LifeStyle: Χιόνι • Γιατί το μισούμε

Travel destinations as seen in

GR | EN
Μισείς κι εσύ το χιόνι;
DON'T let it snow αδέρφια!
Γιατί μισούμε το χιόνι:


✍️ Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτό θα είναι ένα ΟΧΙ και τόσο δημοφιλές άρθρο.
Ωστόσο θα είναι πέρα για πέρα αυθεντικό (όπως και όλα τα υπόλοιπα) και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι εκφράζει μόνο εμένα.


Καλώς ήρθατε λοιπόν snow haters!

Ντυθείτε καλά, ανοίξτε τη θέρμανση να θυμίζει καλοκαίρι, καθίστε αναπαυτικά και ταυτιστείτε ή ακόμα καλύτερα εμπλουτίστε το άρθρο με τις δικές σας απόψεις στέλνοντάς τες εδώ.

Ακολουθούν οι 5 σημαντικότεροι λόγοι που (μαζί κι εγώ) πολλοί άνθρωποι μισούνε το χιόνι.

  Μόλις πέντε οι λόγοι γιατί μπαίνουμε σε περίοδο εκπτώσεων.
Σαφέστατα υπάρχουν πολύ περισσότεροι.
Όλοι (εμείς) το ξέρουμε αυτό.Hate winter and snowHate Winter • When will it end


5 λόγοι που μισούμε το χιόνι:Η σειρά είναι τυχαία.
Οι λόγοι υπαρκτοί και σοβαροί.
1. Το χιόνι είναι παγωμένο, υγρό και μετά από λίγο βρόμικο.

Εξ' ορισμού θα μου πεις:
Το χιόνι φυσικά και είναι παγωμένο και υγρό.
 Προσωπικά δεν αισθάνομαι άνετα στο κρύο, σίγουρα ούτε στην υγρασία ή στην παγωνιά.

Κάθε θερμοκρασία που πλησιάζει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, με κάνει να νιώθω άβολα και εξαφανίζει την όρεξη μου για οποιαδήποτε εκτός σπιτιού δραστηριότητα.

Και είμαι από τους ανθρώπους που του αρέσουν οι εξωτερικές δραστηριότητες σε τέτοιο βαθμό που μπορείς να πεις ότι ίσως συγκαταλέγονται στις βασικές καθημερινές μου ανάγκες.

  Γιατί λοιπόν να απολαμβάνω μια χιονισμένη κατάσταση που - ουσιαστικά - μεταφέρει την υγρασία στα ρούχα και τα μαλλιά μου, παγώνει κάθε σπιθαμή του κορμιού μου και με καθηλώνει στο σπίτι;

  Επίσης - ας είμαστε αντικειμενικοί: Το χιόνι ίσως είναι όμορφο (σαν εικόνα και μόνο) τα πρώτα λεπτά που πέφτει από τον ουρανό και αρχίζει να στρώνει στις κάθετες επιφάνειες που συναντά.

  Γιατί λίγο μετά - αν δεν το ανακατέψει κάποιος αφελέστατα - αρχίζει και τραβάει χώμα, σκόνη και κάθε είδους βρομιά που θα συναντήσει σε αυτή την κάθετη επιφάνεια, μέχρι να πάρει ένα χρώμα ελαφρώς σοκολατί (άλλου αντικειμένου είναι η πραγματική απόχρωση - απλά επιθυμούμε και πρέπει να παραμείνουμε ευγενικοί).

  Προς τι λοιπόν η όρεξη;
2. Το χιόνι σου χαλάει τα σχέδια.

Χα! Η ζωή το κάνει πρώτα αυτό και με απόλυτη συνέπεια αλλά το χιόνι γιατί να σου ξηγιέται έτσι στην ψύχρα;

  Παραδείγματος χάριν, καθώς δεν ζούμε σε κάποια οργανωμένη χώρα όπου όλα λειτουργούν στην εντέλεια και ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανταποκριθεί σε ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα σβέλτα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα, το χιόνι έρχεται σαν απρόσκλητο επισκέπτης που σου χαλάει την καθημερινή σου ρουτίνα ή τα ιδιαίτερα σου πλάνα.

  Θα μου πεις, μπορεί να γίνει ο λόγος που δεν θα πας στη δουλειά για μία μέρα, δύο ή όσες διαρκέσει η κακοκαιρία και οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί, γεγονός που μπορεί να είναι καλό για εσένα - αν δεν σου πολυαρέσει η δουλειά που έχεις αλλά για εμένα που απολαμβάνω σχεδόν την κάθε τη στιγμή - όχι φίλε μου, δεν είναι καθόλου καλό.

Και στην τελική αν δεν σου αρέσει η δουλειά που έχεις τώρα, το σχολείο που πας, η σχολή που παρακολουθείς ή η ζωή που ζεις, δεν θα σε σώσει το χιόνι.

Θα σε σώσει η δική σου κινητοποίηση και αλλαγή (σκέψης, κατάστασης, τρόπου ζωής).
Όχι ο κακός (σου) καιρός.
3. Το χιόνι ΕΊΝΑΙ επικίνδυνο.

Μπορεί να γελάτε τώρα εσείς, να με βλέπετε σαν τη μητέρα σας και να είστε έτοιμοι να μου πείτε ότι θα πάρετε και ζακέτα μαζί αλλά το θέμα είναι αγχωτικό και ιδιαιτέρως σοβαρό.

Δεν ξέρω πώς κάποιοι άνθρωποι μπορούν και το βλέπουν μόνο με χαρά.
Το χιόνι είναι και μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο.

  Στο μεταξύ οι περισσότεροι Έλληνες που χαίρονται με το χιόνι ή δεν οδηγούν ή δεν έχουν λάστιχα χιονιού ούτε εκχιονιστικές αλυσίδες ή αν τα έχουν - τα έχουν για να κάθονται, ενώ συνήθως δεν διαθέτουν και τον κατάλληλο ρουχισμό για τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

Κάποιοι μάλιστα - με την οικονομική κρίση στη χώρα μας - δεν διαθέτουν επαρκή ή έστω την παραμικρή δυνατότητα θέρμανσης.

  Έτσι εκτός από το να φας τα μούτρα σου περπατώντας σε κάποιο χιονισμένο πεζοδρόμιο ή δρομάκι, να τρακάρεις με το αυτοκίνητό σου λόγω ολισθηρότητας του δρόμου ή λάθος χειρισμού και να αρρωστήσεις λόγω έλλειψη επαρκούς θέρμανσης (να μη μιλήσουμε για πιθανές χιονοστιβάδες), το να πιστεύεις ότι το χιόνι είναι μόνο κάτι καλό, χαρούμενο και καθόλου επικίνδυνο - ξέρω, το έχουμε πάθει όλοι και με γκόμενα/γκόμενο.

Αλλά Please: JUST DON'T.
Ξεπέρασέ το.
4. Ο χιονάνθρωπος είναι spooky ή στην καλύτερη περίπτωση θλιβερός και τα ολόλευκα τοπία βαρετά.

Ποτέ δεν θα καταλάβω πώς αυτό το παγωμένο χιονομπαλάκι με μορφή που θυμίζει κάτι ανάμεσα από τροφαντό σκιάχτρο και ανθρωπάκι της Michelin, με καρότο για μύτη, ένα χαζοκαπέλο ή σκούφο, ίσως κασκόλ και κλαδάκια δέντρου για χέρια, μπορεί να είναι χαριτωμένο και κάτι που θα πρέπει να ανυπομονώ - να φτιάξω ή να δω.

Προσωπικά το βρίσκω τουλάχιστον θλιβερό και κάποιες φορές ακόμα και τρομαχτικό (spooky).

Επίσης - αν και μου αρέσει το λευκό και η αντανάκλαση του φωτός - ένα ολόλευκο τοπίο, όπου τα πάντα έχουν καλυφθεί από χιόνι και στερείται ποικιλίας χρωμάτων, δεν μπορεί παρά να είναι βαρετό και αφιλόξενο.

Και μπορεί να είναι αμοιβαία τα αισθήματα αλλά εσάς που απομακρύνεστε από τις οριοθετημένες πίστες χιονιού για να κάνετε σκι σε πρωτόγνωρα ολόλευκα (χιονισμένα) άγνωστα τοπία, σας φοβάμαι λίγο.

Έτσι σε κάποιους από εμάς το χιόνι κάπου μας χαλάει την αισθητική και σίγουρα το αίσθημα (σχετικό ή ψευδαίσθηση) ασφάλειας που είχαμε πριν αυτό εμφανιστεί.5. Το χιόνι σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα άνοιξη και ότι το καλοκαίρι (σχετικά) αργεί.

Αν δεν είναι άνοιξη και μετά καλοκαίρι, πώς μπορείς στα αλήθεια να χαρείς;

Όσοι αγαπούν πραγματικά την άνθιση της φύσης και της διάθεσης την άνοιξη και το καλοκαίρι σαν εποχή, έχουν ήδη καταλάβει πολύ καλά την παραπάνω πρόταση και πώς ακριβώς το εννοεί.

Hate winter and snowmanPhoto • The snowman

Συμπαραστάτες ως προς το χειμώνα και το χιόνι:Η Nataly Kogan από το happier.com μας εξηγεί γιατί μισεί τον χειμώνα και πώς μπορείς να επιβιώσεις σε μια τέτοια κατάσταση.
Η Lauren Jones στο thetempest.co παραθέτει τα 10 πράγματα που μόνο οι άνθρωποι που μισούν τον χειμώνα μπορούν να καταλάβουν καταλήγοντας στο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο να αγαπάς το χιόνι και τον χειμώνα γιατί ίσως σου αρέσει να υποφέρεις.
Η Mackenzie Espich στο theodysseyonline.com αναλύει τα 18 λόγους για τους οποίους μισούμε τον χειμώνα με χιούμορ και το δικό της ξεχωριστο τρόπο.

Hate winter and snowGo away snow • cbc.ca

Advertising

Έχεις άποψη;


Θες να συμμετέχεις;

Στείλε τη δική σου άποψη • κριτική:


Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mail
Advertising
more lifestyle and beauty

• more stories •Avocado η θαυματουργή τροφή Το avocado στη διατροφή
C. Brinkley: Μυστικά ομορφιάς και νεότητας 5 Tips νεότητας
Delia makeup Primer Pink - Brightening Delia Primer Pink
Uroda Lift Extreme 40+: Αντιγηραντική κρέμα προσώπου Οικονομική κρέμα
Impala foundation 24/7 Οικονομικό foundation
Χτενίσματα και στυλ για τα μαλλιά που θα είναι στη μόδα Οι νέες τάσεις στα μαλλιάmore popular

• Δημοφιλή Θέματα •


•moreMOREmore•Ταξίδια στην Ελλάδα 「• Ταξίδια Ελλάδας •」

Ταξίδια εξωτερικού - Ταξίδι εκτός Ελλάδας 「• Γύρισε τον κόσμο •」
Beauty, Life and Style ❘「• Life✢Style •」❘
e-Shop Ψώνισε έξυπνα ❘「• SHOP •」❘

Follow Lily on social media:


Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr