Ταξίδι: Κίνα • Ταξίδι Πεκίνο • Πεκίνο

Travel destinations as seen in

Ταξίδι στο Πεκίνο:

✍️ Πριν πας στην Κίνα και στην πρωτευουσά της - το Πεκίνο, θα σε συμβούλευα αρχικά να μάθεις μερικές κινεζικές λέξεις που θα σε βοηθήσουν πολύ για να αρχίσεις μια βασική κουβέντα καθώς οι περισσότεροι ντόπιοι δεν μιλάνε σχεδόν καθόλου αγγλικά.

ΠΑΝΤΑ να μεταφέρεις σε χαρτί - όπου κι αν πας - το όνομα και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου που μένεις (γραμμένα με ιδεογράμματα στα κινέζικα) και το όνομα του προορισμού που θες να πας, καθώς κανένας από τους οδηγούς ταξί δεν καταλαβαίνει έστω και μια λέξη αγγλικών.

Οι φωτογραφίες που τράβηξα με το κινητό και την ψηφιακή μου μηχανή από το ξενοδοχείο που έμενα και την γύρω περιοχή με βοήθησαν πολύ, το ομολογώ, όταν χρειαζόμουν να επιστρέψω με ταξί σε αυτό.Κίνηση και νέφος στο Πεκίνο

Τα ταξί δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά, είναι κατά 25% φθηνότερα από τα ελληνικά αλλά τις ώρες αιχμής - κατά τις οποίες οι Κινέζοι πάνε ή επιστρέφουν στις δουλειές τους - δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να τα προτιμήσεις.

Ταξίδι στο Πεκίνο - Κίνα
Το Πεκίνο έχει να σου προσφέρει πολλές εμπειρίες τόσο γευστικές (όπως η περιβόητη πάπια του Πεκίνου π.χ. στο εστιατόριο Liu Zhai Shi Fu) όσο και θεματικές όπως ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου: Το Σινικό Τείχος.

Αν διαθέτεις μόνο λίγες μέρες, για μια περισσότερο ολοκληρωμένη εμπειρία ταξιδιού στο Πεκίνο - φρόντισε να επισκεφτείς επίσης τον Ναό του Παραδείσου (Temple of Heaven γνωστό κι ως Tiantan Park) και το Summer Palace, την Απαγορευμένη Πόλη (Forbidden City) και την ιστορική πλατεία Tiananmen - μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες πλατείες στον κόσμο και αφού θαυμάσεις την εκπληκτική τους θέα (360 μοιρών) από το λόφο του Jingshan Park, να περπατήσεις στον πάνω από 570 χρόνια πεζόδρομο Qianmen Pedestrian Street, να χαθείς στα μαγαζιά του Nanluogu Xiang - του πιο πυκνοκατοικημένο χούτονγκ του Πεκίνου, κοντά στους πύργους Drum and Bell Towers - και να κάνεις τα ψώνια σου σε ρούχα ή σε street food στη Wangfujing Street - τον δρόμο των αντιθέσεων ή στην αγορά με τις αντίκες, την Panjiayuan και τέλος να δοκιμάσεις το παραδοσιακό Baijiu - δυνατό ποτό φτιαγμένο από σιτάρι στο Capital Spirits (βρες το στον χάρτη πατώντας ΕΔΩ) - το μόνο αυθεντικό Baijiu μπαρ του Πεκίνου.Ταξίδι στο Πεκίνο Ταξίδι στο Πεκίνο - Κίνα

Facts για το Πεκίνο:

✍️ Δεν μιλάνε αγγλικά.

Με δυσκολία θα βρεις Κινέζο που να καταλαβαίνει κάποια αγγλικά και δεν θα πρέπει να περιμένεις πάντα να καταλαβαίνεις εσύ τα δικά του.

Είναι πάντως πρόθυμοι να σε βοηθήσουν ακόμα και με νοηματική, αν το χρειαστείς.Θα έχεις πρόβλημα με το Ίντερνετ.

Ίσως σου κάνει εντύπωση η εξαιρετική σχέση που έχουν οι Κινέζοι με το κινητό τους και με το ίντερνετ (σχέση τρομερής εξάρτησης - σε όλες τις ηλικίες) αλλά να είσαι σίγουρος ότι σαν τουρίστας, στην σχέση αυτή εσύ ανάμεσα δεν θα μπορέσεις να μπεις.

Το ίντερνετ για τους ξένους είναι δύσκολο σπορ, θα βρεις μόνο στο ξενοδοχείο σου κι αυτό αν έχεις φροντίσει από πριν να βάλεις μια αξιόπιστη VPN για να "σπάσεις" το Great China Firewall, το μπλοκάρισμα δηλαδή που κάνει η κινέζικη κυβέρνηση στις δημοφιλείς (δικές μας) ιντερνετικές σελίδες.

Τα wi-fi σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ στο Πεκίνο για να σε συνδέσουν πρέπει να μπεις σε κινέζικες σελίδες με κινέζικο κωδικό που για να τον φτιάξεις πρέπει να διαβάζεις και να γράφεις κινέζικα.
Δηλαδή μπέρδεμα.Δεν θα νιώσεις ιδιαίτερο κίνδυνο.

Αυτό μπορεί να στηριχθεί μόνο στο αν ακολουθείς όσα πρέπει συνήθως να προσέχεις με βάση την απλή, κοινή λογική.

Γενικά οι Κινέζοι, μπορεί να προσπαθήσουν να σε κλέψουν στο συνωστισμό στο Μετρό ή να σε ξεγελάσουν με κάποιο κόλπο φθηνό στο δρόμο αλλά τα βίαια εγκλήματα δεν τα προτιμούν.

Και όχι γιατί δεν έχουν φτώχεια ή είναι ένας λαός αγγελικά πλασμένος αλλά γιατί η κινέζικη νομοθεσία πάνω σε αυτό είναι αρκετά αυστηρή (μην ξεχνάς, επισκέπτεσαι χώρα που δεν έχει καταργήσει τη θανατική ποινή) και φυσικά επειδή υπάρχουν σχεδόν παντού κάμερες που καταγράφουν κάθε κίνηση ή πιθανή απειλή.Δεν είναι τόσο κοντοί.

Μου έλεγαν από πριν πως οι Κινέζοι είναι αρκετά κοντοί - θα το δεις - και ντάξει, δεν είναι και το πρώτο μπόι - αλλά τουλάχιστον στο Πεκίνο και στη Σαγκάη υπάρχουν αρκετοί ψηλοί (από 1,75 και πάνω).Δεν είναι τόσο φθηνή η ζωή για τους ξένους, μην υπολογίζεις ότι θα βρίσκεις πάντα ό,τι ακριβώς τρώνε, πίνουνε ή αγοράζουν αυτοί στην ίδια τιμή (κι αν βρίσκεις μπορεί να μην σε ενδιαφέρει κιόλας).

Γενικά έχε το νου σου ότι στο μπάτζετ πρέπει να υπολογίσεις ημερήσιο κόστος έστω οικονομικής πόλης - ευρωπαϊκής.Έχει νέφος.
Πολύ.

Τις ζεστές μέρες η ατμόσφαιρα μπορεί να γίνει πραγματικά αποπνικτική αλλά σίγουρα θα πετύχεις πολύ νέφος και τις υπόλοιπες μέρες, ειδικά αν δεν φυσάει καθόλου ή δεν έχει προηγηθεί κάποια καθαρτική βροχή.

Θα δεις άλλωστε πολλούς Κινέζους - όπου κι αν πας - να φοράνε προστατευτικές υφασμάτινες μάσκες στο πρόσωπο για λίγο πιο καθαρή αναπνοή.

Όταν έχει πολύ νέφος, θα σου λείψει ο δικός μας καταγάλανος ουρανός - εκεί θα είναι σταχτί ή κίτρινο - γκρι και ίσως να προσέξεις ότι ο ήλιος φαίνεται στον ορίζοντα να δύει πολύ, μα πολύ πιο νωρίς.Ταξίδι στο ΠεκίνοΤαξίδι Πεκίνο Κίνα Ταξίδι στο ΠεκίνοΤαξίδι Πεκίνο Κίνα Ταξίδι στο ΠεκίνοΤαξίδι Πεκίνο Κίνα Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη ΠόληΤαξίδι Πεκίνο Κίνα Ταξίδι στο ΠεκίνοΤαξίδι Πεκίνο Κίνα Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη ΠόληΤαξίδι Πεκίνο ΚίναΤαξίδια στην Κίνα:
για γρήγορη ανάγνωση •

Χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σου στην Κίνα
Οι μετακινήσεις με τα Μ.Μ.Μ. της Κίνας
Είναι οι Κινέζοι αγενείς; Ήθη και συνήθειες στην Κίνα

Πεκίνο:
Ταξίδι στο Πεκίνο της Κίνας
Στην ιστορική πλατεία Tiananmen
Στο Σινικό Τείχος της Κίνας
Στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο
Μια ημέρα στα Θερινά Ανάκτορα στο Πεκίνο

Σαγκάη:
Ταξίδι στη Σαγκάη της Κίνας
Τι να φας στο ταξίδι σου στη Σαγκάη
Αξιοθέατα για το ταξίδι στη Σαγκάη
Τα καλύτερα μπαρ της Σαγκάης
Πόσο ασφαλής είσαι στους δρόμους της Σαγκάης;
Πού είναι καλύτερα να μείνεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη;

Σιάν:
Ταξίδι στη ιστορική Σιάν της Κίνας
Επίσκεψη στον Πήλινο Στρατό


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ταξίδια στην Κίνα


Beijing

ΠΕΚΙΝΟ ΚΙΝΑ

Ταξίδι στο Πεκίνο - ΚίναΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις από πριν για το ταξίδι σου στο Πεκίνο και να δεις όσο θα βρίσκεσαι εκεί more

ΠΛΑΤΕΙΑ TIANANMEN

Πλατεία Tiananmen Πεκίνο - ΚίναΞενάγηση στην ιστορική Πλατεία Tiananmen στο Πεκίνο more

ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΙΝΑ

Το Σινικό Τείχος στην ΚίναΜνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ένα από τα 8 θαύματα του κόσμου το Σινικό Τείχος στο Πεκίνο της Κίνας... more

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Απαγορευμένη πόλη ΚίναΗ ξακουστή πόλη Ανάκτορο 24 αυτοκρατόρων στο Πεκίνο της Κίνας στην οποία κανείς δεν μπορούσε να μπει χωρίς... more

SUMMER PALACE Beijing

Summer Palace Πεκίνο Κίνα αξιοθέαταΤο Θερινό Παλάτι στο Πεκίνο είναι άλλο ένα κινέζικο πάρκο - αξιοθέατο που έχει χαρακτηριστεί από την Unesco... moreShanghai

ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΑνακάλυψε τη Νέα Υόρκη της Ασίας & την πόλη του μέλλοντος more

ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Παραδοσιακό φαγητό στη ΣαγκάηΠαραδοσιακές γεύσεις και εστιατόρια στη Σαγκάη: Πού θα φας σαν ντόπιος more

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Αξιοθέατα ΣαγκάηΤα αξιοθέατα και τα ορόσημα της πόλης. Τι πρέπει να δεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη more

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Μπαρ και ποτό στη ΣαγκάηΤα καλύτερα μπαρ για ποτό στη Σαγκάη με θέα ή χωρίς more

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Ξενοδοχεία ΣαγκάηΠού θα μείνεις στη Σαγκάη; moreXi'an

ΣΙΑΝ, ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΣιάν: Γνώρισε την κινέζικη πόλη που αποτελεί το ανατολικότερο άκρο του δρόμου του μεταξιού more

Ο ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Πήλινος ΣτρατόςΟ πήλινος στρατός, το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO more

Tags: Ταξίδι στην Κίνα

Eνδιαφέροντα θέματα:Tag: Ταξίδι στην Κίνα

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr