Ταξίδια: Χαϊδελβέργη • Γερμανία

Travel destinations as seen in

GR | EN
Ταξίδι στη Χαϊδελβέργη
(Τα αξιοθέτα που μπορείτε να επισκεφθείτε και τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε ενώ βρίσκεστε στην πόλη της Χαϊδελβέργης)
Χαϊδελβέργη • ΓερμανίαΤι προτείνω να κάνεις
στο ταξίδι σου στη Χαϊδελβέργη
✍️ Ίσως να έχεις ήδη ακούσει ότι η Χαϊδελβέργη θεωρείται μια από τις ομορφότερες πόλεις της Γερμανίας.

Αν και δεν έχω ταξιδέψει σε ολόκληρη τη Γερμανία (για να έχω τεκμηριωμένη άποψη ως προς το αν η παραπάνω άποψη αποτελεί φήμη ή πραγματικότητα, ωστόσο) νομίζω ότι η ομορφιά της Χαϊδελβέργης είναι δύσκολο να μην γίνει εύκολα αντιληπτή, ακόμα και από την μόλις πρώτη επίσκεψη κάποιου, σε αυτή την πολυσυζητημένη Γερμανική πόλη.

Η Χαϊδελβέργη διοικητικά αποτελεί ιδιοκτησία του Γερμανικού ομόσπονδου κράτους της Βάδης-Βυρτεμβέργης ενώ γεωγραφικά βρίσκεται στο βορειοδυτικό του άκρο.

Στο παρελθόν υπήρξε το κέντρο του γερμανικού ρομαντισμού και σήμερα θεωρείται ως ένας από τους κύριους τουριστικούς Γερμανικούς προορισμούς, κυρίως χάρη στα γραφικά ερείπια του κάστρου/παλατιού της, στην παλιά της πόλη (Altstadt), στο ποτάμι της και στα υπόλοιπα αξιοθέατά της.

Ιδιαίτερα γνωστό είναι και το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, το οποίο ιδρύθηκε το 1386 μ.Χ. και είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο που υπάρχει στη Γερμανία.

Η ομορφιά της πόλης είναι παγκοσμίως γνωστή και κάθε χρόνο εκτιμάται από (11,8) εκατομμύρια επισκέπτες.

Η γραφική Χαϊδελβέργη βρίσκεται στη μέση της περιοχής που οριοθετούν οι ποταμοί Ρήνος - Νέκαρ.
Χωμένη σε μια επικλινή κοιλάδα, περιτριγυρισμένη από δάση και απόκρημνους βράχους, αυτή η ιστορική πόλη στον ποταμό Neckar της νοτιοδυτικής Γερμανίας, ψηφίστηκε ως η ένατη πιο εμπνευσμένη πόλη παγκοσμίως για να επισκεφθεί κάποιος ταξιδιώτης.

Πλέον βίλες με καταπράσινες εκτάσεις και κτίρια με αρχιτεκτονικές επιρροές του καλλιτεχνικού κινήματος Art Nouveau και της Νεο-Αναγέννησης χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη εικόνα αυτής της γερμανικής πόλης.

Αλλά η Χαϊδελβέργη δεν είναι απλώς μια όμορφη πόλη.

Μετά το Μόναχο, η Χαϊδελβέργη θεωρείται ότι προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα ζωής από οποιαδήποτε άλλη Γερμανική πόλη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από μια μελέτη που διεξήχθη από τον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ZDF και από προγράμματα οικονομικών ερευνών, δείχνοντας ότι το 98% των ανθρώπων που ζει ή επισκέπτεται τη Χαϊδελβέργη αισθάνεται «άνετα» ή «πολύ άνετα" εκεί.

“Υπάρχει κάτι ιδανικό στη Χαϊδελβέργη” έγραψε ο Γκαίτε το 1779.
Σχεδόν 250 χρόνια αργότερα, αυτό ισχύει ακόμα.

Η όμορφη προπολεμική αρχιτεκτονική της Χαϊδελβέργης (σε αντίθεση με πολλές άλλες γερμανικές πόλεις που είχαν καταστραφεί από βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου) εξακολουθεί (σε μεγάλο βαθμό) να παραμένει ορατή για τον σύγχρονο επισκέπτη.


Βικιπαίδεια:
Η Χαϊδελβέργη είναι μια πανεπιστημιούπολη στην περιοχή Baden-Württemberg που διασχίζει ο ποταμός Neckar της νοτιοδυτικής Γερμανίας.
Στην απογραφή του 2016, ο πληθυσμός της ήταν 159.914 μόνιμοι κάτοικοι, με το ένα τέταρτο περίπου του πληθυσμού αυτού να είναι μαθητές και φοιτητές.
Η Χαϊδελβέργη βρίσκεται περίπου 78χλμ. νότια της Φρανκφούρτης και είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.
Η πόλη της Χαϊδελβέργης αποτελεί επίσης - καθ' όλη τη διάρκεια των αιώνων - έναν παγκόσμιο κόμβο των τεχνών, ειδικά της λογοτεχνίας και ονομάστηκε «πόλη λογοτεχνίας» από το δίκτυο δημιουργικών πόλεων της UNESCO.
Η Χαϊδελβέργη είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω του ρομαντικού και γραφικού της χαρακτήρα, τον οποίο συμπληρώνουν διάφορα αξιοθέατα όπως το κάστρο της Χαϊδελβέργης, το μονοπάτι των Φιλοσόφων, το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας και το πιο αξιόπιστο πανεπιστήμιο της Ευρώπης που διαθέτει αλλά και το μπαρόκ στιλ της παλιάς της πόλης.


Η ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ
| στα χέρια σου|

χρήσιμα τηλέφωνα & links•


Δημαρχείο της Χαϊδελβέργης
|Stadtverwaltung Heidelberg|:

(Rathaus, Marktplatz 10 69117 Χαϊδελβέργη:)
+49 6221 58-10580


Ανοικτή Γραμμή 115:
Παρακαλούμε καλέστε στο 115 για ερωτήσεις και αιτήματα προς τη διοίκηση της πόλης της Καρλσρούης σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

• Εξωτερικές υποθέσεις
• Συμβουλευτική για τα απόβλητα
• Διαβατήρια και εγγραφή
• Αστυνομικά θέματα
• Εγγραφή οχημάτων
• κι άλλα...


Επείγουσα Ιατρική Ανάγκη
(Medizinischen Klinik des Universitätsklinikums Im Neuenheimer Feld 410):
Τηλέφωνο: 116117
Ασθενοφόρο: 10177


Επέιγουσα ιατρική ανάγκη με κόστος:
(για ιδιώτες ασφαλισμένους ή άμεσους πληρωτές)
Τηλέφωνο: +49 1805 304505


Αστυνομικό τμήμα Χαϊδελβέργης:
(56 Van Riebeeck Str. Χαϊδελβέργη)
Τηλέφωνο: +49 028 722 1910


Αριθμοί τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης και υπηρεσιών σε ετοιμότητα:
Παρακαλώ καλέστε το 112 τoν τυποποιημένο αριθμό έκτακτης ανάγκης στην Ευρώπη για:
την πυροσβεστική υπηρεσία, την αστυνομία και ιατρικές υπηρεσίες διάσωσης.


Αριθμός φαξ για έκτακτη ανάγκη:
+49 (0)721 - 93
Μην χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για έκτακτες ανάγκες!


Τηλεφωνική γραμμή αντιμετώπισης κρίσεων:
(Καλέστε σε περίπτωση σημαντικών ατυχημάτων ή/και καταστροφών)
+49 (0)721/133-3333


Το κάστρο-παλάτι της Χαϊδελβέργης από τη γέφυρα Χαϊδελβέργη • Το κάστρο από τη γέφυρα


Lily's tips:


Αξιοθέατα της Χαϊδελβέργης
για να επισκεφθείτε στο ταξίδι σας στην πόληΗ παλιά γέφυρα της Χαϊδελβέργης:

Η γέφυρα του Karl Theodor (κοινώς γνωστή ως Old Bridge ή Alte Brücke) είναι μια τοξωτή γέφυρα της Χαϊδελβέργης που συνδέει τις δύο απέναντι όχθες του ποταμού Νέκαρ.

Για την ακρίβεια, συνδέει την παλιά πόλη με το ανατολικό τμήμα της συνοικίας Neuenheim της Χαϊδελβέργης στην απέναντι όχθη.

Η σημερινή γέφυρα (κατασκευασμένη από ψαμμίτη του ποταμού Neckar και αριθμητικά η ένατη γέφυρα που χτίστηκε στο συγκεκριμένο σημείο) κατασκευάστηκε το 1786 από τον Elector Charles Theodore και είναι ένα από τα πιο γνωστά ορόσημα - σημεία ενδιαφέροντος του συγκεκριμένου τουριστικού προορισμού στη Χαϊδελβέργη.

Οι δίδυμοι πύργοι στην πλευρά του ποταμού που βρίσκεται πιο κοντά στο γραφικό κέντρο της παλιάς πόλης, αποτελούσε κάποτε μέρος του τείχους της Χαϊδελβέργης και περιείχε μπουντρούμια που χρησιμοποιούνταν ως κελιά - για να στεγάζουν εγκληματίες.
Στο κέντρο αυτών των πύργων, πάνω από το λιμάνι, κρέμεται μια σιδερένια πλάκα που αποδίδει φόρο τιμής στα αυστριακά στρατεύματα οποία το 1799 βοήθησαν στην υπεράσπιση της γέφυρας από μια γαλλική επίθεση.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία της γέφυρας είναι το άγαλμα μιας μαϊμού που κρατάει έναν καθρέφτη.
Ο θρύλος για αυτό το περίεργο άγαλμα, λέει ότι συμβολίζει το γεγονός ότι ούτε οι κάτοικοι της πόλης της Χαϊδελβέργης, ούτε οι άνθρωποι που ζούσαν έξω από αυτή, ήταν καλύτεροι ο ένας από τον άλλο και ότι θα έπρεπε να κοιτούν - κάθε φορά - πίσω από τον ώμο τους, καθώς διασχίζουν τη γέφυρα, προκειμένου να μην το ξεχνούν.Η γέφυρα, το κάστρο και το παλάτι της Χαϊδελβέργης Η γέφυρα, το κάστρο και το παλάτι της Χαϊδελβέργης
Το κάστρο | Παλάτι της Χαϊδελβέργης:

Το κάστρο της Χαϊδελβέργης είναι γνωστό και ως Schloss της Χαϊδελβέργης.
Είναι ένα πολύ ωραίο παλιό κάστρο, το οποίο σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε και να περιηγηθείτε στους χώρους του.
Αποτελεί ένα απομονωμένο μοναδικό μοναστηριακό συγκρότημα (που έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO) με τα παγκοσμίως γνωστά ερείπια της Χαϊδελβέργης.

Το Ludwigsburg προσφέρει επίσης ένα μεγάλο μπαρόκ παλάτι που διαθέτει και ένα ειδικό μουσείο - μόνο για παιδιά.
Η περιήγηση στους εσωτερικούς χώρους του Παλατιού είναι δυνατή μόνο με ξεναγό.
Το παλάτι / κάστρο της Χαϊδελβέργης είναι ίσως και το καλύτερο μέρος της πόλης από το οποίο μπορείτε να βγάλετε εξαιρετικές πανοραμικές φωτογραφίες της υπέροχης του θέας.
Η επίσημη σελίδα του Κάστρου της Χαϊδελβέργης: schloss-heidelberg
(Εισιτήριο εισόδου: 8 ευρώ/άτομο - Μειωμένο 4,00€
Τελευταία είσοδος στις 5.10 μ.μ.)
Η παλιά πόλη της Χαϊδελβέργης:

Η παλιά πόλη ή το Altstadt της Χαϊδελβέργης (Altstadt είναι η γερμανική ορολογία για την "παλιά πόλη" και γενικά αναφέρεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης ή του κέντρου της πόλης, σε αντίθεση με τα νεότερα προάστια έξω) βρίσκεται στους πρόποδες του κάστρου/παλατιού της και είναι ένα υπέροχο μέρος για να το περπατήσετε, ήμέρα ή νύχτα.
Επεκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Νέκαρ για ένα ολόκληρο μίλι, με το Karlstor στο ένα άκρο και την πλατεία Bismarckplatz στο άλλο.
Στο μεταξύ αποτελεί ένα υπέροχο συνδυασμό παλαιών και νέων κτιρίων, μικρών δρόμων ή σοκακίων και πολλών πλακόστρωτων στενών - συνεπώς τα ψηλά τακούνια δεν είναι πολύ ευπρόσδεκτα (αν και προσωπικά το τόλμησα, όπως θα δεις στις φωτογραφίες παρακάτω), πλατείες με τοπικά καταστήματα της γερμανικής αγοράς, μαγαζιά της τέχνης, ιστορικά μνημεία, ιδέες για ψώνια, φαγητό και χαλάρωση.

Μην φοβηθείς να παραγγείλεις καφέ στην κεντρική πλατεία του δημαρχείου (πληρώσαμε τον διπλό εσπρέσο 3.30€) - πιστεύοντας ότι είναι ακριβός, καλή τοπική μπύρα (πληρώσαμε 3.60€ το ποτήρι των 500 ml) ή ένα ποτήρι τοπικό κρασί (θα σου κοστίσει περίπου 3€ το ποτήρι).

Δεν είναι και τόσο ακριβά όσο νομίζετε ότι θα είναι (αλλά ρίξτε και μια ματιά στον κατάλογό τους πρίν παραγγείλετε - σε περίπτωση που όταν επισκεφτείτε εσείς τη Χαϊδελβέργη, έχει αλλάξει κάτι).

Παρ' αυτά, θα συναντήσεις και πολλά μικρά διαμαντάκια γύρω από το κεντρικές πλατείες της πόλης, κρυμμένα στα στενά σοκάκια, έτοιμα να σου προσφέρουν σπουδαίες γευστικές απολαύσεις σε (συνήθως - και για τα ελληνικά δεδομένα) οικονομικές τιμές.


Από την ταράτσα του παλιού καθεδρικού ναού του Αγίου Πνεύματος (γνωστού και ως Heiliggeistkirch) που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας της αγοράς Marktplatz (όπου βρίσκεται το Δημαρχείο της Χαϊδελβέργης ή το 'Rathaus') μπορείτε να απολαύσετε την δεύτερη καλύτερη πανοραμική θέα της πόλης - με πρώτη αυτή του κάστρου (Schloss Heidelberg), να θαυμάσετε από ψηλά την εκκλησία των Ιησουιτών (Jesuitenkirche), τον ποταμό Νέκαρ και την φημισμένη γέφυρα Karl Theodor Bridge.
Η είσοδος στην εκκλησία είναι δωρεάν, αν και κοστίζει περίπου 2€/ άτομο για να ανεβείτε από τις (ελαφρώς απότομες) σκάλες της στην ταράτσα της.

Η παλιά πόλη σίγουρα διαθέτει όμορφη ατμόσφαιρα και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό ιστορικό τμήμα της παλιάς και εύπορης Γερμανίας.Ο δρόμος των φιλοσόφων της Χαϊδελβέργης:

Ο περίπατος ή ο δρόμος των Φιλόσοφων στη Χαϊδελβέργη (Philosophenweg) είναι μια παλιά διάσημη πεζοπορική διαδρομή που ξεκινάει από το Neuenheim και μπορεί να καταλήξει στο Ziegelhausen ή στο Michaelskloster Heiligenberg.
Στα πρώτα 800μ. του μονοπατιού, μπορείτε να απολαύσετε την θέα της παλιάς πόλης "Altstadt" και στη συνέχεια είτε να κατεβείτε από τα σκαλιά προς την παλιά πόλη είτε να συνεχίσετε τον περίπατο σας στο δάσος.
Προτείνω να ξεκινήσετε το μονοπάτι των Φιλοσόφων από τη γέφυρα που βρίσκεται δίπλα στην φημισμένη πλατεία Bismarckplatz, αν θέλετε να μην ταλαιπωρηθείτε αρκετά.
Η επιλογή είναι δική σας αλλά σίγουρα η διαδρομή αξίζει σαν εμπειρία - οποιαδήποτε εποχή του χρόνου αντέχετε να την διασχίσετε.Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης:

Το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης είναι ένα δημόσιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας με έδρα τη Χαϊδελβέργη, της περιοχής Μπάντεν-Βυρτεμβέργη στη νοτιοδυτική Γερμανία.
Ιδρύθηκε το 1386 και είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας αλλά και το τρίτο παλαιότερο στην παλαιά Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Σήμερα αποτελείται από δώδεκα μεμονωμένα σχολές και προσφέρει προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα σε περίπου εκατό διαφορετικούς επιστημονικούς - και όχι μόνο - τομείς.
Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων Έρευνας.
Σήμερα το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης θεωρείται ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια ολόκληρης της Ευρώπης και στους απόφοιτούς του έχουν απονεμηθεί συνολικά 30 βραβεία Νόμπελ.
Περίπου το 20% των φοιτητών του είναι άτομα που γεννήθηκαν εκτός Γερμανίας.
Στις μέρες μας εκτός από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην παλιά πόλη της Χαϊδελβέργης, μερικά από τα τμήματα της λειτουργούν επίσης στην περιοχή Neuenheimer Feld στα περίχωρα της.* Στη Γερμανία δεν υπάρχει Uber για τη μετακίνησή σας.
Στους δρόμους της θα συναντήσετε μόνο τα κλασικά Γερμανικά ταξί.
Όμως οι χρεώσεις τους όπως και τα βασικά τους κόμιστρα, μπορεί να είναι λίγο τσουχτερές για το μέσο Έλληνα ταξιδιώτη.
Αν ωστόσο δεν αντιμετωπίζετε οικονομικό θέμα και θέλετε να μετακινήστε με ταξί, μπορείτε - για οποιαδήποτε απόσταση στη Χαϊδελβέργη - εκτός από την παλιά πόλη όπου πρέπει αναγκαστικά να την περπατήσετε ή για ορισμένες αποστάσεις εντός στις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τοπικό λεωφορείο ή το τραμ.
Μάλιστα μερικά δρομολόγια των τοπικών λεωφορείων ή των μικρών τρένων που διαθέτει και η Χαϊδελβέργη, είναι πραγματικά πολύ χρήσιμα και προσφέρουν τη φθηνότερη μεταφορά μεταξύ δύο κοντινών σημείων ή και πόλεων.
Για παράδειγμα το (light rail) Tram No5 συνδέει εύκολα και οικονομικά την απόσταση του χάρτη από το κέντρο του Μανχάιμ μέχρι τη Χαϊδελβέργη (κάνει τέρμα στο Dossenheim Nord).


Τα καλύτερα μπαρ & εστιατόρια
για να πιεις και να φας στη Χαϊδελβέργη
Schnitzelbank:

Το σνίτσελ τους είναι φανταστικό!
Το συγκεκριμένο εστιατόριο αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να φάτε και πολλά άλλα ωραία γερμανικά - παραδοσιακά πιάτα/φαγητά.
Προσφέρουν μεγάλες μερίδες σε πολύ καλές τιμές.
Δεν θα απογοητευτείτε αν το επισκεφθείτε για φαγητό, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας (εκτός από τα πρωινά που παραμένει κλειστό).
Διαθέτουν επίσης αγγλικό μενού ενώ δέχονται και πιστωτικές κάρτες.
Σίγουρα πρέπει να το επισκεφθείτε ενώ βρίσκεστε στη Χαϊδελβέργη αν θέλετε να δοκιμάσετε την καλή και αυθεντική τοπική κουζίνα.

Διεύθυνση: Bauamtsgasse 7, 69117 Χαϊδελβέργη, Γερμανία
Επίσημη ιστοσελίδα: schnitzelbank-heidelberg
Vetter's Alt Heidelberger Brauhaus:

Το συγκεκριμένο εστιατόριο προσφέρει πολύ νόστιμο, παραδοσιακό γερμανικό φαγητό φρέσκια μέσα στο χώρο μιας τοπικής ζυθοποιίας/μπυραρίας ψ(μπορείτε να ζητήσετε να δοκιμάσετε 4 μικρά δείγματα της μπύρας - αν θέλετε - πριν την παραγγελία σας).
Το μέρος είναι αρκετά δημοφιλές και ίσως συναντήσετε λίγο παραπάνω κόσμο τις ώρες του (Γερμανικού) δείπνου - που σημαίνει ότι τις ώρες που συνήθως τρώμε οι Έλληνες το βραδινό μας φαγητό, μάλλον στο συγκεκριμένο εστιατόριο - μπυραρία, θα το απολαύσετε με την ησυχία σας.
Το ζυθοποιείο που βρίσκεται εντός του μαγαζιού - είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον σαν θέαμα και σίγουρα θα κάνει την εμπειρία σας ακόμα καλύτερη.
Προσφέρονται επίσης κάποιες επιλογές σε χορτοφαγικά πιάτα και μη ξεχάσετε να ολοκληρώσετε το φαγητό σας με κάποιο από τα πολύ νόστιμα γλυκά, που θα βρείτε στο μενού του.
Προτείνω να πάτε οπωσδήποτε ενώ βρίσκεστε στη Χαϊδελβέργη!
Θα με θυμηθείτε.

Διεύθυνση: Steingasse 9, 69117 Χαϊδελβέργη, Γερμανία
Επίσημη ιστοσελίδα: brauhaus-vetter
Palmbräu Gasse Heidelberger:

Πολύ ωραίο μέρος για μεσημεριανό (φαγητό) στο κέντρο της παλιάς πόλης της Χαϊδελβέργης. Το προσωπικό είναι πολύ καλό (γρήγορο, ευγενικό κι εξυπηρετικό) και οι μερίδες φαγητού πολύ ικανοποιητικές για την τιμή τους.
Παραγγείλετε το σνίτσελ μαζί με μια τοπική μπύρα Keller.

Διεύθυνση: Steingasse 9, 69117 Χαϊδελβέργη, Γερμανία
Επίσημη ιστοσελίδα: palmbraeugasseΞενοδοχεία και Δωμάτια
με προσφορές διαμονής

Οικονομική διαμονή με online κρατήσεις
Σημαντικό:

Αν σου άρεσε αυτό το ταξιδιωτικό άρθρο και θες να βλέπεις συχνότερα νέα κι ενημερώσεις μας γύρω από τη μόδα και το στυλ, το φαγητό, τη διατροφή, την ομορφιά και φυσικά τα ταξίδια (σε Ελλάδα και εξωτερικό) - μη ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στις ενημερώσεις μας και να ακολουθήσεις τη Λίλη (Lily) στα social media.


♡ Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας!
💋 Φιλιά από την όμορφη Χαϊδελβέργη!


Love Always
Lily (WasHere)

Περισσότερες φωτογραφίες
απ' το ταξίδι μας
στη Χαϊδελβέργη:


Το κάστρο από τη γέφυρα της ΧαϊδελβέργηςΧαϊδελβέργη Γερμανία
Χαϊδελβέργη ΓερμανίαΧαϊδελβέργη Γερμανία
Χαϊδελβέργη ΓερμανίαΧαϊδελβέργη Γερμανία
Χαϊδελβέργη Γερμανία - Παλιά πόληΠαλιά πόλη Χαϊδελβέργης
Χαϊδελβέργη ΓερμανίαΧαϊδελβέργη Γερμανία
Χαϊδελβέργη Γερμανία Χαϊδελβέργη Γερμανία


Χάρτης: Χαϊδελβέργη • Γερμανία


Ιστότοποι με πληροφορίες για τη Χαϊδελβέργη:
hip-heidelberg.comwikipedia.orgheidelberg.detourism-heidelberg.com

Advertising


Έχεις άποψη;
Θες να συμμετέχεις
Στείλε τη δική σου κριτική:Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mail


more lifestyle and beauty

• Ενδιαφέροντα Ταξίδια •Κίνα

Ταξίδι στην Κίνα -  Ο Πήλινος ΣτρατόςAπό κοντά ο περίφημος Κινέζικος Πήλινος Στρατός more

Κίνα Ταξίδι στην Κίνα

Μια ημέρα στο παλάτι με τα Θερινά Ανάκτορα του Πεκίνου more

Κίνα Ταξίδι στη Σαγκάη - Κίνα

Ανακάλυψε τη Σαγκάη - τη Νέα Υόρκη της Ασίας more


Ταξίδι στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας Στη λίμνη Como
Οικονομικό ταξίδι στη Βενετία Στη Βενετία οικονομικά
Ταξίδι στο Μπέργκαμο της Ιταλίας Ταξίδι στο Μπέργκαμο
Ταξίδι στη Κοΐμπρα της Πορτογαλίας
Ταξίδι στη Κοΐμπρα της Πορτογαλίας

Ταξίδι στην φοιτητούπολη της Πορτογαλίας και γενέτειρα των Fados more

Ταξίδι στη Nazaré Portugal

Ταξίδι στην πιο όμορφη και διάσημη παραλία της Πορτογαλίας more

Κάμπο Ντα Ρόκα - Ταξίδι Πορτογαλία

Ακρωτήρι Cabo da Roca - Το νοτιότερο ευρωπαϊκό άκρο more


• Ταξίδια Ελλάδα •Μήλος

Πληροφορίες για διακοπές στη ΜήλοΠληροφορίες για διακοπές στη Μήλο more


Κίμωλος

Καλοκαιρινές διακοπές στην ΚίμωλοΔιακοπές στην Κίμωλο more

Πάρος

Καλοκαιρινές διακοπές στο κοσμοπολίτικο νησί της ΠάρουΚαλοκαιρινές διακοπές στο κοσμοπολίτικο νησί της Πάρου more


Νάξος

Καλοκαιρινές διακοπές στη ΝάξοΔιακοπές στην όμορφη Νάξο more

Φολέγανδρος

Η Φολέγανδρος και οι παραλίες τηςΗ Φολέγανδρος και οι παραλίες της more


Κουφονήσια

Καλοκαιρινές διακοπές στα ΚουφονήσιαΓνώρισε τα Κουφονήσια more
more popular

• Δημοφιλή Θέματα •

Tags: Λευκάδα Πευκούλια

Eνδιαφέροντα θέματα:Ταξίδια στην Ελλάδα 「• Ταξίδια Ελλάδας •」

Ταξίδια εξωτερικού - Ταξίδι εκτός Ελλάδας 「• Γύρισε τον κόσμο •」
Beauty, Life and Style ❘「• Life✢Style •」❘
e-Shop Ψώνισε έξυπνα ❘「• SHOP •」❘

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr