Ταξίδι: Κίνα • Πεκίνο • Απαγορευμένη Πόλη

Travel destinations as seen in

Απαγορευμένη Πόλη:
(Κινέζικος Οδηγός Επιβίωσης)
Forbidden City


✍️ Η Απαγορευμένη Πόλη είναι η ξακουστή πόλη Ανάκτορο 24 αυτοκρατόρων στην καρδιά του Πεκίνου της Κίνας στην οποία κανείς δεν μπορούσε ποτέ να μπει χωρίς την άδεια του εκάστοτε αυτοκράτορα.

Η Απαγορευμένη Πόλη βρίσκεται μπροστά ακριβώς (βόρεια) από την μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου - την πλατεία Τιεν Αν Μεν ενώ αναμφισβήτητα αποτελεί απαραίτητο αξιοθέατο για κάθε επισκέπτη της τεράστιας κινέζικης πρωτεύουσας.Η Απαγορευμένη Πόλη Πεκίνο - Κίνα / Forbidden City Απαγορευμένη Πόλη: Πεκίνο Κίνα

Lily's tips:
και FACTS για την Απαγορευμένη Πόλη:


✍️ ● Η Απαγορευμένη Πόλη χτιζόταν 14 ολόκληρα χρόνια κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Chengzu στη δυναστεία των Μινγκ (1368-1644).

Οι αρχαίοι Κινέζοι αστρονόμοι πίστευαν ότι το μωβ αστέρι (Polaris) βρισκόταν στο κέντρο του ουρανού και ότι ο ουράνιος αυτοκράτορας έζησε στο Μωβ Παλάτι.
Το Παλάτι για τον επίγειο αυτοκράτορα βρισκόταν στην Purple πόλη κι έτσι ακριβώς ονομάστηκε επίσης και «Η Απαγορευμένη Πόλη».

Σήμερα:

Σήμερα, η Απαγορευμένη Πόλη / Forbidden City είναι ανοιχτή και επιτρέπει την είσοδο σε τουρίστες τόσο από άλλα μέρη της Κίνας όσο και από το εξωτερικό.

Η υπέροχη ζωγραφική διακόσμηση σε αυτά τα βασιλικά αρχιτεκτονικά θαύματα, οι μεγάλες και πολυτελείς αίθουσες, με τους εκπληκτικά υπέροχους θησαυρούς τους, σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους «σύγχρονους πολίτες».

Χτισμένη σε ορθογώνιο σχήμα, η Απαγορευμένη Πόλη θεωρείται το μεγαλύτερο συγκρότημα παλατιών στον κόσμο και καλύπτει 74 εκτάρια.

Περιτριγυρισμένη από μια πεντακάθαρη τάφρο μήκους 52 μέτρων και ένα τοίχο ύψους σχεδόν 10 μέτρων, διαθέτει περισσότερα από 8.700 δωμάτια από τα οποία ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι ανοικτά ή επισκέωιμα από το κοινό.

Σε κάποια μόνο μπορείς να τραβήξεις μερικές φωτογραφίες.

Στο ορθογώνιο σχήμα της Απαγορευμένης Πόλης κάθε τοίχος έχει μια πύλη σε κάθε του πλευρά.

Η απόσταση μεταξύ της νότιας πύλης (Wumen) και της βόρειας πύλης της Θείας Ανδρείας (Shenwumen) είναι 961 μέτρα ενώ η απόσταση μεταξύ των ανατολικών και δυτικών πυλών είναι 753 μέτρα.

Υπάρχουν μοναδικοί και προσεχτικά χτισμένοι πύργοι σε κάθε μία από τις τέσσερις γωνίες του τοίχου που προστατεύει την Απαγορευμένη Πόλη οι οποίοι παρέχουν θέα τόσο στο παλάτι όσο και στην πόλη έξω από αυτή.

Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της Απαγορευμένης Πόλης:

Υλικά: Τα τούβλα κατασκευάστηκαν από άσπρο ασβέστη και ρύζι, ενώ το τσιμέντο κατασκευάστηκε από ρύζι με γλουτένη και ασπράδια αυγού. Αυτά τα απίστευτα υλικά έκαναν τον τοίχο εξαιρετικά ισχυρό.

Χρώματα: Δεδομένου ότι το κίτρινο είναι το σύμβολο της βασιλικής οικογένειας, είναι το κυρίαρχο χρώμα στην Απαγορευμένη Πόλη.
Οι στέγες είναι χτισμένες με κίτρινα τζάμια. οι διακοσμήσεις στο παλάτι ζωγραφίζονται με κίτρινο χρώμα ακόμη και τα τούβλα στο έδαφος έγιναν κίτρινα με μια ειδική διαδικασία.

Επίσης χρησιμοποιήθηκε πολύ το κόκκινο χρώμα, που συμβολίζει ευοίωνες εκδηλώσεις, ευτυχία και δημοφιλείς κινέζικους εορτασμούς ενώ το συναντάμε συχνά και σε καθημερινή χρήση.

Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση.
Η Wenyuange, η βασιλική βιβλιοθήκη, έχει μαύρη στέγη.
Ο λόγος είναι ότι οι Κινέζοι πίστευαν πως καθώς το μαύρο χρώμα αντιπροσωπεύει το νερό τότε και θα μπορούσε να σβήσει τη φωτιά.

Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη

Ταινίες που γυρίστηκαν στην Απαγορευμένη Πόλη:

Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας (The Last Emperor) - Η βιογραφική δραματική ιστορία του Που Γι, του τελευταίου αυτοκράτoρα της Κίνας, που υπήρξε αντικείμενο λατρείας για πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, από τη γέννηση ως το θάνατό του.

Μια ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι που γυρίστηκε το 1987 στην Απαγορευμένη Πόλη και συγκεκριμένα αποτελεί την πρώτη ταινία για την οποία η κινεζική κυβέρνηση επέτρεψε στους παραγωγούς να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στην Απαγορευμένη Πόλη της Κίνας.

Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη
Απαγορευμένη Πόλη Πεκίνο

Είσοδος στην Απαγορευμένη Πόλη:

Μπορεί πλέον να επιτρέπεται η είσοδος στην Απαγορευμένη Πόλη σε όλο τον κόσμο, χωρίς τη ρητή άδεια του Αυτοκράτορα αλλά δεν είναι δωρεάν.

Πόσο θα σου κοστίσει;

Από Απρίλιο έως Οκτώβριο το εισιτήριο κοστίζει:
CNY 60 / άτομο (ενήλικας).

Νοέμβριο με Μάρτιο η τιμή εισιτηρίου εισόδου είναι:
CNY 40 / άτομο.

Οι (Κινέζοι) φοιτητές και οι άνω των 65 χρονών επισκέπτες, πληρώνουν το εισιτήριο εισόδου στη μισή τιμή αρκεί να δείξουν επίσημα έγγραφα πιστοποίησης ηλικίας (διαβατήριο) ή ιδιότητας.
Τα παιδιά πληρώνουν εισιτήριο ανάλογα με το ύψος τους (π.χ. έχουν δωρεάν είσοδο αν είναι κάτω από 1,20 μέτρα).

Επιπλέον κόστος στην τιμή της εισόδου είναι οι είσοδοι στην Treasure Gallery, το Clock και στη Watch Gallery (CNY 10 / άτομο / εκθεσιακό χώρο).


Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη
Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη
Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη Απαγορευμένη Πόλη Πεκίνο

Πώς θα πάω στην Απαγορευμένη Πόλη;

✍️ 1. Με το ΜΕΤΡΟ:

Σημείο αποβίβασης:

α) Γραμμή 1 - Στάση Tiananmen East (Exit A).

ή β) Γραμμή 1 - Στάση Tiananmen West Station (Exit B).

Και από τις δύο αυτές στάσεις βρίσκεις της γραμμής 1 μόλις βγεις και κατευθυνθείς προς τα βόρεια θα βρεις την πύλη Meridian (Gate) από όπου μπορείς να εισέλθεις στην Απαγορευμένη Πόλη.

Συμβουλή:
Η αλήθεια είναι ότι η χρήση του Μετρό στο Πεκίνο για τις περισσότερες μετακινήσεις σου είναι μια πολύ καλή συμβουλή για τις περισσότερες ώρες της ημέρας (εκτός από τις ώρες αιχμής).


✍️
2. Με το λεωφορείο:

Σημείο αποβίβασης:

α) Πάρε τα λεωφορεία 1, 2, 52, 59, 82, 120 ή την ειδική γραμμή λεωφορείου για τουριστικά αξιοθέατα (γραμμή 2) και κατέβα στην στάση του Ανατολικού Σταθμού Tiananmen (Tiananmen East).

β) Πάρε τα λεωφορεία 1, 5, 52, 2 και κατέβα στη στάση Tiananmen West.
Από εκεί κατευθύνσου βόρεια προς την Meridian (Gate), όπου και θα βρεις την είσοδο στην Απαγορευμένη Πόλη.


✍️ 3. Με ταξί:

Η διαδρομή ως την Απαγορευμένη Πόλη - αν είσαι κάπου κοντά στο κέντρο - μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 40 λεπτά και να σου στοιχίσει από 8 έως 16 ευρώ περίπου (σε αναλογία - δεν δέχονται κάρτες ούτε ξένα νομίσματα) αναλόγως την απόσταση και το αν βρίσκεσαι στις ώρες αιχμής - ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΑ ΤΑΞΙ.


Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη

Τι μου άρεσε και τι όχι στην Απαγορευμένη Πόλη;

✍️ Τα θετικά:

Είναι ωραία να την περπατήσεις (αν μπορείς να αποφύγεις τις ουρές) και διαθέτει κυλικείο ώστε να πάρεις ένα νερό ή κάτι ελαφρύ να φας αν διψάσεις ή πεινάσεις αντίστοιχα.

Δώσε βάση:
Είναι αναμφισβήτητα κάτι που πρέπει να δεις. Η αίγλη που αποπνέει ο χώρος είναι κάτι που δεν μπορεί απλώς να μπει σε λίστα με θετικά - αρνητικά χωρίς να υποτιμηθεί.


✍️ Τα αρνητικά:

α) Είναι πολύ μεγάλη για να την περπατήσεις μια καλοκαιρινή μέρα με ντάλα ήλιο ειδικά αν δεν έχεις νερό και σίγουρα αν δεν μπορείς να εντοπίσεις το κυλικείο που βρίσκεται στο χώρο για να προμηθευτείς τα απαραίτητα.

β) Δεν σε αφήνουν να μπεις σε καμία αίθουσα (εκτός αν είναι αίθουσα που θα πληρώσεις για σουβενίρ) και μπορείς μόνο σε μερικές να τραβήξεις κάποιες φωτογραφίες από έξω προς τα μέσα στην είσοδο που προστατεύεται με στοπ, φύλακες και ειδικό σχοινί.

γ) Από ένα σημείο κι έπειτα το τοπίο είναι ίδιο - πολύς κόσμος και πανομοιότυπα κτίσματα που βλέπεις μόνο από έξω.


Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη
Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη Απαγορευμένη Πόλη Πεκίνο

Επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες:

✍️ 1. Οι ώρες λειτουργίας της Απαγορευμένης Πόλης (και επίσκεψης από το κοινό) είναι από τις 8:30 έως τις 17:00 Απρίλιο με Οκτώβρη και έως τις 16.30 τους υπόλοιπους μήνες.
Γενικά ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ τις Δευτέρες εκτός από το διάστημα 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

2. Οι επισκέπτες πρέπει να δείχνουν υποχρεωτικά τα δελτία ταυτότητας ή τα διαβατήρια τους όταν αγοράζουν εισιτήρια κατά την είσοδο.

3. Audio Guide ενοικίαση: 40 CNY ανά άτομο (δεν έχει Ελληνικά).

4. Εκτιμώμενος μέσος απαραίτητος χρόνος επίσκεψης: Περίπου 4-5 ώρες.

5. Διαθέτουν αναπηρικό καροτσάκι για τους ανθρώπους με προβλήματα κίνησης, αρκεί να καταβάλλουν προκαταβολή CNY 500 - η οποία επιστρέφεται μόλις επιστραφεί και το καροτσάκι.

Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη Απαγορευμένη Πόλη Πεκίνο


Τι άλλα;

✍️ Η Απαγορευμένη Πόλη δηλώθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 1987 και αναγράφεται από την UNESCO ως η μεγαλύτερη συλλογή διατηρημένων αρχαίων ξύλινων κατασκευών στον κόσμο.

Το αγγλικό όνομα "η Απαγορευμένη Πόλη", είναι μια μετάφραση του κινεζικού ονόματος Zijin Cheng. Το όνομα Zijin Cheng εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1576.

Το Zijin ή "Forbidden" ή "Απαγορευμένο" αναφέρετε στο γεγονός ότι κανείς δεν μπορούσε να εισέλθει ή να εγκαταλείψει το παλάτι χωρίς την άδεια του αυτοκράτορα.

Cheng (Τσενγκ) στα κινέζικα σημαίνει πόλη.

Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη Απαγορευμένη Πόλη - Forbidden City
Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη Απαγορευμένη Πόλη - Forbidden City
Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη
Λεπτομέρειες από την Απαγορευμένη Πόλη.

Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη Forbidden City Beijing ⎜ Κίνα Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη
Το κόκκινο και το κίτρινο - χρυσό χρώμα επικρατεί (όπως προανέφερα) σχεδόν στα περισσότερα στοιχεία της πόλης.

Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη
Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη Λεπτομέρειες από την Απαγορευμένη Πόλη Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη Απαγορευμένη Πόλη Κίνα Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη
Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη
Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη
Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη
Εντυπωσιακές φωτογραφικές λεπτομέρειες από την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο της Κίνας

Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη Απαγορευμένη Πόλη Κίνα
Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη

Forbidden City Beijing China - Απαγορευμένη Πόλη
Εκθέσεις για την Απαγορευμένη Πόλη

στην Ελλάδα:

Νέα Περιοδική Έκθεση
2018-19
Η Απαγορευμένη Πόλη στο Μουσείο Ακρόπολης

Για όσους θέλουν να πάρουν μία γεύση της Απαγορευμένης Πόλης χωρίς να διαβάσουν τη δική μου εμπειρία (αυτοαναιρείται λογικά το συγκεκριμένο γεγονός καθώς βρίσκεσαι ήδη στη σελίδα μου) ή χωρίς να ταξιδέψουν μέχρι το Πεκίνο της Κίνας (please DO TRAVEL όμως, έστω και later but NOT too late) εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου η σχετική νέα περιοδική έκθεση (διαρκείας 6 μηνών - έως τις 14 Φεβρουαρίου του 2019) από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα, στη συναρπαστική αυτή έκθεση του Μουσείου θα δεις συνολικά 154 προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα που αντιπροσωπεύουν έναν αιώνα κινέζικου πολιτισμού και συγκεκριμένα τη δυναστεία του αυτοκράτορα Qianlong, ο οποίος κατάφερε να μείνει στον θρόνο του για πάνω από 60 χρόνια (1735-1796), γεγονός που εύλογα (με τις δολοπλοκίες και τα «αλληλομαχαιρώματα») θεωρείται σπάνιο και ο οποίος στην μακροβιότατη αυτοκρατορία του στήριξε γενικότερα τις Κινέζικες τέχνες και ειδικότερα αναμόρφωσε την τέχνη της Κίνας του 18ου αιώνα.

Επίσημο site: theacropolismuseum
ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Η Απαγορευμένη Πόλη Πεκίνο - Κίνα / Forbidden City στο μουσείο της Ακρόπολης
Πληροφορίες

Διάρκεια: 14/09/2018 έως 14/02/2019
Εκθεσιακός χώρος: Ισόγεια αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων Μουσείου Ακρόπολης
Τιμή εισιτηρίου: 3€
Η αγορά εισιτηρίων γίνεται απευθείας στο ταμείο του Μουσείου.
Ταξίδια στην Κίνα:
για γρήγορη ανάγνωση •

Χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σου στην Κίνα
Οι μετακινήσεις με τα Μ.Μ.Μ. της Κίνας
Είναι οι Κινέζοι αγενείς; Ήθη και συνήθειες στην Κίνα

Πεκίνο:
Ταξίδι στο Πεκίνο της Κίνας
Στην ιστορική πλατεία Tiananmen
Στο Σινικό Τείχος της Κίνας
Στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο
Μια ημέρα στα Θερινά Ανάκτορα στο Πεκίνο

Σαγκάη:
Ταξίδι στη Σαγκάη της Κίνας
Τι να φας στο ταξίδι σου στη Σαγκάη
Αξιοθέατα για το ταξίδι στη Σαγκάη
Τα καλύτερα μπαρ της Σαγκάης
Πόσο ασφαλής είσαι στους δρόμους της Σαγκάης;
Πού είναι καλύτερα να μείνεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη;

Σιάν:
Ταξίδι στη ιστορική Σιάν της Κίνας
Επίσκεψη στον Πήλινο Στρατό


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ταξίδια στην Κίνα


Beijing

ΠΕΚΙΝΟ ΚΙΝΑ

Ταξίδι στο Πεκίνο - ΚίναΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις από πριν για το ταξίδι σου στο Πεκίνο και να δεις όσο θα βρίσκεσαι εκεί more

ΠΛΑΤΕΙΑ TIANANMEN

Πλατεία Tiananmen Πεκίνο - ΚίναΞενάγηση στην ιστορική Πλατεία Tiananmen στο Πεκίνο more

ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΙΝΑ

Το Σινικό Τείχος στην ΚίναΜνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ένα από τα 8 θαύματα του κόσμου το Σινικό Τείχος στο Πεκίνο της Κίνας... more

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Απαγορευμένη πόλη ΚίναΗ ξακουστή πόλη Ανάκτορο 24 αυτοκρατόρων στο Πεκίνο της Κίνας στην οποία κανείς δεν μπορούσε να μπει χωρίς... more

SUMMER PALACE Beijing

Summer Palace Πεκίνο Κίνα αξιοθέαταΤο Θερινό Παλάτι στο Πεκίνο είναι άλλο ένα κινέζικο πάρκο - αξιοθέατο που έχει χαρακτηριστεί από την Unesco... moreShanghai

ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΑνακάλυψε τη Νέα Υόρκη της Ασίας & την πόλη του μέλλοντος more

ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Παραδοσιακό φαγητό στη ΣαγκάηΠαραδοσιακές γεύσεις και εστιατόρια στη Σαγκάη: Πού θα φας σαν ντόπιος more

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Αξιοθέατα ΣαγκάηΤα αξιοθέατα και τα ορόσημα της πόλης. Τι πρέπει να δεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη more

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Μπαρ και ποτό στη ΣαγκάηΤα καλύτερα μπαρ για ποτό στη Σαγκάη με θέα ή χωρίς more

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Ξενοδοχεία ΣαγκάηΠού θα μείνεις στη Σαγκάη; moreXi'an

ΣΙΑΝ, ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΣιάν: Γνώρισε την κινέζικη πόλη που αποτελεί το ανατολικότερο άκρο του δρόμου του μεταξιού more

Ο ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Πήλινος ΣτρατόςΟ πήλινος στρατός, το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO more

Tags: Αξιοθέατα Πεκίνο

Tag: Απαγορευμένη Πόλη

Follow Lily on social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr