Παιδί και Γονείς: Γίνε Ανάδοχος Γονιός και Υιοθέτησε πιο γρήγορα

Travel destinations as seen in

English
Θέλεις να γίνεις Ανάδοχος Γονιός ή να υιοθετήσεις;
Πού θα απευθυνθείς και ποια δικαιολογητικά χρειάζονται;

Γίνε Ανάδοχος Γονιός
Ποιες είναι οι Δομές Αναδοχής Παιδιών;


✍ Είμαι σίγουρη πως δεν είμαστε τόσοι λίγοι, όσοι έχουμε σκεφτεί - τουλάχιστον κάποια στιγμή στη ζωή μας - να υιοθετήσουμε ένα παιδί που είχε την ατυχία να γεννηθεί από οικογένεια που ή δεν μπορούσε να το συντηρήσει ή δεν μπορούσε να αγαπήσει (μπορεί και τα δύο μαζί).

Προσωπικά το έχω σκεφτεί ακόμα και αν κάνω δικά μου παιδιά.
Θα ήθελα να είμαι άξια να δώσω πολύ αγάπη σε ένα παιδί που την έχει στερηθεί.

◉ Ωστόσο παλιότερα, κάτι τέτοιο στην Ελλάδα ήταν όνειρο για λίγους, καθώς η γραφειοκρατία ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσαν να περάσουν ακόμα και 10 χρόνια της ζωής σου, μέχρι να υιοθετήσεις παιδί - απ' τη στιγμή που θα ξεκινούσες της διαδικασία, χωρίς και πάλι αυτό να ήταν βέβαια ότι στο τέλος θα συμβεί.

Με μεγάλη χαρά όμως, είμαι εδώ σήμερα για να σας ανακοινώσω πως οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί.
Μπορείς να ελπίζεις ότι σχετικά σύντομα θα έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες να υιοθετήσεις κάποιο ορφανό ή εγκαταλελειμένο παιδί, ξεκινώντας εθελοντικά ως ανάδοχος γονιός, σε κάποια από τις δομές αναδοχής παιδιών που σου παρουσιάζω παρακάτω.Γίνε Ανάδοχος Γονιός Γίνε Ανάδοχος ΓονιόςLily's Tips:


Πριν ξεκινήσω να σου αναφέρω τις Δομές Αναδοχής Παιδιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, θα διευκρινίσω ξανά ότι δεν εγγυώνται πως σίγουρα θα υιοθετήσεις, ωστόσο προσφέροντας εθελοντικά αγάπη και φροντίδα σε εγκαταλελειμμένα και ορφανά βρέφη ή παιδιά για κάποιο διάστημα, οι πιθανότητές σου αυξάνονται κατακόρυφα.

Μάλιστα στην αναδοχή παιδιών δεν χρειάζεται να είσαι ήδη παντρεμένη-ος, μπορεί απλά να έχεις μόνο σύντροφο, να είστε ήδη οικογένεια ή να μην έχετε δικά σας παιδιά ή ακόμα και να είστε μονογονεϊκή οικογένεια ή ανύπαντροι ή χωρίς σύντροφο / σύζυγο / δικά σας παιδιά.

Πολύ καλό;
Εγώ σίγουρα το βρίσκω αρκετά αισιόδοξο και ελπιδοφόρο.

Προτείνω από τις παρακάτω Δομές Αναδοχής Παιδιών, να επικοινωνήσεις - κατ' ιδίαν - με όποια δεις ότι θα μπορούσες καλύτερα να συνεργαστείς και να μάθεις ακόμα περισσότερες πληροφορίες και τις ουσιαστικές λεπτομέρειες που θα χρειαστείς:ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΓΟΝΕΩΝ:


1. Κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι γονείς, είναι οικογένειες αποτελούμενες από συζύγους, ή έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς παιδιά, ή μεμονωμένα άτομα (άγαμα, ή διαζευγμένα, ή χήρα) με ή χωρίς παιδιά, που μπορεί να είναι συγγενείς εξ αίματος, ή εξ αγχιστείας, οποιουδήποτε βαθμού με τον ανήλικο (συγγενική αναδοχή).
Μεταξύ περισσοτέρων υποψηφίων ανάδοχων γονέων η επιλογή γίνεται υποχρεωτικά κατά τη σειρά αναφοράς του προηγούμενου εδαφίου. Η συγγενική αναδοχή πρέπει να προτιμάται.

2. Οι ανάδοχοι γονείς πρέπει να πληρούν τα όρια ηλικίας σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για την υιοθεσία (δηλ. αυτός που υιοθετεί πρέπει να έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του και να μην ξεπερνά το 60ο, ενώ πρέπει να είναι και μεγαλύτερος από τον υιοθετούμενο τουλάχιστον δεκαοκτώ όχι όμως και περισσότερο από πενήντα χρόνια), ωστόσο ο περιορισμός της ηλικίας δεν ισχύει για τη περίπτωση της συγγενικής αναδοχής.

3. Οι ανάδοχοι γονείς και οι συνοικούντες με αυτούς (π.χ. φυσικά τέκνα) πρέπει αφενός να βρίσκονται σε άριστη ψυχική και διανοητική κατάσταση, να μην πάσχουν από χρόνια μεταδοτικά νοσήματα αλλά και να μην έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα ούτε να μην εκκρεμεί εις βάρος τους ποινική δίωξη για αδικήματα που επιφέρουν έκπτωση από τη γονική μέριμνα (όπως είναι ενδεικτικά η κακοποίηση ανηλίκου και η αποπλάνηση παιδιών).

4. Οι ανάδοχοι γονείς πρέπει να είναι οικονομικά ευκατάστατοι σε σημείο που να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα να καλύψουν τα βασικά έξοδα διατροφής, μόρφωσης και ιατρικής περίθαλψης του ανάδοχου τέκνου, διαθέτοντας επαρκείς προς τούτο οικονομικούς πόρους και καταβάλλοντας προσωπική φροντίδα.

5. Τέλος, μία πιο διαδικαστική προϋπόθεση είναι αυτή της εγγραφής των δυνάμει ανάδοχων γονέων στο Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων του αρ. 6 παρ. 1.

Οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στις περιπτώσεις 2. 3. και 4. της παραγράφου αυτής πρέπει να συντρέχουν καθ' όλη τη διάρκεια της αναδοχής.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΔΟΧΗΣ:


Μπορείτε να δείτε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την διαδικασία εγγραφής στα Ειδικά και στο Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων εδώ.ΔΟΜΕΣ ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ:

(Η σειρά με την οποία παρουσιάζοντα οι παρακάτω Δομές Αναδοχής Παιδιών είναι τυχαία και εξυπηρετεί μόνο πρακτικούς λόγους εμφάνισης και λειτουργικότητας της σελίδας)


1. Κιβωτός του Κόσμου:

Η Κιβωτός του Κόσμου από το έτος 1998 δραστηριοποιείται τον τομέα της παιδικής προστασίας.
Με γνώμονα το ύψιστο συμφέρον κάθε παιδιού εφαρμόζει προγράμματα στήριξης και ενίσχυσης της βιολογικής οικογένειας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η παραμονή του παιδιού στο περιβάλλον των βιολογικών του γονέων, ενώ για τις περιπτώσεις παιδιών που για τον οποιονδήποτε λόγο αυτό δεν είναι δυνατό, εφαρμόζει πρόγραμμα κλειστής φιλοξενίας στις δομές της στην Αθήνα, τη Χίο, την Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ιωαννίνων και τον Βόλο.

Λαμβάνοντας υπόψη τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την εθνική Νομοθεσία, η Κιβωτός του Κόσμου, σε συνεργασία με τις με τις κατά τόπον αρμόδιες Περιφέρειες, οι οποίες διενεργούν την προβλεπόμενη από το Νόμο κοινωνική έρευνα, εφαρμόζει πρόγραμμα οικογενειακής φιλοξενίας - αναδοχής για τα ανήλικα τέκνα που προστατεύει, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά αυτά να αναπτυχθούν ψυχοκινητικά και συναισθηματικά στο πλαίσιο ενός ασφαλούς οικογενειακού περιβάλλοντος, ικανού να τους προσφέρει την στοργή, την φροντίδα και αγάπη και τα ερεθίσματα που κάθε παιδί έχει ανάγκη.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αποτελεί πρόγραμμα υιοθεσίας, αλλά πρόγραμμα μέσω του οποίου η ανάδοχη οικογένεια αναλαμβάνει την πραγματική φροντίδα ενός παιδιού είτε μόνιμα, είτε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς να διακόπτονται οι έννομες σχέσεις του παιδιού με τη φυσική του οικογένεια.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος η Κιβωτός του Κόσμου αναζητά ως συνεργάτες οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή μεμονωμένα άτομα, με ή χωρίς παιδιά, ηλικίας 30 έως 55 ετών, που επιθυμούν να αναλάβουν τη φροντίδα και την ανατροφή ενός παιδιού προσχολικής ή σχολικής ηλικίας, προσφέροντάς του αγάπη, ασφάλεια και σταθερότητα.

Για το πρόγραμμα οικογενειακής φιλοξενίας- αναδοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-5141935 και 210-5141953, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 - 16:30.

Διάβασε περισσότερα για την Αναδοχή από την Κιβωτό του Κόσμου εδώ
Επίσης αν σε ενδιαφέρει η εθελοντική συνεισφορά δες εδώ
2. Κέντρο Βρεφών Η Μητέρα:

Η αναδοχή είναι μια μορφή παιδικής προστασίας αναγνωρισμένη από το κράτος με Ν.2082/1992.
Το Κέντρο Βρεφών Η ΜΗΤΕΡΑ είναι ένας από τους κύριους φορείς παιδικής προστασίας με υλοποίηση προγράμματος αναδοχής από το πρώτο έτος λειτουργίας του.
Η αναδοχή δεν είναι υιοθεσία. Το παιδί δεν ανήκει νομικά στους ανάδοχους γονείς, χωρίς να αποκλείεται η υιοθεσία του από αυτούς ως εξέλιξη της σχέσης τους ή η μετέπειτα ανάληψη της επιμέλειας του παιδιού από αυτούς. Οι ανάδοχοι γονείς είναι συνεργάτες του ΜΗΤΕΡΑ και στο ρόλο τους υποστηρίζονται από ομάδα ειδικών (κοινωνικό λειτουργό, παιδίατρο, ψυχολόγο) του Κέντρου.

Αναδοχή είναι:
• να αναλάβετε στην οικογένεια σας τη φροντίδα και ανατροφή ενός παιδιού που οι γονείς του δεν μπορούν να το φροντίσουν.
• να προσφέρετε την αγκαλιά σας, την αγάπη σας, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της οικογένεια σας σε ένα παιδί που το έχει στερηθεί.
• να έχετε κατανόηση και να βοηθήσετε ένα παιδί στα προβλήματα και τις δυσκολίες του για να εξελιχθεί σε ένα υγιές συναισθηματικά και κοινωνικά άτομο.
• να εξηγήσετε στο παιδί τους λόγους που δε ζει με τους φυσικούς του γονείς, να το στηρίξετε συναισθηματικά και να το βοηθήσετε να αναπτύξει υγιή και ολοκληρωμένη ταυτότητα.
να διευκολύνετε την επικοινωνία του παιδιού με τη φυσική του οικογένεια.


Ποιοι μπορούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς;

Όσοι έχουν την ειλικρινή διάθεση να φροντίσουν και να βοηθήσουν ένα παιδί.
-άτομα ηλικίας από 30 έως 50 ετών
-οικογένειες με ή χωρίς δικά τους παιδιά
-μονογονεϊκές οικογένειες
-συγγενικές οικογένειες,
-μεμονομένα άτομα.


Ποια παιδιά τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες;

- παιδιά που οι γονείς τους προσωρινά αδυνατούν να τα φροντίσουν, αλλά προγραμματίζουν να τα ξαναπάρουν κοντά τους.
- παιδιά με ειδικές ανάγκες και προβλήματα που στερούνται την οικογένεια.
- παιδιά που για σοβαρούς λόγους δεν μπορούν να μείνουν κοντά στους φυσικούς γονείς τους και τα οποία ενδεχομένως θα μεγαλώσουν σε ανάδοχες οικογένειες με παράλληλη επικοινωνία με τους φυσικούς γονείς.

Η ηλικία των παιδιών που τοποθετούνται σε αναδοχή ποικίλει από τη νηπιακή ηλικία μέχρι την πρώτη παιδική ηλικία.


Πόσο διάστημα μένει το παιδί στην οικογένεια;


Η αναδοχή μπορεί να είναι προσωρινή ή μόνιμη.
Ένα παιδί μπορεί να μείνει στην ανάδοχη οικογένεια από λίγα χρόνια έως πολλά.
Τα περισσότερα παιδιά παραμένουν στις ανάδοχες οικογένειες και μετά την ενηλικίωση τους.


Παροχές στις ανάδοχες οικογένειες.

Το ΜΗΤΕΡΑ για κάθε παιδί που είναι τοποθετημένο σε ανάδοχη οικογένεια παρέχει:

• μηνιαίο επίδομα κλιμακούμενο ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες του παιδιού, • πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη, • κάλυψη ειδικών θεραπειών, • κάλυψη ένδυσης, υπόδησης, ιματισμού και ειδών πρώτης εγκατάστασης του παιδιού στην οικογένεια • κάλυψη σχολικών δαπανών.


Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2132015700, 2132015787, 2132015788 και 2102627155

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΜΗΤΕΡΑ»
Λ. Δημοκρατίας 65. 13122 Ίλιον Αθήνα, Ελλάδα
3. Αναρρωτήριο Πεντέλης:

Υιοθεσία παιδιού

Η υιοθεσία αποτελεί θεσμό κοινωνικής αποκατάστασης των παιδιών που στερούνται για διάφορους λόγους οικογένειας. Οι θετοί γονείς αναλαμβάνουν την δια βίου ανατροφή των παιδιών που υιοθετούν.
Η αξιολόγηση των υποψηφίων θετών ζευγαριών γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες λαμβάνοντας πάντα υπόψη το συμφέρον του παιδιού.


Αναδοχή παιδιού

Η αναδοχή είναι μια υποκατάστατη μορφή της φυσικής οικογένειας για παιδιά που στερούνται οικογένειας ή για διαφόρους λόγους αδυνατεί ή είναι ακατάλληλη να τα φροντίσει.
Οι ανάδοχες οικογένειες αξιολογούνται και επιλέγονται για το συγκεκριμένο κοινωνικό έργο από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες.
Στις ανάδοχες οικογένειες προσφέρεται συμβουλευτική στήριξη, παροχές και διευκολύνσεις σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες των παιδιών που φροντίζουν.
Τα παιδιά παραμένουν στις ανάδοχες οικογένειες για χρονικό διάστημα που εκτιμάται αναγκαίο για το συμφέρον τους.

Ταχ. Διεύθυνση:
Τέρμα Ιπποκράτους, Παλαιά Πεντέλη, Τ.Κ. 152 36

Τηλ. Κέντρο:
213-2015700

Γραμματεία:
213-2015782

Ιστότοπος:
kkppa.gr


Αναδοχή παιδιού και υιοθεσία Αναδοχή παιδιού και υιοθεσία4. Παιδικά Χωριά SOS:

Αναδοχή - Αποϊδρυματοποίηση

Στην Ελλάδα, το κυρίαρχο μοντέλο προστασίας για παιδιά τα οποία για διάφορους σοβαρούς λόγους είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν από την βιολογική τους οικογένεια, είναι η ανάθεση της φροντίδας τους σε δομές με έντονα ιδρυματικά χαρακτηριστικά.
Αυτού του είδους η ιδρυματική φροντίδα παιδιών προκαλεί μια σειρά σοβαρών αρνητικών επιπτώσεων για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη (ιδρυματισμός).

Τα Παιδικά Χωριά SOS, τόσο βάσει του Καταστατικού τους, όσο και από την παιδαγωγική πρακτική τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, είναι κατεξοχήν φορέας που υποστηρίζει πολυεπίπεδα την Αποϊδρυματοποίηση και υλοποιεί δράσεις στο πνεύμα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και των συστάσεων της αρμόδιας επιτροπής για θέματα παιδικής προστασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η δομή και η φιλοσοφία της λειτουργίας τους στηρίζεται στη δημιουργία Οικογενειών SOS, βασίζεται στο σημαντικό ρόλο της Μητέρας SOS που υποκαθιστά τη βιολογική μητέρα, ενώ η σταθερή παρουσία παιδαγωγού σε κάθε σπίτι προσφέρει παράλληλα το απαραίτητο για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών πατρικό πρότυπο.

Παράλληλα, είναι σημαντικό το γεγονός ότι όλα τα αδέλφια παραμένουν ενωμένα και ζουν στο ίδιο σπίτι
Επίσης σημαντικό είναι το γενικότερο ανοιχτό πλαίσιο διαβίωσης των παιδιών με την καθημερινή συμμετοχή τους στην ευρύτερη κοινότητα (σχολείο, εξωτερικές δραστηριότητες, «ανοιχτά» σπίτια όπου μένουν τα παιδιά, οικογενειακή και όχι ιδρυματική ζωή, κ.ά.).
Σε αντίθεση με τα Ιδρύματα, δίνουνε προτεραιότητα στην ατομικότητα κάθε παιδιού και στη διαβίωση σε οικογενειακού τύπου περιβάλλον.
Επίσης, δίνουνε προτεραιότητα στην προσπάθεια ενίσχυσης της βιολογικής οικογένειας των παιδιών για την πιθανότητα επανένταξης τους σε αυτήν.


Πρόγραμμα υποστήριξης της Αποϊδρυματοποίησης και της Αναδοχής:

Στα Παιδικά Χωριά SOS, ως οργανισμός με πολυετή εμπειρία στον τομέα της Παιδικής Προστασίας, έχουνε σχεδιάσει και υλοποιούνε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την υποστήριξη της Αποϊδρυματοποίησης και της Αναδοχής σε 5 γεωγραφικές περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα.

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσω στοχευμένων και κατάλληλα σχεδιασμένων δράσεων του επιστημονικού προσωπικού τους και συνεργειών με τα κατά τόπους Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Διοικητικών Περιφερειών, να υποστηρίξουνε τα παιδιά που φιλοξενούνται σε φορείς παιδικής προστασίας, καθώς και τους εργαζόμενους αυτών των φορέων, ενόψει της αποκατάστασής τους – κατά το δυνατόν – σε περιβάλλον οικογενειακού τύπου.


Παρεχόμενες Υπηρεσίες προς τα παιδιά:

• Ψυχολογική υποστήριξη,
• Ψυχιατρική / Παιδοψυχιατρική υποστήριξη (εκτίμηση / διάγνωση, βραχυπρόθεσμη θεραπευτική παρέμβαση),
• Ειδική Αγωγή,
• Λογοθεραπεία,
• Εργοθεραπεία,
• Ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες,
• Μαθησιακή υποστήριξη.


Παρεχόμενες Υπηρεσίες προς τους εργαζόμενους των φορέων φροντίδας παιδιών:

• Εκπαίδευση,
• Αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών SOS,
• Υποστήριξη στη σύνταξη σύγχρονων Πρωτοκόλλων, Εσωτερικών Κανονισμών Λειτουργίας, Παιδαγωγικού Πλαισίου στη βάση της διασφάλισης του βέλτιστου συμφέροντος των παιδιών,
• Αξιοποίηση της δικτύωσης των Παιδικών Χωριών SOS.


Τι κάνουv για την Αναδοχή;

Στα Παιδικά Χωριά SOS υποστηρίζουν ενεργά το θεσμό της Αναδοχής, ως βασικό εργαλείο στην προσπάθεια της Αποϊδρυματοποίησης στην Ελλάδα.
Από το 2009 λειτουργούνε τον Ξενώνα Βρεφών SOS με στόχο την αποκατάσταση και θεραπεία βρεφών και νηπίων ως 5 ετών, που έχουν υποστεί κακοποίηση ή / και παραμέληση και την αναδοχή αυτών των παιδιών, στην περίπτωση που η επιστροφή τους στην ευρύτερη βιολογική οικογένεια δεν είναι εφικτή.
Παράλληλα, υποστηρίζουνε την Αναδοχή σε όλα τα Χωριά και τα προγράμματά μας πανελλαδικά.

Το 2016 ξεκινήσανε το πρώτο πρόγραμμα Αποϊδρυματοποίησης και την Υπηρεσία Αναδοχής, η οποία υλοποιεί Αναδοχές είτε μέσω των Παιδικών Χωριών SOS ή του Ξενώνα Βρεφών SOS, είτε μέσω συνεργασιών με δημόσιους φορείς σε όλη την Ελλάδα.
Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, στα Παιδικά Χωριά SOS έχουν αξιολογήσει περισσότερες από 200 υποψήφιες οικογένειες και έχουν αποκαταστήσει σε οικογενειακό περιβάλλον 145 παιδιά, με απόλυτη επιτυχία (μηδενικές επιστροφές στη δομή φιλοξενίας).

Επιπλέον, τα εν λόγω προγράμματα έχουν αξιολογηθεί από έγκριτους εξωτερικούς φορείς (ΕΚΚΕ, Έκθεση Αξιολόγησης Ξενώνα Βρεφών SOS 2011) και ο Ξενώνας Βρεφών SOS έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως πρότυπο πρόγραμμα οικογενειακής αποκατάστασης των παιδιών που φροντίζει.

Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε ότι είναι ο μόνος φορέας παιδικής προστασίας ιδιωτικού δικαίου που συμμετέχει με εκπρόσωπό του – με τριετή υποχρεωτική θητεία – στο Εθνικό Συμβούλιο Υιοθεσίας και Αναδοχής (ΕΣΑΝΥ) το οποίο, θεσμικά, συντονίζει και εποπτεύει κεντρικά όλες τις σχετικές διαδικασίες.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία Αναδοχής, μπορείτε να βρείτε στο:
www.anynet.gr

Σημαντικό:


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο και σε απασχολούν παρόμοια θέματα υγείας ή αν θες να βλέπεις συχνότερα συχνότερα νέα άρθρα γύρω από το lifestyle, τη μόδα και το στυλ, το φαγητό, τη διατροφή, την ομορφιά και φυσικά τα ταξίδια (σε Ελλάδα και εξωτερικό) - μη ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στις ενημερώσεις μας και να ακολουθήσεις τους λογαριασμούς μου (Lily) στα social media.


Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή που μου δείχνετε!
Με βοηθάει να συνεχίζω!


💋 Φιλιά πολλά και διαδικτυακή αγκαλιά!Love Always
Lily (WasHere)


Έχεις άποψη;
Θες να συμμετέχεις;
Στείλε τη γνώμη σου, κριτικές και προτάσεις:


Ε.Κ. wrote:

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021


Γειά σας είμαι 29 ετών και θέλω πολύ ένα παιδί.. δυστυχώς δεν έτυχε να κάνω δικό μου παιδί και θέλω να δώσω όλη μου την αγάπη και την αφοσίωση σε ένα παιδι. Παρακαλώ πολύ πείτε μου τι πρέπει να κάνω.Lily (♡ LILYwashere) replied:

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021


Καλησπέρα,
σε ευχαριστώ πολύ που επικοινώνησες μαζί μου, ειδικά γι' αυτό το θέμα.
Σε βρίσκω γενναία κι αυτό στα μάτια μου σε κάνει ακόμα πιο σπουδαία!

Αρχικά να αναφέρω ότι θεωρώ δεδομένο πως κάθε γυναίκα γνωρίζει πια ότι τα 29 δεν είναι ηλικία για να παραιτηθεί από το όνειρο του δικού της παιδιού εκτός κι αν συντρέχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι.
Δεν θα μείνω όμως σε αυτό γιατί είναι προσωπικό σου θέμα το πώς έφτασες σε αυτή την απόφαση, θα ήθελα μόνο αν είναι βασισμένη σε συναισθηματική φόρτιση, να σε βοηθήσω να αλλάξεις γνώμη.

Όπως αναφέρω και στο άρθρο μου εδώ έχουν απλοποιηθεί πλέον οι διαδικασίες, ειδικά αν προχωρήσεις αρχικά μέσω της αναδοχής.
Χρήσιμος σύνδεσμος είναι και ο αυτός εδώ του Υπουργείου Εργασίας όπου κάνοντας σκρολ προς τα κάτω στην αρχική σελίδα, θα δεις ένα μωβ κουμπί που γράφει "Γίνε ανάδοχος".

Πατώντας το, μεταφέρεσαι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα anynet.gr η οποία υλοποιεί τον νόμο 4538/2018 «περί αναδοχής και υιοθεσίας» και αρχικά δημιουργήθηκε προκειμένου να διευκολύνει τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν μια οικογένεια στα παιδιά που την έχουν ανάγκη.
Στην ίδια πλατφόρμα και κάνοντας κλικ εδώ θα βρεις πολλές συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις στο θέμα της αναδοχής καθώς και όλα τα δικαιολογητικά στοιχεία που χρειάζονται.
Προσωπικά, με τόση αγάπη που αντιλαμβανομαι να έχεις μέσα σου, θα έκανα ένα βήμα παραπάνω και θα έβρισκα κάποια από τις μονάδες που φιλοξενούν παιδιά για αναδοχή ή υιοθεσία και θα προσέφερα τις υπηρεσίες μου - όπου μπορούσα - εθελοντικά.
Έχουν υπάρξει ιστορίες από γυναίκες που δουλεύοντας αρχικά με αυτό τον τρόπο και βοηθώντας τα παιδιά, γρήγορα έγιναν ανάδοχες παιδιού και μάλιστα υιοθέτησαν. Κάποιες από αυτές και χωρίς να έχουν σύντροφο ή να είναι παντρεμένες.

Μην απελπίζεσαι λοιπόν ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή σου.
Δείξε στον κόσμο που το χρειάζεται την αγάπη που έχεις μέσα σου και τη διάθεσή σου για προσφορά και πιστεύω πως αυτή σου η κίνηση θα σε ανταμείψει πολύ ευχάριστα.
Σου εύχομαι υγεία, καλή τύχη σε ό,τι κάνεις και μακάρι σύντομα να βοηθήσεις ένα ή περισσότερα από αυτά τα παιδιά, που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη.
Θα είναι δίκαιο για όλους σας!
Σε φιλώ, Λίλη.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ Ρ. replied back:

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021


Όχι είμαι πολύ σίγουρη θέλω πολύ να αγαπήσω ένα παιδί.. θα κάνω τα πάντα να το πάρω.
Τι πρέπει να κάνω; Ας είναι και μεγάλο το παιδί δεν με νοιάζει όλα τα παιδάκια έχουν το δικαίωμα στην αγάπη και στην ζεστασιά της οικογένειας.Lily (♡ LILYwashere) replied back:

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021


Ξαναδιάβασε αν θες το μήνυμα που σου έστειλα.
Σίγουρα με κάποια από αυτές τις σελίδες θα βγάλεις άκρη.
Καλή επιτυχία σου εύχομαι (που πιστεύω θα την έχεις)!Στείλε μας τη γνώμη σου

wE-mail
Θέλεις οικονομικές προσφορές;
more style and beauty

• INteresting STORIES •more popular

• δημοφιλή άρθρα •
Tags: Τεχνολογία | Αυτοκίνητο

•moreMOREmore•Follow Lily on social media:


Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr