ΤΑΞΙΔΙΑ: Ταξίδι Κίνα

Travel destinations as seen in


Ταξίδι στην Κίνα:

✍️ Η Κίνα (中国, πινγίν: Zhōngguó, Τζονγκγκουό), επισήμως Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (中华人民共和国, πινγίν: Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó, Τζονγκχουά Ρένμιν Γκονγκχεγκουό), είναι χώρα της Ανατολικής Ασίας και η χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, 1.382.710.000 κατοίκους ενώ η έκτασή της (9.596.961 τ.χλμ.) είναι πολύ μεγαλύτερη από ολόκληρη την Ευρώπη μαζί.

Το σημαντικότερο λιμάνι της Κίνας είναι η Σαγκάη και ο ρυθμός ανάπτυξης της Κινεζικής οικονομίας είναι υψηλότερος του 9,2%.
Παρά τη συνεχή ανάπτυξη όμως, μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού παραμένει φτωχό.

Πρωτεύουσα της Κίνας είναι το Πεκίνο ενώ η Κίνα είναι γεωγραφικά η μεγαλύτερη χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά τη Ρωσία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Συνορεύει με 14 κράτη: Βιετνάμ, Λάος, Βιρμανία, Ινδία, Μπουτάν, Νεπάλ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Τατζικιστάν, Κιργιζία, Καζακστάν, Ρωσία, Μογγολία και Βόρεια Κορέα.

Από την ίδρυση της, το 1949, κυβερνάται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) και ακόμα δεν βλέπεις να υπάρχει δημοκρατία καθώς τα πάντα ελέγχονται ακόμα από την κυβέρνηση με αυστηρούς νόμους, διάσπαρτες αστυνομικές δυνάμεις παντού και κάμερες παρακολούθησης σε όλους τους δημόσιους χώρους (και δρόμους).

Lily in Tiananmen Square
Στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο


Προετοιμασία ταξιδιού στην Κίνα:

✍️ ● Η κυβέρνηση της Κίνας λαμβάνει πολύ σοβαρά την είσοδο μη Κινέζων στη χώρα της.
Αυτό σημαίνει ότι Ναι - σε θέλουν και σε χρειάζονται γιατί ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικό κομμάτι των εσόδων της Κίνας αλλά πάντα θα είσαι ξένος, ίσως δυτικός ή Αμερικάνος, κάποιος που δεν θα γίνει ποτέ Κινέζος και αυτό θα στο δείξουν ξεκάθαρα από την αρχή με όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που θα έρθεις αντιμέτωπος, προκειμένου να εξασφαλίσεις την σύντομη διαμονή σου εκεί (έστω βίζα με τουριστικό σκοπό - δεν συζητάμε για πράσινη κάρτα, θα ματώσεις να τη βγάλεις και ΑΝ καταφέρεις να την αποκτήσεις, η κυβέρνηση της Κίνας θα είναι πάντα σε θέση να στη πάρει με οποιαδήποτε τυχαία αφορμή πίσω).


Σημαντικό λοιπόν είναι πριν το ταξίδι σου στην Κίνα να αντιληφθείς ότι πρόκειται να ταξιδέψεις σε μια χώρα με πολύ διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων και κοινής λογικής, τουλάχιστον από αυτή που εμείς οι ευρωπαίοι θεωρούμε ανεκτή και σίγουρα με διαφορετικά ήθη, έθιμα και πολιτισμό.

✍️ ● Επίσης αν δεν γνωρίζεις καθόλου κινέζικα θα πρέπει να έχεις προετοιμαστεί - πρώτα ψυχολογικά και μετά πρακτικά - για το γεγονός ότι ελάχιστοι Κινέζοι γνωρίζουν (έστω και ελάχιστα) αγγλικά.

Συνεπώς το ξενοδοχείο, τις βασικές διευθύνσεις σου ή ό,τι άλλο χρειάζεσαι ή όπου αλλού μπορεί να θελήσεις να πας, θα πρέπει να τα έχεις όλα από πριν ή γραμμένα σε χαρτί με κινέζικα ιδεογράμματα ή σωσμένα σε screenshots στο κινητό σου.

Γιατί ακόμα και χωρίς τη δυσκολία του Great Firewall of China (GFW) μην περιμένεις ότι σαν ξένος θα έχεις εύκολη πρόσβαση στο Ιντερνέτ κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου στην Κίνα και το αφήσεις του τύπου "Ντάξει μωρέ, θα τα βρω στο ιντερνέτ μετά".


Σινικό Τείχος, Ταξίδι στο Πεκίνο - Κίνα Σινικό Τείχος ⎜ Πεκίνο


Τι θα χρειαστείς ΠΡΙΝ το ταξίδι στην Κίνα:

1. Visa για Κίνα

✍️ ΜΗΝ αυταπατάσαι ότι θα βγάλεις βίζα για την είσοδό σου στην Κίνα κατά τη διάρκεια της πτήσης, συμπληρώνοντας απλά κάτι χαρτιά ή μόλις φτάσεις στο αεροδρόμιο, πριν την επίσημη είσοδό σου στη χώρα.

Η Κίνα ΔΕΝ παίζει με αυτά.

Αν δεν βγάλεις βίζα από την πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα - πριν φύγεις για το ταξίδι - και αφού το έχεις ηδη κανονίσει (γιατί θα χρειαστεί να αποδείξεις ονομαστικές προκρατήσεις ξενοδοχείων, ακριβείς ημερομηνίες που θα βρίσκεσαι σε αυτά καθώς και να παρουσιάσεις τα αεροπορικά εισιτήρια εισόδου και εξόδου στη χώρα) ένα είναι σίγουρο:
ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

Φρόντισε λοιπόν εγκαίρως να βγάλεις τη βίζα σου από την πρεσβεία της Κίνας (πληροφορίες ΕΔΩ).

Θα χρειαστείς αν έχεις τις κατάλληλες φωτογραφίες (χρειάζονται ειδικών διαστάσεων φωτογραφίες για την κινέζικη visa) και αν έχεις συμπληρώσεις όλα τα χαρτιά σωστά περίπου 3 εργάσιμες ημέρες καθώς και επιπλέον χρήματα (κόστος από 60 ευρώ το άτομο και αναλόγως τον τύπο της βίζας) αλλά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙΣ.2. VPN:

VPN mobile Κίνα

✍️ ● Αν δεν είσαι γνώστης, καλό θα ήταν να ξενκινήσουμε από τα βασικά:

Τι είναι η V.P.N. και γιατί τη χρειάζεσαι;

V.P.N. σημαίνει Virtual Private Network (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο).
Μια V.P.N και σου δίνει πρόσβαση σε όλους τους ιστότοπους που μπλοκάρει η κυβέρνηση της Κίνας (όπως Facebook, Gmail, Instagram, Whats Up, Google κ.τ.λ.) με το Great Firewall της, ανακατευθύνοντας την πραγματική σου διεύθυνση σε ένα άλλο μέρος του κόσμου (σέρβερ) που δεν ανήκει στην Κίνα ώστε να έχεις πρόσβαση στους ιστότοπους αυτούς.
Μην στο κάνω πιο περίπλοκο, θέλω μόνο να σου εξηγήσω απλά ότι θα χρειαστείς να κατεβάσεις μια V.P.N. για το κινητό τηλέφωνο, το τάμπλετ ή λάπτοπ σου αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τα αυτά.

Και ο λόγος που στο αναφέρω αυτό σε αυτή την ενότητα είναι γιατί πρέπει να το κάνεις ΠΡΙΝ φτάσεις Κίνα - από την Κίνα δεν θα σε αφήσουν να κατεβάσεις καμία VPN.

Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε free VPN ή σε αγορά συνδρομής μήνα έως και χρόνου.
Οι δωρεάν VPN συνήθως είναι αργές ή δεν μπαίνουν καθόλου στο Ίντερνετ της ώρες αιχμής (τις ώρες που πραγματικά θα τις χρειαστείς).

Προσωπικά χρησιμοποίησα - και θα σου πρότεινα - αν πας ταξίδι ακόμα και για λίγο καιρό, να κατεβάσεις ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙΣ την εφαρμογή της Express VPN με κόστος περίπου 11 ευρώ για ένα μήνα.

Πιστεύω ότι έως και τις αρχές του 2020, θα είναι πραγματικά ό,τι πιο αξιόπιστο για να αποφύγεις το μπλοκάρισμα των αγαπημένων σου ιντερνετικών εφαρμογών από την κυβέρνηση της Κίνας.3. Για κάθε ταξίδι:

✍️ ● Βρες τις ελληνικές πρεσβείες στην χώρα που θα επισκεφτείς με ακριβείς διευθύνσεις και τηλέφωνα στη γλώσσα τους.

Φωτοτύπησε το διαβατήριό σου και τράβηξε το αυθεντικό φωτογραφία και στείλε το σε κάποιο e-mail σου που θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.

Τέλος μη ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου βασικά φάρμακα που μπορεί να χρειαστείς (φάρμακα για αλεργίες, για το στομάχι, μυϊκούς πόνους και παυσίπονα).

Για το ταξίδι σου στην Κίνα δεν χρειάζεσαι κάποιο ειδικό εμβόλιο να έχεις κάνει από πριν.


Ταξίδι στο Πεκίνο Κίνας

Αρχαία υδάτινη πόλη ⎜ Πεκίνο
Ταξίδια στην Κίνα:
για γρήγορη ανάγνωση •

Χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σου στην Κίνα
Οι μετακινήσεις με τα Μ.Μ.Μ. της Κίνας
Είναι οι Κινέζοι αγενείς; Ήθη και συνήθειες στην Κίνα

Πεκίνο:
Ταξίδι στο Πεκίνο της Κίνας
Στην ιστορική πλατεία Tiananmen
Στο Σινικό Τείχος της Κίνας
Στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο
Μια ημέρα στα Θερινά Ανάκτορα στο Πεκίνο

Σαγκάη:
Ταξίδι στη Σαγκάη της Κίνας
Τι να φας στο ταξίδι σου στη Σαγκάη
Αξιοθέατα για το ταξίδι στη Σαγκάη
Τα καλύτερα μπαρ της Σαγκάης
Πόσο ασφαλής είσαι στους δρόμους της Σαγκάης;
Πού είναι καλύτερα να μείνεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη;

Σιάν:
Ταξίδι στη ιστορική Σιάν της Κίνας
Επίσκεψη στον Πήλινο Στρατό


Ειδικά θέματα:
(Κινέζικος Οδηγός Επιβίωσης)
Μετακινήσεις στην Κίνα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ταξίδια στην Κίνα


Beijing

ΠΕΚΙΝΟ ΚΙΝΑ

Ταξίδι στο Πεκίνο - ΚίναΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις από πριν για το ταξίδι σου στο Πεκίνο και να δεις όσο θα βρίσκεσαι εκεί more

ΠΛΑΤΕΙΑ TIANANMEN

Πλατεία Tiananmen Πεκίνο - ΚίναΞενάγηση στην ιστορική Πλατεία Tiananmen στο Πεκίνο more

ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΙΝΑ

Το Σινικό Τείχος στην ΚίναΜνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ένα από τα 8 θαύματα του κόσμου το Σινικό Τείχος στο Πεκίνο της Κίνας... more

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Απαγορευμένη πόλη ΚίναΗ ξακουστή πόλη Ανάκτορο 24 αυτοκρατόρων στο Πεκίνο της Κίνας στην οποία κανείς δεν μπορούσε να μπει χωρίς... more

SUMMER PALACE Beijing

Summer Palace Πεκίνο Κίνα αξιοθέαταΤο Θερινό Παλάτι στο Πεκίνο είναι άλλο ένα κινέζικο πάρκο - αξιοθέατο που έχει χαρακτηριστεί από την Unesco... moreShanghai

ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΑνακάλυψε τη Νέα Υόρκη της Ασίας & την πόλη του μέλλοντος more

ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Παραδοσιακό φαγητό στη ΣαγκάηΠαραδοσιακές γεύσεις και εστιατόρια στη Σαγκάη: Πού θα φας σαν ντόπιος more

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Αξιοθέατα ΣαγκάηΤα αξιοθέατα και τα ορόσημα της πόλης. Τι πρέπει να δεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη more

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Μπαρ και ποτό στη ΣαγκάηΤα καλύτερα μπαρ για ποτό στη Σαγκάη με θέα ή χωρίς more

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Ξενοδοχεία ΣαγκάηΠού θα μείνεις στη Σαγκάη; moreXi'an

ΣΙΑΝ, ΚΙΝΑ

Ταξίδι Xian - ΚίναΣιάν: Γνώρισε την κινέζικη πόλη που αποτελεί το ανατολικότερο άκρο του δρόμου του μεταξιού more

Ο ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Πήλινος ΣτρατόςΟ πήλινος στρατός, το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO more
Tags: Ταξίδι στην Κίνα

•moreMOREmore•

Tag: Ταξίδι στην Κίνα

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr