Ταξίδι: Λευκάδα • Παραλία • Αγιοφύλλι

Travel destinations as seen in

English
Όμορφες παραλίες Λευκάδος
Παραλία Αγιοφύλλι:
Νότια Λευκάδα, κοντά στη Βασιλική✍️ Η Λευκάδα όπως σίγουρα έχω τονίσει ξανά μέσα από αυτόν τον τουριστικό οδηγό εμπειριών, έχει πολλές όμορφες παραλίες, διαφόρων τύπων.

Κάποιες με εύκολη πρόσβαση και καταπληκτικά νερά, άλλες που φαίνονται να έχουν φυσιολογικά νερά και κάποιες επίσης με καταπληκτικά νερά αλλά όχι και τόσο εύκολη πρόσβαση.

Για μία από αυτές τις παραλίες - της τρίτης περίπτωσης - θα σου διηγηθώ παρακάτω την αίσθηση της εμπειρίας του να κάνεις μπάνιο σε αυτή (γιατί αποτελεί όντως σημαντική εμπειρία ταξιδιωτική) ώστε να ξέρεις πιθανόν πώς θα σου φανεί μόλις την επισκεφτείς κι εσύ.

Ποια είναι αυτή;

◉ Η παραλία Αγιοφύλλη (γνωστό και ως Το Αγιοφύλλι) Λευκάδας με πρόσβαση είτε οδική (στη συνέχεια ακολουθεί μονοπάτι που θα πρέπει να διασχίσεις πεζός) ή με μικρό καΐκι από το λιμάνι της Βασιλικής.


Αγιοφύλλι Λευκάδας | Agiofili beach Lefkada


Lily's tips:

Πώς θα πας στο Αγιοφύλλι


Πού βρίσκεται η παραλία Αγιοφύλλι;


Η παραλία Αγιοφύλλι βρίσκεται στη νότια πλευρά της μαγευτικής Λευκάδας (το ξέρεις ότι είναι από τα αγαπημένα μου Ελληνικά νησιά - και όχι μόνο από εκείνα στο Ιόνιο - με πραγματικά πολύ εύκολη και οικονομική πρόσβαση) ενώ μπορείς να φτάσεις εκεί - αν δεν διαθέτεις το δικό σου γιοτ ή σκάφος (όπως κι εμείς) είτε με κάποιο μικρό καΐκι που θα βρεις στο λιμάνι του χωριού Βασιλική και κάνει αυτή τη διαδρομή πολλές φορές την ημέρα, είτε οδηγώντας το Ι.Χ. σου έως ενός σημείου μετά τη Βασιλική και από εκεί κάνοντας την υπόλοιπη απόσταση με τα πόδια.

Για να βρεις την ακριβή τοποθεσία της παραλίας σου παραθέτω - για να σε οδηγήσω - τον αντίστοιχο χάρτη της Google εδώ.
Θα σε βοηθήσει πολύ για να δεις πώς και προς τα πού θα πρέπει να κατευθυνθείς για να τη βρεις.
Πόσο κοστίζει να πάω με καραβάκι στην παραλία Αγιοφύλλι;


Από νωρίς το πρωί - ειδικά τους πιο τουριστικούς καλοκαιρινούς μήνες - εκτελούνται κάθε μισή ώρα περίπου τακτικά δρομολόγια από μικρά καραβάκια ή καΐκια με κατεύθυνση το Αγιοφύλλι από το λιμάνι της Βασιλικής (λίγο πιο πριν από την ταβέρνα «Ο Βαγγέλας» από εκείνη τη πλευρά του λιμανιού δηλαδή που φεύγουν τα Φέρυ-Μποτ για Φισκάρδο Κεφαλλονιάς και Ιθάκη).

Το εισιτήριο/κόστος ανά άτομο για να μεταφερθείς εκεί (απόσταση που το καΐκι/καραβάκι την διανύει σε περίπου 20 λεπτά) είναι 7 ευρώ το άτομο, με περιπτώσεις που έχουν καταγεγραφεί να ζητάνε 8 ευρώ/άτομο μήνα Ιούλιο και Αύγουστο.
Τα πολύ μικρά παιδιά δεν πληρώνουν αλλά και πάλι είναι σε συνεννόηση με αυτόν που κόβει τα εισιτήρια στο καραβάκι/καΐκι γα το τι εννοεί μικρό παιδί (καμιά φορά έχω αντιληφθεί ότι πάει και με τη διάθεση - ελπίζω αυτό τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2020 να πάψει να ισχύει).
Το εισιτήριο κάθε ατόμου είναι και επιστροφής, δηλαδή δεν θα πληρώσεις επιπλέον 7 ή 8 ευρώ για να επιστρέψεις από την παραλία αλλά θα πρέπει ωστόσο να μην το χάσεις και να το κρατήσεις ασφαλές μέχρι να ξαναμπείς για να γυρίσεις - καθώς μπορεί να σου ζητηθεί.

Μπορεί να σου φαίνεται ακριβό αλλά νομίζω παρ' αυτά ότι αν θες να δεις την παραλία Αγιοφύλλι και να κολυμπήσεις εκεί αξίζει περισσότερο από το να την επισκεφτείς οδικώς - κίνηση που θα σου προσφέρει περισσότερη ταλαιπωρία και αγανάκτηση, παρά ευχαρίστηση.

Γιατί;
Διάβασε παρακάτω.

Πως θα πάω οδικώς στο Αγιοφύλλι;


Να τονίσω πρώτα εδώ ότι στο ερώτημα αυτό, σαφέστατα μπορώ να απαντήσω και να σε διευκολύνω - αν το επιθυμείς - αλλά ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ σαν λύση να πας σε αυτή την παραλία με το δικό σου Ι.Χ.

Ο δρόμος που ξεκινάει πίσω από το λιμάνι της Βασιλικής για την παραλία Αγιοφύλλι, θέλει πολύ προσοχή είτε είστε με αμάξι είτε με παπάκι ή μηχανή.
Δεν είναι άσφαλτος αλλά στενός χωματόδρομος πολύ κακής ποιότητας (δύο αυτοκίνητα σχεδόν δεν χωράνε να περάσουν ενώ κινδυνεύεις να σπάσεις και το αμάξι σου).

Αν θες να βρεις πάρκινγκ κοντά στην παραλία πληρώνεις σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης από 7 έως και 10 ευρώ το αυτοκίνητο αλλιώς αν δεν το βάλεις στο πάρκινγκ θα πρέπει να ψάξεις να βρεις να το παρκάρεις κάπου πιο πριν - σε αρκετή απόσταση, την οποία στη συνέχεια θα πρέπει να διανύσεις μία στο πήγαινε και μία στην επιστροφή, κάτω από τον ελληνικό καλοκαιρινό ήλιο και ας ευχηθούμε ότι δεν θα κουβαλάς πολλά συμπράγκαλα μαζί.
Επίσης, επειδή προσεγγίζεις την παραλία από ψηλά, θα πρέπει να κατέβεις μερικά (λευκά - που κάνουν αντανάκλαση) σκαλιά για να φτάσεις στη θάλασσα (και να τα ανέβεις για να φτάσεις εκεί που έχεις παρκάρει στην επιστροφή).

Αν είστε πάνω από δύο άτομα, τύποι αθλητικοί - χωρίς πολλά πράγματα να κουβαλήσετε μαζί, διαθέτετε αυτοκίνητο ψηλό ή αγροτικό και θέλετε να το ρισκάρετε είτε γιατί σας αρέσει η περιπέτεια είτε για να κρατήσετε λεφτά στη τσέπη, οκ με βρίσκετε απολύτως σύμφωνη.

Για λιγότερο από τρία άτομα, προσωπικά πιστεύω δεν αξίζει τον κόπο, τα χρήματα που «θα γλυτώσετε» ή την ταλαιπωρία, πάρτε το καραβάκι/καΐκι και ζήστε πιο ξέγνοιαστοι αυτή την εμπειρία.


Όπως και αν επιλέξεις να πας πάντως οδικώς ή ακτοπλοϊκώς - έστω και για μία φορά - αξίζει η επίσκεψη σε αυτή τη Λευκαδίτικη παραλία και λίγο πιο κάτω θα καταλάβεις για ποιο λόγο τη χαρακτηρίζω και «εμπειρία».
Αγιοφύλλι Λευκάδας | Agiofili beach Lefkada
Θέα από ψηλά | Αγιοφύλλι Αύγ. '19


Χαρακτηριστικά παραλίας Αγιοφυλλίου:


Η παραλία στο Αγιοφύλλι βαθαίνει σχετικά απότομα - χωρίς ωστόσο να θεωρείται τόσο επικίνδυνη όσο κάποιες άλλες παραλίες της Λευκάδας - καθώς είναι μικρή και κλειστή από βράχια, συνεπώς σπάνια θα συναντήσεις το καλοκαίρι κύμα, περισσότερο θα βρεις μικρή φουσκοθαλασσιά.
ΜΗΝ την κολυμπήσεις όμως προς τα μέσα.
Ενδεχομένως να υπάρχουν ρεύματα περίπου στο σημείο που τελειώνουν τα βράχια, τα οποία θα μπορούσαν να σε παρασύρουν στα βαθιά.


Τα νερά είναι αυτό το ιδιαίτερο γαλαζοπράσινο της Λευκάδας και συνήθως αρκετά καθαρά και διάφανα.
Μάλιστα τόσο που μία από τις καλύτερες εμπειρίες που θα ζήσεις εκεί είναι να κολυμπάς μαζί με δεκάδες ψάρια γύρω σου (δεν τσιμπάνε από όσο έχω δει) και η αίσθηση είναι μοναδική.
Αν διαθέτεις, πάρε τη μάσκα θαλάσσης σου μαζί.
Θα το ευχαριστηθείς.

Η θάλασσα από ότι έχω δει, προτιμάται για κολύμπι κοντά στην ακτή και από μικρά παιδιά (ηλικίας δημοτικού και άνω) τα οποία ξέρουν καλό κολύμπι.
Βέβαια σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει μαζί και η γονική επίβλεψη.Δεν έχει άμμο αλλά λευκά βότσαλα (τα οποία δεν είναι ότι πονάνε τόσο τα πέλματα όσο ότι τα καίνε, ειδικά αυτά που δεν τα βρέχει το κύμα και τα χτυπάει ο ήλιος). Στα ίδια λευκά βότσαλα οφείλεται και η αντηλιά που μπορεί να σου προκαλέσει αφόρητη ζέστη, κάψιμο ή έγκαυμα, αν δεν έχεις σκιά, καπέλο και πολύ καλό αντηλιακό.

Η παραλία είναι τα τελευταία χρόνια σχετικά οργανωμένη, διαθέτει δηλαδή μερικές ενοικιαζόμενες ομπρέλες με ξαπλώστρες (προς 15 ευρώ το σετ την ημέρα) και μια μικρή καντίνα για νερά, καφέδες (όχι espresso, Freddo και τα παράγωγά τους), ροφήματα, μπύρες και αναψυκτικά.

Μπορείς ωστόσο να κουβαλήσεις τη δική σου ομπρέλα αλλά καλό θα ήταν σε αυτή την περίπτωση να την επισκεφθείς πολύ νωρίς το πρωί γιατί προς το μεσημέρι - και ειδικά στην υψηλή τουριστική σεζόν - πιθανόν να μην βρεις χώρο να τη βάλεις (δες παρακάτω τις φωτογραφίες και θα καταλάβεις τι εννοώ).

Δεν υπάρχει φυσική σκιά από δένδρα.


Τα καλοκαιρινά απογεύματα ο ήλιος δύει πίσω από τον βράχο της παραλίας, έτσι κάνει σχετικά νωρίς σκιά στην ακτή, κάτι που κάποιους μπορεί να μην τους ευχαριστεί τόσο πολύ.
Άλλος ένας λόγος νομίζω να την επισκεφθείς όσο γίνεται πιο νωρίς το πρωί για να τη χαρείς.

Αν πας στο Αγιοφύλλι (και γυρίσεις) με καραβάκι ή καΐκι θέλει πολύ προσοχή με τις ώρες που γράφουν στο πρόγραμμα τους και ειδικά σε περιόδους μεγάλης τουριστικής προσέλευσης, φροντίστε να έχετε έτοιμα τα πράματα σας τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την αναχώρηση επιστροφής προς το λιμάνι της Βασιλικής.


Μια καλή πρόταση αν επιστρέψεις με το καραβάκι από την παραλία Αγιοφύλλι αργά το απόγευμα, είναι να κάτσεις για φαγητό σε κάποιο από τα εστιατόρια στο γραφικό λιμανάκι της Βασιλικής.
Τα περισσότερα έχουν αναρτημένο το μενού και τις τιμές του μπροστά, ώστε να μπορείς με ένα απλό πέρασμα να τα δεις και να επιλέξεις να φας εκεί που πιστεύεις ότι θα το ευχαριστηθείς. 


Φωτογραφίες
απ' το Αγιοφύλλι
Λευκάδας:


Αγιοφύλλι Λευκάδας | Agiofili beach Lefkada
⤷ Αγιοφύλλι: Στο καΐκι ⤴
Αγιοφύλλι Λευκάδας | Agiofili beach Lefkada
⤷ Αγιοφύλλι: Η παραλία ⤴
Αύγουστο στο Αγιοφύλλι Λευκάδας | Agiofili beach Lefkada
⤷ Αγιοφύλλι: Αύγουστος ⤴
Αύγουστο στο Αγιοφύλλι Λευκάδας | Agiofili beach Lefkada
⤷ Αγιοφύλλι: Αύγουστο ⤴
Αγιοφύλλι Λευκάδας | Agiofili beach Lefkada
⤷ Αγιοφύλλι: Η παραλία ⤴
Αγιοφύλλι Λευκάδας | Agiofili beach Lefkada
⤷ Αγιοφύλλι: Η παραλία ⤴
Αγιοφύλλι Λευκάδας | Agiofili beach Lefkada
⤷ Αγιοφύλλι: Η παραλία ⤴
Αγιοφύλλι Λευκάδας | Agiofili beach Lefkada
⤷ Αγιοφύλλι: Η παραλία ⤴
Αγιοφύλλι Λευκάδας | Agiofili beach Lefkada
⤷ Αγιοφύλλι: Η παραλία ⤴
Αγιοφύλλι Λευκάδας | Agiofili beach Lefkada
⤷ Αγιοφύλλι: Επιστροφή ⤴

⤷ Video: Agiofili beach ⤴
Χάρτης: Αγιοφύλλι • Λευκάδα

• Συνοψίζοντας για την παραλία Αγιοφύλλι:Η παραλία Αγιοφύλλι είναι μία από τις πολύ όμορφες - αν και αρκετά μικρές - παραλίες της Λευκάδας που αξίζει τουλάχιστον μία φορά να την επισκεφτείς, όσο θα βρίσκεσαι στο νησί.

Η εμπειρία του να κολυμπάς με τόσα πολλά ψάρια γύρω σου σε αυτά τα πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά είναι πραγματικά αξιομνημόνευτη.

Ωστόσο το Αγιοφύλλι δεν προσφέρει την ευκολότερη πρόσβαση - προτείνω να πας εκεί με το καραβάκι/καΐκι που φεύγει από το λιμάνι της Βασιλικής και όχι οδικώς.

Επίσης σίγουρα θα πρέπει να είσαι οργανωμένος με τη δική σου τεχνητή σκιά, καπέλο και νερό αν δεν θέλεις να το πληρώσεις σαν υπηρεσία λίγο ακριβό (και φυσικά αν προλάβεις και βρεις διαθέσιμες κάποια από τις λιγοστές ξαπλώστρες να νοικιάσεις) ενώ μπορείς να αγοράσεις καφέ, μπύρα ή κάποιο αναψυκτικό (όχι ιδιαίτερα φθηνά) από τη μοναδική καντίνα (μονοπώλιο) της παραλίας.

Τέλη Ιουλίου και Αύγουστο το Αγιοφύλλι γεμίζει κυριολεκτικά κόσμο, όχι ελεύθερη ομπρέλα δεν προλαβαίνεις εύκολα να βρεις αλλά ούτε μέρος να ακουμπήσεις την πετσέτα σου.

Η αντηλιά είναι μεγάλη λόγω των λευκών βότσαλων της παραλίας (μη ξεχάσεις οπωσδήποτε καπέλο και καλό αντηλιακό) ενώ η καλύτερη ώρα της ημέρας για να την επισκεφτείς είναι περισσότερο νωρίς το πρωί (όσο πιο νωρίς - τόσο πιο ήσυχα) παρά το απόγευμα, καθώς ο ήλιος δύει πίσω από το ψηλό βράχο που βρίσκεται στα δεξιά της παραλίας και έρχεται γρήγορα η σκιά.

Σημαντικό:

Αν σου άρεσε αυτό το ταξιδιωτικό άρθρο και θες να βλέπεις συχνότερα νέα κι ενημερώσεις μας γύρω από τη μόδα και το στυλ, το φαγητό, τη διατροφή, την ομορφιά και φυσικά τα ταξίδια (σε Ελλάδα και εξωτερικό) - μη ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στις ενημερώσεις μας και να ακολουθήσεις τη Λίλη (Lily) στα social media.


Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας!

💋 Φιλιά από την παραλία Αγιοφύλλι Λευκάδος!Love Always
Lily (WasHere)

Η ΛΕΥΚΑΔΑ
| σε τίτλους |

για γρήγορη ανάγνωση •

Διακοπές στη Λευκάδα
Η παραλία Κάθισμα χωρίς κόσμο
Παραλία Πευκούλια Λευκάδας
Παραλία Αγιοφύλλι Λευκάδας
Η παραλία της Αμμόγλωσσας
Στο Περιγιάλι Λευκάδας
Στο Βλυχό Λευκάδας
Διαμονή στη ΛευκάδαΈχεις άποψη;
Θες να συμμετέχεις;

Στείλε τη γνώμη σου, κριτικές και προτάσεις:Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mail


more style and beauty

• INteresting STORIES •Η παραλία Αμμόγλωσσα στην πόλη της Λευκάδας Παραλία Αμμόγλωσσας
Η παραλία Κάθισμα της Λευκάδας Παραλία Κάθισμα χωρίς κόσμο
Παραλία Πευκούλια Λευκάδας Παραλία Πευκούλια Λευκάδας
Βλυχό, Βλιχο, Βλυχό Λευκάδα, Vlixo, Vluxo lefkada, Vlicho Lefkada, Στο Βλυχό Λευκάδος

Ξενοδοχεία και δωμάτια διαμονής Λευκάδα Διαμονή στη Λευκάδα
Ταξίδι στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας Λίμνη Como Ιταλίας
Οικονομικό ταξίδι στη Βενετία Στη Βενετία οικονομικά
Travel to Nazare Portugal Nazare • Πορτογαλίαmore popular

• δημοφιλή άρθρα •
Tags: Ταξίδι | Ταξίδια

•moreMOREmore•Follow Lily on social media:


Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr