Ταξίδι: Κύθνος • Διακοπές • Παραλίες • Διαμονή

Travel destinations as seen in

GR | EN
Κύθνος • Πληροφορίες
(Οδηγός διακοπών σε νησί κοντά στην Αθήνα)
Διακοπές στην ΚύθνοΚύθνος - Kythnos
Η όμορφη Κύθνος
Holidays in Kithnos✍️ Η Κύθνος είναι ένα νησί - ανάμεσα σε Κέα και Σέριφο - με λιγότερους από 1400 μόνιμους κατοίκους, ανήκει στις δυτικές Κυκλάδες και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, γι' αυτό και προσφέρεται επίσης και για μικρές ταξιδιωτικές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου μόνο με πλοίο (καθώς η Κύθνος ΔΕΝ διαθέτει αεροδρόμιο αλλά μόνο ελικοδρόμιο).

Συγκεκριμένα η Κύθνος απέχει από το λιμάνι του Λαυρίου περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ από τον Πειραιά το ταξίδι σου με πλοίο της γραμμής θα διαρκέσει σχεδόν ένα τρίωρο.

Όπως μπορεί ήδη να γνωρίζεις (και αν όχι, εγώ οφείλω να σου τονίσω) ο χρόνος του ταξιδιού μέχρι να φτάσεις στην Κύθνο - σε αυτή την περίπτωση - είναι ανάλογος της τιμής.

Δηλαδή μπορεί να σε βολεύει καλύτερα να ταξιδέψεις από Πειραιά αλλά εκτός από το ότι θα κάνεις ταξίδι περίπου 3 ωρών, θα πληρώσεις το ακτοπλοϊκό σου εισιτήριο, σε σχεδόν διπλάσια τιμή από το αν επέλεγες να πας Κύθνο από Λαύριο (που θα σου μείωνε το χρόνο ταξιδιού στο μισό!).

Γι' αυτό κάνε το πρόγραμμά σου με βάση τις αντοχές και την οικονομική σου δυνατότητα.

Και μην ξεχνάς ότι αν κλείσεις το εισιτήριο σου με επιστροφή, θα πληρώσεις συνολικά καλύτερη τιμή 😉

Τέλος, να σου υπενθυμίσω ότι (αν θες να συνδυάσεις περισσότερα νησιά στις διακοπές σου) η Κύθνος συνδέεται καθημερινά (τους καλοκαιρινούς μήνες) ακτοπλοϊκώς με τη Σέριφο, τη Σίφνο, τη Μήλο και την Κίμωλο ενώ περίπου 2-3 φορές την εβδομάδα πλοία από την Κύθνο, συνδέουν το νησί με τη Σαντορίνη, τη Σίκινο, τη Φολέγανδρο και τη Σύρο.
Η ΚΥΘΝΟΣ
| στα χέρια σου |

χρήσιμα τηλέφωνα •

Δήμος Κύθνου:
(+030) 2281361100 - 05


Ιατρείο Κύθνου:
1. Περιφερειακό Ιατρείο
Χώρας Κύθνου:
(+030) 2281031202
2. Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο
Δρυοπίδας Κύθνου:
(+030) 2281032234

ΚΤΕΛ Κύθνου:
(+030) 22810 32250

Λιμεναρχείο Κύθνου:
(+030) 22810 51470
Λιμεναρχείο Πειραιά:
(+030) 210 4226000
Λιμεναρχείο Λαυρίου:
(+030) 22920 25249

Αστυνομία Κύθνου:
(+030) 2281031201Στην Κύθνο για διακοπές
Kythnos for holidays


Κύθνος - Kythnos Greece
Στο λιμάνι του Μέριχα | Κύθνος

Lily's tips:


• Πότε να πας στην Κύθνο;

Η καλύτερη εποχή για να πας στην Κύθνο για διακοπές είναι φυσικά ✔ το καλοκαίρι - όχι γιατί τον υπόλοιπο χρόνο δεν είναι όμορφη (εντάξει, δεν είναι το ίδιο όμορφη κυρίως λόγω του καιρού) αλλά γιατί καθώς η Κύθνος δεν είναι εξαιρετικά τουριστική, τους καλοκαιρινούς μήνες θα μπορέσεις να εξυπηρετηθείς καλύτερα στις τοπικές συγκοινωνίες αλλά και σε άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν τα περισσότερα τουριστικά μαγαζιά του νησιού που θα είναι τότε ανοιχτά καθώς επίσης θα έχεις ευκολότερη πρόσβαση και στις παραλίες της.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, λόγω της σύντομης και οικονομικής πρόσβασης στο νησί (περίπου μιάμιση ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου) η Κύθνος προτιμάται σαν προορισμός από πολλούς κατοίκους της Αθήνας, που αναζητούν μια μικρή και σύντομη απόδραση - ενός Σαββατοκύριακου ή εορταστικού τριημέρου.
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΥΘΝΟΥ:

Οι περισσότερες παραλίες της Κύθνου είναι προσβάσιμες οδικώς αλλά η παραλία Κολώνα - η πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού (όπως θεωρείται από πολλούς) - στην οποία μία λωρίδα άμμου δημιουργεί δύο μικρότερες φυσικές παραλίες στην ίδια αμμουδιά, είναι εύκολα προσβάσιμη μόνο με θαλάσσιο ταξί ή μικρό καΐκι (λίγο ακριβό το εισιτήριο πρόσβασης ανά άτομο αλλά τι να κάνεις, έστω μια φορά τα δίνεις).

Άλλες παραλίες της Κύθνου είναι ο Άι Σώστης, η παραλία Καβουροχέρι και τα Ποτάμια, στη βόρεια πλευρά του νησιού η οποίοι είναι κυρίως μικροί κι ερημικοί κολπίσκοι, ιδανικοί για ήρεμο κολύμπι.

Στο βορειοδυτικό τμήμα της Κύθνου θα βρεις και την παραλία Απόκρουση μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, προφυλαγμένη σε κλειστό όρμο, μερικώς οργανωμένη (θαλάσσια σπορ) και με αλμυρίκια για φυσική σκιά.


Παραλίες Κύθνου
Παραλίες στην Κύθνο - Kithnos beaches
Παραλία Απόκρουση Κύθνου: kythnos.gr

Αν θες ιαματικές πηγές στην Κύθνο (Η Κύθνος στους νεώτερους χρόνους πήρε το δεύτερο όνομά της, «Θερμιά», απ' τις ζεστές ιαματικές πηγές της) τότε πρέπει να πας στην παραλία Λουτρά η οποία διαθέτει ιαματικές πηγές και πεντακάθαρα νερά.
Τα Λουτρά που τα τελευταία χρόνια έχουν αξιοποιηθεί τουριστικά φιλοξενούν τις μοναδικές ιαματικές πηγές των Κυκλάδων.
Πρόκειται για δύο θερμές πηγές.
Η μία - των Αγίων Αναργύρων - είναι αλατούχα και βρίσκεται μέσα στο υδροθεραπευτήριο που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Η δεύτερη, η επονομαζόμενη πηγή του Κάκαβου, βρίσκεται σε απόσταση 50 μ. από την πρώτη, περιέχει ιωδιούχο, βρωμιούχο και χλωριούχο νάτριο και η θερμοκρασία της φτάνει τους 52 βαθμούς Κελσίου.
Έχει αποδειχθεί ότι το νερό των πηγών ενδείκνυται για τη θεραπεία ρευματικών, αρθριτικών και γυναικολογικών παθήσεων.
Το υδροθεραπευτήριο των λουτρών, είχε επισκεφθεί στο παρελθόν ο βασιλιάς Όθωνας και η σύζυγός του Αμαλία.

Στην ανατολική πλευρά του νησιού είναι οι παραλίες Ζογκάκι, Άγιος Στέφανος, Νάουσα, Κουρί, Βασιλικά, Άι Γιάννης, Λιοτρίβι και Λιβάδι και στα νοτιοανατολικά της Κύθνου - στην περιοχή της Παναγιάς Κανάλας - βρίσκεται η όμορφη αμμουδερή παραλία μεγάλης έκτασης που ονομάζεται Μεγάλη Άμμος.

Κύθνος παραλία Μεγάλη Άμμος - Kithnos beaches
Παραλία Μεγάλη Άμμος Κύθνου: kythnos.gr

Αν μείνετε κοντά στο λιμάνι της Κύθνου - το Μέριχα - στην παραλία Μαρτινάκια που βρίσκεται κοντά του, έχετε εύκολη πρόσβαση με τα πόδια και μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, χωρίς να απομακρυνθείτε πολύ.

Κύθνος παραλία Μαρτινάκια - Kithnos beaches
Παραλία Μαρτινάκια Κύθνου: kythnos.gr• Πού να μείνεις στην Κύθνο;

Αν διαθέτεις δικό σου αμάξι καλύτερα να μείνεις ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ αλλιώς προτίμησε ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ απ' όπου θα μπορείς να έχεις ευκολότερη πρόσβαση στις (όχι τόσο συχνές) τοπικές συγκοινωνίες και κάποια μαγαζιά για καφέ, φαγητό ή ποτό στα πόδια σου.

Ξενοδοχεία και δωμάτια θα βρεις - όχι τόσα πολλά - αλλά με καλές οικονομικές προσφορές (δες εδώ τιμές) αρκεί να φροντίσεις να κλείσεις εγκαίρως και όχι τελευταία στιγμή.


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΥΘΝΟΥ:

Δοκίμασε με την πρώτη ευκαιρία, όλες τις παραδοσιακές λιχουδιές του νησιού που συνήθως σερβίρονται παντού και σε σχετικά οικονομικές τιμές.

Από τα περισσότερο γνωστά παραδοσιακά εδέσματα/φαγητά της Κύθνου είναι η «Θερμιώτικη πίτα» (παραδοσιακή πίτα Κύθνου με τυρί) και τα «Σφουγγάτα» (είδος τυροκροκέτας ή τυροκεφτέ) που φτιάχνεται με το παραδοσιακό ανάλατο και ξινό σε γεύση ντόπιο τυρί Κύθνου, το «Ξινό».

Ξακουστά για τη γεύση τους είναι επίσης τα μαλακά τυριά «Κοπανιστή Κύθνου» και «Τρίμα» (από το οποίο παρασκευάζονται τα «Σφουγγάτα»), το κρασί Κύθνου, τα γλυκά κουταλιού και το Παστέλι, ενώ το θυμαρίσιο μέλι του νησιού θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας - καθώς περιέχει μεγάλο ποσοστό θυμαριού.

Τέλος το νησί της Κύθνου διαθέτει επίσης μεγάλη παράδοση στην κεραμική κι έτσι πριν φύγετε, μπορείτε να βρείτε να αγοράσετε (ακόμα και στο λιμάνι του Μέριχα) σαν αναμνηστικά δώρα διάφορα όμορφα πήλινα κεραμικά για το σπίτι σας.
Πού θα φας και θα πιεις στην Κύθνο:

Το πού θα φας και θα πιεις στην Κύθνο - όπως και σε κάθε άλλο τουριστικό προορισμό - είναι στην πραγματικότητα, θέμα πάντα υποκειμενικό και σύμφωνα με τα γούστα του κάθε επισκέπτη.

Μπορώ όμως να σου πω όμως εγώ πού έχω περάσει καλά (και μου έχει μείνει στο μυαλό) και από εκεί και έπειτα παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις.

• Στο εστιατόριο «Όστρια» στον Μέριχα, το λιμάνι της Κύθνου:
Φρέσκο ψάρι αλλά τοπικοί μεζέδες με υπέροχες παραδοσιακές γεύσεις σε λογική τιμή για την τοποθεσία του και το φαγητό που σερβίρει.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2281033017


•Στην «Ψιψίνα» στη γραφική Χώρα της Κύθνου, με γευστικά και ιδιαίτερα πιάτα, καλό σέρβις και πολύ όμορφη αυλή.
Δοκίμασε τη Σφουγγατόπιτα με μέλι, τη σαλάτα Αστάρτη, την τορτίγια μανιταριών, το χειροποίητο λουκάνικο και τη γαριδομακαρονάδα συνοδεύοντας τα με ντόπιο κρασί.
Τις ημέρες και ώρες αιχμής μπορεί να βρεις αναμονή για ελεύθερο τραπέζι γι' αυτό πάρε από πριν τηλέφωνο στο 2281031228 - αν θες να κάνεις κράτηση.


• Στο ψαγμένο και αυθεντικό ταβερνάκι - εστιατόριο «Αρχιπέλαγος» στην περιοχή της Παναγιάς Κανάλας, πάνω από την παραλία Μεγάλη Άμμο με ολόφρεσκα ψάρια ημέρας και νοστιμότατα παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά σε καλές τιμές, μεγάλες μερίδες και φιλόξενο περιβάλλον.
Μπύρα σερβιρισμένη σε παγωμένο ποτήρι.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2281032380
• ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ;

Πεζοπορία:
Η Κύθνος, έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν μοναδική και προσφέρεται για πεζοπορία καθώς διαθέτει ένα πλούσιο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.
Ιδανικές εποχές για πεζοπορία είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη, καθώς οι υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες, μπορεί να σας δυσκολέψουν.


Καταδύσεις:
Η θάλασσα και ο βυθός της Κύθνου είναι μοναδικής ομορφιάς διαμορφώνοντας ένα υποβρύχιο τοπίο και ακτογραμμές με καταπληκτικούς υφάλους για εξερεύνηση.
Πλήρες οργανωμένο καταδυτικό κέντρο θα βρείτε στα Λουτρά Κύθνου.

Συμβουλή: Μην εξερευνήσετε μόνοι σας το θαλάσσιο πλούτο του νησιού - όσο δελεαστικό κι αν σας φαίνεται αρχικά καθώς στην περιοχή υπάρχουν ισχυρά υπόγεια ρεύματα.• ΠΩΣ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ;

Όπως ανέφερα και στην αρχή, η Κύθνος διαθέτει μόνο ελικοδρόμιο και όχι αεροδρόμιο.
Συνεπώς η πρόσβασή σου στο νησί μπορεί να γίνει μόνο με πλοίο.

Συγκεκριμένα η Κύθνος απέχει από το λιμάνι του Λαυρίου περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ από τον Πειραιά το ταξίδι σου με πλοίο της γραμμής θα διαρκέσει σχεδόν ένα τρίωρο.

Όπως μπορεί ήδη να γνωρίζεις (και αν όχι, εγώ οφείλω να σου τονίσω) ο χρόνος του ταξιδιού μέχρι να φτάσεις στην Κύθνο - σε αυτή την περίπτωση - είναι ανάλογος της τιμής.

Δηλαδή μπορεί να σε βολεύει καλύτερα να ταξιδέψεις από Πειραιά αλλά εκτός από το ότι θα κάνεις ταξίδι περίπου 3 ωρών, θα πληρώσεις το ακτοπλοϊκό σου εισιτήριο, σε σχεδόν διπλάσια τιμή από το αν επέλεγες να πας Κύθνο από Λαύριο (που θα σου μείωνε το χρόνο ταξιδιού στο μισό!).

Γι' αυτό κάνε το πρόγραμμά σου με βάση τις αντοχές και την οικονομική σου δυνατότητα.

Και μην ξεχνάς ότι αν κλείσεις το εισιτήριο σου με επιστροφή, θα πληρώσεις συνολικά καλύτερη τιμή 😉

Τέλος, να σου υπενθυμίσω ότι (αν θες να συνδυάσεις περισσότερα νησιά στις διακοπές σου) η Κύθνος συνδέετε καθημερινά (τους καλοκαιρινούς μήνες) ακτοπλοϊκώς με τη Σέριφο, τη Σίφνο, τη Μήλο και την Κίμωλο ενώ περίπου 2-3 φορές την εβδομάδα πλοία από την Κύθνο, συνδέουν το νησί με τη Σαντορίνη, τη Σίκινο, τη Φολέγανδρο και τη Σύρο.
• ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Αν σου άρεσε αυτό το ταξιδιωτικό άρθρο και θες να βλέπεις συχνότερα νέα κι ενημερώσεις μας γύρω από τη μόδα και το στυλ, το φαγητό, τη διατροφή, την ομορφιά και φυσικά τα ταξίδια (σε Ελλάδα και εξωτερικό) - μη ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στις ενημερώσεις μας και να ακολουθήσεις τη Λίλη (Lily) στα social media.


♡ Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας!

💋 Φιλιά από το νησί της Κύθνου!


Love Always
Lily (WasHere)

Χάρτης: Κύθνος

Advertising
Φωτογραφίες
από τις διακοπές μας
στην Κύθνο:


➦• Λιμάνι Μέριχα
Λιμάνι Μέριχα Κύθνος - Merihas port Kythnos
Λιμάνι Μέριχα Κύθνος
➦• Στην παραλία Κολώνες
Παραλία Κολώνες Κύθνος
Παραλία Κολώνες Κύθνος

• Συνοψίζοντας για τις διακοπές σου στην Κύθνο:

Η Κύθνος θεωρείται ότι προσφέρεται για όμορφες, ολιγοήμερες διακοπές, Σαββατοκύριακα και τριήμερα ή τετραήμερα, κοντά στην Αθήνα με πολύ εύκολη και οικονομική πρόσβαση από το λιμάνι του Λαυρίου.

Ωστόσο - αν γνωρίζεις καλά το νησί - μπορείς να ευχαριστηθείς και διακοπές μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας.

Θα σου πρότεινα να πάρεις αυτοκίνητο μαζί σου - αν έχεις την επιλογή γιατί θα σου χρειαστεί προκειμένου από το λιμάνι να μεταβείς γρήγορα και οικονομικά στη Χώρα αλλά και για να γυρίσεις και να γνωρίζεις τις παραλίες και τις ομορφιές που προσφέρει αυτό το μικρό αιγαιοπελαγίτικο νησί.
Έχεις άποψη;
Θες να συμμετέχεις
Στείλε τη δική σου κριτική:Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mail


more lifestyle and beauty

• Διακοπές Κυκλάδες •Μήλος

Πληροφορίες για διακοπές στη ΜήλοΠληροφορίες για διακοπές στη Μήλο more


Κίμωλος

Καλοκαιρινές διακοπές στην ΚίμωλοΔιακοπές στην Κίμωλο more

Πάρος

Καλοκαιρινές διακοπές στο κοσμοπολίτικο νησί της ΠάρουΚαλοκαιρινές διακοπές στο κοσμοπολίτικο νησί της Πάρου more


Νάξος

Καλοκαιρινές διακοπές στη ΝάξοΔιακοπές στην όμορφη Νάξο more

Φολέγανδρος

Η Φολέγανδρος και οι παραλίες τηςΗ Φολέγανδρος και οι παραλίες της more


Κουφονήσια

Καλοκαιρινές διακοπές στα ΚουφονήσιαΓνώρισε τα Κουφονήσια more
more popular

• Δημοφιλή Θέματα •

Tags: Κύθνος Διακοπές

Eνδιαφέροντα θέματα:Ταξίδια στην Ελλάδα 「• Ταξίδια Ελλάδας •」

Ταξίδια εξωτερικού - Ταξίδι εκτός Ελλάδας 「• Γύρισε τον κόσμο •」
Beauty, Life and Style ❘「• Life✢Style •」❘
e-Shop Ψώνισε έξυπνα ❘「• SHOP •」❘

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr