Υγεία: Τεστ ΠΑΠ σε ιδιωτικό εργαστήριο ή σε γυναικολόγο;

Travel destinations as seen in


Τεστ ΠΑΠ σε ιδιωτικό εργαστήριο ή σε γυναικολόγο;
Εξετάσεις • Τεστ ΠΑΠ
Τι «μόδα» κι αυτή τελευταία με τα τεστ ΠΑΠ;


✍ Τι ακριβώς συμβαίνει με τους γυναικολόγους και το τεστ ΠΑΠ τελευταία;

Προσωπικά σχεδόν όλα τα προηγούμενα χρόνια έκανα το - τόσο απαραίτητο για εμάς τις γυναίκες - Τεστ ΠΑΠανικολάου στη Βιοιατρική ή σε κάποιο άλλο εργαστήριο που εξυπηρετούσε το πρόγραμμα μου (όσο ήμουν στην Αθήνα), καθώς είναι μια πολύ σημαντική γυναικεία εξέταση υγείας, η οποία γράφεται στον ΕΟΠΥ και απαιτεί – αν την κάνεις σε ιδιωτικό εργαστήριο – να πληρώσεις μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό συμμετοχής (περίπου 2 ευρώ).

Εδώ και κάνα χρόνο περίπου, έχει πέσει στην αντίληψη μου ότι έχει περάσει σαν νέα «μόδα» από τους περισσότερους γυναικολόγους (τουλάχιστον που εγώ προσωπικά συναντώ και συνομιλώ), να επιδιώκουν να πληρώνονται οι ίδιοι το τεστ ΠΑΠ, δηλαδή να το κάνεις στο ιατρείο τους – όπου θα σου παίρνουν το κολπικό υγρό προς εξέταση – θα στέλνουν το δείγμα σε δικό του εργαστήριο (το οποίο τους κάνει φυσικά πολύ οικονομική τιμή ανάλυσης) και στη συνέχεια, το πλήρες πακέτο της εξέτασης θα το χρεώνεται το κορόιδο.
Ποιο είναι αυτό;
Μα φυσικά εσύ (κι εγώ μαζί).

Έτσι αντί των 6-8 ευρώ που είναι περίπου η συμμετοχή σου στον ΕΟΠΥΥ, στο ιατρείο του κάθε γυναικολόγου θα πληρώσεις από 50 έως 100 ευρώ την ίδια εξέταση (αν έχεις ακούσει και ακριβότερες τιμές, δυστυχώς σε πιστεύω αλλά δεν θέλω να ξέρω γιατί πραγματικά νευριάζω).

Μάλιστα ένας γιατρός, ο οποίος δουλεύει και σε δημόσιο μαιευτήριο, προσπαθώντας να με πείσει τελευταία να κάνω την εξέταση στο ιατρείο του, μου είπε ότι τα ιδιωτικά εργαστήρια δεν είναι αξιόπιστα καθώς δεν κάνουν καλή δουλειά στο τεστ ΠΑΠ και ότι στο δικό του ιατρείο γίνεται καλύτερη.

Εντωμεταξύ είναι ηλίου φαεινότερο ότι και τα αποτελέσματα από τα δείγματα που συλλέγουν στα γυναικολογικά ιατρεία, δεν τα αναλύουν οι ίδιοι οι γιατροί αλλά τα δίνουν σε κάποιο δικό τους ιδιωτικό (πάλι) εργαστήριο.

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το επιχείρημα με αναλογική λογική, δηλαδή αν δεν εμπιστεύεσαι αγαπημένε μου γιατρέ τα ιδιωτικά αναγνωρισμένα εργαστήρια, τι ακριβώς θα μου πεις αργότερα να εμπιστευτώ εγώ από το δημόσιο στο οποίο (παράλληλα) εργάζεσαι;
Τίποτα κορίτσια, τις εξετάσεις ρουτίνας που δικαιούμαστε και οφείλουμε να κάνουμε ετησίως για το δικό μας καλό – όπως είναι η μαστογραφία το τεστ ΠΑΠ – μην αφήσετε κανέναν να σας κάνει να σκέφτεστε ξανά και ξανά το κόστος, με αποτέλεσμα να τις αναβάλλετε για αργότερα – αν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά γιατί ίσως βγει εις βάρος της υγείας σας.

Όλες οι εξετάσεις που γράφονται και δικαιολογούνται από τα ταμεία, θα πρέπει να είναι εύκολα προσιτές σε κάθε άνθρωπο, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς ιατρική υστεροβουλία.

Τα τελευταία δύο χρόνια είδαμε ξανά πόσο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία.
Μην τη ρισκάρετε για κανενός γιατρού τη τσέπη.
Και μην τους λυπάστε.
Ξέρετε και ξέρουμε πως θα τα βγάλουν από αλλού (χωρίς να υπονοώ ότι εκεί δεν θα τα αξίζουν).Σημαντικό:


Αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο και θέλεις να βλέπεις συχνότερα συχνότερα νέα άρθρα γύρω από την υγεία, τη μόδα, το lifestyle, το φαγητό, τη διατροφή, την ομορφιά και φυσικά τα ταξίδια (σε Ελλάδα και εξωτερικό) - μη ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στις ενημερώσεις μας και να ακολουθήσεις τους λογαριασμούς μου (Lily) στα social media.


Ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μας δείχνετε!


💋 Φιλιά!Love Always
Lily (WasHere)
more lifestyle and beauty

• related stories •Avocado στη διατροφή Το avocado στη διατροφή
C. Brinkley: Μυστικά ομορφιάς και νεότητας Tips νεότητας με βάση τη διατροφή
Επιτροπή Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Εξωσωματική Γονιμοποίηση Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Μαγνητική μαστογραφία - τομογραφία Μαγνητική μαστογραφία
Γίνε Ανάδοχος γονιός ή υιοθέτησε Γίνε Ανάδοχος γονιός ή υιοθέτησε
Καρκίνος του μαστού Καρκίνος του μαστού
Πούλησε online χωρίς να έχεις e-shop Πούλησε online χωρίς e-shopΈχεις άποψη;
Θες να συμμετέχεις;
Στείλε τη γνώμη σου, κριτικές και προτάσεις:Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mail


Θέλεις οικονομικές προσφορές;
more style and beauty

• INteresting STORIES •more popular

• δημοφιλή άρθρα •
Tags: Τεχνολογία | Αυτοκίνητο

•moreMOREmore•Follow me on social media:


Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr