Ταξίδι: Κίνα • Πεκίνο • Σινικό Τείχος

Travel destinations as seen in

Το Σινικό Τείχος:

✍️ Δεν ξέρω για πόσα μέρη ή πράγματα έχεις πει στη ζωή σου ότι θα ήθελα να δω ή να κάνω πριν πεθάνω, προσωπικά πάντως είχα το να καταφέρω να ανέβω στο Σινικό Τείχος (ναι, το γνωστό - του Πεκίνου της Κίνας) ως ένα από αυτά για τα οποία έχω πει ότι θα ήθελα να κάνω σίγουρα εγώ.

Ας τα πάρουμε όλα από όμως την αρχή:

Η επίσκεψη στο Σινικό Τείχος περιλαμβάνει πολύ μαγεία και σίγουρα κάποια ταλαιπωρία.

Αλλά το Σινικό Τείχος (Great Wall of China στα Αγγλικά και στα Κινέζικα: 萬里長城 Pinyin: Wanli Changcheng) τα αξίζει όλα.

Υπάρχουν διάφορα μέρη του Σινικού Τείχους που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί - με κάποια από αυτά να ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω - καθώς προσφέρουν καλύτερες εγκαταστάσεις και διευκολύνσεις στους επισκέπτες.

Μερικά απά αυτά τα μέρη είναι το Mu Tian Yu, το Mutiany και αυτό που σου προτείνω - αν επισκέπτεσαι το Σινικό Τείχος για πρώτη φορά - το Badaling Great Wall (το πιο καλοδιατηρημένο σημείο στο Τείχος και με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, το οποίο βρίσκεται περίπου 75 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πεκίνου).

Σινικό Τείχος - Great Wall China
Σινικό Τείχος - Great Wall

Facts για το Σινικό Τείχος:

✍️ ● Το Σινικό Τείχος είναι τεράστιο.

Μην περιμένεις σε καμία περίπτωση ότι με μία επίσκεψη θα το δεις όλο.

Ούτε με δύο ή με τρεις.

Θέλει πολύ αλλά δεν διατηρείται και ολόκληρο σε καλή ή έστω επισκέψιμη κατάσταση.

Κατασκευασμένο από πέτρα, πηλό, ξύλο, ασβεστόλιθο, γρανίτη, πυρόλιθο, ρύζι μαζί με ασπράδια αυγών και με κάθε άλλο ευφάνταστο κινέζικο υλικό για να προστατεύσει το Πεκίνο από επίδοξους εισβολείς και με μήκος 21.197 χιλιόμετρα, φυσικά και φαίνεται από το διάστημα (όχι όμως με γυμνό οφθαλμό και ειδικά με τη μόλυνση του Πεκίνου καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.Είναι κάθε πλευρά του Τείχους επισκέψιμη;

Όχι.


Το Σινικό Τείχος είναι καλοσυντηρημένο σε ελάχιστα πλέον σημεία.
Ένα από αυτά είναι και το Badaling που σου προτείνω να δεις αν το επισκέπτεσαι για πρώτη φορά - το οποίο είναι μεν πιο τουριστικό αλλά έχει καλύτερες υποδομές, καλύτερη συγκοινωνία, σημεία για σέλφι και πιο εύρυθμη λειτουργία.● Το Σινικό Τείχος είναι κινεζική οχύρωση που κατασκευάστηκε σταδιακά, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές μογγολικών και τουρκικών φύλων.

Είναι πάνω από 2.300 ετών ενώ η κατασκευή του ξεκίνησε σταδιακά από τον 7ο αιώνα π.Χ. αλλά η σημερινή του μορφή οφείλεται κυρίως στη δυναστεία Μινγκ (τέλη του 14ου αιώνα με αρχές του 17ου αιώνα μ.Χ.).● Το Σινικό Τείχος είναι αρκετά ψηλό με μέσο όρο ύψους σχεδόν τα 8 μέτρα ενώ σε μερικά σημεία του φτάνει και τα 14 μέτρα.


● Τον Δεκέμβριο του 1987 το Σινικό Τείχος μπήκε στην World Heritage List της UNESCO ως ανθρώπινο δημιούργημα εξαιρετικής παγκόσμιας πολιτισμικής σημασίας.


Σινικό Τείχος - Great Wall China

Πώς θα πάω στο Σινικό Τείχος;

Το τμήμα του τείχους στο Badaling (που σου προτείνω εγώ να δεις) βρίσκεται κοντά στο Πεκίνο, έχει αναστηλωθεί σε σημαντικό βαθμό από το 1957 και ήταν το πρώτο τμήμα του τείχους που ανοίχτηκε στους τουρίστες.

Τώρα το επισκέπτονται ετησίως εκατομμύρια και η περιοχή έχει δει σημαντική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων, των εστιατορίων κι ενός (παλιού αλλά πολύ χρήσιμου) τελεφερίκ.

Πώς θα πας μέχρι εκεί;


1ος Τρόπος:

Πάρε το μετρό και στη συνέχεια το s2 τρένο έως το huangtudian σταθμό που είναι απευθείας στο Badaling και κοστίζει μόνο 12 CNY για το πήγαινε - έλα ταξίδι και διαρκεί περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.


2ος Τρόπος:

Καλύτερα να πάρεις πρώτα ένα ταξί από το ξενοδοχείο σου έως το Deshengmen (σχεδόν 10 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Jishuitan της γραμμής 2 του μετρό - Έξοδος B2) που θα σου κοστίσει περίπου CNY 20.

Στη συνέχεια πάρε το λεωφορείο 877: Ένα λεωφορείο χωρίς στάση, μιας διαδρομής που διαρκεί περίπου μία ώρα και κοστίζει 12 CNY / άτομο.

Η αποβίβαση από το λεωφορείο αυτό είναι περίπου 10 λεπτά με τα πόδια από την είσοδο του συγκεκριμένου σημείου προς το Σινικό Τείχος.


3ος Τρόπος:

Με ταξί: Το μέσο κόστος του να πάρεις ταξί από το αεροδρόμιο του Πεκίνου για το Σινικό Τείχος (την πλευρά του Badaling) και να επιστρέψεις είναι περίπου CNY500-700 όσα περίπου θα σου κοστίσει το να πάρεις ταξί για την ίδια πλευρά του Σινικού Τείχους από το κέντρο του Πεκίνου, να το κρατήσεις στο σημείο λίγες ώρες και να γυρίσεις πάλι πίσω.Σινικό Τείχος - Great Wall ChinaΣτο Σινικό Τείχος με λεωφορείο


Συμβουλή:

1. Σημείωσε ότι η τελευταία αναχώρηση του λεωφορείου για Σινικό Τείχος από το Deshengmen είναι στις 12:30 το μεσημέρι ενώ από το Badaling (Σινικό Τείχος) για το Deshengmen είναι στις 16:30.


2. Στο δρόμο από το σταθμό Jishuitan του μετρό προς το Deshengmen, υπάρχουν πολλά ψεύτικα λεωφορεία με το νούμερο 877, τα οποία μοιάζουν με τα επίσημα λεωφορεία. Οι πωλητές εισιτηρίων φορούν ακόμη και στολές.

Παρακαλώ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΥΣ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ. Πάρε το επίσημο λεωφορείο από τον χώρο στάθμευσης του.


3. Όταν λέω επίσημο λεωφορείο, συνήθως θα δεις να υπάρχουν πολλοί επιβάτες σε μεγάλη ουρά, στο οποίο κανείς δεν θα προσπαθήσει να σε πείσει να επιβιβαστείς.
Τα επίσημα λεωφορεία είναι εξοπλισμένα με έναν αναγνώστη καρτών και οι επιβάτες μπορούν είτε να πληρώσουν με μετρητά είτε με κάρτα μεταφοράς.

4. Μπορεί να υπάρχει ένας οδηγός στο λεωφορείο 877 που πωλεί εισιτήρια για τον τοίχο.

Τα εισιτήρια αυτά είναι συνήθως τύπου combo - συνδυαστικά και δεν σε συμβουλεύω να τα αγοράσεις.

Κανονικά εισιτήρια θα βρεις μόλις φτάσεις στο Τείχος κι εκεί μπορείς να αγοράσεις ό,τι θα χρειαστείς πραγματικά κατά την άφιξη.

Αν θέλεις να γλυτώσεις περιττά έξοδα, πάρε οπωσδήποτε το λεωφορείο για να πας στο Σινικό Τείχος.

Πρέπει μόνο να ξυπνήσεις νωρίς (που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να κάνεις), είναι πιο ασφαλές, σχεδόν αδύνατο να χαθείς και θα έχεις πιο αυθεντική εμπειρία.Σινικό Τείχος - Great Wall ChinaΤο Badaling Great Wall

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο εισόδου στο Σινικό Τείχος:

Τιμή εισιτηρίου:

1η Απριλίου έως και 31 Οκτωβρίου:
CNY 40 / ο ενήλικας.

1η Νοεμβρίου έως και 31 Μαρτίου:
CNY 35 / ο ενήλικας.


Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά:
(Πρόσεξε τις επίσημες κινέζικες αργίες)

1η Απριλίου έως και 31 Οκτωβρίου:
06:30-19:00.

1η Νοεμβρίου έως και 31 Μαρτίου:
07:00-18:00.


Σινικό Τείχος - Great Wall China
Σινικό Τείχος - Great Wall

Επιπλέον για το Σινικό Τείχος:

1. Στο Deshengmen το τμήμα του Σινικού Τείχους που διέρχεται από το σημείο χτίστηκε το 1504 κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Μινγκ, μαζί με ένα στρατιωτικό φυλάκιο που αντικατοπτρίζει τη στρατηγική σημασία της τοποθεσίας.

Το υψηλότερο σημείο του Badaling είναι το Beibalou (北 八樓) περίπου 1.015 μέτρα (3.330 ft) πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Η νότια (δεξιά) πλευρά του έχει πάντα πολύ λιγότερο κόσμο από τη βόρεια (αριστερά).

Αν δεν είναι η πρώτη σου φορά επίσκεψης του Τείχους κι αν έχεις την επιλογή - προκειμένου να αποφύγεις τον υπερβολικό κόσμο, προτίμησε το Mutiany αντί του Deshengmen.

Δεν θα το μετανιώσεις!


2. Προτίμησε να βρεθείς στο Σινικό Τείχος πολύ νωρίς το πρωί, καθημερινές ημέρες και όχι πάνω σε επίσημες αργίες για να αποφύγεις όσο γίνεται τις ορδές του κόσμου.

Επίσης όπως έλεγε και ο Κελαηδόνης - να σηκωθείς νωρίς για να είσαι εκεί νωρίς και να φύγεις νωρίς αν επιστρέφεις πίσω στο Πεκίνο (ειδικά μετά τις 15.00 και έως τις 19.00) όπου η κίνηση μπορεί να είναι απίστευτη κι εκεί που έκανες μία ώρα να φτάσεις να χριεαστείς τουλάχιστον ένα 3ωρο για να γυρίσεις.

Όπου μπορείς προτίμησε το μετρό για να γλυτώσεις ταλαιπωρία και χρόνο.


3. Να φορέσεις οπωσδήποτε ΑΝΕΤΑ παπούτσια που να μην γλιστράνε (το χειμώνα πρόσεξε τον πάγο που σχηματίζεται), κατάλληλο ρουχισμό, πάρε εμφιαλωμένο νερό μαζί σου και ετοιμάσου για ΑΡΚΕΤΟ περπάτημα και ΠΟΛΛΑ σκαλιά, κάποια από αυτά αρκετά ψηλά, στενά και πολύ απότομα.

Η πρόσβαση για ανθρώπους που δεν διαθέτουν καλή φυσική φόρμα ή που έχεις ειδικές ανάγκες, είναι περιορισμένη.

Θα βρεις αρκετά μαγαζιά και εστιατόρια στους πρόποδες του Σινικού Τείχους όπου μπορείς να αγοράσεις νερό - αλλά για φαγητό δεν θα στα συνιστούσα.

Μέσα στο Σινικό Τείχος και προκειμένου να γλυτώσεις το πολύ περπάτημα και τα σκαλιά, υπάρχει η δυνατότητα του τελεφερίκ (funicular) το οποίο όμως κοστίζει 135 CNY one way και περιλαμβάνει την είσοδο στο Great Wall (35 CNY) ή μπορείς να πάρεις το two way cable car με κόστος 100CNY το άτομο ανά διαδρομή (πήγαινε ή έλα).


4. Μόλις περάσεις τον πύργο 9 έως και τον 11 ο κόσμος αραιώνει πολύ, η θέα και η αίσθηση είναι απίστευτη.


5. Προτείνω να μην τσιγκουνευτείς σε ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου (όπως είναι το Σινικό Τείχος) και ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ (περίπου 13 ευρώ / άτομο/ one way) έστω μέχρι την κορυφή κι από εκεί μπορείς μετά να κατέβεις σιγά - σιγά και προσεχτικά προς τα κάτω με τα πόδια.


6. Η επίσκεψη στο Σινικό Τείχος είναι αυτό που λένε:
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ.

Μην τη χάσεις!Σινικό Τείχος - Great Wall ChinaΕίσοδος στο Badaling Great Wall

Η είσοδος στο Badaling Great Wall είναι διακοσμημένη με τις μαύρες αρκούδες (που θα δεις και μέσα - σε ειδικό πάρκο φύλαξης).


Σινικό Τείχος - Great Wall ChinaΟι αρκούδες στο Badaling Great Wall Σινικό Τείχος - Great Wall China Σινικό Τείχος - Great Wall
Σινικό Τείχος - Great Wall China
Το παραπάνω (παλιό) τελεφερίκ τουλάχιστον για one -way διαδρομή, για να ανέβεις δηλαδή στο Badaling Great Wall θα στο πρότεινα προκειμένου να κερδίσεις χρόνο και να μην πολύ-ταλαιπωρηθείς, καθώς όπως βλέπεις στις πιο κάτω φωτογραφίες, πολλά σκαλιά είναι εξαιρετικά ψηλά, γλιστερά και στενά, ενώ σε μερικά σημεία η κλίση του εδάφους φτάνει τις 75 μοίρες.

Σινικό Τείχος - Great Wall China
Περισσότερες φωτογραφίες απ' το Σινικό Τείχος:

Σινικό Τείχος - Great Wall ChinaΣινικό Τείχος - Great Wall Σινικό Τείχος - Great Wall ChinaΣινικό Τείχος - Great Wall Σινικό Τείχος - Great Wall China Σινικό Τείχος - Great Wall
Σινικό Τείχος - Great Wall ChinaΣινικό Τείχος - Great Wall
Σινικό Τείχος - Great Wall China Σινικό Τείχος - Great Wall
Σινικό Τείχος - Great Wall China Σινικό Τείχος - Great Wall
Σινικό Τείχος - Great Wall China
Λεπτομέρειες από το Σινικό Τείχος.

Σινικό Τείχος - Great Wall China Σινικό Τείχος - Great Wall Σινικό Τείχος - Great Wall China
Προετοιμάσου πάντως για απίστευτες ουρές στο Σινικό Τείχος και μεγάλυ καθυστέρηση - ειδικά να κάνεις το λάθος και δεν είσαι εκεί - το αργότερο - αμέσως μετά αφού ανοίξει.

Σινικό Τείχος - Great Wall China
Σινικό Τείχος - Great Wall China Λεπτομέρειες από το Σινικό Τείχος Σινικό Τείχος - Great Wall China Σινικό Τείχος - Great Wall Σινικό Τείχος - Great Wall China Σινικό Τείχος - Great Wall Σινικό Τείχος - Great Wall China Σινικό Τείχος - Great Wall Σινικό Τείχος - Great Wall China Σινικό Τείχος - Great Wall Σινικό Τείχος - Great Wall China Σινικό Τείχος - Great Wall

⇡ Εντυπωσιακές φωτογραφικές λεπτομέρειες από την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο της Κίνας ⇣

Σινικό Τείχος - Great Wall China Σινικό Τείχος - Great Wall
Σινικό Τείχος - Great Wall China Σινικό Τείχος - Great WallΤαξίδια στην Κίνα:
για γρήγορη ανάγνωση •

Χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σου στην Κίνα
Οι μετακινήσεις με τα Μ.Μ.Μ. της Κίνας
Είναι οι Κινέζοι αγενείς; Ήθη και συνήθειες στην Κίνα

Πεκίνο:
Ταξίδι στο Πεκίνο της Κίνας
Στην ιστορική πλατεία Tiananmen
Στο Σινικό Τείχος της Κίνας
Στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο
Μια ημέρα στα Θερινά Ανάκτορα στο Πεκίνο

Σαγκάη:
Ταξίδι στη Σαγκάη της Κίνας
Τι να φας στο ταξίδι σου στη Σαγκάη
Αξιοθέατα για το ταξίδι στη Σαγκάη
Τα καλύτερα μπαρ της Σαγκάης
Πόσο ασφαλής είσαι στους δρόμους της Σαγκάης;
Πού είναι καλύτερα να μείνεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη;

Σιάν:
Ταξίδι στη ιστορική Σιάν της Κίνας
Επίσκεψη στον Πήλινο Στρατό


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ταξίδια στην Κίνα


Beijing

ΠΕΚΙΝΟ ΚΙΝΑ

Ταξίδι στο Πεκίνο - ΚίναΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις από πριν για το ταξίδι σου στο Πεκίνο και να δεις όσο θα βρίσκεσαι εκεί more

ΠΛΑΤΕΙΑ TIANANMEN

Πλατεία Tiananmen Πεκίνο - ΚίναΞενάγηση στην ιστορική Πλατεία Tiananmen στο Πεκίνο more

ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΙΝΑ

Το Σινικό Τείχος στην ΚίναΜνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ένα από τα 8 θαύματα του κόσμου το Σινικό Τείχος στο Πεκίνο της Κίνας... more

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Απαγορευμένη πόλη ΚίναΗ ξακουστή πόλη Ανάκτορο 24 αυτοκρατόρων στο Πεκίνο της Κίνας στην οποία κανείς δεν μπορούσε να μπει χωρίς... more

SUMMER PALACE Beijing

Summer Palace Πεκίνο Κίνα αξιοθέαταΤο Θερινό Παλάτι στο Πεκίνο είναι άλλο ένα κινέζικο πάρκο - αξιοθέατο που έχει χαρακτηριστεί από την Unesco... moreShanghai

ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΑνακάλυψε τη Νέα Υόρκη της Ασίας & την πόλη του μέλλοντος more

ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Παραδοσιακό φαγητό στη ΣαγκάηΠαραδοσιακές γεύσεις και εστιατόρια στη Σαγκάη: Πού θα φας σαν ντόπιος more

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Αξιοθέατα ΣαγκάηΤα αξιοθέατα και τα ορόσημα της πόλης. Τι πρέπει να δεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη more

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Μπαρ και ποτό στη ΣαγκάηΤα καλύτερα μπαρ για ποτό στη Σαγκάη με θέα ή χωρίς more

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Ξενοδοχεία ΣαγκάηΠού θα μείνεις στη Σαγκάη; moreXi'an

ΣΙΑΝ, ΚΙΝΑ

Ταξίδι Xian - ΚίναΣιάν: Γνώρισε την κινέζικη πόλη που αποτελεί το ανατολικότερο άκρο του δρόμου του μεταξιού more

Ο ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Πήλινος ΣτρατόςΟ πήλινος στρατός, το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO more

Tags: Ταξίδι στην Κίνα

Eνδιαφέροντα θέματα:Tag: Ταξίδι στην Κίνα

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr