλά και το πλοίο Μανταλένα (τηλ. 27570-41268, 27570-41393 και 6972477379) όπου μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες, τιμές και δρομολόγια της εκδρομής.


Φωτογραφίες
από το Άστρος
Κυνουρίας:


Παράλιο Άστρος, Πελοπόννησος
Φωτογραφία: e-astros.gr
Παράλιο Άστρος, Πελοπόννησος
Φωτογραφία: e-astros.gr
Παράλιο Άστρος, Πελοπόννησος
Φωτογραφία: e-astros.gr
Παράλιο Άστρος, Πελοπόννησος
Φωτογραφία: e-astros.gr
Παράλιο Άστρος, Πελοπόννησος
Φωτογραφία: e-astros.gr
Παράλιο Άστρος, Πελοπόννησος
Φωτογραφία: e-astros.gr
Παράλιο Άστρος, Πελοπόννησος
Φωτογραφία: e-astros.gr
Παράλιο Άστρος, Πελοπόννησος
Φωτογραφία: Βικιπαίδεια

Χάρτης: Άστρος • Βόρεια Κυνουρία

• Συνοψίζοντας για το Άστρος Κυνουρίας:Το Μεσόγειο αλλά και το Παραθαλάσσιο Άστρος Κυνουρίας, είναι ένας μικρός γραφικός οικισμός που αξίζει να επισκεφθείς με καλό καιρό και ειδικότερα από τέλη Άνοιξης έως και αρχές Σεπτέμβρη, αν αγαπάς τις ήρεμες διακοπές και χρειάζεσαι μια όμορφη, κοντινή απόδραση από την πολύβουη Αθήνα (και όχι μόνο).Σημαντικό:

Αν σου άρεσε αυτό το ταξιδιωτικό άρθρο και θες να βλέπεις συχνότερα νέα κι ενημερώσεις μας γύρω από τη μόδα και το στυλ, το φαγητό, τη διατροφή, την ομορφιά και φυσικά τα ταξίδια (σε Ελλάδα και εξωτερικό) - μη ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στις ενημερώσεις μας και να ακολουθήσεις τη Λίλη (Lily) στα social media.


Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας!

💋 Φιλιά από το όμορφο Άστρος!Love Always
Lily (WasHere)

Έχεις άποψη;
Θες να συμμετέχεις;

Στείλε τη γνώμη σου, κριτικές και προτάσεις:Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mail
more style and beauty

• INteresting STORIES •Η παραλία Αμμόγλωσσα στην πόλη της Λευκάδας Παραλία Αμμόγλωσσας
Η παραλία Κάθισμα της Λευκάδας Παραλία Κάθισμα χωρίς κόσμο
Παραλία Πευκούλια Λευκάδας Παραλία Πευκούλια Λευκάδας
Βλυχό, Βλιχο, Βλυχό Λευκάδα, Vlixo, Vluxo lefkada, Vlicho Lefkada, Στο Βλυχό Λευκάδος

Ξενοδοχεία και δωμάτια διαμονής Λευκάδα Διαμονή στη Λευκάδα
Ταξίδι στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας Λίμνη Como Ιταλίας
Οικονομικό ταξίδι στη Βενετία Στη Βενετία οικονομικά
Travel to Nazare Portugal Nazare • Πορτογαλίαmore popular

• δημοφιλή άρθρα •
Tags: Ταξίδι | Ταξίδια

•moreMOREmore•Follow Lily on social media:


Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr