Ταξίδι: Κίμωλος • Διακοπές

Travel destinations as seen in

Διακοπές στην Κίμωλο


✍️ Η Κίμωλος είναι πραγματικά ένα από τα πολύ-αγαπημένα μου νησιά στο Αιγαίο.
Τόσο για την ηρεμία που αποπνέει όσο για τις εκπληκτικές παραλίες και τις κρυμμένες ομορφιές της που είναι πραγματικά διαμάντια στο Αιγαίο.

Η πανέμορφη Χώρα της Κιμώλου (που στην Κίμωλο οι ντόπιοι την ονομάζουν Χωριό) και βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από το λιμάνι - τη Ψάθη (χρειάζεσαι όμως αμάξι) μαζί με τις φημισμένες παραλίες της - όπως είναι η παραλία Πράσα ή Πράσσα και ο διαφορετικός Καράς, όλες βαπτισμένες στο λευκό και στο μπλε electric θα σε μαγέψουν και θα σε κάνουν να μη θες να φύγεις από το νησί.

Η πρόσβαση στην Κίμωλο - τους καλοκαιρινούς μήνες - είναι αρκετά εύκολη καθώς εκτός από τα δρομολόγια των καραβιών από Πειραιά (η διαδρομή Πειραιάς - Κίμωλος με συμβατικό καράβι διαρκεί περίπου 6 με 7 ώρες) θα βρεις πολλά ημερήσια δρομολόγια σε απευθείας σύνδεση από το λιμάνι της Πολλώνιας στη γειτονική Μήλο τα οποία σε οδηγούν κατευθείαν στο μικρό λιμάνι της Κιμώλου, τη Ψάθη.

Επίσης η Κίμωλος συνδέεται ακτοπλοϊκά εκτός από τον Πειραιά και τη Μήλο με τα λιμάνια του Λαυρίου, της Φολεγάνδρου, της Ίου, της Κέας (Τζια) και της Κύθνου, της Νάξου και της Πάρου, της Σαντορίνης, της Σερίφου, της Σίφνου και της Σύρου, συνεπώς αν είσαι στους τυχερούς που έχουν πολλές μέρες διαθέσιμες για διακοπές και την οικονομική άνεση να τις κάνουν, μπορείς να συνδυάσεις το όμορφο νησί της Κιμώλου με κάποιον από αυτούς τους προορισμούς πριν ή μετά τις διακοπές σου εδώ.

Από φαγητό στην Κίμωλο θα βρεις αρκετές επιλογές από ταβερνάκια ή παραδοσιακά καφενεία που σερβίρουν καλό μεζέ και από νυχτερινή διασκέδαση στην Κίμωλο - όπως την εννοούν οι περισσότεροι 20 - 30+ something δεν θα βρεις τίποτα.

Άλλωστε η Κίμωλος δεν απευθύνεται σε αυτές τις ηλικίες παρά μόνο για μπάνιο και χαλάρωση.
Απευθύνεται όμως σε όλες τις υπόλοιπες ηλικίες για τα περισσότερα που αυτές χρειάζονται (αρκεί να μην έχουν πρόβλημα μετακίνησης ή βαριά προβλήματα υγείας καθώς όλοι ξέρουμε ότι αυτά τα νησάκια - μικρά διαμαντάκια του Αιγαίου, όλες οι κυβερνήσεις τα έχουν ξεχασμένα και στο θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τα θυμάται μόνο ο Θεός).

Τέλος πάντων θα θέλαμε πολύ παρακάτω ( → ΕΔΩ ← ) να μας στείλεις τη γνώμη σου ή την ταξιδιωτική σου εμπειρία από την Κίμωλο - αν έχεις πάει για διακοπές - και αν όχι για ποιο λόγο θα ήθελες να πας.


Χρήσιμα Τηλέφωνα της Κιμώλου:

Κοινότητα Κιμώλου: 22870 51218
Αστυνομικό Τμήμα Κιμώλου: 22870 51205
Αγροτικό Ιατρείο Κιμώλου: 22870 51222
Λιμενικός Σταθμός: 22870 22360
Φαρμακείο: 22870 51808
ΚΙΜΩΛΟΣ | σε τίτλους |
για γρήγορη ανάγνωση •
Διακοπές στην Κίμωλο
Στα Χωριά της Κιμώλου
Παραλία Πράσα ή Πράσσα
Μπάνιο στον Καρά Κιμώλου
Οι καλύτερες παραλίες στην ΚίμωλοΚίμωλος: Διακοπές | Παραλίες | Χωριά -Χώρα
Κίμωλος Διακοπές Κίμωλος Διακοπές


✒ Να πας στην Κίμωλο για διακοπές;

ΝAI.
Αν δεν είσαι στην ηλικία που ζητάει τρελή διασκέδαση ή στη φάση που ψάχνεις νέες γνωριμίες ως single, τότε σίγουρα η Κίμωλος - αν και μικρή - θα σου φανεί μαγική και θα μπορέσεις να απολαύσεις σχεδόν ανέμελες διακοπές σε ένα νησί πραγματικά πολύ όμορφο, τόσο από παραλίες και φυσικής ομορφιά όσο και από χωριά και ανθρώπων έργα.


L♡VE
Lily WasHereΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
ταξίδι στην Κίμωλο:


Κίμωλος: Διακοπές | Παραλίες | ΧώραΧωριά Κίμωλος Διακοπές Παραλίες Κίμωλος Παραλία Πράσα Κίμωλος Διακοπές Χώρα Κίμωλος Διακοπές Κίμωλος Διακοπές Κίμωλος Διακοπές Κίμωλος Κίμωλος Διακοπές Κίμωλος Κίμωλος Διακοπές Χώρα Κίμωλος Καράς Κίμωλος Διακοπές Κίμωλος Διακοπές Κίμωλος Διακοπές Κίμωλος Καράς Κίμωλος ΔιακοπέςΗ Κίμωλος στο χάρτη:


AdvertisingΈχεις άποψη;
Θες να συμμετέχεις;
Στείλε τη δική σου κριτική:


Πες μας τη γνώμη σου

wE-mail
Δικές σας φωτογραφίες
από την Κίμωλο:

Οικονομικές διακοπές Ελλάδα
Κιμωλιάτικα άρθρα:
για γρήγορη ανάγνωση •

Διακοπές στην Κίμωλο
Στα Χωριά της Κιμώλου
Παραλία Πράσα ή Πράσσα
Μπάνιο στον Καρά Κιμώλου
Οι καλύτερες παραλίες στην Κίμωλο
more

για Κίμωλο:Walks

ΤΑ ΧΩΡΙΑ

Στη Χώρα-Χωριό και στα άλλα χωριά της ΚιμώλουΚάναμε βόλτα στο Χωριό - όπως αποκαλούν τη Χώρα - της Κιμώλου και σε άλλα πανέμορφα χωριά. Δες τι είδαμε moreBEACHes

ΠΑΡΑΛΙΕΣ Κιμώλου

Οι καλύτερες παραλίες στην Κίμωλοστην Κίμωλο. Πήγαμε και φωτογραφήσαμε τις καλύτερες παραλίες της Κιμώλου για μπάνιο και βουτιές για να τις δεις και να έρθεις κι εσύ more


ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΑΣΑ

Η παραλία Πράσσα ή Πράσα στην Κίμωλοστην Κίμωλο. Δες τη διασημότερη παραλία του νησιού more


ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑ

Μπάνιο στον Καρά στην Κίμωλοστην Κίμωλο. Βουτιές από τα ολόλευκα βράχια στα τιρκουάζ νερά more

ΓΙΑΤΙ;

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΔΩ

Διακοπές ΚίμωλοςΓια ποιους λόγους να προτιμήσεις την Κίμωλο για διακοπές από άλλα νησιά των Κυκλάδων more

Tags: Κίμωλος Διακοπές

Eνδιαφέροντα θέματα:Ταξίδια στην Ελλάδα 「• Ταξίδια Ελλάδας •」

Ταξίδια εξωτερικού - Ταξίδι εκτός Ελλάδας 「• Γύρισε τον κόσμο •」
Beauty, Life and Style ❘「• Life✢Style •」❘
e-Shop Ψώνισε έξυπνα ❘「• SHOP •」❘

Follow Lily on social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr