Ταξίδι: Εξωτερικό • Ιταλία • Πομπηία

Travel destinations as seen in

🇬🇷 | English
Πομπηία | Ιταλία

(Ταξιδιωτικός και τουριστικός οδηγός
για την επίσκεψή σου στην Πομπηία)

Επίσκεψη στη Πομπηία
Βασικές πληροφορίες για την ιστορία της Πομπηίας:

Η πόλη της Πομπηίας βρίσκεται στην Καμπανία της Ιταλίας, κοντά στη Νάπολη.
Αποτελεί τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και βασικό τουριστικό πόλο έλξης για την πλέον ομώνυμη ερειπωμένη αρχαία ρωμαϊκή πόλη, η οποία καταστράφηκε από την ηφαιστειακή έκρηξη του όρους Βεζούβιος το 79 μ.Χ.

Ιστορικές πληροφορίες:
Η αρχαία Πομπηία ήταν πόλη της νότιας Ιταλίας, στην πλευρά της Τυρρηνικής θάλασσας, κοντά στη σημερινή Νάπολη.
Χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. από Έλληνες στις ακτές της Καμπανίας στους πρόποδες του Βεζούβιου, κοντά στη Ρώμη.

Η Πομπηία έπεσε στα χέρια των Ρωμαίων και είχε επηρεαστεί πολύ από τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό.
Η τοποθεσία της και το κλίμα της ήταν περίφημα, πράγμα που την έκανε το καλύτερο θέρετρο της αρχαίας Ρώμης.

Πολλοί πλούσιοι Ρωμαίοι είχαν χτίσει πάνω στους σκεπασμένους με αμπέλια λόφους της, όμορφες εξοχικές επαύλεις, τις οποίες στόλιζαν με διάφορα έργα τέχνης.
Η Πομπηία ήταν πόλη ανθηρή, με πληθυσμό 20.000-30.000 κατοίκους.

Το 62 μ.Χ. έγινε ένας σφοδρότατος σεισμός, που συντάραξε την ωραία και πλούσια αυτή πόλη. Αλλά ο σεισμός αυτός δεν ήταν παρά το προμήνυμα για την ολοσχερή καταστροφή της.

Πράγματι λίγα χρόνια αργότερα, στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ., μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου, ένα τεράστιο κύμα από στάχτη έθαψε τα πάντα, μέσα σε λίγες ώρες, την εύθυμη, σπάταλη και πανέμορφη ρωμαϊκή πόλη.

Στην αρχή σηκώθηκε ένα φοβερό σύννεφο από στάχτη, η οποία σκέπασε την πόλη σε ύψος ενός μέτρου.

Μόλις αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι της Πομπηίας τη θεομηνία, άρχισαν να τρέπονται σε φυγή, παίρνοντας ο καθένας ό,τι μπορούσε να προφτάσει τις συνταρακτικές εκείνες στιγμές.

Ύστερα από το σύννεφο της στάχτης, κατέκλυσε την πόλη μία αφάνταστη καταιγίδα από ηφαιστειακά αναβλήματα και κίσσηρι (ελαφρόπετρα), που την σκέπασαν σε ύψος 3 και περισσότερων μέτρων.
Πάνω σ' αυτές τις ηφαιστειακές στάχτες επικάθησε νέο στρώμα από στάχτη και πέτρες, ώστε η σημερινή επίχωση φτάνει τα 6-7 μέτρα.
Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 2.000 άτομα τάφηκαν ζωντανά και πέθαναν από ασφυξία.

Η παλαιά πόλη είχε ξεχαστεί και κανείς δεν ήξερε την ύπαρξή της.
Πρώτη ανακάλυψη τμήματος της Πομπηίας έγινε το 1592, τυχαία, κατά τις εργασίες για την κατασκευή του υπόγειου υδραγωγείου της πόλης Τόρε Ανουντσιάτα που βρίσκεται εκεί κοντά.

Τότε βρέθηκαν πολλά σημαντικά αντικείμενα, που μαζί με όσα ανακάλυψαν σε κατοπινές ανασκαφές αποτελούν σήμερα έναν πραγματικό θησαυρό τέχνης.

Οι ανασκαφές έφεραν την Πομπηία ζωντανή στα μάτια μας, αποκαλύπτοντας πολλές λεπτομέρειες της καθημερινότητας των κατοίκων της.

Διασώθηκαν, προστατευμένες απ' τη φθορά του χρόνου, όλες οι πλούσιες επαύλεις, με τις πολυάριθμες τοιχογραφίες τους, η αγορά, οι πολυάριθμοι ναοί, το μικρό και το μεγάλο θέατρο, οι αψίδες, οι κρήνες, τα καταστήματα, τα ιδιωτικά σπίτια.

Διασώθηκαν και λεπτομέρειες που μας δείχνουν τον ξαφνικό θάνατο της πόλης, από την καθημερινή ζωή που διακόπηκε απότομα.

Άνθρωποι που έτρωγαν ξαπλωμένοι στα ανάκλιντρα, άνθρωποι που πνίγηκαν απ' τις αναθυμιάσεις προσπαθώντας να ξεφύγουν απ' το φριχτό θάνατο.
Στα τραπέζια των πανδοχείων βρέθηκαν παρατημένα τα κύπελλα και τα πιάτα, σ' ένα δωμάτιο βρέθηκαν τα σώματα επτά παιδιών που ο θάνατος τα είχε προλάβει ενώ έπαιζαν.

Η αξία των ερειπίων της Πομπηίας είναι ασύγκριτα μεγάλη γιατί μας έδωσε μια ιδέα ρωμαϊκής πόλης στο σύνολό της, μέσα στην άνθηση της ακμής και του πλούτου της.

Οι ανακαλύψεις αυτές τράβηξαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Ποιητές, πεζογράφοι, καλλιτέχνες και γενικά ολόκληρος ο διανοούμενος κόσμος στράφηκε προς την Πομπηία.
Ενδεικτικά ο Φρίντριχ Σίλερ αφιέρωσε ωραιότατα ποιήματα στη νεκρή πολιτεία ενώ ο Έντουαρντ Μπούλβερ-Λύττον εμπνεύστηκε το μυθιστόρημα «Οι Τελευταίες Ημέρες της Πομπηίας».


Ιστορικές πληροφορίες: wikipedia.org και wikitravel.org


Pompeii Italy

Pompeii archaeological site Italy Απ' την επίσκεψή μου στην Πομπηία
Pompeii archaeological site Italy Επίσκεψη Πομπηίας Νοέμβριος 2019

Επίσκεψη στην Πομπηία απ' τη Νάπολη
Ο καλύτερος τρόπος να επισκεφθείς την Πομπηία, ενώ ταξιδεύεις μόνος/ηLily's tips:
Ήξερες ότι:

Η Πομπηία χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. από τους Έλληνες που είχαν εγκατασταθεί στην ακτή της Καμπανίας, 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νάπολης, στους (νοτιοανατολικούς) πρόποδες του όρους Βεζούβιου.
Αν και η Πομπηία έπεσε τελικά στα χέρια των Ρωμαίων το 89 π.Χ. μέχρι και σήμερα είναι σε ξεκάθαρες οι επιρροές που δέχτηκε στην τέχνη, στην αρχιτεκτονική και στη θρησκεία από τον σπουδαίο ελληνορωμαϊκό πολιτισμό.
Για το λόγο αυτό, όταν θα επισκεφτείς το αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας, θα αναγνωρίσεις πολλά ελληνικά αγάλματα καθώς και ελληνικούς ναούς αφιερωμένους στους Ελληνικούς (και αργότερα) ρωμαϊκούς θεούς όπως ο ναός του Απόλλωνα ή ο ναός του Jupiter (η ρωμαϊκή έκδοση του Ελληνικού θεού Δία).
Πότε να επισκεφτείς την Πομπηία:

Οι πιο τουριστικοί μήνες - που θα πρέπει να αποφύγεις - αν σκέφτεσαι να επισκεφτείς την Πομπηία - χωρίς αποπνικτική πολυκοσμία - είναι οι μήνες Μάιος και Αύγουστος.

Οι πιο δημοφιλείς ημέρες για επίσκεψη (που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο) είναι το Σαββατοκύριακο, οι επίσημες ημέρες με δωρεάν είσοδο και οι δωρεάν Κυριακές (κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Νοέμβριο έως Απρίλιο).

Από την άλλη εάν προτιμήσεις να επισκεφτείς τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας μεσοβδόμαδα, σίγουρα θα συναντήσεις λιγότερο κόσμο και η επίσκεψή σου θα διεξαχθεί πολύ πιο ευχάριστα.

Οι χειρότερες ώρες (αιχμής) εισόδου που θα συναντήσεις συνήθως τις μεγαλύτερες ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων είναι μεταξύ 10 - 11 το πρωί: Τις ώρες αυτές ο αρχαιολογικός χώρος της πόλης είναι αρκετά γεμάτος από κόσμο επειδή τότε καταφτάνουν συνήθως τα περισσότερα γκρουπ που έχουν έρθει με ημερήσια εκδρομή και αρχίζουν να εξερευνούν την αρχαιολογική περιοχή.

Θα πρέπει επίσης να θυμάσαι πάντα ότι η επίσκεψη στην Πομπηία ενώ βρέχει ή ο καιρός ετοιμάζεται για βροχή, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.
Εκτός της ενοχλητικής βροχής που θα βρεις σε όλη τη διαδρομή (δεν υπάρχουν αρκετά υπόστεγα όπως καταλαβαίνεις), όλα είναι γκρι-καφέ, μουλιασμένα (ειδικά αν έβρεχε και τις προηγούμενες ημέρες) και πολύ λασπωμένα.

Τέλος - αλλά όχι τελευταίο σε αξία - τα παιδικά καρότσια και τα αναπηρικά καροτσάκια μπορούν με άνεση να εκτελέσουν μόνο συγκεκριμένη διαδρομή:
Από την είσοδο της Piazza Anfiteatro (στην Πομπηία), μπορείς να ακολουθήσεις (με τον δωρεάν χάρτη που παρέχεται στην είσοδο) ένα μονοπάτι 3 χιλιομέτρων, ειδικά για αναπηρικά αμαξίδια ή καροτσάκια που περιλαμβάνει το αμφιθέατρο, το γυμναστήριο και μερικά σπίτια.

Επίσης υπάρχουν πολλά σημεία Baby Points στο αρχαιολογικό πάρκο (μικρά μπανγκαλόους που επισημαίνονται στο χάρτη):
Μπορείτε να ζητήσετε κλειδιά στην είσοδο του πάρκου και να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους χώρους για να αλλάξετε και να ταΐσετε το μωρό σας μακριά από τα περίεργα βλέμματα.Κόστος εισόδου στη Πομπηία:

Τιμές Εισιτηρίων Πομπηίας:
Κανονικό εισιτήριο: 15.00€ τo άτομο για ημερήσια είσοδο μόνο στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας.
Μειωμένο εισιτήριο: 9€ το άτομο.

Αν διαθέτεις χρόνο, υπάρχει επίσης η δυνατότητα με 18€/άτομο να βγάλεις εισιτήριο διαρκείας 3 ημερών (ισχύει για 3 συνεχόμενες ημέρες με πρώτη την ημέρα της αγοράς. Προσοχή: Επιτρέπεται μόνο μία είσοδος σε κάθε τοποθεσία) για 3 αρχαιολογικούς χώρους συνολικά:
Της Πομπηίας, το OPLONTIS (πλούσιο αρχαίο χωριό που βρίσκεται ανάμεσα στην Πομπηία και το Herculaneum) και το BOSCOREALE (βόρεια της Πομπηίας).

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μόνο από τα επίσημα γραφεία εισιτηρίων στις εισόδους των αρχαιολογικών χώρων ή από την online υπηρεσία (TicketOne).
Τα επίσημα εκδοτήρια εισιτηρίων βρίσκονται μόνο μέσα στο πάρκο.
Οποιοσδήποτε πωλητής εισιτηρίων εκτός των κύριων εισόδων, δεν έχει καμία σχέση με τη διαχείριση του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας.

Επίσης την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα (από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο), η Πομπηία έχει ελεύθερη είσοδο αν και οι πολίτες της Ε.Ε. ηλικίας κάτω των 18 ετών μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα σε όλα τα μουσεία της Ιταλίας μαζί με τους φοιτητές των ανθρωπιστικών σπουδών - κάθε ημέρα.
Πού να φας στην Πομπηία:

Αν σχεδιάζεις ημερήσια επίσκεψη στην Πομπηία, η καλύτερη και οικονομικότερη επιλογή για το γεύμα σου είναι να πακετάρεις σάντουιτς - να έχεις μαζί σου - για φαγητό.
Έτσι όταν πεινάσεις θα μπορείς να κάτσεις να τα φας μέσα στο πάρκο, σε μία από τις ειδικές περιοχές για πικνίκ που επισημαίνονται στον χάρτη, γύρω από τα αρχαία ερείπια.
Καλύτερα όμως να αγοράσεις τα υλικά που θα χρειαστείς ή τα σνακ σου από τη Νάπολη ή το Sorrento, καθώς τα λιγοστά εστιατόρια ή τα σνακ μπαρ που βρίσκονται ακριβώς έξω αλλά και ένα Cafe Bar Restaurantπου υπάρχει μέσα στο πάρκο, είναι αρκετά ακριβά.
Επισκέψου τα αρχαία ερείπια της Πομπηίας:

Η Πομπηία ήταν μια αρχαία ρωμαϊκή πόλη (κοντά στη Νάπολη) στην περιοχή της Καμπανίας της Ιταλίας, η οποία μαζί με την πόλη του Herculaneum και πολλές βίλες στη γύρω περιοχή θάφτηκε κάτω από 4 - 6 μέτρα (13 - 20 πόδια) ηφαιστειακής τέφρας και ελαφρόπετρας στην έκρηξη του όρους Βεζούβιος στις 24 Αυγούστου 79 μ.Χ.

Στις μέρες μας τα ερείπια της Πομπηίας αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα στην Ιταλία, με περίπου 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Σε μεγάλο βαθμό διατηρημένη κάτω από την τέφρα, η ανασκαμμένη πόλη προσφέρει μοναδικά στιγμιότυπα της αρχαίας ρωμαϊκής ζωής, «παγωμένα» στη χρονική στιγμή που θάφτηκαν κάτω από τη τέφρα και μας μαρτυρούν με εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες σημαντικές πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των κατοίκων της.

Από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου η τελευταία είσοδος είναι στις 18.00, ενώ από την 1η Νοεμβρίου έως την 31η Μαρτίου η τελευταία είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας είναι μόλις στις 15.30.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ειδικά στα Σαββατοκύριακα για να αποφύγεις τις πολύωρες και χρονοβόρες ουρές προκειμένου να μπεις στον αρχαιολογικό χώρο, προτείνω να αγοράσεις εκ των προτέρων εισιτήρια online.

Μπορείς να νοικιάσεις έναν εξουσιοδοτημένο ξεναγό εάν θέλεις (μια δίωρη ξενάγηση κοστίζει περίπου 11 € / επισκέπτη) τους οποίους βρίσκεις στην είσοδο του πάρκου.
Να ξέρεις όμως ότι το εισιτήριο για τη Pompeii περιλαμβάνει ήδη έναν χάρτη και έναν μικρό οδηγό τσέπης του χώρου, που σας οδηγεί με ειδικούς αριθμούς στα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις, καθώς και ότι μπορείς επίσης - αν θες - να κατεβάσεις δωρεάν τον πλήρη οδηγό Pompeii guide (σε μορφή PDF) που εξηγεί όλες τις ανασκαφές από το Συμβούλιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πομπηίας.

Διάβασε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σου στην Πομπηία στο επίσημο ιστότοπό της:
visitpompeiivesuviusΠοιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταβείς στην Πομπηία από τη Νάπολη:
Με ιδιωτικό αυτοκίνητο, δημόσιο λεωφορείο, ιδιωτικό ή τρένο;


Πώς να πας με λεωφορείο;
• Με λεωφορείο:

• Sita δημόσιο λεωφορείο:
Στη Nuova Marina είναι ένας σταθμός του λεωφορείου της Sita (Sita Bus Station) όπου μπορείς να αγοράσεις εισιτήριο (στο ίδιο εκδοτήριο εισιτηρίων που αγοράζεις εισιτήρια και για τα πλοία) από τη Νάπολη στην Πομπηία με 2,80€ ανά άτομο (εισιτήριο μονής διαδρομής).

Το ταξίδι διαρκεί περίπου 30 λεπτά και υπάρχουν 1 με 2 λεωφορεία που κάνουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο - ανά ώρα.
Για να αποφύγετε την πολυκοσμία και να μην μείνετε χωρίς εισιτήριο - όταν φτάσετε στη Μαρίνα - πλησιάζοντας όσο πιο γρήγορα μπορείς το εκδοτήριο εισιτηρίων (στο κτίριο που γράφει "GNV SNAV", πάνω από την πόρτα λέει Biglietteria, Deposito Bagagli, Sala Attesa και κάτω από αυτό θα δεις το λογότυπο της SITA) ρώτησε πού να πας για να περιμένεις το λεωφορείο (ή αν το δεις και έχει έρθει ανέβα πάνω). Το λεωφορείο βρίσκεται συνήθως στην αφετηρία του για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν την αναχώρησή του, επιτρέποντας στους επιβάτες να επιβιβαστούν εγκαίρως.

Πώς να πας με τρένο;

• Με τρένο:
Καθημερινά - κατά τους καλοκαιρινούς μήνες - τρένα χαμηλής και υψηλής ταχύτητας, αναχωρούν από τη Νάπολη και το Sorrento με στάσεις κοντά στο αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας.

• Τρένο της Circumvesuviana:
Το τρένο χαμηλής ταχύτητας Circumvesuviana αναχωρεί καθημερινώς από τη Νάπολη - χειμώνα/καλοκαίρι - και κάνει στάσεις κοντά στο αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας.
Τα τρένα αναχωρούν από την πλατφόρμα 3 του υπόγειου σταθμού Circumvesuviana, κάτω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Νάπολης στην Piazza Garibaldi - κάθε μισή ώρα και το ταξίδι στην Πομπηία διαρκεί περίπου 30 λεπτά.
Για το Herculaneum, το ταξίδι διαρκεί περίπου 50 λεπτά.
Μπορείς να αγοράσεις εισιτήρια στο εκδοτήριο εισιτηρίων ή σε ένα από τα μικρο-περίτερα με εφημερίδες στο εσωτερικό του σταθμού.
Τα εισιτήρια από τη Νάπολη στην Πομπηία κοστίζουν 2,60€.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τα δρομολόγια του τρένου της γραμμής: Νάπολης - Σορέντο
Κάνε κλικ εδώ για να δεις τα δρομολόγια του τρένου της γραμμής: Σορέντο - Νάπολη

Έλεγξε προσεχτικά την οθόνη με τα δρομολόγια των τρένων κατά την άφιξη του, για να βεβαιωθείς ότι θα επιβιβαστείς στο σωστό τρένο προς Sorrento και όχι προς Sarno (το μπερδεύουν πολλοί τουρίστες).
Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να φτάσεις από Νάπολη στο Herculaneum και περίπου 30 λεπτά για την Πομπηία.
Όλα τα τρένα σταματούν και στους δύο αρχαιολογικούς χώρους.

• Με τα τρένα της Campania Express:
Το Campania Express είναι ένα ειδικό τρένο κατά μήκος της γραμμής Circumvesuviana μεταξύ Νάπολης και Σορέντο, με στάσεις μόνο σε τουριστικές τοποθεσίες όπως η Πομπηία και το Herculaneum.
Τα εισιτήρια για αυτά τα τραίνα είναι ακριβότερα από εκείνα των τρένων της Circumvesuviana αλλά έχουν αριθμημένες θέσεις, διαθέτουν κλιματισμό, χώρο αποθήκευσης αποσκευών και σαφέστατα ασφαλέστερη φήμη (από μικροκλέφτες πορτοφολιών).
Τα τρένα της Campania Express εκτελούν δρομολόγια μόνο από τα μέσα Μαρτίου έως και τα μέσα Οκτωβρίου.
Μπορείς να αγοράσεις εισιτήρια μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της EAV Campania ή στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Circumvesuviana - 20 λεπτά πριν από την αναχώρηση του τρένου από την αποβάθρα του σταθμού.
Τα εισιτήρια από τη Νάπολη προς την Πομπηία κοστίζουν σήμερα 6€.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τα δρομολόγια του τρένου: Νάπολη - Σορέντο
Κάνε κλικ εδώ για να δεις τα δρομολόγια του τρένου: Σορέντο - Νάπολη
ή επισκέψου την ιστοσελίδα visitpompeiivesuvius.com για περισσότερες πληροφορίες

Ο σιδηροδρομικός σταθμός στη Νάπολη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της Piazza Garibaldi (στο κέντρο του) in the lower level at Piazza Garibaldi, κάτω από τις αποβάθρες για τα τρένα μεγάλης ταχύτητας.
Δυστυχώς, το χαμηλότερο επίπεδο της αποβάθρας στην Piazza Garibaldi δεν είναι προσβάσιμο από άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά στο σταθμό Napoli Porta Nolana στη Νάπολη είναι.
Χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να φτάσεις στην Πομπηία από τη Νάπολη.

• By Car:
Πώς να φτάσεις στην Πομπηία με αυτοκίνητο: Η έξοδος Α3 της οδού Pompei Ovest οδηγεί απευθείας στην είσοδο του αρχαιολογικού πάρκου και υπάρχουν αρκετές θέσεις στάθμευσης κοντά στις εισόδους.

Βίλα Arianna Πομπηία Stabia
Ρωμαϊκά σπίτια στην Πομπηία της Ιταλίας
Πομπηία | Photos: pompeiisites.org
Εξίσου σημαντικό:

Αν σου άρεσε αυτό το ταξιδιωτικό άρθρο και θες να βλέπεις συχνότερα νέα κι ενημερώσεις μας γύρω από τη μόδα και το στυλ, το φαγητό, τη διατροφή, την ομορφιά και φυσικά τα ταξίδια (σε Ελλάδα και εξωτερικό) - μη ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στις ενημερώσεις μας και να ακολουθήσεις τη Λίλη (Lily) στα social media.


♡ Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και την υποστήριξή σας!

💋 Φιλιά από την ιστορική Πομπηία!


Love Always
Lily (WasHere)tags: Πομπηία, Επισκεψη Πομπηίας, Ταξίδι Ιταλία


Χάρτης Πομπηίας

Visit Pompeii Italy
Visit Pompeii Italy
Visit Pompeii Italy
Pompeii Italy Lily Visits Pompei | Italy
Visit Pompeii Italy
Visit Pompeii Italy
Pompeii Italy Επίσκεψη στην Πομπηία | Ιταλία
Visit Pompeii Italy
Pink Floyd Pompeii Italy Pink Floyd Concert στην Πομπηία
Pink Floyd Pompeii Italy
Visit Pompeii Italy
Visit Pompeii Italy


Advertising


Ήσουν κι εσύ εδώ;
Θέλω τη γνώμη σου
συμβουλές και προτάσεις:


Christian Mastrolorenzo
Posted on November 16, 2019


Do you like walking?
If so, start your tour in the downtown like this:
Piazza Garibaldi (it's the central station, you will arrive here from the airport)
Corso Umberto, Via Duomo (here you will begin to see beautiful churches)
Via dei Tribunali (a long street, walk all of it, you will find everything to eat. Pizzas, fried things, etc).
Piazza Dante (you can arrive here with metro too, from the central station), walk down for Vía Toledo (here the most beautiful metro station in Europe, you'll see).
Till to Piazza Plebiscito, the most important one:
If you have time enough, from here go to Castel dell'Ovo, Teatro San Carlo, Maschio Angioino.
* Forgot: When in Via dei Tribunali, look for Cappella Sansevero (trust me, have to see!!!) and Monastero di Santa Chiara.


Reply:
I love your tips so much. It's been long ago till my last visit and I needed some fresh advices. Especially because we are planning our visit in a non that touristic season.
Thanks a lot! I can upload your advices in my site if you want.
Any restaurant suggestions maybe?
Hope you are having an awesome time!

♡ LILYwashere


Reply:
Well, if you want to have pizza, in Via dei Tribunali you can find the best in the world. "Gino Sorbillo", "I Decumani", "Dal Presidente", "Di Matteo", you can even choose to take it away.
As a more traditional restaurant I'd say "Nennella" which is not far from Via Toledo (and its metro station).

Christian Mastrolorenzo
(Instagram Account:)
Follow Christian on his instagram account: chrismastrolorenzo

Έχεις άποψη;
Θες να συμμετέχεις;
Στείλε τη δική σου κριτική:Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mail


more style and beauty

• INteresting STORIES •Οικονομικό ταξίδι στη Βενετία Στη Βενετία οικονομικά
Ταξίδι στο Μπέργκαμο της Ιταλίας Ταξίδι στο Μπέργκαμο
Ταξίδι στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας Στη λίμνη Como

Travel to Cabo da Roca Στο Cabo da Roca
Travel to Nazare Portugal Nazare • Πορτογαλία
Visit Coimbra in Portugal Ταξίδι: Coimbra • Πορτογαλία

more popular

• δημοφιλή άρθρα •
Tags: Ταξίδι | Ταξίδια

•moreMOREmore•Ταξίδια στην Ελλάδα 「• Ταξίδια Ελλάδας •」

Ταξίδια εξωτερικού - Ταξίδι εκτός Ελλάδας 「• Γύρισε τον κόσμο •」
Beauty, Life and Style ❘「• Life✢Style •」❘
e-Shop Ψώνισε έξυπνα ❘「• SHOP •」❘

Ακολούθησέ με στα social media:


Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr